DV2026 Green Card çekiliş başvuru tarihleri 2 Ekim - 5 Kasım 2024 olarak açıklandı. Ücretsiz Green Card Çekiliş Başvurusu için buraya tıklayın.
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

• @sevdemimi sizin dosyaniz su anda current degil, ilk 6000’e kadar current oldu, 6001 ve ustu bir sonraki bultende current olacak.

• @catbian yesil pasaport sahibiyim

• @Flight101 tabii, 2nl maili aldigim zaman buraya ileti yazacagim zaten. Özellikle sizin gibi viyanaya tasimis olup benim cn‘mden yüksek cnye sahip kisileri etiketleyecegim gözünüzden kacmamasi adina.

• @EzgiLera artık KCC ile tasirsak oturum şartı yok dediniz ya resmi bir kaynak varmı yoksa tecrübeye dayalimi yazdınız bu çok önemli bir konu keza ben dosyami tasimadim daha örnek Saraybosna, Doha , Üsküp gibi yerlere tasiyacavim ama hep o korkutan soru var aklımda "acaba?" Acaba kabul edeceklermi oturum yok diye kapıdan donermiyiz açıkcasi bunun net bir cevabını alamıyoruz yada taşıyıpta bu soruya olumlu cevap alan varmı? Kritik bir konu 10dan fazla arkadaşım benim gibi korkarak tedbirli yaklaşıyoruz ama zaman bitmek üzere current olmak uzereyiz

• ⭐⭐⭐

@ugurbocegi, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@EzgiLera bilemedim 🙂 böyle bir imkanım varken değerledirmeli miyim öyleyse?

Dediğiniz gibi size Avrupa’nın kapıları açıksa deneyebilirsiniz tabi. Neden olmasın?

• ⭐⭐⭐

@metinbeci, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@EzgiLera artık KCC ile tasirsak oturum şartı yok dediniz ya resmi bir kaynak varmı yoksa tecrübeye dayalimi yazdınız bu çok önemli bir konu keza ben dosyami tasimadim daha örnek Saraybosna, Doha , Üsküp gibi yerlere tasiyacavim ama hep o korkutan soru var aklımda "acaba?" Acaba kabul edeceklermi oturum yok diye kapıdan donermiyiz açıkcasi bunun net bir cevabını alamıyoruz yada taşıyıpta bu soruya olumlu cevap alan varmı? Kritik bir konu 10dan fazla arkadaşım benim gibi korkarak tedbirli yaklaşıyoruz ama zaman bitmek üzere current olmak uzereyiz

Anlıyorum sizin için kritik tabi ama denemezseniz sonuç zaten olumsuz. Denerseniz de alacağınız en kötü cevap olumsuz. Neden denemekten çekindiniz o zaman bunca zamandır? Kaybedeceğiniz bir şey yok ki.

Ayrıca evet, resmi bir kaynaktan bahsediyorum, FAM. Bu başlık altında da aylardır konuşuyoruz. Tedbirli yaklaştığınız sürede forumu okumadınız mı hiç 10 kişi? Ama şunu unutmayın, dosyanız taşınsa bile mülakat alacağınızın garantisi yok, mülakat alsanız bile vize alacağınızın garantisi yok. O yüzden kafanızdaki herhangi bir ülkeye değil de, geçmiş tecrübelere bakarak vize ve mülakat konusunda iyi bir mazisi olan bir ülkeye taşımak daha mantıklı. Tabi ki risk sizin riskiniz.

• @cemciftcioglu peki current oldunuz mu, ve kcc dn evrak maili geldi mi ?

• Selam forum. FAM yönetmeliğinde açıkça bu şekilde yazıyor ( Departman yönetmelikleri, aksi belirtilmedikçe, bir göçmen vizesi (IV) veya çeşitlilik vizesi (DV) başvuru sahibinin, konsolosluk bölgesinde ikamet etmiyor olsa bile, fiziksel olarak konsolosluk bölgesinde bulunması durumunda başvurusunu kabul etmesi gerektiğini belirtir. Ancak, başvuru sahibi konsolosluk görevlisini, başvurunun işleme alınması için normalde gereken süre boyunca konsolosluk bölgesinde kalabileceğine ikna etmelidir. ) bu ikna süreci sanırım konsolosluktan mülakat maili geldikten yada öncesinde mi olucak ? yorumlarınız nelerdir ?

• @metinbeci, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@EzgiLera artık KCC ile tasirsak oturum şartı yok dediniz ya resmi bir kaynak varmı yoksa tecrübeye dayalimi yazdınız bu çok önemli bir konu keza ben dosyami tasimadim daha örnek Saraybosna, Doha , Üsküp gibi yerlere tasiyacavim ama hep o korkutan soru var aklımda "acaba?" Acaba kabul edeceklermi oturum yok diye kapıdan donermiyiz açıkcasi bunun net bir cevabını alamıyoruz yada taşıyıpta bu soruya olumlu cevap alan varmı? Kritik bir konu 10dan fazla arkadaşım benim gibi korkarak tedbirli yaklaşıyoruz ama zaman bitmek üzere current olmak uzereyiz

Ben oturumum olmayan bi ülkeye taşıdım KCC ile, yalnızca o ülkede fiziksel bi adres istedi ama ilk yazdığınız adresi mülakata gittiğinizde değiştirebiliyosunuz da, bence vakit kaybetmeden dosyanızı taşıyın, başarılar dilerim şimdiden

• ⭐⭐

@Ben-Batur nereye taşıdınız, geçmiş iletilerinizde göremedim taşıdığınız konsoslosluğu? DV2025 excel takip listesinde de hala Ankara yazıyor mülakata gireceğiniz yer, güncellemek ister misiniz diğer forum kullanıcılarının bilgi sahibi olması için? Bol şans 👍

• @deebee biliyorum

• @EzgiLera Selamlar Forumu tabiki takip ediyorum yeni bir yasa ve kimse sizin kadar Fam yasasına hakim olmayabilir mesela siz tam okudunuz mu bu yasayı neye göre vizesiz ulkelere oturum şartına gerek olmadığını söylediniz kaç kişi tecrübe etti bunu forumda açık açık bir Allah'ın kulu yazdığını görmedim sadece taşımış sorsak net cevap yok anliyorrum bu bir risk ve bunu herkes kendi almali ama net bir dille zaten fam yasası var demek insanı rahatlatmiyor biz sizin gibi rahat olamayıp essegi sağlam kazığa bağlamak icin uğraşıyoruz aslında aradığım cevap şu ; x kişi vizesiz ülkeye taşımış ve oturum şartı istememisler al buda kanıtı, yada resmi bir kaynaktan mail . @EzgiLera lütfen yanlış anlamayın burada sizden tecrübesiz yüzlerce insan var insanlar sormaktan bile çekinebiliyor aslında forumu okusanız bulursunuz diceksiniz ama o is öyle degil her sorunun cevabı aynı olamaz. Bu kadar ısrarcı olmamın resmi bir nedeni var kaynağım resmi aslında o yüzden insan tereddute düşüyor ve sizin gibi deneyimle insanların klavuzluguna ihtiyaç duyuyor kanynagim şu DOHA vizesiz dimi fam yasasina dayanarak dosya taşıma talebimi KCC ye yaptım saçma cevap geldi sonra konsolosluga sordum otomatik cevap geldi navigatora gittim orada sadece oturumu olan veya uzun süre burada ikamet edenler için geçerli diyor şimdi burada yeşil ışık görüyor insan fakat yuvarlak cevap vermişler net olarak insan cevap alamiyor çünkü online form sayfası orası. Aslında sorunda burada başlıyor bakıyorum kimse dohaya gitmemiş herkes Viyana hongkong bunlar araştırmadan mi acaba taşıyorlar daha makul yerlere hiç bakan olmadimi tasiyani görmedim buda insanı korkutuyor acaba gerçekten oturum sorunu var ondan mı tasimadilar eeeee bu durumda siz olsanız net bir ağızdan bilgi aramazmisiniz yada tecrübeli insanlara sormazmisiniz beni forumda ne kadar aktif olduğunu gorursunuz aslında gecem gündüzüm oldu Forum satır aralarini kaciriyorsam beni uyarın ilginize teşekkür ederim.

• @rezanclz Düşünceniz için teşekkürler..🤝

• @Ben-Batur çok güzel işte aradigim örnek ve aradığım net cevap

Hangi ülke?
    Adres olarak kalacağınız otel vs mi verdiniz?

• @metinbeci
    Merhabalar, bildiğim için belirtmek istedim, DV-2024 süresince Doha’ya dosya taşımak isteyenlere Doha oturum ya da vatandaşlık olmadan dosya kabul etmeyeceğine dair dönüşler yaptı, bu sene aynı tarifeyi uygularlar mı uygulamazlar mı, bahsi geçen FAM yasasının tam anlamıyla konsolosluklarda dosya taşıma durumlarında karşılığı DV-2025 süresince nasıl işler, zaman gösterecek.

• @erenotti bunu 2025 fam dan sonra deneyimledigim için aynen dediğiniz gibi oturum istediler veya buraya uzun süre ikamet izni istediler bu ucu açık bir ifade ama insanı muallakta bırakıyor o yüzden araştırıp emin olmak istiyorum yoksa fam yasası var oturum şartı kalktı ifadeleri bizi uçuruma surukler

• @metinbeci yıllardır taşınan yerler olduğu için insanlar rahatlıkla yazıyor Hong Kong Malezya tayland viyana oturum vesaire sormamış.hatta kimine 7 kere olumsuz dönüp sonra gel demiş mülakata .dosya taşıma mantığı herkesin bu fırsatı kullanmasına bir adım atmak gibi duruyor.Dosyanın current olmadan seçmezseniz aylarca mail atma telaşına düşebilirsiniz.70 ülkeye mail atıp mülakat isteyen alan da oldu süreç bitime yakın ülkeye gidip alamatanda.ben Ankarayı bekleme tarafındaydım ancak gecen yıl 13 bin bu yıl 7 binde kalınca ve forum tecrübelilerinin destekleriyle dosyamı taşıdım.En kötü Ankara'ya geri taşıtırız .

• @sevdemimi selamlar honkong zaten istesek hemen taşırız 3 kışlık aile maliyeti 300k Lara dayaniyor zaten yazımda da belirttiğim üzere "daha makul yerler" varken eğer oturum şartı yoksa neden arastirmayalim kimse parayı kolay kazanmıyor ,he biz üzerimize düşeni yaptık aradık bulamadık demek ki oturum sartmis gibi duruma dusersek son çare pahalı örnekleri seçmek olacak

• Selamlar...
    FAM ile ilgili bilgilendirme ve yazışmalar forumun bu başlığı altında 29 Mayıs 2024 tarihinde başlamış..Bu tarihten itibaren FAM yönetmeliğine ait açıklamalar, bu yönetmeliğe uygun olarak DV2025 talihlileri tarafından yapılan dosya taşıma işlemleri, bu taşıma işlemleri için KCC ile yapılan yazışmaların tam metinleri gibi birçok bilgi paylaşılmış...
    Aynı şekilde DV2024 başlığı altında da yeni FAM a uygun hareket etmek isteyen talihlilerin konsolosluklardan aldıkları cevaplar da mevcut..
    Paylaşımlar arasında en dikkatimi çeken bilgilerden bir tanesi şudur.
    FAM yönetmeliğinde KCC'nin konsolosluklara hitaben "Size başvuran dosyaları oturum izni sormadan kabul ediniz, imkanlarımız dahilinde mülakat tarihi veriniz..Ancak dosyayı kabul etme kararı konsolslukların tercihindedir." şeklinde bir ibare olmasıdır..Takip edebildiğim kadarıyla DV2024 talihlileri yeni FAM yayınından sonra, taşıma maili atıp "FAM bu şekilde diyor" şeklinde örneklese de konsolosluklar yine de oturum istedi...Endişe yaratan kısım budur...Ancak bu iletişime geçilen konsolosluklar zaten yıllardır bu şekilde bir yardımı olmamış konsolosluklardı...
    Nihayetinde ben de dosyasını Ankara dışına taşımış bir talihli olarak, FAM Yönetmeliği DV2025 mali yılında tam anlamıyla kullanılmaya başlanacak mı sorusunun cevabını 2nl ler dağıtılmaya başladığında göreceğiz.

Not: An itibariyle Excel dosyası karışımış...Bilginize..

• @metinbeci biraz zor oldu ama taşıdım çok şükür. Eski yorumlarda oturumsuz mülakat vermediğini okumuştum o yüzden oturum ile orada bekleyeceğim. Bol şans diliyorum.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

54

46.8k
Users

4.6k
Topics

458.4k

| | | |