@Kushimekito oturum izni varsa mümkündür bildiyim qədərilə .
-
@mehmetgreen Nereyi seçeceğinizi sizin karar vermeniz gerekiyor. Şahsi tavsiyem: Yapmanız gereken şey pasaportunuz ile vize sıkıntısı yaşamadan gidebileceğiniz ülkeleri bulmak olsun. Sonra bu ülkelerden daha önce bu forum sitesinde giden var ise onların nasıl yaptıklarını okuyup anlamak ve karar verip bir ülkenin konsolosluğunu seçmek olsun. Unutmayın, dosyanızı vizesiz bir ülkeye taşısanız bile konsolosluk sizden bazı gereklilikleri isteyebilir(örnek: oturum izni, vatandaşlık vs.).
Asıl size tavsiyem ilk yapmanız gereken; bu sorunuzun ve olası soracağınız soruların cevapları bu başlığın önceki iletilerinde bulunuyor, konuyu detaylıca anlamak için bir süre zaman ayırıp başlığın ilk iletisinden itibaren okumanızdır. İşte link: https://yesilkartforum.com/forum/topic/7230/dv2025-2025-green-card-lotosu-a%C5%9Famalar%C4%B1?page=1
-
@cokuzgunadam, içinde söyledi: DV2025 Mülakat Deneyimleri
@ugursway peki Türkiye’de mülakatı olup da ret yiyen gördünüz mü? Ben baya araştırdım denk gelemedim.
Evet var. 2023 ve 2024 excel tablolarına bakın. İsminin satırı kırmızı olan ve ret yazanların isimlerini forumda arayın. Deneyimlerini yazanlar oldu.
-
arkadaşlar umut var mı dosyayı ankaradan taşımaya çalışayım mı 2025 CN 108XX
-
@Fatihk-0 kesinlikle ülkeler arası ikili çıkarlar çok önemli bence bende dosya taşıma sürecinde ilişkilerin kötü olduğu Türkleri sevmeyen ülkeleri en sona bırakacağım
-
@Hope-Breaker merhaba Frankfurt konsolosluğuna götürdüğünü evrakların listesini benimle paylaşır mısınız ve ayrıca oturum 6aylık kağıt olarakmı aldınız yoksa kart olarakmı Almanya için söylüyorum ve ayrıca oturum kimliğinizi istedilermi yoksa belediyeden oturduğunuz dair bir evrak çıkarıp onumu beyan ettiniz.
-
@mnamiz merhaba sağlık işlemlerini Bakü‘de yaptık ancak bildiğim kadarıyla Tiflis’de de yapılabiliyor ama tecrübem yok bu konuda. Randevuya iki gün kala Tiflis‘e varmıştık.
-
-
diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim.
x.com x.com x.com
dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi.bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler.
her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada.davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum.
inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor.sevgiyle kalın..
*iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
-
diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim.
x.com x.com x.com
dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi.bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler.
her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada.davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum.
inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor.sevgiyle kalın..
*iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
-
bir üstteki iletimde, temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim.
x.com x.com x.com
-
@Tunc-oz, içinde söyledi: Kentucky Consular Center (KCC)
@EzgiLera olmuyor ezgi hanım doğru yazıyorum Electronic Diversity Visa Confirmation Number yinede olmuyor yanlış diyor
DS260 formunda yazan, AA ile başlayan numara değil, çekiliş başvurusu yaptığınızda size verilen 2025 ile başlayan numarayı deniyorsunuz değil mi?
Ayrıca dediğiniz gibi 10 kez hatalı denediyseniz formunuzu kitlemiş olma ihtimaliniz yüksek. Doğrusuna emin olmadan daha fazla deneme yapmayın.
-
Merhabalar Lise diploması eksikliği için mulakat erteleme mi yoksa mulakata girip ap e kalmayı mı tercih etmeliyim sizce hangisi daha risksiz ve mulakat erteleme nasıl yapabilirm tesekkurler
-
-
@MySea, içinde söyledi: Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
Trump'dan taze haberler var: ABD'de universiteden mezun olan yabancilara greencard verecegini acikladi 🙂
Kate Sullivan / Haz 21 / politics Trump says he wants foreign nationals who graduate from US colleges to ‘automatically’ receive green cards | CNN Politics Trump says he wants foreign nationals who graduate from US colleges to ‘automatically’ receive green cards | CNN PoliticsFormer President Donald Trump proposed “automatically” giving green cards to foreign nationals who graduate from a US college – comments that break from his efforts to curb both legal and illegal immigration while in office and stand in stark contrast to his inflammatory anti-immigrant rhetoric on...
Seçim vaadi 🙂 Altını pek dolduracağını sanmıyorum. Öyle bir şey yapsa bile şartları zor olur. Sadece doktorasını almış kişiler, sadece şu şu meslekler, yılda sadece bilmem şu kadar kişi vb.
Ama muhtemelen bu da çekilişi kaldırma hamlelerinden biri olacak. Zaten yeterince eğitimli göçmen alıyoruz, neden çekilişle birilerini alalım diyecek…
Biden’ın seçim vaatleri arasında da çekilişle verilen greencard kotasını 80bine çıkartmak vardı. 3.5 yıl geçti koltuğa oturduğundan beri ama değişen bir şey göremiyorum greencard çekilişinde 🙂
-
-
@crazycells, içinde söyledi: DS-260 göçmenlik formu ve DV süreci danışmanlığı (Turquoise Horizon)
Degerli arkadaslar, Elif Hanim hala DS-260 formu danismanligina devam etmiyor, fakat ABD adresi konusunda destege bu yil devam edecekler, bilginize.
Ayrica "Turquoise Horizon" su an bir marka degisikligi surecinde ve bundan sonra yoluna "Bizimlē Global" olarak devam edecek.
Elif Hanim'a yeni iletisim adresi uzerinden ulasabilirsiniz: [email protected]
Bizimlé is under constructionGörüştün kendileriyle bir çok paketleri var ben sadece adres ve evrakların korunup bana kargolanması adına bir paketle anlaştım , süreci forumla paylaşmak isterim , katkılarınız için teşekkürler.
-
Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili aşamalar için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel Green Card lotosu aşamaları başlığını kullanmalısınız.
Ayrıca DV2020 ve DV2021 süreçleriyle ilgili devam eden mahkemelerle ilgili soru ve yorumlara şu başlıkta devam edebilirsiniz:
Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
-
Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili aşamalar için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel Green Card lotosu aşamaları başlığını kullanmalısınız.
-
-
Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili mülakat deneyimleri için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel mülakat deneyimleri başlığını kullanmalısınız.
DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
@cemal1153, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
@Emirhan-Baydur merhaba 2025 talihlisiyiz case no 27 binlerde kcc aracılığıyla taşımalı mıyım
Eğer vize almayı gerçekten istiyorsanız evet taşıyın. Ama olursa olur, olmazsa olmaz diyorsanız siz bilirsiniz.
-
@Easychamp Çok teşekkürler
-
This post is deleted! -
@siraç sıraç bey teşekkür ederim. Bir sorum aha olacak ds-260 formunun onay çıktısıni büyükelçilik istiyor mu veya sadece asıl talihlinin onay sayfasınin çıktısı olması yeterli mi?
-
Ağustos bülteni açıklandı ancak 2025 kazananlarına dair bir veri bu bültende açıklanmadı maalesef. Eylül bültenini bekleyeceğiz sayıları görmek için. İlk cut-offları ve kazanan sayılarını aynı bültende göreceğiz.
-
Merhaba, 2024 süreci çok az ilerledi ve eylül ayına geliyoruz ve hâla mülakata çağırılan kişi sayısı 5500, 2025 talihlileri de problemi yaşar mı, tahminler ne yönde teşekkürler.
-
Bu ay için cut-pff 30 bin ve gelecek ay cut-off 50 bin olacak sanırım. Bu şekilde anladım ama doğru mu emin değilim?
-
@EzgiLera merhaba bizim süreç ekim ayından itibaren başlayacak
-
merhabalar, kcc ile dosyamı viyanaya taşıdım dv2024 exceline baktığımda cnsi 5-6-7k olup dosya taşıma yapanların kasım gibi mülakat maili alıp ocakta mülakata girdiğini gördüm, bundan yola çıkarak kasım aralık ocak aylarında mülakat maili almazsam mülakat yerimi kcc ye mi sormalıyım yoksa konsolosluğa mı? nedense bu yeni yönetmeliği birçok konsolosluk umursamayacak gibi düşünüyorum güya fam yasası ile dv2024 talihlilerinin dosyalarını konsolosluklar direkt kabul etmesi gerekiyordu fakat deneyimleri okuduğumda bazı konsolosluklar başından savmak için kcc ye atmıştı topu.
-
@rezanclz, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
merhabalar, kcc ile dosyamı viyanaya taşıdım dv2024 exceline baktığımda cnsi 5-6-7k olup dosya taşıma yapanların kasım gibi mülakat maili alıp ocakta mülakata girdiğini gördüm, bundan yola çıkarak kasım aralık ocak aylarında mülakat maili almazsam mülakat yerimi kcc ye mi sormalıyım yoksa konsolosluğa mı? nedense bu yeni yönetmeliği birçok konsolosluk umursamayacak gibi düşünüyorum güya fam yasası ile dv2024 talihlilerinin dosyalarını konsolosluklar direkt kabul etmesi gerekiyordu fakat deneyimleri okuduğumda bazı konsolosluklar başından savmak için kcc ye atmıştı topu.
Her konsolosluğun kendi düzeni, kapasitesi var. Bundan sonra oturumsuz taşımaları kabul edecek olsalar bile son dakika gelen değişikliğe adapte olmaları biraz vakit alacak tabi ki. Hem de yönetmelik zorunlu tutmuyor, konsolosluğun inisiyatifine bırakıyor. Zorunlu tutuyor olsa Ankara da mülakat vermek zorunda kalır
Interview location nerede diye kcc ye mail atabilirsiniz. Bunun için beklemenize gerek yok. Şimdi de atabilirsiniz.
Current olduğunuz bültenden sonraki dağıtımda mülakat almayı bekleyebilirsiniz. Alamazsanız da muhtemelen Kasım aralık aylarında çok fazla tatil olduğu içindir.
-
@EzgiLera demek istedigim de tam olarak buydu konsoloslugun insiyatifine bagli oldugumuz icin viyananin kabul edip etmedigini anlamak icin sormustum (kabulden kastim kcc ile önceden oturumsuz tasiyanlara mülakat verip vermemesi), yani benim cn‘me göre saydigim aylarda mülakat maili almam gerekiyor almazsam dosyamin hala ankarada oldugu anlamina geliyor diye bir cikarimda bulundum bunun icin net bilgiyi konsolosluktan mi alabilirim yoksa kccden mi? dvchartsdan da hangi cnye mülakat verildigini de takip edecegim ona göre aksiyon almayi planliyorum.
-
@EzgiLera demek istedigim de tam olarak buydu konsoloslugun insiyatifine bagli oldugumuz icin viyananin kabul edip etmedigini anlamak icin sormustum (kabulden kastim kcc ile önceden oturumsuz tasiyanlara mülakat verip vermemesi), yani benim cn‘me göre saydigim aylarda mülakat maili almam gerekiyor almazsam dosyamin hala ankarada oldugu anlamina geliyor diye bir cikarimda bulundum bunun icin net bilgiyi konsolosluktan mi alabilirim yoksa kccden mi? dvchartsdan da hangi cnye mülakat verildigini de takip edecegim ona göre aksiyon almayi planliyorum.
Siz taşıdıysanız dosyanız Viyana’da oluyor. Şu an onların kabul edip etmeme durumu yok ki. Dosya taşındı. Mülakat verip vermemek onların inisiyatifinde. Mülakat vermezlerse dosyanız otomatik olarak Ankara’ya geri dönmüyor.
Konsolosluğa da sorsanız kcc’ye de sorsanız dosyanızın Viyana’da olduğunu söyleyeceklerdir. Ama nasıl dosyanızın Ankara’da olması mülakat almanızı garantilemiyorsa, Viyana’da olması da mülakat almanızı garantilemiyor.
Ankara size mülakat vermediği zaman ne yapıyorsanız, Viyana mülakat vermezse de aynı yolu izleyebilirsiniz. O da konsolosluk sonuçta. Birbirlerinden bir farkı yok o açıdan. Özel bir muamele veya yaptırım beklemeyin derim.
-
@EzgiLera anladim, umarim bu yeni yönetmelik ile viyanaya tasiyanlardan kimse bir sorun yasamaz ki yasayacagini pek sanmiyorum, eger yanlis yorumlamadiysam viyana konsoloslugunun üstünde cok is yükü yok su an 2024 talihlilerinin dosya tasimasina ret sebebi vermelerinin sebebini de konsoloslugun kendi ugrasina kalmasindan kaynakli düsünüyorum, kcc ile tasidigimiz icin direkt dosyamiz oraya gidicek kendileri kccden dosya talebiyle vs ugrasmayacak armut gel agzima düs misali okudugum deneyimlerden yola cikarsam konsolosluklarin dosya tasima yapmamasinin sebebi tamamen üsengeclikten dolayiymis galiba yanlisim varsa düzeltin. bu yeni yönetmelik ile kendi ugraslarina gerek kalmiyor sanirim.
-
@EzgiLera anladim, umarim bu yeni yönetmelik ile viyanaya tasiyanlardan kimse bir sorun yasamaz ki yasayacagini pek sanmiyorum, eger yanlis yorumlamadiysam viyana konsoloslugunun üstünde cok is yükü yok su an 2024 talihlilerinin dosya tasimasina ret sebebi vermelerinin sebebini de konsoloslugun kendi ugrasina kalmasindan kaynakli düsünüyorum, kcc ile tasidigimiz icin direkt dosyamiz oraya gidicek kendileri kccden dosya talebiyle vs ugrasmayacak armut gel agzima düs misali okudugum deneyimlerden yola cikarsam konsolosluklarin dosya tasima yapmamasinin sebebi tamamen üsengeclikten dolayiymis galiba yanlisim varsa düzeltin. bu yeni yönetmelik ile kendi ugraslarina gerek kalmiyor sanirim.
Tamamen üşengeçlik demek ne kadar doğru olur bilmiyorum ama evet onlar için ekstra yük sonuçta her dosya, her işlem.
Önceden dosya sayılarından haberdar olacakları için planlamayı baştan ona göre yapacaklardır. Ben de sorun olacağını sanmıyorum.
-
Merhaba bende 2025 talihlisiyum case numaram 23000 lerde bu yıl bizi dosya taşıma serüveni bekliyor.bu forumda paylaşım yapıp yol gösteren tüm talihliler şimdiden teşekkür ederim
-
Biz de dosyamızı gün itibariyle Bükreş'e taşımış bulunuyoruz. Şaşırtıcı biçimde ilk mailimizde sorun çıkartmadan taşımayı yaptı KCC. Yeşil pasaportumuz olduğundan ülkeye girişte sorun yaşamayacağımız umarak mülakat tarihi beklemeye başlayacağız. Romanya ile ilgili çok fazla deneyim bulamadım forumda, o yüzden bilgisi olanlar haber verirse seviniriz.
-
@rezanclz
Avusturyada dv2024 kazanan sayısı 34 dosya. Şu ana kadar 82 dosyaya bakmış. Bence gayet iyi bir rakam. Hatta özverili bir çalışma olmuş.
Ve ayrıca aksine önceden kendileri isterse dosya transfer ediyorlardı. İstemezlerse o ayı boş geçebiliyorlardı. Şimdi belki, biz her ay sadece 5 dosya bakacağız deyip kestirip atacaklar. Yani bu yeni uygulama ne getirecek tam sürpriz. Bence tozpembe değil ancak karamsar da değil. Biz de yüksek sıralılar olarak düşük numaralıların tecrübelerinden faydalanacağız. -
@rezanclz sadece üşengeçlik demek pekte doğru olmaz, adamlar kendisiyle alakasız x konsolosluğuna bağlı dosyalarla uğraşmak istemiyorlar haklı olarak. Konsoloslukların baktıkları dosya başına komisyon yada prim aldığını düşünmüyorum yani kendilerine hiç bir katkısı yokken Ankaranın görevini yerine getirmediği için zorda bıraktığı kişileri kendilerine çok yük etmek istemiyorlar
-
@Emre-Kurtulmuş üsengeclikten kastim kötü bir anlamda degildi, yani sunu demek istedim eskiden kcc viyana konsolosluguna 10 tane dosyan var diyor ve sürec bi basliyor 30 kisi dosya tasimayi talep ediyor e haliyle kimse komisyon almadigi bir ek is yapmak istemez bu yeni yasa ile daha en bastan dosyalardan haberdar olacagi icin bir sorun yasanmayacagini umit ediyorum.
-
@cttl genele bakildigina düsük cnye sahip oldugum icin her gelismeyi tek tek foruma yazacagim hocam umarim benden sonraki yüksek cnye sahip insanlara faydam oldukca dokunur viyanaya tasiyanlar olarak sorunsuz stressiz bir sekilde atlatiriz umarim.
Benzer Başlıklar
84
47.0k
Users
4.7k
Topics
459.6k