DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

• iyi aksamlar, aklima bir soru takildi dosya transferiyle alakali. dosyamizi farkli bir konsolosluga tasidiktan sonra, adresi guncellestirmek icin ds260 i actirip adresi degistirmemiz gerekiyor mu?

• @Flight101 teşekkürler

• @onuru merhaba hocam, bunu ben de arastirdim forumda söyle bir bilgi buldum;a921afe5-7940-41b4-a20b-85390405f2bf-image.png

• @onuru merhaba, hayir gerek yok actirmaniza, mulakat aldiktan sonra gorusup actirirsiniz, bazen gerek bile duymuyorlar kendileri gerek yok actirmaya diyorlar. Ne gerekceyle olursa olsun, mulakat almadan formunuzu actirmamanizi tavsiye ediyoruz, siralamayla ilgili sorun yasanabilme ihtimaline karsi.

• Selamlar, bugün KCC dosya taşıması için mail atmayı düşünüyorum. çin, malezya ve viyana gibi popüler yerler dışında alternatiflerim aşağıda ki gibidir. Araştırma yapttım fakat olumsuz bir örneğe rastlamadım. Altta bulunan konsolosluklar hakkında vatandaşlık oturma izni olmadan dosya taşıma hakkında bilgisi olan yada dosya taşıyan var mıdır?

Canada Montreal
    İsveç Stockholm
    Kuzey Makedonya Skopje
    Bulgaristan

• ⭐⭐

@Easychamp

DV2024 kapsamında @emirhan1 turistik vize ile KCC aracılığıyla taşıdığı dosyası ile 12/07/2024 tarihinde Montreal'de mülakata girecek. Size de tecrübe olması adına isterseniz kendisinin mülakat sonucu ve yaşadığı deneyimi okuduktan sonra deneyin. Kendisini takip ederek süreç konusunda fikir sahibi olabilirsiniz. Bol şans

• @Easychamp

kanada vizeniz var mı? yok ise alması ortalama 4 ay sürüyor. 4 ay bekledikten sonra bir anda vermeyebiliyorlar da. geçen sene sonu, bu sene başı tam 4 ay bekledim.

ayrıca numarası yüksek talihliler için uygun olmadığını düşünüyorum.
    issue/ap oranı nerdeyse 1:1.
    çok yüksek. ota sapa her şeye ap'ye bırakmış gözüküyor. yani biz current olup haziran temmuz gibi mülakata girsek, ap'ye bıraksalar, direkt hayaller suya düşmüş oluyor.

bizim kanada vizemiz var ama şu an ancak son tercihim olabilir orası.
    tercih tabiki yine de sizin.

• @cttl Çok teşekkürler bilgi için direk sildim listeden kanadayı 🙂 Peki bir öneriniz var mıdır taşıma konusunda kendi gözlemlediğiniz takip ettiğiniz bir konsolosluk?

• @Easychamp

Hazırda vizeniz varsa cepte son seçenek olarak kalabilir bence.

Açıkçası ben de araştırıyorum şimdilik.
    Benim dosya arabistanda, şu an arabistandayım.
    Muscat ve abudhabi bu sene eu dosyalara mülakat vermedikleri için arap coğrafyasına pek güvenemiyorum. Forumdan iki kişi şu an mülakat bekliyor bu ülkelerde sıralarının gelmesine rağmen.. O yüzden ben de avrupada bir ülkeye taşıyacağım muhtemelen.

Yabancı bir forumda bükreşi söylemişti biri. Bükreş'i araştırıyorum. Kuzey avrupa ülkelerini araştırıyorum. Bükreş pamuk gibi gözüküyor. AP nerdeyse sıfır. AP oranı üstte de dediğim gibi bizim gibi numarası yüksek olanlar için önemli. Tabi erkenden current olursak o zaman olaylar farklılaşır. Daha agresif şekilde yaklaşabiliriz sürece zamanımız bol olacağı için.

Hepsinde şengen olayı var işte bir de. Bende de şengen yok.

• @cttl Verilerine az önce baktım gerçektende söylediğin gibi pamuk 🙂 mail attım konsolosluklarına bakalım ne diyecekler.

• @Easychamp
    Konsolosluklar kesinlikle o topa girip olumlu cevap vermezler. Ya olumsuz konuşacak ya da havada bırakacaklardır.
    Çünkü her bir kişi kendi konsolosluklarına yani kendilerine ilave iş yükü demek, kimse kabul etmez bunu maalesef.
    Geçmiş yıllardaki aynı yerde mülakata girmiş kişilere mesaj atılıp sorulabilir oturum vs sorulup sorulmadığı, bence bu daha sağlıklı.

• kcc ile taşımalarda viyana üzerinde yığılma olduğunu düşünüyorum , sırf ılımlı diye orayı seçmenin mantığı çok da yok, genel yönetmelikte değişiklik var ise başka konsolosluklarda da fırsatlar var, demektir herkes viyanaya yüklendiği için oraya taşınmış olmasına rağmen boşta kalanlar randevu alamadıkları durumda ortada kalabilirler , en kötü ankaraya tekrar taşırım diyen arkadaşlar , ankara size derse ki ben zaten çoktan başvuranlara yetemiyorum.. bu durumu hesaba katarak hareket etmeliyiz iyi performans gösteren elçilikleri takibe alarak önümüzdeki aylarda viyana dışındaki elçiliklere yönelmeliyiz, şahsen ben öyle yaptım önemli olan gidebileceğiniz iyi performanslı elçiliklere yönelmek

• @cttl Dediğin doğru henüz olumlu dönen olmadı en kralı KCC yapıyor oraya git dedi. Bu iş bir yerde tam bilinmezliğe dönüşüyor. Her ne kadar araştırsamda son 2 yıldır başka ülkenin vatandaşlarına mülakat veren bir yer gelecek seneyi pass geçebilir.

KCC ile taşısam yukarıda ki bahsettiğim sorunla karşılaşmamam için hiçbir sebep yok.
    Current olmasını beklesem bu apayrı bir koşuşturmaca ki numaram yüksek olduğu için daha da riskli. Ülke ülke gezip şansımı denemem gerekiyor.Başarılı olan veya olamamış bir kaç örnekte gördük.
    AOS ciddi maddi yük ve günün sonunda yine de başarısız olma ihtimali var ama diğer seçeneklere göre maddi bir sorun yoksa daha garanti duruyor.

Günün sonunda bir yerde zar atmak zorunda kalıyoruz. Verilere de baksak geçmişte tecrübe yaşamış kişileri de incelesek işlerin kötü gitme ihtimalini azaltmak için elimizde ki tüm mantıksal seçenekleri de değerlendirsek yine de ortada sağlam bir risk oluyor en azından benim açımdan.

Bu arada başarısız olmaktan kastım mülakat sonrası elenmek yada eksik evraktan elenmek değil. Davet alamamak yada daveti geç almaktan kaynaklanan sorunlardan bahsediyorum.

• @Easychamp Selamlar
    Mail içeriğinde ne yazdınız ve hangi konsolosluk KCC ye yönlendirdi..

• @Easychamp
    Evet, o yüzden bence en mantıklısı tecrübe edinilmiş bir yere dosyayı taşıtıp sonrasında sadece beklemek ve forumu takip etmek.

2025 süreci başladığında hep birlikte göreceğiz neler olacak. Ama fırsat varken kcc ile taşıyıp beklemek en mantıklısı geliyor bana şimdilik.

Kesinlikle current olmak beklenmemeli.
    Hem bu taşıma son taşıma değil. Baktık farklı tecrübeler var, başka yere taşırız. Kcc buna şimdilik izin veriyor nasılsa.
    Sıra numarasının yüksek olmasının tek avantajı bu olacak bence 2025’te, tecrübeleri izleyebilmek ve sonrasında kcc ile taşıyabilmek

• Bugün itibariyle KCC ye dosyamın viyanaya taşınması için email attım. Umarım herşey gönlümüzce olur.

• @Flight101 Almanyaya yazdım dosyamı taşımayı düşünüyorum vatandaşlık vs. herhangi bir gereklilik var mı demiştim.

• @Easychamp Sevgili @gucarslan birkaç gün önce Frankfurt tan ivedilikle uzak durulmasını yazmıştı...

• ⭐⭐

@Easychamp konsolosluk değil, 01.10.24 tarihinden önce KCC aracılığıyla taşıyabilirsiniz

• @rüzgar-rüzgar yığılma olacağını pek sanmiyorum cünkü schengene sahip olmayan/schengen alamayacak insanlar viyanaya tasima yapmiyor, kaldi ki viyana konsoloslugunun performansi gayet iyi cogu insan kcc ile tasima yaparken malezya ve hong kong u da degerlendiriyor.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

107

46.1k
Users

4.6k
Topics

454.4k

| | | |