Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili aşamalar için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel Green Card lotosu aşamaları başlığını kullanmalısınız.
-
@RuhunGemisi Muscat dönüş yapmadı kimseye olsa duyardık
-
@istalin hayır, daha current olmamışsınız mülakat günü belli olana kadar esc sayfasından mülakatınızın tarihini görene kadar değişmez, size current olunca mülakatınız planlanmışsa esc sayfasını kontrol etmeniz gerektiğine dair mail gelecek, sayfaya girdiğinizde artık orda Ankara yazmayacak mülakat yeri yazısını göreceksiniz
-
@salih-atilla Ben 6 ay için sürece dahil olamayan biriyim. aileme green card benim 21 yaşımı doldurduktan 6 ay sonra çıktı bu yüzden onlarla birlikte gitme şansımı kaybettim. benim için aile birleşimine başvurmaları için Amerikan vatandaşı olmayı 5 yıl beklediler. Green card ile iken de başvurulabilir dediler ama süreç yine vatandaşlığı bekliyor. Eğer bu süre içersinde evlenmemiş olsaydım vatandaşlıktan sonra 1,5 - 2 yılda benim sürecim de bitmiş olacaktı. Yani toplam 7 yılda. Evlendiğimden dolayı ise F3 kategorisinden başvurmak zorunda kaldık ve başvurudan 15 yıl sonra sonunda süreç bitmek üzere. Aralık'ta mülakatımız var. Yani toplam 20 yılda ( 5 yıllık vatandaşlık süresi dahil) bitmiş oldu. 🙂
-
@Mustafa-Bayram
Iraq Iraq
Irak için bu belge düzenlenebilir olarak belirtilmiş. Irak konsolosluğundan alınabileceği yazıyor
-
-
@Melih-Savaş Selamlar...
Vize sürecinin imzaya taşınması ve imzada güncellemelerin yapılması..İşte link https://yesilkartforum.com/forum/topic/2184/vize-surecinizi-imzaniza-tasiyin DV2025 excel tablosuna bilgilerin girilmesi...İşte tablo https://bit.ly/4b6swID DV2025 Aşamaları başlığının ilk iletisinden itibaren okunması. Süreç ile ilgili soruların bu başlık altında sorulması...İşte link https://yesilkartforum.com/forum/topic/7230/dv2025-2025-green-card-lotosu-aşamaları DV2024 ve DV2025 Mülakat Deneyimleri başlıklarının takip edilmesi
Bucketlist..Sürecinizi en iyi şekilde yönetebilmeniz, sorularınıza daha hızlı ve net cevaplar almanız açısından önemlidir.
Sürecinizde başarılar... -
YesilkartForum'da bilgiye daha hizli ulasabilmek ve sorulariniza daha dogru yanitlar alabilmek icin vize surecinizin detaylarini imzanizda belirtin. Imzanizi bu adimlari takip ederek olusturabilirsiniz.
Sorularınızı sormanız gereken doğru konu başlığı da DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları, arama butonunu kullanırsanız birden çok kez aynı soru cevaplandı. Arama butonu yardımı ile cevabını bulamaz iseniz, doğru konu başlığından sorunuzu yine yönlendirin lütfen. Bol şans
-
@deebee yani toplamda kaç kişi bize almış tr den
-
@crazycells merhabalar tekrardan birşey sormayı unutmuşum meslekten katılcagım için hangi belge götürmem gerekiyor sgk hizmet dokumu barkodlu belge degıl mi ?
-
diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim.
x.com x.com x.com
dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi.bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler.
her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada.davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum.
inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor.sevgiyle kalın..
*iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
-
diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim.
x.com x.com x.com
dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi.bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler.
her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada.davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum.
inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor.sevgiyle kalın..
*iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
-
bir üstteki iletimde, temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim.
x.com x.com x.com
-
-
@MySea, içinde söyledi: Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
Trump'dan taze haberler var: ABD'de universiteden mezun olan yabancilara greencard verecegini acikladi 🙂
Kate Sullivan / Haz 21 / politics Trump says he wants foreign nationals who graduate from US colleges to ‘automatically’ receive green cards | CNN Politics Trump says he wants foreign nationals who graduate from US colleges to ‘automatically’ receive green cards | CNN PoliticsFormer President Donald Trump proposed “automatically” giving green cards to foreign nationals who graduate from a US college – comments that break from his efforts to curb both legal and illegal immigration while in office and stand in stark contrast to his inflammatory anti-immigrant rhetoric on...
Seçim vaadi 🙂 Altını pek dolduracağını sanmıyorum. Öyle bir şey yapsa bile şartları zor olur. Sadece doktorasını almış kişiler, sadece şu şu meslekler, yılda sadece bilmem şu kadar kişi vb.
Ama muhtemelen bu da çekilişi kaldırma hamlelerinden biri olacak. Zaten yeterince eğitimli göçmen alıyoruz, neden çekilişle birilerini alalım diyecek…
Biden’ın seçim vaatleri arasında da çekilişle verilen greencard kotasını 80bine çıkartmak vardı. 3.5 yıl geçti koltuğa oturduğundan beri ama değişen bir şey göremiyorum greencard çekilişinde 🙂
-
-
@crazycells, içinde söyledi: DS-260 göçmenlik formu ve DV süreci danışmanlığı (Turquoise Horizon)
Degerli arkadaslar, Elif Hanim hala DS-260 formu danismanligina devam etmiyor, fakat ABD adresi konusunda destege bu yil devam edecekler, bilginize.
Ayrica "Turquoise Horizon" su an bir marka degisikligi surecinde ve bundan sonra yoluna "Bizimlē Global" olarak devam edecek.
Elif Hanim'a yeni iletisim adresi uzerinden ulasabilirsiniz: [email protected]
Bizimlé is under constructionGörüştün kendileriyle bir çok paketleri var ben sadece adres ve evrakların korunup bana kargolanması adına bir paketle anlaştım , süreci forumla paylaşmak isterim , katkılarınız için teşekkürler.
-
Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili aşamalar için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel Green Card lotosu aşamaları başlığını kullanmalısınız.
Ayrıca DV2020 ve DV2021 süreçleriyle ilgili devam eden mahkemelerle ilgili soru ve yorumlara şu başlıkta devam edebilirsiniz:
Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
-
-
-
Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili mülakat deneyimleri için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel mülakat deneyimleri başlığını kullanmalısınız.
DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
@VIRTUE Bende umutsuz değilim hatta dosyamı taşıdıktan sonra umudu arttı ama yine de olumsuzlukları şimdiden görmeye çalışıp ona göre tedbirli olalım veya B planı oluşturalım mantığı ile düşünüyorum.
-
@rezanclz, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
@lesnarhomie merhaba ilk sorunuza gelecek olursak ankaradan daha kötü bir konsolosluk yok gibi bir sey o yüzden hong kong a tasiyor bir cok kisi. yigilma olma riski tabi ki var ama dosya tasiyanlarin bir cogunun cnsine bakarsaniz ankarada mülakat alma ihtimali cok az insanlar bunu yapiyor.
ikinci sorunuz ise schengen vizesi ya da yesil pasaporta sahip olanlar viyanaya tasima yapiyor. ben de viyanaya tasidim yesil pasaportumdan dolayi ülkeye giriste sorun yasamayacagim icin (kcc ile tasindiginda herhangi bir oturum izni gerekmiyor mülakat zamani orada legal olarak ülkede bulunabilmek yetiyor) case numaram diger yillara göre gayet iyi fakat kücük bir analiz yaptigimda dv2023 te 5k cn ye sahip insanlar ocakta mülakat almisken dv2024 te 5k cn ye sahip olanlar temmuzda anca alabildi 1 yilda 6 aylik gerileme hic normal bir sey degil bu sebepten dolayi riske girmeden direkt tasima yaptim.
Merhabalar, ben de 2025 kazananıyım, bu kcc ile taşınan dosyalar için orada olunması yetiyor demişsiniz bu viyana için geçerli mi yoksa hong kong örneği için mi dediniz? Ben de şimdiden özellikle Viyana'ya dosya taşıma konusuyla ilgileniyorum fakat olası taşımada 2025 yılı için Viyana'nın oturum izni isteyip istemeyeceği konusu beni çok düşündürüyor. Geçmiş senelerden tecrübesi olan arkadaşlar varsa taşınan dosyanın Ankara'ya geri taşınması zor mu oluyor?
-
@fahriakc
EU23058'de ready şeklinde bekliyor. Tr dosyası olarak görülebilir mi bilmiyorum, ama görülemez diye düşünüyorum.Şu an hazırda 18 dosya toplam 44 kişi mülakat gününü bekliyor gözüküyor.
Haziranda da EU11400 sıra numarasına mülakat maili (2nl) yollamışlar. O yüzden bu transferdir diye varsayımda bulundum (ds260'ı mayısta doldurmuş avusturyalı da olabilir).
-
Selamlar...Dosya transferi için KCC ye attığım maile cevaben altta paylaştığım cevabı aldım...Otomatik cevap gibi görünüyor. Ancak "from XXX to XXX" ibaresi çok değişik geldi bana...Bu cevabı daha önce alan oldu mu buna karşılık nasıl bir yol izlemeliyim..Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.
"Thank you for your inquiry.
Based on the information you have provided, your interview location has been changed from XXX to XXX. The new interview location will not appear on your DS-260, but will be used by KCC for scheduling purposes. When we have scheduled your interview, you will be required to log into the Entrant Status Check (ESC) to view your appointment notification. At that time, please verify that your appointment is scheduled for the correct post. If for any reason it is not, you may contact KCC again at [email protected].
For additional information, please refer to the following websites:
Diversity Visa Website: https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/immigrate/diversity-visa-program-entry.html
Diversity Visa Instructions: https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/immigrate/diversity-visa-program-entry/diversity-visa-instructions.html
DS-260 instructions: https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/immigrate/diversity-visa-program-entry/diversity-visa-if-you-are-selected/diversity-visa-submit-your-iv-and-alien-registration-application.html
To enter the Diversity Visa lottery or to check for a selection notice: https://dvprogram.state.gov/" -
@Flight101 dosyanız taşınmış.
-
@fahriakc Dosyamız current olmadan Viyana'nın performansını takip edeceğiz. Duruma göre başka bir konsolosluğa taşımaya çalışacağız. Yani öyle umuyorum
-
@mimar O konuda şüpheleyim... Cevaplayan Sherry olunca kuşkulanmamak elde değil...XXX yerine Vienna yazmak zor olmamalı bence...
-
-
@Flight101, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
Selamlar...Dosya transferi için KCC ye attığım maile cevaben altta paylaştığım cevabı aldım...Otomatik cevap gibi görünüyor. Ancak "from XXX to XXX" ibaresi çok değişik geldi bana...Bu cevabı daha önce alan oldu mu buna karşılık nasıl bir yol izlemeliyim..Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.
Based on the information you have provided, your interview location has been changed from XXX to XXX. The new interview location will not appear on your DS-260, but will be used by KCC for scheduling purposes. When we have scheduled your interview, you will be required to log into the Entrant Status Check (ESC) to view your appointment notification. At that time, please verify that your appointment is scheduled for the correct post. If for any reason it is not, you may contact KCC again at [email protected].
Diversity Visa Website: https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/immigrate/diversity-visa-program-entry.html
Diversity Visa Instructions: https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/immigrate/diversity-visa-program-entry/diversity-visa-instructions.html
DS-260 instructions: https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/immigrate/diversity-visa-program-entry/diversity-visa-if-you-are-selected/diversity-visa-submit-your-iv-and-alien-registration-application.html
To enter the Diversity Visa lottery or to check for a selection notice: https://dvprogram.state.gov/"KCC'den gelen cevapta XXX olarak mı yazıyor veya buraya kopyalarken siz mi sansürlediniz (gizlediniz)?
-
Ağustosta kız arkadaşımla evlenmeyi düşünüyorduk. forumda bu konuyla alakalı okuduğum iletiler vardı. Şu ifadeden emin olmak istedim.Evlenip eşimi dosyama eklediğimde ve sonrasında mülakat tarihi aldıktan sonra bildirdiğimde dosyam açılmamış mı oluyor? Yoksa dosyanın açılmamış olması İçin mülakat tarihinden sonra mı evlilik yapılıp bildirilmesi doğru? Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
-
@ATS16 selamlar...hayır gizlemedim aynen attığım maili aldım..Bna kalırsa bu matbu bir format...cevap verilirken XXX kısımları doldurup gönderiyorlar...
Eğer düşündüğüm gibiyse ya transfer işlemini yaptı bu XXX leri değiştirmeyi atladı yada işlemi hiç yapmadan bu maili yolladı...Bir süre sonra mülakat yerim neresi diye bir mail atıp sorgulama yapmak gerekir mi? -
@Flight101 bir süre sonra dosyam nerede diye sorgulamanız iyi ve doğru olacaktır. KCC'den yine bir efsane cevap olmuş sizinki
-
@ATS16 Okuyup ilgilendiğiniz için teşekkürler..1-2 gün boşluk bırakıp sorgulama yapacağım..Bu efsane cevap karşısında Kibar Feyzo filmindeki replik akıllara geliyor.."Ağam eyleniir benimle"..
-
merhaba dosya transferi için mail attığınız KCC mail adresi nedir ?
-
@Dada7 yeni yönetmelik ile oturumsuz istediginiz yere tasiyabiliyorsunuz. Oturum isteyip istemeyeceklerini bilmiyorum ben de önceden dosyasini tasiyanlara göre ögrenip ona göre hareket edecegim fakat oturum soracaklarini pek sanmiyorum oturum sart olsaydi kcc ye mail attigimda oturum ya da kimlik karti sorulurdu. Eger mülakatta sorulursa kcc ile mail görüsmemin ciktisini alip mülakatta göstermeyi düsünüyorum sonucta kcc benim viyanada mülakata girmemde sorun görmeyip tasidi.
-
@10urdmn, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
@EzgiLera hayır başka ülkede oturumum veya vatandaşlığım yok, hatta Türkiye dışına hiç çıkmadım. CN'm 8700 lerde, ben dv25 başlayınca Ankara'yı bekleyim mi dosya taşıyım mı ikilemde kaldım. Çünkü gördüğümüz üzere dv24 lülerde şu an CN 5500 lerde. Süreç böyle ilerlerse diye arkadaşlar tahminde bulundu ve bana Ankara dan sıra gelmeyeceğini söylediler
Ankara’yı beklemek her zaman hata oluyor. Son birkaç yıldır bu durum böyle maalesef.
Çok beklerseniz kcc ile dosya taşıma şansınızı kaybedeceksiniz. Oturumunuz ve vatandaşlığınız da olmadığı için sonrasında dosya taşımanız epey zor olacak. Bunu da göz önünde bulundurun.
-
@lesnarhomie, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
Konsoloslukların sitesinde, o konsolosluğa dosya taşıyabilmek için oturum vesaire gerekip gerekmediğini tam olarak nereden görebiliyoruz? Naples, İtalya konsolosluğunun sitesinde hiçbir şey göremedim?
Immigrant Visas başlığı altında. Her konsolosluk için aynı şey geçerli.
The U.S. Consulate General in Naples is the sole immigrant, fiancé(e), and diversity visa-issuing post in Italy. We are also responsible for processing immigrant, fiancé(e), and diversity visa applications for residents of Italy, San Marino, the Vatican, and Malta.
-
@Flight101, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
To enter the Diversity Visa lottery or to check for a selection notice: https://dvprogram.state.gov/"Dosyanızı taşımışlar ama mail taslağındaki XXX kısmını değiştirmeyi unutmuşlar. Daha önce de bu şekilde mail alanlar oldu. KCC gözünüzde büyüttüğünüz kadar iyi çalışan ciddi bir kurum değil diyoruz ya hep işte
Emin olmak için dosyanızın nerede olduğunu sorgulayan mail atın.
-
@rezanclz, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
@Dada7 yeni yönetmelik ile oturumsuz istediginiz yere tasiyabiliyorsunuz. Oturum isteyip istemeyeceklerini bilmiyorum ben de önceden dosyasini tasiyanlara göre ögrenip ona göre hareket edecegim fakat oturum soracaklarini pek sanmiyorum oturum sart olsaydi kcc ye mail attigimda oturum ya da kimlik karti sorulurdu. Eger mülakatta sorulursa kcc ile mail görüsmemin ciktisini alip mülakatta göstermeyi düsünüyorum sonucta kcc benim viyanada mülakata girmemde sorun görmeyip tasidi.
Oturum istendiğinde KCC ile görüşmenizin bir etkisi olacağını sanmıyorum. Çünkü KCC konsolosluklardan bağımsız bu işlemi yapıyor. Şu an kapalı olan bir konsolosluğa da dosyanızı taşıtmak istersiniz ve kcc taşır. Siz onlara gidip ama kcc taşıdı, hadi konsolosluğu açıp bana mülakat verin, alın bunlar da mailler mi diyeceksiniz?
Konsolosluğun sizden her zaman oturum isteme hakkı var.
-
@EzgiLera Okuyup cevap verdiğiniz için teşekkürler...Sorgulama için yönlendirebileceğiniz örnek bir format var mı yoksa kendi cümlelerimizle bir metin mi yazalım?
Benzer Başlıklar
105
48.7k
Users
4.7k
Topics
467.3k