Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

• ⭐⭐⭐

@Ben-Batur, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@EzgiLera, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Ben-Batur, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@cttl, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Ben-Batur
    merhaba, dosyanızı nereye taşıdınız acaba? excel'de ankara gözüküyor, ancak mülakat bekliyorsanız taşımış olmalısınız diye düşünüyorum.

Merhaba, daha önce benzer bi durumda dosyamı bi avukatın yürüttüğünü söylemiştim o yüzden adminler bu konu hakkında (sanırım avukat reklamı olmasın ya da güvensizlik oluşturacak durumlar yaşanmasın diye) konuşmamamı rica etmişti. Dosya taşıma sürecindesiniz anladığım kadarıyla elimden geldiğince yardımcı olurum tabii ki.

Nereye taşıdığınızı söylemenizde ve sonrasında mülakat tecrübenizi paylaşmanızda bir sakınca yok.
    Size söylenen ne tam olarak bilmiyorum ama “Eğer danışmanla/avukatla çalışıyorsanız bırakın süreci onlar yürütsün, siz düşünmeyin, siz takip ediyorsanız neden dışarıdan hizmet alıyorsunuz?” minvalinde bir şeydir diye tahmin ediyorum. Zaten mülakat tecrübelerini paylaşan ve dışarıdan danışmanlık alan kişilerin genelde boşa para verdikleri için pişman olduklarını, tüm süreci kendilerinin takip ettiğini yazarlar. Size de bu minvalde bir şey söylenmiştir.

Sanıyorum ki siz Hongkonga taşıttınız?

Az önce @cttl ile de konuştuk bu konuyu, dosyayı Umman'a taşıdım ama DV23'te 61 EU dosyasına mülakat veren Muskat 24'te hiç EU dosyası bakmamış. Buradan yine başka bi yere taşımayı düşünmeye başladım bile haklısınız 🙂

Current olduğunuz için taşımayı KCC ile yapamazsınız artık, konsolosluklarla halletmeniz gerekiyor.

• @EzgiLera evet mulakat maili, hayır suan için bir tarih belirmedik mulakat maili geldiğinde mulakat zamanına göre düşünüyoruz eylül ayında mail gelicektir diye düşünüyorum

• ⭐⭐⭐

@Ben-Batur

https://yesilkartforum.com/forum/topic/7230/dv2025-2025-green-card-lotosu-aşamaları/4970?_=1723459913086

yukarıdaki iletide 48 saat önce sormuştum nereye taşıdığınızı ve excel'i güncellemenizi rica etmiştim ancak dikkate almamanız nedeniyle tekrar dikkatinizi çekmem gerekti bu mesaj ile, mesaj yerini bulmuş. Sizin saygınızı kazanmaya ihtiyacım yok, diğer forum kullanıcıları ve profilimdeki istatistikler geçtiğimiz 15 aylık süreçte foruma olan katkılarımı ortaya koyuyor zaten. Avukat ile çalışmanız kendi tercihiniz, tercihlerinizin sonunda mutlu olmanız dileğiyle. Bol şans...

• Referenced by  ATS16 ATS16 

• @EzgiLera @gucarslan
    Aklıma takılan konu şu mülakatta hesapta gösterilmesi gereken (tavsiye edilen) miktarın hesap dökumlerini aldıktan sonra hesaptaki bu miktarın bir kısmını çekmemiz sorun olur mu acaba saglik muayenesi ve vize işlemleri için gereken miktar kadar.Vizemizi alabilirsek aracımızı da satıp hesapta kalan miktarla birlikte yeterince kalıyor bize zaten.

• @ATS16, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Ben-Batur

https://yesilkartforum.com/forum/topic/7230/dv2025-2025-green-card-lotosu-aşamaları/4970?_=1723459913086

yukarıdaki iletide 48 saat önce sormuştum nereye taşıdığınızı ve excel'i güncellemenizi rica etmiştim ancak dikkate almamanız nedeniyle tekrar dikkatinizi çekmem gerekti bu mesaj ile, mesaj yerini bulmuş. Sizin saygınızı kazanmaya ihtiyacım yok, diğer forum kullanıcıları ve profilimdeki istatistikler geçtiğimiz 15 aylık süreçte foruma olan katkılarımı ortaya koyuyor zaten. Avukat ile çalışmanız kendi tercihiniz, tercihlerinizin sonunda mutlu olmanız dileğiyle. Bol şans...

Ben sizin her mesajınızı takip edemem, kibarca ''daha önce sormuştum ama görmediniz sanırım'' gibi bişey demenizin önünde bi engel yoktu sanırım.

Bravo başarılarınızın devamını dilerim.

• Referenced by  Ben Batur Ben Batur 

• @Uzuzi, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@EzgiLera @gucarslan
    Aklıma takılan konu şu mülakatta hesapta gösterilmesi gereken (tavsiye edilen) miktarın hesap dökumlerini aldıktan sonra hesaptaki bu miktarın bir kısmını çekmemiz sorun olur mu acaba saglik muayenesi ve vize işlemleri için gereken miktar kadar.Vizemizi alabilirsek aracımızı da satıp hesapta kalan miktarla birlikte yeterince kalıyor bize zaten.

Online olarak hesaplarınızı kontrol etmiyorlarmış, daha önce bahsettiğiniz şekilde hesap dökümünü aldıktan sonra hesaptan para harcayan kişilerin deneyimleri vardı hocam, ben de aynı şekilde yapmayı planlıyorum. Hayırlı olsun şimdiden 🙂

• Arkadaşlar merhaba, bir konuda yardımınıza ihtiyacım var. Durum şöyle; 2014 yılında alkollü araç kullanmaktan mahkemeye çıkıyorum ve 30 gün hapis cezası alıyorum ve bu da erteleniyor. Arşiv kaydımda göründüğünden Ds260 forma bu suçtan bahsettim. Daha sonra araştırdım ki bu arşiv kaydı bu sene sonunda sildirebiliyormuşum. Ve benim mülakat zamanında arşiv kaydım olmayacak. Soru şu; ben mülakattan önce formu açtırıp bu bahsettiğim suçu silsem ki zaten Amerika'da adres için de açtıracaktım. Sonra mülakata girdiğimde ilk doldurduğum DS260'ı görebiliyorlar mı ? O zaman niye sildin derler mi ? Yine de mahkeme evraklarına gerek olur mu ?
    DS260'dan özellikle sildirmek istiyorum çünkü araştırdığıma göre alkol vs gibi durumdan AP ye bırakarak bağımlılık vs bakımından tekrar incelemeye kalabilirmişim. Sonuçta olumsuz birşey olmaz deseler de ben süreci uzatmadan, bir an önce nihayetlendirmek. Bu nedenle DS260'dan bu kaydı sildirmek istiyorum da, sildirdiğim kaydı mülakatta görüp sorarlar mı onu bilmiyorum ?
    Teşekkürler.

• @Ben-Batur burdaki bilgiyi hiç bir danışman veya avukat ücretsiz vermez burda aile birliği gördüm

• @cemal1153, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Ben-Batur burdaki bilgiyi hiç bir danışman veya avukat ücretsiz vermez burda aile birliği gördüm

Vallahi öyleymiş 🙂

• @Emre-Kurtulmuş 250 sayfayi basindan beri tek tek okuyorum oncelikle,ama aldigim cevaplardan dolayi siz degerli dostlar ile paylasip forumun amacina yonelik ilerlemeye calisiyorum 🙂
    bakalim en son yazdik daha basit bugun donus bekliyorum

• @RuhunGemisi youtube ve forumda okuyup izlediklerime gore . kl ye current olduktan sonra mail atip onlardanda eger fiziksel olarak burda oldugunuzu kanitlarsaniz randevu verebiliriz demisler benim bildigim 2-3 kisi bu sekilde yapmis.temmuzda mail attik diyelim temmuz 2 de cevap geldi eger burdaysan ayarlayabiliriz bindin gittin kl ye 3 unde ordasin pasaportun giris kasesinin fotosunu mail attin .2-3 gun geri donus bekledik diyelim ama bu gunler vs afaki seyler.bu ay malesef randevu yok dedi ve bos yere gitmis oldun ama 20 temmuzda yine mail geldi bosluk olustu 25 inde randevu olusturduk vs dediler .bunlari yasiyanlar var .video ve forum tek tek okuyun

• @Nalcabasmaz sizin numaranız current olduğu için artık KCC ile değil elçilik aracılığıyla taşıma yapabilirsiniz. Elçilik ile görüşmeniz lazım artık

• This post is deleted!

• @cemal1153 kesinlikle! Biz de geç de olsa keşfettik ve anladık ki forum canmış gerisi tırıvırı

• Arkadaşlar merhaba, 2025EU 6XXX kazananıyız. Dosya numaramız ikinci bültende aktif olacaktır büyük ihtimal. Forum da eski mesajları inceledim özellikle FAS ile ilgili. Forumda Türkiye'de yaşayan FASLI bir arkadaşın green card 2023 AF21XXX numarası ile FAS dan vize aldığını gördüm. Bizim ise tam tersi AF değil EU. Green card çekilişine EU olarak katıldık ve kazandık. Ama aynı zamanda FAS vatandaşlığım var. Ankara'nın bu yıl performansının nasıl olacağını bilmediğimiz için dosyamızı KKC ile taşımayı düşünüyoruz. Aşağıdaki 3 sorumu tecrübe etmiş veya deneyimli arkadaşlar cevap yazar ise memnun olurum.

1- EU6XXX olarak dosyamızı tasırsak KKC ile FAS- USA konsolosluğunun bizim numara 2 ci bültende aktif olduğunda konsolosun bizim numarayı atlama veya vize randevu tarihi vermeme olasılığı varmı?

2- Olduki ilerleyen süreçte Ankaranın performansı iyi olursa dosyamızı tekrar Ankaraya taşınmak ister isek Ankara transferimizi kabul edıp bülten sıralamasına göre vize randevusu verirmi ?

2- İkinci bülten açıklanmasına bir hafta kala KKC ye transfer talebimizi mail atsak gecikmiş olur muyuz?

• @nvrgbck
    Selamlar, mülakat alırsanız eğer, sağlık muayeneniz sırasında size daha önce alkollü araç kullandınız mı? Vb. sorular yöneltecekler, bu durumda hayır demeyeceğinize göre (vizenizi alsanız dahi gerçek dışı beyanlar çok daha büyük sonuçlara yol açabilir), sicilinizde olup olmamasının bir önemi kalmıyor. Bu durumda formunuzu güncelleyip, güncellememek size kalmış. Bu tarz durumlarda olan talihliler, ekstra psikolojik değerlendirmeye tabii tutulmaktadır. Herhangi bir suçtan hüküm giymiş olsanız bile vize alıp almamak konusunda insiyatif, mülakatınızı yapacak konsolosa aittir. Daha önce sizinle benzer durumda olup vizesini alan birçok talihli mevcut, forumda ilgili anahtar kelimelerle arama yaparak, deneyimlerini okuyabilirsiniz. Sürecinizde bol şanslar.

• @eciskoec acemilik döneminde ds-260 formunu doldurmak için benden kişi başı 500 dolar istediler. Burdaki değerli büyüklerim sayesinde kendim doldurdum sıfır hata ile.

• @ahmetgul2536 dosyanızı hangi ülkeye tasiyacaginiz tamamen sızın karar vermeniz gereken bir durum. Avrupa ülkelerinde shengen sıkıntısı olması nedeniyle ki benim bu sene 2 kere shengen almış olmama rağmen vize problemi yasamiyacagim başka bir ülke seçtim. 2023 de vize mulakati veren ama 2024 de vermeyen bir ülke Umman konsolosluğu. İyi araştırıp tercihinizi ona göre yapmalısınız. Ama taşıma işleminizi bir an önce yapmanız sizin faydanıza hergecen zaman taşıma işlemleri için aleyhimize işliyor.

• arkadaşlar merhabalar ben kcc ile dosyamı taşıttım kcc den teyit mailinide aldım yani dosyamı taşımışlar lakin taşıttığım konsolosluktan sadece vatandaşlarına vize verdiği ile alakalı mail aldım şimdi tekrar dosyamı başka bi yere taşıtmam gerekiyo kcc ye nasıl bir mail yazmamı tavisye edersiniz ? taşıttığım konsolosluğu yazayımmı yoksa taşıtacağım yeri ankara olarak mı yazmalıyım ? yardım lütfen

• @Ugur-2 merhaba, sordugunuz surular kesin cevabi olmayan sorular ancak;

1. Fas’in yogunlugunu gecmis yillarin DV verilerinden inceleyip, yogunluguna bakarak karar verebilirsiniz. Kac EU dosyasi bakmislar, kac talihli var ve kac mulakat verilmis size yardimci olacaktir.

2. Current olduktan sonra da dosyanizi tasima talebinizi istediginiz konsolosluga iletebilirsiniz ancak konsoloslugun bu talebinize olumlu yanit vermesi gerekiyor. Gectigimiz yillarda Ankara’nin olumlu yanit vermedigi transfer talepleri de oldu, transferini yaptigi dosyalar da. Ankaranin son yillardaki performansi malumunuz.

3. Ikinci bulteni kabaca 5 Eylul itibariyle bekelemeye baslayabilirsiniz, KCC taleplere en fazla 2-3 is gunu icerisinde donuyor, ona gore planlamanizi yapabilirsiniz. Tasimaya niyetiniz varsa, son dakikaya birakip riske atmanizi tavsiye etmem.

Surecinizde bol sanslar dilerim!

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

140

54.5k
Users

4.8k
Topics

483.0k

| | | |