Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

• @marius buraak_saglam Deneyimini okumanızı tavsiye ederim. Bükreş oturum veya vatandaşlık isteyebilir. Konsolosluğa mail atmanızı tavsiye ederim. size kesin olarak sadece vatandaş ve oturumu olanların dosyalarına bakıyoruz cevabı verirlerse tekrar düşünmenizi tavsiye ederim.

• @fahriakc okudum. Kendisi Bükreş değil Hong Kong'da mülakata gitmiş ve hatalı bilgi nedeniyle HK'dan ret almış. Bükreş' te başta eşi Ukrayna doğumlu olduğundan Frankfurt ile ilerlemesini söylemiş sonrasında boşluk açılınca mülakat için dönüş yapmış. Burada bizim işimize yarayacak veya oturum istediğine dair bilgi hangi kısımda? Veya ben mi bir yeri kaçırıyorum.

• @BeHumble @canym Bükreş mülakat deneyimini yazmış. Fikir vermesi açısından faydalı olacaktır.

• @marius Bükreş le ilgili fazla bilgi bulamadım dediğiniz için paylaştım ama sizde görmüşsünüz. sürecinizde bol şans.

• @gucarslan merhaba bizim case nomuz 22.binlerde trden imkansiz evet ama esimle benim Abd vizemiz var oglana basvurduk onu bekliyoruz.eylul ayinin sonunda abd ye yerlesmeyi dusunuyoruz.abdde avukat remzi beyle calismayi dusunuyoruz fakat onlar aos icin tamam dedi.Yanliz kafami karistiran bi konu oldu suan.Yuksek caseler cp yapsin denmis.Kafa karisti🤷♀🤷♀🤷♀

• @marius
    Benim de baya bir süredir takibimde olan bir yer. Vize konusunu halledebileceğime emin olsam taşıyacağım. (Önemli not: Romanya şengene dahil oldu)

Konsolosluklara atılan hiç bir maile olumlu cevap verileceğini düşünmüyorum. O yüzden süreç başlayınca göreceğiz konsoloslukların tavırlarını. Kendi görüşüm, problem olacağını sanmıyorum.
    Bir kaç uzak durulması gereken konsolosluk var Gürcistan gibi illa oturum isteyen veya Türkmenistan gibi vize vermeyen.

• An itibari ile şansımı denemek adına KCC viyana için mail attım. Zaten her halükarda Ankara'da mülakat alamayacağım için tüm kozlarımı oynayacağım. İlgili mailim şu şekilde oldu;

Dear Sir/Madam,

I will be in Vienna next year (according to the new FAM 99). I would like my interview location to be transferred from Ankara/Turkey to Vienna, please. Thank you for your time and help. Kind regards

Name - Surname: Evren Tanrıkulu
    Date of Birth: xx / xx / xxxx
    Case Number: 2025EU00017XXX

Dear KCC Officer
    Please let me know if my DV file is ready for the interview.

Thanks

• @cttl forumda tek Bükreş tecrübesini bulabildiğim @canym oturum sormadıklarını ve işlemlerin oldukça rahat ilerlediğini belirtti sağolsun. Umarım bizim şansımız da yaver gider. Bizde yeşil pasaport olduğundan vize konusunda rahat davranabildik.

• @evrentnrkl bu mailleri atarken pasaportunuzun biyometrik sayfanısın fotoğrafını ve ilgili ülkeye olan vizenisi eklemenizi tavsiye ederim. Dönüşlerin olumlu olmasında çok faydası oluyor özellikle vize fotoğrafı.

• @marius 3 hafta önce dosya taşıma maili atmıştım KCC'ye Bükreş için. Gönderdikleri cevap bekleyin gibiydi, tam anlayamamıştım. Forumda gezinince rastgele cevap olduğunu örendim. Dün bir defa daha attım yarım saat sonra onaylandı maili geldi. Can beyin mülakat deneyimini de okudum. Orada Rus vatandaşı eşinin olmasından dolayı mı kabul ettiler acaba tam bilmiyoruz. Diğer bir arkadaş da yine Bükreş'te mülakata gitmiş onun da oturumu varmış. Ben yine Bükreş konsolosluğuna bir mail attım vatandaşlık veya oturum şartı var mı diye. Dönüş yaparlarsa buradan da yazarım cevabı. Artık ya current olmayı bekleyeceğiz ya da dil okulu vs ile oturum elde edip işi garantiye alacağız.

• @emirhan1 Tarihi sonlandığı için göndermedim pasaport bilgilerini. Vize konusuna gelecek olursakta seneye olacağı için shengenim olsada süresi yetmeyeceğinden bilgilerini vermeden sadece bir şanstır kabul ederler belki diye gönderdim.

• @evrentnrkl Önünüzde daha çok zaman var iyi değerlendirip current olmadan mutlaka taşırsınız bir yere. Bol şans sürecinizde.

• Mülakat kaç binde bilgisi olan varmı benm sıra 9***. Lerde mail almadım daha

• @emirhan1 kcc ile tasirken bunlara gerek yok ben de dahil bircok kisi tek cümle ile tasidik.

• @EzgiLera öncelikle çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler çok yardımcı oluyor iyi ki burayı keşfetmişim. Mülakat almanız zor demişsiniz de kafam çok karıştı önceki yıl tablolarını tek tek yazdım Ekim ayında
    2024(4500) / 2023(5700) / 2022(2300) / 2021(2500) cnn numarasına mülakat verilmiş Ankara’da. Bu verilere göre Ekim ayında mülakat alabilmem yüksek ihtimal sayılmıyor mu ?

• @Emre-Kurtulmuş teşekkürler Emre bey. Sizin de sanırım ccn numaranız benimle eşdeğer 3xxx. Benim tahmini mülakat alma tarihim sizce nedir acaba ona göre hazırlıklara başlamak istiyorum da biran önce. Bi sizden ricam Ankara’da mülakat aldıysanız eğer bu konuda bana detaylı yardımcı olabilir misiniz? Buna çok ihtiyacım var.

• @rezanclz Ben taşırkende bunlar olmadan taşımamışlardı. Sürece ufakta olsa katkısı olması açısından eğer vizeniz varsa eklemenizde fayda var diye düşünüyorum. Vizesiz taşınamaz demiyorum ama eklerseniz faydası olur diye düşünüyorum. Herkese süreçte başarılar diliyorum. Umarım artık kimse Ankara'nın engeline takılmaz ve gönlüne göre taşır dosyalarını.

• Arkadaşlar birkaç şey soracağım, bilginiz varsa yazarsanız memnun olurum.

1. Ukrayna'da yaşamıştım uzun yıllar, sabıka kaydını aldım şuan, bunun bir süresi var mı, mülakat tarihi belli olunca yeniden almak gerekiyor mu?
    2. Eşimin pasaportu kasımda bitiyor, mülakat tarihini beklemeden şimdiden yenilersek, mail atıp bildirmek gerekiyor mu?
    3. Dosya numaram 18 binlerde, geçen çekilişte Ankara'da mülakat tarihi alamayanlar oldu sanırım, bana yetişir mi?

• Merhaba ben de bu yılın talihlisiyim. Mülakattan çıktıktan sonra amerika ya giriş için 6 ay olduğunu biliyorum. Örneğin biz 3 kişilik bir aileyiz. Oraya hemen taşınmayı düşünmüyoruz. Bu yüzden de acaba sadece asıl talihli abd ye giriş yapsa ailede ki 3 kişinin green cardını alıp türkiyeye dönebilir mi? Teşekkürler.

• ⭐⭐

@Trio permanent resident kartların basımı ve SSN kartların basımı için sadece tek başına asıl talihli değil, asıl kazanan ve "accompany" tüm kişilerin ABD'ye giriş yapması gerekiyor. Diğer "accompany" kişiler daha sonra da gidebilir ama ilk girişi asıl talihli yaptıktan sonra gidebilir. Ayrıca ilk girişinizi mülakat tarihi itibariyle 6 ay içerisinde değil, sağlık muayenesi tarihi itibariyle 6 ay içerisinde giriş yapmanız gerekiyor. Sağlık muayenesi sonucu size verilen evrakta son giriş yapabileceğiniz tarih açıkça yazıyor.

Sorunuz ile ilgili Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş ve Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri konu başlığından daha çok yararlanabilirsiniz. Sürecinizde bol şans

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

74

50.6k
Users

4.8k
Topics

473.6k

| | | |