Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

• @rezanclz hocam kcc ile dosya taşıdığınızı ve bunu teyit ettirdiğinizi yazmışsınız. Nasıl teyit ettiğinizi bulamadım onu açıklayabilir misin ? teşekkürler.

• @EzgiLera Hocam bilgilendirme için çok teşekkür ederim Bende Viyanaya taşımayı düşünüyorum da orada akrabalarım da var bildiğim kadarıyla schengen vizesiyle ancak mülakata girebiliriz.

1.Varsayalımm dosyamız viyanaya taşındı ve mülakat tarihi geldi öncelikle schengen vizesi hali hazırda olması isteniyor mu yoksa sonradan da alınsa olur mu ?

2.Oradaki tanıdıklarım bana sponsor olsalar vizeyi almam kolaylaşır mı ?

3.Sizce viyanaya taşımak mantıklı mı bunun dışında daha iyi performanslı konsolosluklar hangileridir ?

Kusura bakmayın biraz uzattım konuyu ama kafam gerçekten çok karışık lütfen yardım edin forumun çoğunu okudum sizin gerçekten bilgilendirmeleriniz çok faydalı oldu bunu da size sorayım dedim şimdiden çok teşekkür ederim.☺

• @rezanclz teşekkür ederim ne zaman sıra gelir Aralık Ocak mı acaba

• @metinbeci merhaba, bu konuda kimse net bir sey söyleyemez yasaya göre oturuma bakilmaksizin konsoloslugun dosyayi kabul etmesi gerekiyor fakat 2024 talihlilerinin basligindaki iletileri okursaniz cogu konsolosluk bu yasaya uymuyor, dolayisiyla kcc ile biz tasisak bile konsolosluk mülakatta oturumun sorma gibi bir hakki oluyor, biz de bu yüzden gecmis yillarda oturum istemeden dosyalara bakmis konsolosluklara tasiyoruz isimizi saglama almak icin. Parantez icinde belirttigim durum ise gecmis yillarda oturumsuz dosya kabul eden ülkeler icin gecerli, konsolosluk ile tasindiginda cevap olarak legal bir sekilde ülkede bulunabiliyorsaniz tasiyabiliriz deniliyordu oradan referans almistim.

• @sevdemimi gecmis yillardaki excel tablolarina bakarsaniz dosyasini tasiyanlara ne zaman sira geldigini görebilirsiniz tahmini olarak ocak subat gibi mülakata girecegimizi düsünüyorum bu cn ile. Cnlerimiz bir birine cok yakin 2nl mail alinca bu basliga yazip haberlesiriz.

• ⭐⭐

@metinbeci Selamlar...Bende sayısal veriler ışığında bir iki cümle yazmak isterim..
    DV2024 Makedonya kazanan sayısı 258, net case sayısını bilemesemde asıl talihli ve aile bireyleri case başına ortalama 3 desek 85-86 case yapar. 2024 mali yılında Üsküp şu ana kadar 59 case ile ilgilenmiş...Ben bu rakamlara bakarak sanki sadece kendi vatandaşı ile ilgileniyor yorumunu yapıyorum..Farklı açıdan yaklaşan varsa dinlemekten memnuniyet duyarım...

• @rezanclz peki oturum istemeden dosya taşımış ulkeri görebileceğim bir site varmı , ben direk konsolosluğa mail atarak soruyorum ama doğrudan bakabilecegimiz bir yer varsa çok güzel olur

• @metinbeci bu mailinize konsolosluklardan cevap maili alabileceğinizi düşünmüyorum bu tür spesifik sorulara cvp vermiyorlar yada otomatik mail gönderiyorlar dosyanızı taşımak istediğinizi kcc ye (konsolosluk adı ile) daha kısa anlaşılır maille iletmeye çalışın.

• @metinbeci bir site var mi bilmiyorum ben mülakat deneyimlerini okudugumda bildiklerim ülkelerin konsolosluklari sunlar; Bangkok, Kuala Lumpur ,Hong Kong, Viyana.

• @Flight101 önemli olan hangi CN ye kadar mülakat verebilmiş yada performansi degilmi neticede dosya tasindiysa ve CN numaralarında geldiği nokta tatmin ediyorsa neden kendi vatandasi yada yabancilar kıyaslaması yapalimki Üsküp basarili grafiği var biz yeterki KCC ile taşıyalım (oturum şartı olmazsa) red oranı yok diye biliyorum

• @kelebek bazılarından otomatik cevap geldi, ama amaç zaten KCC jle dosyami sizin ulkenize tasirsam oturum şartı bulunuyormu bunu öğrenmek bunu KCC ye de sordum cevap bekliyorum

• @rezanclz teşekkür ederim bunlara henüz bakmadım daha yakın ve olası olanları arastiriyorum eğer olumlu sonuclar çıkmazsa diğer seçeneklere yonelicem

• @metinbeci Bilgi edinebildiniz mi ?

• ⭐⭐

• @VIRTUE merhaba

Dosyanın Viyana’da olduğunu teyit ettiğiniz maili atabilir misiniz? Bir de taşıma maili üzerinden mi yazdınız yoksa ayrı mail mi attınız? 2 defa sordum ikisinde de oto mail döndüler yer teyiti için.

• ⭐⭐⭐

@mustafa-samet-öztürk DV2025 Mülakat Deneyimleri konu başlığının ilk post’unu okuyarak ve forumdaki arama butonunu kullanarak bilgi sahibi olabilirsiniz

• @metinbeci metin bey, tam aradıgınızı sunar mı emin degilim ancak bazı konsoloslukların sitesinde immigrant visa kategorisine girdiginizde residents gibi detaylar yer alabiliyor sayfaları incelemenizi tavsiye ederim

• Forum tekrar merhaba hergün araştırmaya devam ediyorum ve araştırdıkça yeni soru işaretleri meydana çıkıyor.

Dosya taşıyacağım,forumun akıllısı ben değilim tabiki ama genel olarak araştırdığımda şu fikir aklıma geliyor ; mülakata alacağı kişilerden hem vize hem de oturum istemeyen bir konsolosluk/ülke var mı?
    Sanırım bu sorumun cevabı şu olacak "evet var ama GC verme performansı düşük" düşüncelerinizi bekliyorum.

• @rezanclz Merhaba, bu yılki Ankara'nın performasından dolayı emin olmamakla beraber ben de dosyamı taşımayı planlıyorum. Daha önceki deneyimlerin çoğunu okudum, fakat şu kısımdan emin değilim diyelimki Viyana'ya taşıdık ve oradaki konsolosluk oturum iznimiz olmadığı için onay vermedi dosyayı tekrar TR'ye taşıma imkanımız var mı? Olmadığındaki B planımız ne olacak?

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

114

55.1k
Users

4.8k
Topics

483.6k

| | | |