Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

• cevaplar icin tesekkur ederim.ek bir iki sorum daha var

Maddi gücünüz yeterliyse AoS yapabilirsiniz ancak case numberınız Turist vizenizin süresi için yeterli olmaz gibi. Çünkü okul dönemi Ağustosta başlıyor. Turist vizenizin statüsünü kaybetmeden AoS için sürece başlamanız gerekiyor ve sizin o sürece current olamama ihtimaliniz yüksek.

current olduktan sonra gelirsek turist vizesinin suresinin onemi kaliyor mu ? 6 ayi gecirsek de aos icin beklememiz overstay sayilmaz mi ?

Eğer eşinizin İngiltere’ye giriş çıkışında bir problem yoksa dosyanızı oraya taşıyıp oradan mülakat bekleyin derim. Oldukça boş bir konsolosluk ancak mülakatta oturum veya vatandaşlık sordukları için tercih edilmiyor. Sizin böyle bir sıkıntınız yok, direkt taşıyabilirsiniz.

esim ingiltereye hic gitmedi , es icin oraya da turist vizesi almak gerekecek.biraz spesifik soru olacak ama esin turist vizesiyle gitmis olmasi ailenin diger kalaninin vatanadaslik olmasiyla celisir mi konoslosluk tarafidan?

Diğer bir seçenek olarak güz dönemi değil de bahar dönemi buraya gelip çocuğunuzu okula başlatabilir ve current olunca AoS sürecini başlatabilirsiniz.

case nosunun current olmasini bekleyip gelsek (okulu vazgectik) forumdan gordugum kadariyla 28binler gecen sene icin agustos ayinda gelmis bu sefer turist vizemiz 6 ay olmasina ragmen surec tamamlanmasi icin eylul sonuna kadar greencard deadline suremiz olacak diye anliyorum .bu sure icerisinde tamamlanabilir mi ? current olduktan sonra randevu vermeme gibi bir sey aos surecinde de var mi ?

• ⭐⭐⭐

@metinbeci, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@EzgiLera Sırbistan Belgrad istemiyormuş oturum , 90 gün vizesiz detaylı resmi kanallardan araştırıp buraya yazarim

Evet istemiyor ama son mülakata giren herkesi nedense AP ye bıraktı. Forumdaki mülakat tecrübelerini okuyabilirsiniz.

• @yasin34 inşallah kankam, hayırlısı neyse o olsun hepimizin hakkında.

• @Emre-Kurtulmuş anladım teşekkürler

• @metinbeci
    Makedonya DV dosyalarına bakmıyordu, oranın talihlilerine Sırbistan/Belgrad randevu planlıyordu. KCC Makedonya’da oturumunuzu sorabilir, onlar sormadan taşıdı diyelim, mülakat zamanı Sırbistan konsolosluğu sorabilir (sormayadabilir).
    Önceki iletinizde Moldova demişsiniz, oranın postu da DV dosyalarına bakmıyordu, ayrıca Türklere girişte çok sorun çıkarıyorlar.

Sizin yerinizde olsam, işimi riske atmamak adına, dosya taşımayı planladığınız komşu ülkelerden birinde şirket kurup, (ya da oralarda bir tanıdığınızın şirketi varsa %1’de olsa ortak olup) oturum alırdım, AOS’tan çok çok daha az maliyetli olur. Numaranız EU bölgesi için yüksek değil, Ankara’dan kurtulursanız, önümüzdeki senenin ilk çeyreğinde vizenizi alırsınız diye düşünüyorum.

• @erenotti
    Bence hakim olmadığınız süreç hakkında emin yorumlar yapmayınız, DV2025 kazananları hiçbir gerekçe belirtmeden, KCC’ye atılan basit bir email ile dosyalarını transfer edebiliyorlar.

• @ugursway
    Süreçlere gayet hakimim, KCC önümüzdeki sene için oturum olmadan taşıma yapmış olabilir, ancak riski minimize etmek gerekir.

Benim arkadaşa anlatmaya çalıştığım nokta Makedonya ve Moldova’nın DV dosyalarına bakmadığıyla alakalı aslında. Makedonya’yı baz alarak Sırbistan’a taşıma talebinde bulunabilir.

Lakin KCC kanalıyla taşıdı diyelim, Sırbistan konsolosluğu mülakat günü geldiğinde oturum sorarsa ne yapacak? Önlemini alması açısından öneride bulundum.

• @erenotti Sırbistan sormuyor diye duydum ama arqstirip öğrenmek lazım daha önce moldovaya gittim hiçbir zorluk çıkmadı sadece biraz kaba davranıyorlar okadar,

• @yalcin61 Kosova Dünya'nın en kolay oturum izni veren ülkelerinden birisi olabilir. Danışmanlık şirketi kurup oturum kartı alabilirsiniz.

• Merhaba arkadaşlar Eu2025301** Case numaram yüksek olduğunu için dosya mı taşımak için kcc mail attım dosyamı bangoka taşımak için fakat şöyle bir geri dönüş aldım sanırım kabul edilmedi oturma izni istemeyen her hangi başka bir ülke var mi yardımcı olursanız sevinirim
    Geri dönüş maili
    Thank you for your inquiry.

Your forms have been received and are currently processing. Allow several weeks for processing. Interviews are scheduled numerically based on case numbers that have completed processing.

For additional information, please refer to the following websites:
    Diversity Visa Website: https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/immigrate/diversity-visa-program-entry.html
    Diversity Visa Instructions: https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/immigrate/diversity-visa-program-entry/diversity-visa-instructions.html
    DS-260 instructions: https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/immigrate/diversity-visa-program-entry/diversity-visa-if-you-are-selected/diversity-visa-submit-your-iv-and-alien-registration-application.html
    To enter the Diversity Visa lottery or to check for a selection notice: https://dvprogram.state.gov/

• @metinbeci
    sizin mesajları okuyorum bir kaç gündür. baya çaba sarfediyorsunuz. inanıyorum karşılığını da alacaksınız.
    sizin profile uygun olduğunu düşündüğüm montreal var.
    kanada vizesi ortalama şu anda 2-3 ayda çıkıyor. şengene göre evrak olayı, başvuru olayı daha kolay. ayrıca büyük bir sıkıntı yoksa profilde, vizeyi genelde veriyorlar.

ayrıca kanada, forumda şu an turist vizesi ile kcc üzerinden taşınıp dosya kabul eden bir iki yerden biri. yani tecrübe edilmiş. uçak biletleri aktarmalı uçuşlarda çok uyguna gelebiliyor. ap oranı yüksek olmasına rağmen evrakları düzgün götüren kimse ap'ye kalmadı forumda.
    fikir olması açısından yazdım. araştırmanızı tavsiye ederim.

• Analiz için teşekkür ederim, gerçekten gecem gündüzüm bu süreç. Canada olabilir secenekler arasında var hatta canada da kuzenım yasıyor vize sürecinde etkisi olabilir belki ayrıca pasaportumda 4 ülke var birisi schengen bölgesiydi hicbir sorun yasamadım bugune kadar sicil tertemiz vize verebilirler ama ben tek değilim eşim ve 1 çocuğum var. AP kalma oranları yüksek olması korkutuyor AP kalanlar evrak eksik ondanmı kaldılar yada neden kaldılar arastırıcam. canada genelde kac gun vize verir ilk olarak onuda bilmiyoruz kısada verebilir

• @metinbeci
    Yeni dönemde FAM yasasından dolayı KCC dosyaları sorgusuz taşıyor ve konsolosluklar da oturum istemiyor ya da istemeyecek olabilir, haklısınız. Lakin Balkan ülkelerinden oturum almak, hele de orda iş yapan bir tanıdığınız var ise, gerçekten atla deve değil. İmkanınız varsa dosya taşıdığınız ülkeden oturum alın diyorum sadece, az da olsa o riski bertaraf etmek adına, bir öneri.

• Herkese merhaba dosya taşıma için ülkeleri araştırıyorum. DVcharts da Avrupa da ki ülkelerin EU sunda kaçının kendi vatandaşı kaçının ülke dışı talihliler olduğunu nasıl anlarım ? (örneğin Sırbistana bakmak istiyorum dv24 için EU sunda 122 kişi görünüyor bunların kaçı kendi vatandaşı?)

Screenshot_1.png

• ⭐⭐⭐

@10urdmn, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Herkese merhaba dosya taşıma için ülkeleri araştırıyorum. DVcharts da Avrupa da ki ülkelerin EU sunda kaçının kendi vatandaşı kaçının ülke dışı talihliler olduğunu nasıl anlarım ? (örneğin Sırbistana bakmak istiyorum dv24 için EU sunda 122 kişi görünüyor bunların kaçı kendi vatandaşı?)

Screenshot_1.png

Bunu anlayamazsınız maalesef. Ama hangi ülkeye bakmak istiyorsanız oranın vatandaşlarının ve orada mülakata giren ülkelerin kazanlarını toplayarak belki bir çıkarım yapabilirsiniz.

• @metinbeci
    forumda kanada'da mülakata girenler dosyalarını çok iyi hazırlamışlardı okuduğum kadarıyla, o yüzden hiç ap'ye kalan olmadı diye biliyorum 2024'lerde.
    diğer konuya gelirsek, kanadanın en güzel yanı size pasaport süreniz kadar vize basması. yani pasaportunuzun süresi atıyorum 2032'de bitiyor ise, vizenizi 2032'ye kadar basıyorlar. vize sıkıntısı direk ortadan kalkıyor. benim vizemin gelmesi 4 ay sürmüştü. ama okuduğum kadarıyla şu an süreç 2-3 aylarda. Bu forumda kanada turist vizesi başlığı da olacaktı sanırım, oraya da bakabilirsiniz.

• @EzgiLera Anladım teşekkür ederim

• @cttl @metinbeci Merhabalar, Kanada vizesine güncel olarak başvurduğum için sürece hakimim. Ben Viyana’ya taşıdım dosyayı fakat ek plan olarak Kanada için de girişimleri tamamladık, bundan sonrası beklemek.

Süre olarak çok değişken, araştırmama istinaden ortalama 3-4 ay deniliyor. Ek plan olarak düşünülebilir.

• @cttl geçmiş kanada tecrübesi olan arkadaslarla iletişime geçmeye baslıyorum hemen, ayrıca pasaport süresi kadar vize vermeleri güzelmiş bize 1 senede yeter

• @ahmetgokaya Nezaman basvurdunuz kac ay oldu ilk yurtdışı mı olacaktı ?

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

107

51.1k
Users

4.8k
Topics

474.9k

| | | |