DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

• @Flight101, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@RuhunGemisi Selamlar...Öncelikle sürecinizi imzanıza taşımalısınız. Bu başlığın ilk iletisinde nasıl yapılacağı anlatılıyor. Bununla birlikte aynı ileti içnde bir excel dosyamız var oraya da bilgilerinizi yazarsanız, küçük bir Türkiye projeksiyonu elde ediyoruz...

1. Viyana konsolosluğu son iki yıldır bu konuda yardımcı oluyor. Bu başlık ve DV2024 e ait başlıklar altında bu konuyla ilgili bir çok yazı bulabilirsiniz...
    2. DV2025 için mali yıl 01.10.2024 - 31.09.2025 tarihleri arasıdır.
    3. Bu soru ile ilgili bir bilgim yok.Forum içinde arama kısmına yazarak paylaşımlara ulaşabilirsiniz..

Genel bir tavsiye vereyim..Bu forumun kıymetini bilin ve iyi takip edin..Süreç çok hassas hepimiz mutlu şekille sonlandırma çabasındayız..
    Sevgiler..

Yardımınız için teşekkürler,imza ve excel hallettim 🙂
    2. Sorum için bir ek yapmam gerekecek : sonuç olarak ben bu yıl eylül sonunda nikah yaptığımda eş bilgilerimi dosyaya girmek için bolca vaktim olacak mı yani? Yoksa 01.10.2024 tarihine kadar halletmem mi gerek ? Yani yeni mali dönem başlangıcına kadar mı açık oluyor bilgi ekleme ekranı yoksa böyle bir kriter yok mu?

• Birisi tarafından farkedildi mi bilmiyorum ama, excel dosyasından hatrı sayılır sayıda isim silinmiş. Ben kendimi yeniden ekledim tüm arkadaşlara kontrol etmesini tavsiye ediyorum.

• Sürekli excele bakan birisi olarak söylüyorum ben herhangi bir sorun görmedim sadece arasıra birileri farklı sıralamalar yapıp mevcut düzeni bozuyor fark ediyoruz ama silinme falan olsaydı sayı azalırdı acaba sizin dediğiniz 30bin üzerimi.

• @metinbeci, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Sürekli excele bakan birisi olarak söylüyorum ben herhangi bir sorun görmedim sadece arasıra birileri farklı sıralamalar yapıp mevcut düzeni bozuyor fark ediyoruz ama silinme falan olsaydı sayı azalırdı acaba sizin dediğiniz 30bin üzerimi.

İlk sıralardan bahsediyorum. Kendi ismimde dahil göz aşinalığı olduğum ve tanıdığım birkaç arkadaşın daha ismini göremiyorum. Ben yeniden ekleme yaptım fakat dediğim gibi bazı arkadaşlar hala yok.

• Sürüm geçmişlerinden belli olabilir aslında forum yetkilileri müdahale ederler. Sizde ilk sıradasınız maşallah diyelim, birisi çekememezlik mi yaptı acaba

• @Baran-Soylu bazen olabiliyor böyle seyler, bi ara ben de kontrol ettigimde bütün numaralar bir birine girmisti kisa süre sonra düzeltilmisti hangi issiz yapiyor bunu orasini bilemeyecegim

• Merhaba, Ankara mülakat aşamasında banka hesaplarında bulundurulması gereken miktarın mutlaka talihli adına olan bir hesapta mı bulunması gereklidir? Aile (eş) hesabında bulunan miktar da gelir bilgisi olarak gösterilebilir mi?

• Kazakistana dosya taşımak istiyorum fakat mülakat deneyimlerinde pek bilgi bulamadım. Bilgisi olan yardımcı olabilir mi ?

• @cttl Bana da adres isteyen mail attılar. Sizin gibi yapıp gönderdim, yine aynı adres isteyen mail ile dönüş yaptılar. Belliki maili bile okumamışlar. Bu sefer sadece yeni bir mailde “Could you transfer my file to Vienne. I have a travel plan in Vienne in 2025” diye yazdım. Yarım saat sonra başka bir memur tarafından transfer edildi diye cevap geldi.

• @didemkrbck selamlar, benim turist vizem vardı, eşimin ve çocuğumun vizesi yok ,biz green card kazandıktan turist vizesi için başvurduk ve ret yedik. fakat başka bir arkadaşım onunda tursit vizesi var ve eşinin çocuğunun vizesi yoktu bankacıydı kendisi onlara verdiler. Tam bir bilinmezlik bilginiz olsun ama benim takip ettiğim kadarıyla ret yeme olasılığınız yuksek

• ⭐⭐⭐

@iremmakayy, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhaba,

Pasaportumu yenilediğim için pasaport bilgilerimi değiştirmek istiyorum. Kiminle iletişime geçmem gerekir?

Mülakata eski ve yeni pasaportunuzla gidebilirsiniz. Mülakat aldıktan sonra konsolosluğa talebinizi iletip güncelleme yapabilirsiniz.

• @Redbeard Henüz herşeyi araştırma aşamasında olduğum için Sizlerin düşünceleri benim için çok değerli. Herkesin tecrübelerinden faydalanmak isterim. Vize iptal etme durumu banada saçma geliyor fakat bunu Amerika'daki ünlü bir göçmen avukatı söyledi, böyle bir risk var diye, oyuzden tedirgin oldum. Yine isim yapmış bir vizeciye sorduğumda ise, bana ABD giriş çıkış yapmanız lazım önce, yoksa çocuk ret yer dedi. Geçen sene almışsın vizeyi tatil planı yaparak. Belirttiğiniz plana uymamış gitmemissiniz. Şimdide çocuğa vize başvurusu yapıyorsunuz ret yiyebilir dedi. Kafam karışık. Peki ben şimdi dosya taşıma yapsam. Dosyam Kabul edildikten sonra, aos yapma kararı verdiğimde sorun olur mu. yoksa hiçbir önemi yokmu

• ⭐⭐⭐

@RuhunGemisi, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Herkese merhaba 2025 talihlisiyim,bekar olarak başvurdum ancak evleneceğim.forumu okuyabildiğim kadarıyla okudum ve aklımda bazı sorular belirdi yardımcı olacaklara şimdiden teşekkürler.dosya numaram 15XXX
    1)Geçmiş yıllarda dosyasını Viyana'ya taşıyıp vizesini alan pek çok insan var,Viyana'nın özelliği nedir?Neden vize istemeyen bir ülkeye kolayca gidip dosyamızı taşımak yerine Viyana'ya taşımalıyız?
    2)Mali dönem Eylül sonunda bitiyor diye biliyorum,eylül sonunda nikah yapsam eşimin yeni pasaportu gelene kadar mali dönem bitecek bu durumda mali dönem bittikten sonra eş bilgilerini add applicant yapabiliyor muyum?
    3)Olurda green cardı alırsam işim gereği 6 ay içinde amerikaya giriş yapacak durumum yok,6 aylık süreç bitmeden tekrar muayene olup tekrar 6 ay hak kazanıyor muyum?

1- Her ülke herkese mülakat vermiyor. Birçok ülke vatandaş olanlara ya da oturumu olanlara vize veriyor. Viyana oturumsuzlara, özellikle Türklere vize veriyor. O yüzden orası tercih ediliyor.

2- Mali yıl Eylülde bitiyor ama 2025 Eylülde. Add applicant yaparak eşinizi ekleyebilirsiniz istediğiniz zaman. Mülakatta geçerli bir pasaportu olması yeterli.

3- Mali yıl bittikten sonra vizenizi tekrar bastıramazsınız. Elinizdeki vizeyle Amerika’ya ilk kez giriş yaptığınızda vizenizi +1 yıl uzatıyorlar. Siz siz olun vize sürenizi geciktirmeyin.

İşinizi bilmiyorum ama amacınız Amerika’ya yerleşmek ise Türkiye’deki işiniz 6 ay içerisinde 2 gün bile izin alamayacak kadar neden önemli olsun ki?

• ⭐⭐⭐

@ahmetgul2536, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhabalar. dosya numaramiz 116XX. sizce randevu gelme ihtimalimiz nedir?

Case numberınızı yazarken son 2 hanesini XX şeklinde gizleyin.

• @Baran-Soylu Selamlar ben de sürekli excel i takip edenlerdenim..Sizin satırın silinmesini ve diğer değişiklikleri farkettim.. Elektronik tablo olduğu için yapılan her değişiklik kaydediliyor...Farkında olmadan yapılmış hareketler olduğunu düşünüyorum..

Bir kamu spotu da benden "Foruma üye olan dostlar lütfen ilk entry yi okuyun ve excel i doldurun, gerisi su gibi akıyor"...

• ⭐⭐⭐

@olowen, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

abu dhabi bu sene nasıl bir performans gösterdi eu dosyaları için kimse taşımamış gördüğüm kadarıyla

Normalde de yoğun bir konsolosluk. İranlılar orada da mülakata giriyor.

• ⭐⭐⭐

@burakediz, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@cttl Bana da adres isteyen mail attılar. Sizin gibi yapıp gönderdim, yine aynı adres isteyen mail ile dönüş yaptılar. Belliki maili bile okumamışlar. Bu sefer sadece yeni bir mailde “Could you transfer my file to Vienne. I have a travel plan in Vienne in 2025” diye yazdım. Yarım saat sonra başka bir memur tarafından transfer edildi diye cevap geldi.

Tamamen denk geldiğiniz kişiyle alakalı. Tekrar tekrar yazmanız gerekebiliyor. Siz doğru kişiye denk gelene kadar taşıma isteğinizi yazın.

• @ametin-k eşiniz ve çocuğunuza turist vizesi başvurmadan önce ds260 göçmenlik formunu doldurmuş muydunuz. Bankacı arkadaşta cekilis kazanan birimiydi

• @Mehmet-Fatih-Aslan Sizi çok iyi anladım. Bu işlerde ne yazık ki %100 kimse konuşamıyor. Ben başımdan geçeni anlatayım siz karar verin. Ben Amerika vizemi 2015 yılında aldım. 2015 yılında plan yapmıştık amca ile ama dede rahatsızlanınca o sene planı iptal etmek zorunda kaldık. 2022 yılında Amerika'ya ilk girişimi yaptım. Dolayısıyla bana neredesin 7 yıldır kimse demedi 🙂 Bir başkasına der mi? Diyebilirler 🙂 Amerika 10 yıllık vize veriyor dolayısıyla ben bir problem yaşayacağını düşünmüyorum. Geçen sene gitmemiş olabilirsiniz, şimdi çocuğunuz için vize alarak ailece plan yapmak en doğal hakkınız.
    Peki diyelim ki siz bu korkunuz yüzünden çocuğuz için vizeye başvurmadınız ve dosya taşımaya konsantre oldunuz. Önümüzdeki yıl diğer ülkelerin konsolosluklarının performansını - yaklaşımını bilemeyeceğiz ki. Uğraştınız uğraştınız ama dosya taşıyamadınız. (Umarım olmaz, ben sadece sesli düşünüyorum.) Peki o zaman ne yapacaksınız? Mecbur çocuğunuz için vize başvurusu yapmayacak mısınız? Yani anlatmak istediğim ben olsam riski şimdiden belirlerim. Peki diyelim ki çocuğunuz için şimdi başvurdunuz ve ret aldınız. O zaman full dosya taşımaya konsantre olursunuz. Ona göre elinizden geleni yaparsınız. Çocuklar için vize kaç günde geliyor bilmiyorum ama Mali yılın açıklanmasına henüz var. Çocuk vizesi kaç günde çıktığını araştırırım ve başvurumu yapardım. Umarım ne demek istediğimi anlatabiliyorumdur. Tabi ki karar sizin ilk iletimde bahsettiğim gibi teknik bilgiler ile değil sadece mantıklı düşünerek hareket etmek üzere içimden gelenleri yazıyorum. Yine de karar sizin - risk sizin.. Syg...

Not: Umarım daha tecrübeli arkadaşlar yaşadığınız çelişkili durumu görürler ve yorum yaparlar, yada lütfen çocuğunuz için vize durumunu araştırmaya devam edin ama ben olsam mali yıl başlamadan aksiyon alırdım.

• @Redbeard Yazdıklarınızın ekran görüntüsünü alıyorum sürekli, sağolun yardımcı olduğunuz için. Çocuğun red etmesinden ziyade beni korkutan şey benim vizenin iptal olma ihtimali. Bu ihtimali duyunca şöyle de düşünmeye başladım. Acaba ben tek gidip aos yapsam, sonra aile birleşimi ile ailemi yanıma alsam. ( Aile birleşimi in ne kadar sürdüğü, nasıl işlediği hakkında hiçbir bilgim yok ). Daha mi risksiz olur diye aklıma geliyor. Yada çocuk vizesine başvuruda anne yada babanın birinin vizesi olması yetiyormus, çocuğa başvururken sadece annesinin pasaportunun fotokopisini yollasak annesi sponsor gözükse, bu durumda benim vizemi riske sokmamis olurmuyuz. İnşallah tüm bunlar korkudan uydurulmuş ihtimalleri, başvurup alırım. 😊

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

130

46.1k
Users

4.6k
Topics

454.4k

| | | |