Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

• @zeynepebe
    Adresi gönderince olumlu dönüler. Mail gelmiş az önce. Demek ki mailleri iyi okumalıymışım.. Size de muhtemelen olumlu döneceklerdir.
    Anladığım kadarıyla yeni bir uygulama, öğrenmiş olduk.
    Taşıma yapacak arkadaşlar mülakat esnasında kalacakları adresleri de eklerlerse daha kolay olumlu yanıt alabilirler.

• @Flight101 öneriniz çok mantıklı yaa.. Çok popüler bir ülkeye vize almak yerine daha az tercih edilen bir ülkeye başvurmak işleri kolaylaştırabilir. Benim aklımda sıralama da şöyle kalmış. Son dönemi hariç tutarak söylüyorum dediğim gibi komşu Yunanistan bizden bıkmış olabilir 🙂 1.Yunanistan 2. İtalya 3. İspanya 4. Portekiz (hiç bir bilimsel veriye dayanmadan yaptığım sıralama) İtalya çok pahalı bir ülke de değil bildiğim kadarıyla dolayısıyla 1. İtalya tatil planı ile 2. tatil planı birbirinden farklı ve içerisinde güzel destinasyonların olduğu planlar rahatlıkla yapılır ve vize alması kolay olur diye düşünüyorum. Bazen vize alırken yarattığınız tatil planlaması ve bunu görüşme sırasında beyan etmeniz vize almayı kolaylaştırıyor. (1. vizeyi aldınız, 2. vize başvurunda 1. girişimde ...................... şehirlerini dolaşmıştım ............ gün kalmıştım. 2. kez ................ yerlerini görmek istiyorum gibi temeli sağlam bir hikayeden bahsediyorum.)

Edit: Yerlerden kastım sadece şehir anlamında değil. "Müze" , "Tarihi anlamı olan önemli lokasyonlar" Vb.

• ⭐⭐

Aslında popüler olan ülkeye vize almak, vize için hikaye yazmak daha doğru bir yaklaşım..Yılda binlerce şndanın akın ettiği ülkeye turistik vize alırken "sen niye geliyorsun" demezler...Bu tip ülkelere güzel bir gezi planı yapmak için seçenek çok.

• @Redbeard @Flight101 ikinizede bu konuda önemli bilgiler için teşekkür ederim. Pasaportta önceden alınmış vizeler var. 15 günlük Bulgaristan, 20 günlük Yunanistan, 15 günlük Hollanda, ve ABD vizesi basılı. Benim işten ayrılmadan Multi vize almam lazım. İşten çıkınca vize almak zor oluyor sanırım. Dediğiniz gibi şimdiden bir vize daha almakta fayda var, tek girişli verse bile. En azından zamanı geldiğinde başvurunca ret yeme olasılığını düşürür. Aslında aos yapmayı planlıyorum fakat ds260 doldurduğunuz için, çocuk için ABD turist vizesine basvurursaniz, sizinkinide iptal edebilirler diye duyduk, korktuk açıkçası.

• ⭐⭐

@Mehmet-Fatih-Aslan Rica ederim...Vize geçmişiniz var. Dosyayı hazır imkan varken bir yere atın vize işi bir şekilde hallolur...Hepimize kolay gelsin..

• @cttl çok sevindim ☺️inşallah

• @gucarslan Merhaba! DV 2025 için beklentiniz nedir? Case numaram 45XX, current olmayı beklemeden şimdiden başka bir ülkeye taşımalı mıyım? Okuduğum kadarıyla Avrupa'da oturum izni olmadığı halde herkes vize almış. Daha önce kimse Amsterdam'a taşımamış özel bir nedeni var mı? Listelerde daha önce hiç görmedim
    Teşekkürler

• Merhabalar benim öğrenmek istediğim bir konu var bana çekiliş hakkı çıktı şimdi ABD turist vizesine basvursam başvuruda orda girmek istiyorum mülakata desem kabul edilir mi yada normal ABD turist vizesine basvurdugmda red yersem burdaki surecimi olumsuz etkiler mi ?

• Herkese merhaba 2025 talihlisiyim,bekar olarak başvurdum ancak evleneceğim.forumu okuyabildiğim kadarıyla okudum ve aklımda bazı sorular belirdi yardımcı olacaklara şimdiden teşekkürler.dosya numaram 15XXX
    1)Geçmiş yıllarda dosyasını Viyana'ya taşıyıp vizesini alan pek çok insan var,Viyana'nın özelliği nedir?Neden vize istemeyen bir ülkeye kolayca gidip dosyamızı taşımak yerine Viyana'ya taşımalıyız?
    2)Mali dönem Eylül sonunda bitiyor diye biliyorum,eylül sonunda nikah yapsam eşimin yeni pasaportu gelene kadar mali dönem bitecek bu durumda mali dönem bittikten sonra eş bilgilerini add applicant yapabiliyor muyum?
    3)Olurda green cardı alırsam işim gereği 6 ay içinde amerikaya giriş yapacak durumum yok,6 aylık süreç bitmeden tekrar muayene olup tekrar 6 ay hak kazanıyor muyum?

• @didemkrbck ds-260 formunu doldurup yolladiysaniz eğer ABD turist vizesi almanız zor.

• @leylaa Merhaba,kuzenim Ocak ayında başvuru yapmıştı,bir türlü cevap maili gelmedi.Danışmanımız bi sorguladı ki,vize Mart ayında olumlu sonuçlanmış..İsterseniz bi soruşturun..

• Merhabalar. dosya numaramiz 116XX. sizce randevu gelme ihtimalimiz nedir?

• @ahmetgul2536 Ankaraya güvenmeyin. Benim numaram 5500 daha vize alacağım kesin değil. Kendinizi buna göre ayarlayın. Sürecinizi imzanıza ekleyin lütfen.

• ⭐⭐⭐⭐

@didemkrbck turist başvurusu nedenine orada girmek istiyorum mülakata derseniz direk red yersiniz zaten turist vizesinin amacı turist olarak amerikaya gitmeniz için. Oradan red yemeniz dv başvurunuzu etkilemez ancak daha sağlam bir tatil planıyla almaya çalışmanız lazım turist vizesini buda çok düşük bir ihtimal

• ⭐⭐⭐⭐

@ahmetgul2536 öncelikle sürecinizi imzanıza taşıyın. Kesin birşey demek zor ancak bu sene daha 7binlere ulaşamamış bir ankaradan önümüzdeki sene sizin numaranıza mülakat vermesini beklemek pek gerçekçi değil

• abu dhabi bu sene nasıl bir performans gösterdi eu dosyaları için kimse taşımamış gördüğüm kadarıyla

• @Mehmet-Fatih-Aslan Benim önerim çocuğunuz ile vize başvurunuz yapılması yönünde ama bunu hiç bir teknik bilgime dayanmadan söylüyorum. Sonuçta karı-koca turist vizeniz var ve çocuğunuza vize alıyorsunuz buda bana çok doğal geliyor. Sonuçta süreç sonunda illaki Green Card'ınızı alacaksınız diye bir durum yok. Belki de önümüzdeki aylarda vazgeçeceksiniz. Peki Eylül 2025 kadar turist vizeniz ile Amerika'ya giremeyecek misiniz? İşte bu nedenle çocuğunuza vize almak bana riskli gelmiyor. Ama tabi ki sizi yanlış yönlendirmek istemem. İçimden gelenleri yazıyorum. Kaldı ki ben AOS yaparak Green Card'ımı almak üzereyim. AOS yapmak için geldiğimde DS260 formu doldurmuşsun ülkeye giremezsin vb. bir şey demediler. Diyebilirler miydi olabilir belki de diyebilirlerdi. Ama ben bu soru ile karşılaşmadım. AOS yapmaya gelen onlarca insan dan böyle bir şey duymadım. Önerim şu şekilde: Gelecekte ihtiyacınız olma ihtimaline dayanarak profesyonel vize işlemleri ile uğraşan bir kaç acente ile görüşerek onların fikirlerini alabilirsiniz. Yada forumda bu tarz tecrübe yaşamış insanlar var ise mutlaka yazmışlardır. Forumda bir aratın lütfen. Bu arada inşallah AOS Yapmaya gerek kalmaz. AOS %100 garanti bir yol değil. Hem maliyetli hem de psikolojik olarak insanı yoran bir süreç. Dolayısıyla inşallah hem kısa, hem de daha az maliyetli yol olan "Dosya Taşıma" ile bu süreci hayırlısı ile tamamlarsınız. Tekrar hakkınızda hayırlısı olsun. AOS inşallah son çareniz olur. Bu arada AOS son çare derken AOS sırasında zaman yönetimi de çok önemli dolayısıyla "Dosya Taşıma" ve "Aos" planlamanızı erken de yapıp hareket etmenizi öneririm. 2024 yılı tecrübelerine baktığımda dosya taşıma çok geç kalmış insanlar gördüm. Bazıları geç kalmasına rağmen bıkmadan üşenmeden uğraştılar ve helal olsun çaba ve emek gösterdiler aldılar. Ama bugün bile dosya taşıma ile ilgili 2024 başlığında sorular geldiğini görüyorum o zaman da gözlerime inanamıyorum ve üzülüyorum. Neyse çok uzattım. Hayırlısı ile Green Card larınıza ailecek kavuşacağınıza inanıyorum. Şimdiden kolaylıklar diliyorum. Syg.

• ⭐⭐

@ahmetgul2536 case no 50xx olmasına rağmen temmuzda mülakata girdim imkanın varsa dosya taşı

• @Redbeard Dediklerine katılıyorum ama en çok da ensonlarda parantez içinde yazdığına katılıyorum "(Bu arada olmayabilir de bunlar konsoloslukların takdirinde ve Türk vatandaşlarına bakış açılarını biliyoruz.) "

Yani neden schengen vizesiz yerler varken bu hongkong değil tabiki orası çok masraflı. İllede avrupa diyorsanız ozaman önceden vize vereceklermi deneyip git gel yapıp tekrar basvurmanız daha saglıklı ama hepsi para hepsi ihtimal cercevesinde.

• ⭐⭐

@RuhunGemisi Selamlar...Öncelikle sürecinizi imzanıza taşımalısınız. Bu başlığın ilk iletisinde nasıl yapılacağı anlatılıyor. Bununla birlikte aynı ileti içnde bir excel dosyamız var oraya da bilgilerinizi yazarsanız, küçük bir Türkiye projeksiyonu elde ediyoruz...

1. Viyana konsolosluğu son iki yıldır bu konuda yardımcı oluyor. Bu başlık ve DV2024 e ait başlıklar altında bu konuyla ilgili bir çok yazı bulabilirsiniz...
    2. DV2025 için mali yıl 01.10.2024 - 31.09.2025 tarihleri arasıdır.
    3. Bu soru ile ilgili bir bilgim yok.Forum içinde arama kısmına yazarak paylaşımlara ulaşabilirsiniz..

Genel bir tavsiye vereyim..Bu forumun kıymetini bilin ve iyi takip edin..Süreç çok hassas hepimiz mutlu şekille sonlandırma çabasındayız..
    Sevgiler..

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

124

55.1k
Users

4.8k
Topics

483.6k

| | | |