Teşekkür ederim cevabınız için.
-
@cokuzgunadam
Haklisiniz, maalesef Turkiye’de mulakati olan o kadar az kisi var ki sizlerin gormuyor olmasi normal. Excel listelerini kontrol edebilirsiniz, genelde olumsuz sonuclanan deneyimleri kisiler paylasmiyorlar dogal olarak, onlara da hak veriyorum. Sizin ozelenizde red alacaginizi dusundugunuz bir durum mu var? -
@mehmetgreen Nereyi seçeceğinizi sizin karar vermeniz gerekiyor. Şahsi tavsiyem: Yapmanız gereken şey pasaportunuz ile vize sıkıntısı yaşamadan gidebileceğiniz ülkeleri bulmak olsun. Sonra bu ülkelerden daha önce bu forum sitesinde giden var ise onların nasıl yaptıklarını okuyup anlamak ve karar verip bir ülkenin konsolosluğunu seçmek olsun. Unutmayın, dosyanızı vizesiz bir ülkeye taşısanız bile konsolosluk sizden bazı gereklilikleri isteyebilir(örnek: oturum izni, vatandaşlık vs.).
Asıl size tavsiyem ilk yapmanız gereken; bu sorunuzun ve olası soracağınız soruların cevapları bu başlığın önceki iletilerinde bulunuyor, konuyu detaylıca anlamak için bir süre zaman ayırıp başlığın ilk iletisinden itibaren okumanızdır. İşte link: https://yesilkartforum.com/forum/topic/7230/dv2025-2025-green-card-lotosu-a%C5%9Famalar%C4%B1?page=1
-
arkadaşlar umut var mı dosyayı ankaradan taşımaya çalışayım mı 2025 CN 108XX
-
@Fatihk-0 kesinlikle ülkeler arası ikili çıkarlar çok önemli bence bende dosya taşıma sürecinde ilişkilerin kötü olduğu Türkleri sevmeyen ülkeleri en sona bırakacağım
-
@Hope-Breaker merhaba Frankfurt konsolosluğuna götürdüğünü evrakların listesini benimle paylaşır mısınız ve ayrıca oturum 6aylık kağıt olarakmı aldınız yoksa kart olarakmı Almanya için söylüyorum ve ayrıca oturum kimliğinizi istedilermi yoksa belediyeden oturduğunuz dair bir evrak çıkarıp onumu beyan ettiniz.
-
@mnamiz merhaba sağlık işlemlerini Bakü‘de yaptık ancak bildiğim kadarıyla Tiflis’de de yapılabiliyor ama tecrübem yok bu konuda. Randevuya iki gün kala Tiflis‘e varmıştık.
-
-
diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim.
x.com x.com x.com
dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi.bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler.
her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada.davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum.
inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor.sevgiyle kalın..
*iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
-
diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim.
x.com x.com x.com
dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi.bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler.
her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada.davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum.
inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor.sevgiyle kalın..
*iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
-
bir üstteki iletimde, temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim.
x.com x.com x.com
-
@Tunc-oz, içinde söyledi: Kentucky Consular Center (KCC)
@EzgiLera olmuyor ezgi hanım doğru yazıyorum Electronic Diversity Visa Confirmation Number yinede olmuyor yanlış diyor
DS260 formunda yazan, AA ile başlayan numara değil, çekiliş başvurusu yaptığınızda size verilen 2025 ile başlayan numarayı deniyorsunuz değil mi?
Ayrıca dediğiniz gibi 10 kez hatalı denediyseniz formunuzu kitlemiş olma ihtimaliniz yüksek. Doğrusuna emin olmadan daha fazla deneme yapmayın.
-
Merhabalar Lise diploması eksikliği için mulakat erteleme mi yoksa mulakata girip ap e kalmayı mı tercih etmeliyim sizce hangisi daha risksiz ve mulakat erteleme nasıl yapabilirm tesekkurler
-
-
@MySea, içinde söyledi: Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
Trump'dan taze haberler var: ABD'de universiteden mezun olan yabancilara greencard verecegini acikladi 🙂
Kate Sullivan / Haz 21 / politics Trump says he wants foreign nationals who graduate from US colleges to ‘automatically’ receive green cards | CNN Politics Trump says he wants foreign nationals who graduate from US colleges to ‘automatically’ receive green cards | CNN PoliticsFormer President Donald Trump proposed “automatically” giving green cards to foreign nationals who graduate from a US college – comments that break from his efforts to curb both legal and illegal immigration while in office and stand in stark contrast to his inflammatory anti-immigrant rhetoric on...
Seçim vaadi 🙂 Altını pek dolduracağını sanmıyorum. Öyle bir şey yapsa bile şartları zor olur. Sadece doktorasını almış kişiler, sadece şu şu meslekler, yılda sadece bilmem şu kadar kişi vb.
Ama muhtemelen bu da çekilişi kaldırma hamlelerinden biri olacak. Zaten yeterince eğitimli göçmen alıyoruz, neden çekilişle birilerini alalım diyecek…
Biden’ın seçim vaatleri arasında da çekilişle verilen greencard kotasını 80bine çıkartmak vardı. 3.5 yıl geçti koltuğa oturduğundan beri ama değişen bir şey göremiyorum greencard çekilişinde 🙂
-
-
@crazycells, içinde söyledi: DS-260 göçmenlik formu ve DV süreci danışmanlığı (Turquoise Horizon)
Degerli arkadaslar, Elif Hanim hala DS-260 formu danismanligina devam etmiyor, fakat ABD adresi konusunda destege bu yil devam edecekler, bilginize.
Ayrica "Turquoise Horizon" su an bir marka degisikligi surecinde ve bundan sonra yoluna "Bizimlē Global" olarak devam edecek.
Elif Hanim'a yeni iletisim adresi uzerinden ulasabilirsiniz: [email protected]
Bizimlé is under constructionGörüştün kendileriyle bir çok paketleri var ben sadece adres ve evrakların korunup bana kargolanması adına bir paketle anlaştım , süreci forumla paylaşmak isterim , katkılarınız için teşekkürler.
-
Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili aşamalar için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel Green Card lotosu aşamaları başlığını kullanmalısınız.
Ayrıca DV2020 ve DV2021 süreçleriyle ilgili devam eden mahkemelerle ilgili soru ve yorumlara şu başlıkta devam edebilirsiniz:
Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
-
Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili aşamalar için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel Green Card lotosu aşamaları başlığını kullanmalısınız.
-
-
Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili mülakat deneyimleri için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel mülakat deneyimleri başlığını kullanmalısınız.
DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
@Baran-Soylu, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
Daha önce cevaplanmıştı sanırım ama arattığım zaman bulamadım, emin olmak adına soruyorum. Mülakat Maili (2NL), (sahip olduğum CN ve yakın olan arkadaşlar için) ağustos ayında mı geliyordu? Kısacası ilk mailler bu ay mı gelmeye başlayacak. Teşekkür ederim
Evet 2025 için ilk bülten Ağustos ayında yani bu ay önümüzdeki günlerde açıklanacak. Siz bu CN ile inşallah bu ay Ekim ayı için mülakat alacaksınız. Hayırlı olsun şimdiden.
-
@Serapp İnşallah tüm arkadaşlar süreci sıkıntısız şekilde tamamlar. Teşekkür ediyorum iyi dilekleriniz için. Gerçekten söylendiği gibi en zor kısım beklemekmiş.
-
Selamlar...Aylık konsolosluk verileri web sitesinde yayınlanmış..Daha önce paylaştığım excel tablosunun Haziran verileri eklenmiş halini paylaşıyorum...
-
This post is deleted! -
@gloria düzenleme yapıldı şimdi gözüküyor..
-
Mülakat mailleri ağustosun kaçında gelmeye başlar?
-
@Flight101 öncelikle emeğinize sağlık. Dosyayı doğru mu okuyorum teyit etmek istedim; aylık bazda konsoloslukların verdiği gc vize sayısı değil mi? Öyle ise Ankara'nın performansı Vienna'dan, Hong Kong'dan, Muskat'tan vs iyi performans gösterdiği aylar olduğunu söyleyebilir miyiz?
-
@eciskoec Selamlar...Tablonun ilk sekmesi konsoloslukların aylık olarak bastığı GC vizesidir. Burada dosya taşıma işinde yardımcı olan postları renklendirdim. Bu ilk sekme bize postların aylık GC vize performansları hakkında bilgi veriyor..Diğer sekmeler ise aylık bazda konsoloslukların bastığı tüm vize sayılarını gösteriyor..Bu sekmeler de bize konsolosluk yoğunulukları hakkında veri sağlamış oluyor.
İlk sekmedeki sayılara bakınca Ankara Viyana'ya göre daha iyi algısı yaratıyor...Ancak işin gerçeği öyle değil...Geçenlerde kaba bir matematik yapıp durumun vehametini çok daha net şekilde görmüştük.. -
@eciskoec Haziran ayında 67 GC vizesi verilmiş ama bunun kaç tanesi asıl talihli kaç tanesi ailesi vs bilgisi yok. Onu demek istemiş arkadaşımız. yani ben öyle anladım. Kabaca şöyle düşünürsek. 20 asıl GC var 1 eş ve 1 çocuk eklersek ortalama 60 kişi oluyor. yani bu demektir ki 20 asıl talihli vize alabilmiş.
-
O 67 sayısı kişi sayısıdır, dosya sayısı değil...@gloria Dediğiniz gibi asıl talihli ve varsa aile bireyleri toplamıdır.
-
Merhabalar, case Number 14XXX olduğu için dosya taşımanın mantıklı olacağını düşünüyorum forumdan okuduklarım ve forumda ilham aldığım bazı hikayelerden dolayı. DV2025 te benzer durumda olan ve dosya taşıyan birisi var mı acaba? Hangi ülkelere mail atmalıyım? Forumda yeniyim direkt alakalı bir rehber göremedim henüz. Şimdiden teşekkürler. Herkese başarılar ve şans diliyorum.
-
Merhabalar, öncelikle herkese bol şanslar dilerim. Eşimle birlikte bu senenin greencard talihlilerinden biriyiz. Kesin olarak kimse bir şey söyleyemez tabiki ama geçtiğimiz senelere bakarak Aralık ayında mülakata gireceğimizi umuyoruz. Mülakat ile alakalı kafamıza takılan 2 konu var:
-
Birikimlerimizi ben kendi hesabımda topluyorum ama asıl talihli eşim. Birikimlerimiz de tek bir banka hesabında değil bu yüzden illaki mülakat öncesi tek bir hesaba toplu para yükleyeceğiz, bu ani para girişini mülakatta sebebini açıklama imkanı veriyorlar mı? Ayrıca banka hesabımın eşimin üzerine olması gibi bir zorunluluk var mı?
-
Ben işim gereği (ihracat) yurtdışında sürekli fuarlara gidiyorum ve geçtiğimiz yıl Rusya'da bir fuara katılmıştım. Bu seyahat direkt olarak AP'ye kalmamıza sebep oluyor mu mülakat tecrübelerinde benzer bir olay okumadım.
-
-
Sayi olarak bakildigin Ankara elbette daha fazla dosya islemis. Viyana ornegindeyse yerlilere dagitilan DV vize sayisi gerek nufus gerekse ABD'de diversity kosullarini saglayan yeterince Avusturyali olmasindan dolayi dusuk. Yani yilda 10-20 DV vize basiyorlar normalde(2022 oncesi). Ankara ise yillardir 1000+ .
Bu yine de bahane olmamali tabii ki
-
Merhabalar, herkese sürecinde başarılar. Asıl talihli benim, dosyamızı Viyana’ya taşıdık. Biraz anlaşmakta zorluk yaşadık ama basit bir maille iş çözüldü. Eşimin US vizesi var ama işe yaramıyor maalesef.
Mayıs 2025 tarihine kadar schengen vizemiz var fakat yetişmeyecek gibi Nisan gibi tekrardan başvuracağız. Ek olarak Kanada vizesine de başvurduk.
-
@gloria, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
@Bluey Malta da kendi topraklarında görüşmeyi kabul etmiyormuş. Siz ne yaptınız olumlu bir dönüş alabildiniz mi?
Malta’da oturumu olanlar İtalya’da mülakata giriyor.
-
@SEYMENOGLU, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
Talihli benim ve dosya numaram Ocak gibi current olacak gecmis yillardan edindigim izlenimle, dosya numaram current olmadan kiz arkadasimla evlenmeyi dusunuyoruz. Mali yil Eylul den once evlenmemiz gerekir mi ? Yoksa dosya current olana kadar evlilik hazirliklarini surdurebilir miyiz ? Ayrica dosyayi transfer ettikten sonra evlilik yapsam add yaparak esimi eklemem de o ulke konsoloslugu icin transferi tehlikeye sokar mi ? Tesekkurler.
Dosyanızı current olmadan önce taşıyabilirsiniz kcc ile.
Mülakat tarihinizden önce evlenip eşinizi add applicant yaparak eklemeniz ve onun için de form doldurmanız lazım. Mülakat aldıktan sonra kendi formunuzu da açtırarak güncellemeniz gerekiyor.
Current olmadan dosyanızı taşır ve mülakatınızı aldıktan sonra kendi formunuzu güncellerseniz, taşıma süreciniz de mülakatınız da tehlikeye girmez.
-
@Baran-Soylu, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
@Serapp İnşallah tüm arkadaşlar süreci sıkıntısız şekilde tamamlar. Teşekkür ediyorum iyi dilekleriniz için. Gerçekten söylendiği gibi en zor kısım beklemekmiş.
Size bu numarayla bile beklemek zor geliyorsa o biraz daha tatlı heyecandandır
CN yüksek olanların beklemeleri biraz daha endişeli bir süreç oluyor maalesef.Ağustosta olmasa bile Eylül'de mülakat maili alırsınız siz. Ama endişe etmeyin, alırsınız elbet o maili.
-
@kayaomerrrr, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
Mülakat mailleri ağustosun kaçında gelmeye başlar?
Bülten açıklandıktan sonraki 1 haftalık süreçte muhtemelen. Ama geç de olabilir. Ankara’nın daha önce Ekime mülakat vermediği aylar oldu çünkü.
-
@eciskoec, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
@Flight101 öncelikle emeğinize sağlık. Dosyayı doğru mu okuyorum teyit etmek istedim; aylık bazda konsoloslukların verdiği gc vize sayısı değil mi? Öyle ise Ankara'nın performansı Vienna'dan, Hong Kong'dan, Muskat'tan vs iyi performans gösterdiği aylar olduğunu söyleyebilir miyiz?
Tam olarak doğru değil. Ankara’nın dağıttığı vizeler sadece Türkler için değil, İranlılar da var. Ayrıca performans dediğimiz olayı sadece mülakat dağıttığı sayıya bağlamıyoruz.
Bir konsoloslukta 15 mülakat verilmiş ama Ankara’da 30 mülakat verilmişken Ankara iyi gibi görünse de, öbür konsoloslukta vize talebi 15 iken Ankara’da 150 olabiliyor. Diğer konsoloslukların aksine Ankara, isteyen herkese mülakat vermediği için performansının kötü olduğunu söylüyoruz.
Bu arada vize sayısı ve Case sayısı aynı şey değil. 1 case 2 vize gibi düşünebiliriz kabaca bir hesapla.
-
@kinghaze35, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
Merhabalar, case Number 14XXX olduğu için dosya taşımanın mantıklı olacağını düşünüyorum forumdan okuduklarım ve forumda ilham aldığım bazı hikayelerden dolayı. DV2025 te benzer durumda olan ve dosya taşıyan birisi var mı acaba? Hangi ülkelere mail atmalıyım? Forumda yeniyim direkt alakalı bir rehber göremedim henüz. Şimdiden teşekkürler. Herkese başarılar ve şans diliyorum.
Son sayfaları geriye doğru okursanız dosyasını taşıyanları ve rehberleri bulabilirsiniz. İyi okumalar!
Benzer Başlıklar
85
47.0k
Users
4.7k
Topics
459.6k