DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

• @rezanclz
    Merhaba, ben yığılma olacağını düşünmüyorum çünkü ankara gibi kötüsü yok. İranlıların vize problemi olacağından yine ankarayı tercih edeceklerdir. Ankara kendi vatandaşı hariç herkesin işini görüyor bir şekilde. Belki ruslar dağılabilir bir nebze..

Yığılma olacaksa da viyana gibi bir iki konsolosluğa bizler tarafından olacağını sanıyorum. 2024te yanlış saymadıysam excelde 40 küsür dosya taşınmış gözüküyor viyanaya. 2025 için şimdilik 10 dosya falandır. O yüzden excele veri girişi ve takip önemli.
    Belki başka eu ülkeleri de denenebilir..

• @cttl excel e veri girişi nasıl yapılıyor.

• @cttl öncelikle umarim viyanada yigilma olmaz yorumunuzda siz hakli cikarsiniz, fakat dv2024 te kcc araciligi ile oturumsuz dosya tasinmiyordu ve konsolosluk sadece belirli araliklarda dosya tasima taleplerini olumlu karsilamisti yani cok az insan dosyasini viyanaya tasiyabildi. Ankaradan kötü konsolosluk olmamasi konusunda da size katiliyorum. Ben de viyananin schengen ülkesi oldugu icin zor vize alinmasindan dolayi sadece vize alabilecek düzeyde ya da yesil pasaport sahibi insanlarin tasiyacagini düsünüyorum. Dolayisiyla viyanada yigilma olma ihtimali diger konsolosluklara göre az ama imkansiz da degil sonucta sadece biz tasimiyoruz dosyasini simdiden tasitip ”bi ara vize aliriz“ diye düsünen insanlarda var.

• @fahriakc
    Excel dosyasına gidin, direkt veri girişi yapın. Korumalı değildi en son. Üye olmayanlar bile giriş yapabiliyordu.

• @rezanclz
    Aslında viyanada bizlerden dolayı yığılma olacak gibi demek istemiştim.. Çünkü açık ara en ılımlı konsolosluk sanırım eski excellere bakınca.

Yeşil pasaportlular eski excellere bakıp farklı konsolosluklara yönelebilir, benim şu an yeşil pasaport yok ama ben de eu bölgesinde sakin bir yere taşıtmayı düşünüyorum açıkçası viyana harici.

Sıralaması 4binlerde olup, taşıtan bir arkadaş vardı. Onunla tecrübe edeceğiz ilk olarak. Bakalım yaklaşımları nasıl olacak..

• @rezanclz 2023 de bekar erkeklerin çoğu Viana dan mülakat aldıkları halde vize alamadılar.

• Konsolosluk - region ilişkisini özelden soranlar oluyor. Seve seve cevap veririm fakat çoğunluğun faydalanması adına bir örnekle burda açıklamak istiyorum.

Örnek konsolosluğumuz: Abu Dabi olsun.
    Bu konsolosluk AS dosyalarına bakıyor. 2024 yılı kazanan sayısı 211.
    Yine 2024 yılında Birleşik Arap emirliklerinden oturum alıp nasıl olsa Ankara'dan bana mülakat gelmez diyerek KCC ile dosya taşıyan cn leri yüksek talihliler Abu Dabi konsolosluğu'nun mülakat dağıtmasını bekliyor. Konsolosluk ne yapmış bakalım EU dosyalarına Mart ayından bu yana mülakat maili (2nl) göndermemiş! Kendi dosyaları (AS) ile birlikte AF lere ağırlık vermiş. Bunu kendi insiyatifinde KCC den bağımsız belirli sebeplerle tercih ettiğini düşünüyorum.
    Yani iş konsolosluklarda bitiyor arkadaşlar.

Adsız.png

Konsoloslukların performanslarını görebileceğiniz bu siteyi kaydetmenizi öneririm. Burdan da ay ay hangi koslolosluğun hangi vize türünde kaç adet vize verdiğini görebilirsiniz.

Unutmayın her konsolosluğun bir kapasitesi var. Viyana 2 yıldır çok güzel işler başarıyor. Alize hanımın fanlarıyla dolu forum 🙂 Ben de taşımak istemiştim oraya ama olmadı. Nisan - Mayıs aylarında müsaitiz denmişti. O zaman da benim numaram current değildi. Alternatif yaratmak mantıklı olabilir. Mesela 2022 yılında dosya kabul etmiş Sarajevo. Hiç görmedim bu başlıkta bu konsolosluktan bahseden. Üstelik yakın,vizesiz ve EU regionundan.Yeşil pasaportu olmayan veya schengen sorunu olabilecek talihliler değerlendirmeli. Tabi mülakatta oturum isteyip istemeyeceğinin garantisini kimse veremez.
    Sonuç olarak çok bilinmeyenli bol sabır gerektiren bir süreç. 2025 yılı kazananları şuan için şanslı görünüyor. Önümüzdeki günler neler getirir bilinmez. Umarım bol mülakatlı bir mali yıl olur zira biz ve önceki TR kazananları ziyadesiyle yıprandık.

• Bende şöyle bir çalışma yaptım. Ocak ayından beri 93 post DV vizesi vermiş. Resimde aylık bazda 93 post içinde Ankara'nın aylık sıralamasını görebiliyoruz.
    image.png
    @zge Güzel bir noktaya dikkat çekerek Sarajevo dan bahsetmiş...Benim takibimde olan bir post, FY2024 de tüm vize performansını sizlerle paylaşmak isterim.
    9275933c-912d-451e-8c14-dfdee2d7f1c2-image.png

• ⭐⭐⭐

@marius, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Herkese selamlar,
    Dosya numaramız nedeniyle Ankara'ya güvenmediğimizden KCC üzerinden Frankfurt'a taşıma yapmayı düşünüyoruz. Yeşil pasaportumuz olduğundan ülkeye girişte sorun yaşama ihtimalimiz düşük ancak konsolosluk mülakat için oturma izni sorarsa ne yaparız diye düşünmeden de edemiyorum.
    Taşıma yapan arkadaşların bu soruya karşı nasıl bir önlemi var veya Ankara'dan zaten sıra gelmeyecek bari böyle deneyelim en azından mülakatta derdimizi anlatırız diye mi düşünüyorlar 😀

Konsolosluğun sitesine bakın. Bazılarında öncelik vatandaşların ve oturumu olanların yazıyor, bazılarında sadece vatandaşlara ve oturum sahiplerine vize verildiği yazıyor.

Ayrıca o konsoloslukta daha önce mülakata girmiş kişilerin tecrübelerini okuyarak fikir edinebilirsiniz.

Bunlara ek orada bir dil okuluna falan yazılıp neden orada bulunduğunuzu açıklayan bir gerekçe edinebilirsiniz.

• @fahriakc Bu konunun 1. İletisinde mevcut.

• @fahriakc Şimdiden başvurmayacağım ama öncesinde Avusturya'ya turistik amaçlı gitmeyi planlıyorum. Vize alıp alamayacağımı önceden test etmek sanırım iyi olur.

• @Ertan-Turgun Teşekkürler. Benim de aklımda Güney Asya ülkeleri var ama şimdi KCC aracılığıyla taşısam daha sonra sıkıntı yaratıp yaratmayacaklarını bilemediğim ve tekrar Ankara'ya aldırmak istesem bu konuda zorluk yaşayıp yaşamayacağımı bilmediğim için henüz daha taşımadım.

• @fahriakc Aynen öyle current olduktan sonra belli bir süre mail bekleyeceğim gelmezse konsolosluğa mail atıp neden mülakat planlamadıklarını soracağım. Burada mısın veya burada olman lazım gibi bir mail alırsam hemen gideceğim pasaporta bastıkları giriş damgası ile orada olduğumu gösteren bir mail göndereceğim. Benim planım bu yönde.

• Herkes dosyasını taşıtanlara nasıl emin olabiliyorsunuz mülakat alacağınıza yazıyor. Emin değiliz zaten sadece current olduktan sonra dosya taşımanın çok daha zor olduğunu DV2024 talihlilerinden görüyoruz. Taşıtabilenlerde zaten o ülkeye gidip bunu kanıtlayıp ancak öyle taşıtabiliyor. Ben ve benim gibi dosyasını şimdiden KCC ile taşıtanlar sadece bu imkanı kullanıp current olduğumuzda dosyamız o ülkede olduğundan belki mülakat almak daha kolay olur diye düşünüyoruz. Tabi ben yine de sadece bekleyerek mülakat maili alacağımızı zannetmiyorum. Hangi ülkedeyse mutlaka gidip ülkeye giriş damgası v.s. gibi şeyler isteyeceklerdir diye düşünüyorum.

• Bu arada daha önceki mesajları okumamış arkadaşlar için referans olması açısından, DV2024 talihlisi olan @emirhan1 arkadaşımız KCC ile current olmadan dosyasını taşımış, mülakat mailini de almış ve 12.07.24 tarihinde Kanada/Montreal de mülakata girecektir. DV2025 talihlisi arkadaşlara durumu takip etmesini öneririm. Zaten Emirhan beyde deneyimlerini yazacaktır. Güzel bir örnek olacak bizlere. (Bu arada umarım vizesine kavuşur. Kendisine bol şans dilerim.)

• Bosna Hersek e DV2025 sürecinde mülakatımı sizde yapabilir miyim diye mail attım . Amacım hangi şartları öne süreceklerini öğrenmekti fakat navigator a yönlendiriyor Navigatora da belli seçenekler dışında açıklama girilemiyor yani hiçbir şekilde ulaşılamıyor görünüyor.

• Merhabalar dv2025 talihlisiyim. Sıra numaram 3XXX tahmini ne zaman mail veya konsolosluk sıra numarası alabilirim ? Tarihler ne zaman başlıyor. Kaçırmak istemiyorum.

• ⭐⭐

@brkkrmz27 sürecinize imzanıza taşıyın lütfen sorularınıza doğru cevaplar almak için, nasıl yapılacağına dair yönergeye buradan ulaşabilirsiniz.

Sizin süreciniz 01.10.24 tarihinde başlıyor, geçtiğimiz yılların takip tabloları aşağıda mevcut. Bu tabloları inceleyip bir çıkarım yapabilirsiniz kendi numaranız doğrultusunda.

Her yılın kendi dinamikleri (cn sıralaması, mülakat dağıtım tarihi vb) var, süreci kendinizin sıkı takip etmesi faydanıza olacaktır. Forumu ve bu başlığı takip etmekten çekinmeyin, sorularınızın cevaplarını bulmak için arama butonunu kullanmaktan imtina etmeyin. Bol şans

DV2022 tablosu: https://bit.ly/3ep3byM
    DV2023 tablosu: https://bit.ly/3KzLHwc
    DV2024 tablosu: https://bit.ly/428RByc

• @yck06 kesinlikle katılıyorum. Her sene daha da kötüleşen ankara öyle gösteriyorki dv25te yine hüsran yaşatacak. Ben de olsam dosyamı kesinlikle taşırdım. KCC’nin dosya taşıması büyük şans şu an. Baktım taşıdığım ülkenin performansı Ankaradan daha kötü dosyamı tekrar ankaraya taşımaya çalışırdım. Ne de olsa vatandaşıyım. Hoş böyle bir durum daha önce oldu mu bilmiyorum ama denemeye kesinlikle değer. Umarım dv25 dv24ten daha iyi bir yıl olur. Herkese bol şanslar dilerim.

• Selam, çok aradım ama bulamadım greencard mülakatı yapılan şehirler nereler acaba mesala Almanya için taşıtırsak dosyamızı nerede olur bilgisi olan var mı acaba? Sonuçta türkiye özelinde baktığımızda sadece Ankara da mülakat yapılıyor

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

92

46.1k
Users

4.6k
Topics

454.4k

| | | |