Ds 260 senedini sefirliye nece aparmalıyam.Notebookda yoxsa telefonda
-
@onuru benim ve eşimin okuduğu liseler kapandı🥲Umarım lise transkriptleri istenmez.Bu okulların kapandığına dair bir yazı yine de temin edip yanımızda götürelim bence.Her sene herşey değişiyor.Temkinli olmak lazım,çok uzak noktalara gidiyoruz.Ayrıca herhangi bir eksik evrağı temin konusunda,eşimin avukat olan kardeşine vekalet vermeyi bile düşünüyoruz
-
@dehaningizemi çok teşekkür ederim sağolun
-
@gucarslan dur daha keşkeleri göreceksin 🙂 Geçen seneki konuşmaları incelerken çok denk geldim. ama şunu gördüm maşallah elinden geleni yapmışsın çok insanın hayatına dokunmuşsun. belki etmeyenler olmuştur onlar adına teşekkürler 🙂
-
@Alice-0
Merhabalar, 6 aylık geçerlilik süreniz sağlık raporunuzu aldığınız tarihten itibaren başlamaktadır. Eğer vize onayınızdan 1 ay önce sağlık raporunuzu aldıysanız buna göre hesap yapmanız gerekmektedir. Bu tarihi referans alarak ilerlediğinizde son hafta da giriş yapsanız herhangi bir hak kaybı yaşamazsınız, yine de o kadar geç bir zamana bırakmamanızı tavsiye ederim. Bunların dışında GC basım ücretini ödeme konusunda herhangi bir zaman sınırınız bulunmuyor, ilk girişinizi yaptıktan sonra bile ödeme yapabilirsiniz, ancak tavsiye edilen giriş yapmadan önce ödemenizdir. Bol şanslar. -
-
diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim.
x.com x.com x.com
dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi.bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler.
her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada.davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum.
inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor.sevgiyle kalın..
*iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
-
diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim.
x.com x.com x.com
dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi.bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler.
her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada.davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum.
inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor.sevgiyle kalın..
*iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
-
bir üstteki iletimde, temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim.
x.com x.com x.com
-
@Tunc-oz, içinde söyledi: Kentucky Consular Center (KCC)
@EzgiLera olmuyor ezgi hanım doğru yazıyorum Electronic Diversity Visa Confirmation Number yinede olmuyor yanlış diyor
DS260 formunda yazan, AA ile başlayan numara değil, çekiliş başvurusu yaptığınızda size verilen 2025 ile başlayan numarayı deniyorsunuz değil mi?
Ayrıca dediğiniz gibi 10 kez hatalı denediyseniz formunuzu kitlemiş olma ihtimaliniz yüksek. Doğrusuna emin olmadan daha fazla deneme yapmayın.
-
@misha90, içinde söyledi: Sayılarla DV2024
@deebee Şuan halihazır vize basılma hızına göre dünyada günde ortalama 400-500 vize basılsa, eylül sonuna kadar tam 55 bin vize denk gelecek gibi duruyor.
Aşağı yukarı evet, bu tabloda AoS yapan kişi sayısı görünmüyor, tam sayıyı bilmiyoruz geçmiş yılların rakamları 1.000 civarı olduğunu düşündürüyor, onu da eklemek lazım. Son günlerde mali dönem bitmeden AP’ye kalanların onaylarını da yetiştirmeye çalıştıkları için biraz hızlı gitmesi de normal.
-
Merhabalar Lise diploması eksikliği için mulakat erteleme mi yoksa mulakata girip ap e kalmayı mı tercih etmeliyim sizce hangisi daha risksiz ve mulakat erteleme nasıl yapabilirm tesekkurler
-
-
-
@MySea, içinde söyledi: Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
Trump'dan taze haberler var: ABD'de universiteden mezun olan yabancilara greencard verecegini acikladi 🙂
Kate Sullivan / Haz 21 / politics Trump says he wants foreign nationals who graduate from US colleges to ‘automatically’ receive green cards | CNN Politics Trump says he wants foreign nationals who graduate from US colleges to ‘automatically’ receive green cards | CNN PoliticsFormer President Donald Trump proposed “automatically” giving green cards to foreign nationals who graduate from a US college – comments that break from his efforts to curb both legal and illegal immigration while in office and stand in stark contrast to his inflammatory anti-immigrant rhetoric on...
Seçim vaadi 🙂 Altını pek dolduracağını sanmıyorum. Öyle bir şey yapsa bile şartları zor olur. Sadece doktorasını almış kişiler, sadece şu şu meslekler, yılda sadece bilmem şu kadar kişi vb.
Ama muhtemelen bu da çekilişi kaldırma hamlelerinden biri olacak. Zaten yeterince eğitimli göçmen alıyoruz, neden çekilişle birilerini alalım diyecek…
Biden’ın seçim vaatleri arasında da çekilişle verilen greencard kotasını 80bine çıkartmak vardı. 3.5 yıl geçti koltuğa oturduğundan beri ama değişen bir şey göremiyorum greencard çekilişinde 🙂
-
-
@crazycells, içinde söyledi: DS-260 göçmenlik formu ve DV süreci danışmanlığı (Turquoise Horizon)
Degerli arkadaslar, Elif Hanim hala DS-260 formu danismanligina devam etmiyor, fakat ABD adresi konusunda destege bu yil devam edecekler, bilginize.
Ayrica "Turquoise Horizon" su an bir marka degisikligi surecinde ve bundan sonra yoluna "Bizimlē Global" olarak devam edecek.
Elif Hanim'a yeni iletisim adresi uzerinden ulasabilirsiniz: [email protected]
Bizimlé is under constructionGörüştün kendileriyle bir çok paketleri var ben sadece adres ve evrakların korunup bana kargolanması adına bir paketle anlaştım , süreci forumla paylaşmak isterim , katkılarınız için teşekkürler.
-
Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili aşamalar için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel Green Card lotosu aşamaları başlığını kullanmalısınız.
Ayrıca DV2020 ve DV2021 süreçleriyle ilgili devam eden mahkemelerle ilgili soru ve yorumlara şu başlıkta devam edebilirsiniz:
Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
-
Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili aşamalar için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel Green Card lotosu aşamaları başlığını kullanmalısınız.
-
-
Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili mülakat deneyimleri için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel mülakat deneyimleri başlığını kullanmalısınız.
DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
Benim Ankara mülakat performansına hiç güvenim kalmadı direkt dosyayı taşıyorum bu hafta
-
@sevdemimi hangi kanıya göre bu bilgiye vardınız ? sizin dediğiniz bilgiye göre o zaman temmuz ağustos gibi mülakat sırası bana da geliyor ??
-
@10urdmn, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
@sevdemimi hangi kanıya göre bu bilgiye vardınız ? sizin dediğiniz bilgiye göre o zaman temmuz ağustos gibi mülakat sırası bana da geliyor ??
Hocam bence hiç riske atma bir an önce dosya taşıma işlerine başla
-
@10urdmn şu an 5700 mülakat gelmedi 6000 sonrası hiç mülakat alamadı halbuki geçen yıl 13000 kadat mülakat gitti çok iyimsersiniz gidişat çok kötü
-
@Ben-Batur viyanaya taşımayı planlıyorsanız süreç boyunca iletişimde kalabiliriz.
-
@rezanclz iletişimde kalabilmek için forum ne kadar da güzel bir yer değil mi?
evet, ben de öyle düşünmüştüm -
@gucarslan iletişimden kastım özelden bilgi alışverişi değildi 2nl maili vs alındığında haberleşmekti ya da sağlık raporunu vs almak için beraber hareket etmekti
-
excel foruma baktımda dv2025 de excelde olanlar arasında şimdiden 60 küsür kişi dosyasını taşımış. Schengen bölgesine taşıyanlar iççin merak ediyorum mesela 20 tane viyana gördüm herkes schengen alabileceğine inanıyor mu keza dosya taşımak ile iş bitmiyor ya vize vermezlerse ne olacak ????
ALLAH tan temennim herkes zorluk çekmeden ABD vizesi alır inşallah. Ama dosya vize isteyen ülkelere taşıyanlar da yapacak birsey yok tasıdık artık verirlerse verirler vermezlerse gitmeyiz mi diyorlar yada vize alamadık diyelim mulakat yeri belirlendi birdaha nasıl değişecek baska bir yere.
Bana biraz risk gibi geliyor yani vizesiz ulkeler varken insan neden riske atar acaba vize alınmazsa herkesin B planımı var. Doğrusu korkutuyor insanı şansa bırakılacak iş değil gibi.
-
@metinbeci selamlar, aslinda bende sizin soylediginiz sorundan dolayi hk ya tasidim dosyami. fakat suanda italya ya bir is seyahatim olucak. 2 eylul icin randevu aldim eger 1 yillik gibi bir vize verirlerse avrupada bir yere tasiyabilirim.
-
@onuru Peki italya için schengen vizesi alabildinizmi 2 eylül konsolosluk görüşme tarihiniz mi yoksa (schengen için). İş içinde olsa avrupa çok zorluk çıkarıyor inşallah kolay geçer.
Aslında benim pasaportumda 4 ülke var 2si schengen vizesi 2si kapıda vize , rahat ol oğlum sana vize verirler diye kendimi rahatlatmaya calısıyorum ama içim içimi yiyorum ya eşime vermezlerse geri dönüşü olmayan bir süreç mi bu. Yani viyana x tarihe mülakat verdi ve scheng basvurumuzu yaptık vize vermediler ozaman tekrar tekrar mı schengen basuvurusu yapmalıyız yoksa dosyayı 2.kez baska yere tasımak oluyormu mulakat tarıhı belırlenmısken bana cok mumkun gibi gelmiyor mumkunde olsa hıc ama hıc basıt bır surec degıl kısa bır zaman ve baska yere tasısalar bıle konsoloslugun elıne dusmus olabılırız. kısacası bu kadar strese gerek varmı maskat - hongkong gıbı benzerı yerler varken oralarında garantısı yok ama bu kadar muallakta kalacagımızı sanmıyorum.
Viyana sanki etiketleşmiş yani 20 kişi taşıdıysa vardır bir bildikleri demekki orası daha kolay gibi düşünüyor insanlar yada birisi öncü oluyor oda onumu takip ediyor. çok iyi muhasebesini yapıp mantıklı olanı yapmak lazım
-
Gelecek sene daha iyi olabilir bizden kazanan numaralar daha yüksek olabilir ve erkenden mülakat alınabilir tabi hep ihtimaller.ya da şanslı olup şimdi başaranlar gibi son bir ayda dosya taşıtıp mülakat alınabilir
-
Türkiyede Türk olmak Dünyada Türk olmaktan daha zor. Ben Ankaraya güvenmiyorum gelecek senede Türklerden ziyade yabancılara öncelik verirler. Dosya taşıyarak strese ve masrafa girmeyi herkes gibi bizde istemiyoruz ama mecburuz para bir şekilde kazanılır ama bu fırsat birdaha gelmeyebilir.
-
@metinbeci katılıyorum fırsat bi kere geliyo bu konuda her şeyi zorlamak gerekir sonra pişman olmamak kaydıyla
-
@metinbeci
Şengen kesinlikle büyük problem. Ancak yeşil pasaportu olanlar var, sürekli şengen alanlar var, herkesin bir güvencesi vardır muhtemelen. Ben de vize problemini aşarsam avrupada tenha bir yere taşımayı düşünüyorum bükreş, helsinki vb gibi.Bir de uzakdoğu biletleri bizim mülakat zamanlarımızda -umarım görebiliriz o günleri- çok pahalı oluyor. Geçen ay 1 kişi 80bintl'ye çıkmıştı gidiş dönüş. İşin bu boyutu da var maalesef..
-
@metinbeci henuz vizeyi alamadim. iData ofisinde schengen basvuru tarihimiz, evraklari vs teslim edecegiz. umarim sizde sorunsuz bir sekilde vizenizi alabilirsiniz. hersey gonlunuzce olsun.
-
@metinbeci taşıyanların çoğu ben de dahil olmak üzere yeşil pasaport sahibi ayrıca viyana hakkında forumda çok fazla deneyim var viyanada neyi nasıl yapacağım diye takıldığınızda forumda direkt bulabiliyorsunuz, bir de viyanadaki konsolosluk çalışanları cana çok yakın mesela e devletten alınan belgelerde apostil ve çeviri istemiyorlar. yeşil pasaport harici schengen süreci cok sıkıntılı evet dosyasını viyanaya taşıyıp schengende sorun yaşayıp mülakata giremeyen çok kişi de gördüm.
-
Selamlar...Schengen vizesi ile ilgili zorluk ülkemizde gündemi ve özellikle dosyasını taşıyan bizleri fazlasıyla meşgul ediyor. Herkesi çok net anlıyorum ancak karamsar olmak ile "ya işler planladığım gibi gitmezse" diye bir B planını hazırda tutmayı ayırmak gerektiğini düşünüyorum..Şimdi önce çevremdeki gözlemime sonra da verilere göre bir iki satır paylaşmak istiyorum...İş yerinden ve sosyal çevremden bir çok arkadaşım iyi planlanmış uçak biletleri, otel rezervasyonları hatta gezilecek müze vs gibi yerlerin online biletlerini içeren tatil yazıları ile başvuru yaparak Yunanistan, İtalya, Hollanda ve Fransa gibi ülkelere eşleriyle birlikte schengenlerini aldılar...Zaten bu saydığım ülkeler schengen reddi düşük olan ülkeler..Yani başvuru dosyamızı dolu ve net tutmakta fayda var...Verilere baktığımızda Türkiye genel red oranı %16...Yunanistan %3, İtalya %5...Almanya 20..Sayılara bakarak moralinizi yüksek tutunuz ve oyun planınızı ona göre kurunuz...
Bir de kısa Viyana bilgisi geçeyim...
Viyana özelinde DV2024 verilerine baktım..
DV2024 Avusturya kazanan sayısı 34...Kaba matematikle 17 case diyelim...Önceki yıllarda da Avusturya kazanan sayısı bu seviyedeymiş..
Döndüm forumdaki DV2025 exceline baktım, 20 case Viyana'ya taşımışız...Buraya kadar söylediğim rakamlara baktığımızda Avusturya kazananından daha fazla sayıda T.C dosyasının olması karamsarlık yaratmasın..25.07.2024 verilerine göre Viyana'nın DV2024 mali yılında 2nl gönderdiği EU case sayısı 98. Bu postun seçilmesi için olumlu ve yeterli veriler olduğunu düşünüyorum.. -
@Flight101 ek olarak soyle bir sorunda mevcut, avrupadaki ulkeler randevu slotu acmiyorlar. italyayi uzun suredir takip ediyordum dun sans eseri denk geldim. 3 gun acmislar ve site 30 dk icinde kitlendi yogunluktan. sunuda eklemeden gecemeyecegim, eger ilk defa vize vs aliyorsaniz, tatil plani kadar vize veriyorlar. bir onceki is seyahatimda irlanda dan 3 gunluk vize aldim
-
@onuru Doğrusun asıl sorunumuz red yemek değil boş slot bulmak...Yaz ve tatil döneminin geçmesini bekleyelim o zaman durumu gözlemlemek lazım...Ben Almanya sırasına yazıldım bekliyorum...Red oranı TR ortalamasının üzerinde ama verdiğinde multi ve uzun veriyor..Risk almadan kazanç olmuyor.
-
@rezanclz Sorun zaten vize alamamak yesilpasaportlularda sorun yok zaten herkesin de yesilpasaport oldugunu sanmıyorum bir kısmını olabilir ama benim dediklerim bu kategoride olmayan kisiler icin yani risk risk risk inanın çok can sıkıcı bir durum ankara bizi mahvettin ankaraaaaaa...
Benzer Başlıklar
116
46.0k
Users
4.6k
Topics
454.1k