Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

• Referenced by  Vildan 0 Vildan 0 

• @didemkrbck noktalama işaretleri ve Türkçe karakter kullansanız daha rahat anlardım ama bir şekilde anlamayı başardım 😃
    Kartların gideceği yer için istiyorlar. Ancak adres bilgisi sistemlerinde var, sizi bulmaları gerekirse ilk oraya bakarlar 🙅

• @Vildan-0
    Selamlar bu bilgiler DV2025 özelinde güncel değil, oturum veya vatandaşlık şartı aranmaksızın, seyahat planının olduğunu belirterek dosyasını KCC aracılığıyla taşıyan birçok kişi mevcut.
    Tabii bu durumun önceki senelerde olmayan bir durum olduğunu, bu yol ile sürece devam edecek kişilerin akibetini ilerleyen zamanlarda göreceğiz. DV25 farklılıklarla başlayan, şahsına münhasır bir yıl olarak sonraki yıllara referans olabilecek gibi görünüyor.

• @ugursway, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@berna-turali
    Selamlar, kendisine sormak daha doğru olur, @yck06 son mailinize KCC’den ne cevap geldi? Dosyanızın ne durumda olduğu ile ilgili bilgi verebilir misiniz?

Ben teyit amaçlı sadece kısa ve öz şekilde mülakat yerimi öğrenebilir miyim diye KCC ye mail gönderdim ve dosyamın taşındığını öğrendim. Şimdilik bir sıkıntı görünmüyor. KCC de Madison diye biri var çok gıcık bir tip umarım ona denk gelmessiniz herşeye direk olumsuz cevap veriyor 🙂

• @Cansu-mer Kimse size doğru yol bu diyemez zaten. Herkes bir umut mülakat almak için farklı farklı yollar deniyor. Mali yıl başladığı zaman ekim ayında, dosya taşıma talebinizi konsolosluklardan yapabilirsiniz. Şu anda böyle bir talebiniz varsa KCC ile iletişime geçeceksiniz. Her iki koşulda da dosya taşıma işleminin garantisi yok.

• @Vildan-0 kusura bakmayın lutfen yazım hataları için 🙂 o adresle ilişkimiz hep olacak bakabılırler onda sıkıntı yok yeter ki sız ev değil dukkan adresı vermişsiniz demesinler aksilik olmaması adına herseyi sorguluyorum cevapladıgınız için tesekkürler

• @Vildan-0 yanıtınız için teşekkür ederim. Ancak bıraktığınız linkte kaçak durumuna düşersem yurtdışına çıkamayacağım söyleniyor. Ben 01.08.25den sonra kaçak duruma düşeceğim. Mülakatım bu tarihten sonraya denk gelirse benim green card hakkım yanmış olacak. Çünkü vizeden onay alsam bile askere gideceğim için yurtdışına çıkarmayacaklar diye düşünüyorum. Bu durumda benim tecili ertelemem gerekiyor galiba. Yüksek lisans mı yapıyım? Veya başka nedenle mi ertelerim bilmiyorum sizce ne yapabilirim?

• @10urdmn Ben uzun yıllardır bakaya durumdayım, defalarca yurtdışına girip çıktım, bununla ilgili bir sorun olmaz

• @ugursway selamlar doğru söylüyorsunuz, güncellendi o.

Yine de şöyle düşünüyorum: Herkes sürecinde özgür ancak 2024 talihlilerinin süreci bitmeye doğru 2025 talihlileri iletişime geçerse KCC ile belki 24'lerin mülakat almak için şansı artar. Sürekli bir iletişim olunca belki diğerlerinin şansını azaltabilir diye düşünüyorum. Sizlerin de düşüncelerini merak ediyorum konuyla ilgili.

• @10urdmn
    Merhabalar, sorunuzun cevabı bu linkte mevcut, güncel asker alma mevzuatı
    Sizin durumunuza özel ilgili kısım ise bu şekilde,
    32ce32c9-a166-49b0-b766-2e58cd6f6ae3-image.jpeg
    İster yoklama kaçağı, isterse bakaya olun, hakkınızda herhangi bir yurtdışı yasağı ile ilgili mahkeme kararı yoksa yurtdışına çıkışınızı engelleyemezler. Ancak yine de bir ihtimal imza vb. işlemleri için askerlik şubeye çağırabilirler/götürebilirler. Malum ülkemizde yasa olsa bile kendi bildiğini yapan memurlar bir hayli fazla.
    Özetle mülakatınızı ilgili tarihten önce aldığınızı varsayarsak (normal şartlarda CN’niz onu gösteriyor, ancak bu mülakata nerede gireceğinize göre değişilik gösterebilir) daha sonra vizeniz basılı pasaportunuzla beraber yurt içinde 3 ay erteleme yapabilirsiniz.
    Öte yandan Amerika’ya geldiğinizde GC’nızı aldığınız zaman 35 yaşınıza kadar erteleme hakkına sahipsiniz. Amerika’da askerlik tecilinin nasıl yapılacağı konusunda NY büyükelçiliğindeki deneyimimi bu linkten okuyabilirsiniz.
    Green Card ile Askerlik Tecili

• ⭐⭐⭐

@Cansu-mer, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

HERKESE SELAMLAR İS YOGUNLUGU VE CASE NUM YUKSEKLİGİ YUZUNDEN (KEYİF KACMASİ) forumdan 1-2 hafta uzak kaldim ama okudugum yeni yazilar yuzunden biraz umutlandim… Gecerli bir sebebim olmadan dosya tasima yapilabilicekmi deneyecegim ama deniz asiri kapida vize yada vizesiz ulkeleri deneyecegim .varsayalim tasidim bakalim aonra konsoloslugun tepkisi ne olacak .ankarayi beklemektense (bir ruya ) tasimayi denemeyi planliyorum bende son 10 sayfayi okuduktan sonra .Hepimiz icin hayirlisi olur ins…sebepsiz tasirlarmi onuda merak ediyorum.deneyip gorecegiz

Hemen KCC’ye mail atarak taşıma deneyebilirsiniz. Ama o kadar da “sebepsiz yere” taşıma yapmayacaklardır. En azından belirli bir tarih aralığında taşımak istediğiniz ülkede olacağınız için taşıma yapmak istediğinizi belirtmelisiniz.

Bence de vizesiz ülke seçmek sizin için daha mantıklı bir tercih olacaktır.

Not: Mesajınızın hiçbir yerinde büyük harfle cümle yazmayın.

• @Vildan-0
    DV24 sürecinin neredeyse sonuna gelinmiş diyebiliriz. “KCC ile 24’lerin mülakat almak için şansı artar” Tamamen şahsi düşüncem, sanmıyorum. Ceac verilerine bakıldığında zaten yeteri kadar dosyayı işleyip mülakat planlamış ya da planlamaya hazır etmişler.
    DV24 için mülakat alma şansı, TR kazananları özelinde Ankara isterse artar ancak bu saatten sonra yüzlerce dosya istese bile, maalesef geçen yılın sonlarına doğru yaşanan kota sorununa benzer bir senaryo ile karşılaşmak mümkün. Bu durumda DV24 kazananlarının, DV25 talihlilerinin oluşturduğu email trafiğinden daha büyük engelleri/sorunları var gibi görünüyor.

• ⭐⭐⭐

@korayuzayates, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhaba, Aşı ile ilgili olarak yazılanları okuduktan sonra aklımda bazı sorular oluştu. Çocukların aşı kartları e-devlet üzerinden görüntülenebiliyor. Doğal olarak çocuklara tekrar aşı yaptırmak istemiyorum. Kendim ve eşim için ise (+40 yaş) tabi ki bir aşı belgesi bulmamız mümkün değil. Tekrar teyit için soruyorum Ankara' da sağlık muayenesinde yine de çocukları ve yetişkinleri bütün aşıları yapmaya mecbur mu tutuyorlar? Böyle bir şey yapmaya hakları var mı? Aşı yaptırmak beyana dayalı bir durum değil mi acaba? Aşı ücretleri de bir hayli yüksek, aşı zorlaması Türkiye' de yapıldığı için tabi ki insanın aklına para almak için zorla aşı yaptırıldığı geliyor. Yapılması gereken 15 civarında belki daha fazla (Karma vs olmasına göre) bütün bu aşılar aynı gün mü yapılacak? bazıları 2 doz yapılan aşılar, bu tarz olanlar nasıl yapılacak? Çocukları ile beraber bu aşılama sürecini deneyimleyenlerden bilgi almak isterim. Teşekkür ederim.

Siz elinizde aşıya dair ne belge varsa götürün. Çoğunu kabul etmeyecekler ve tekrar yapacaklar ama çocukların aşılarının bir kısmını kabul ediyorlar.
    Aşılar aynı gün içerisinde (aynı 30 saniye içerisinde hatta) tek doz olarak yapılıyor.
    Aşı yaptırmak zorunda değilsiniz, aşı yaptırmazsanız sağlık raporu alamazsınız. Sağlık raporu olmadan vize alamazsınız.

Sizin düşündüğünüzü herkes düşünüyor, parası neyse verip bir daha düşünmüyoruz bu mevzuyu.

• ⭐⭐⭐

@Cansu-mer, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Vildan-0 Anladigim kadariyla ekimden sonra 2025 numaralari aktiflesicek ve benim biraz rakamim yuksek.simdi degilde ekimden sonra 2025 talihlileri icin acildigindami kcc ye mail atmam mantikli yani.son 5-6 sayfada konusulanlara baktigimda simdiden atanlarda var onu anlamadim .

Hayır. Ekimi falan beklemeye gerek yok.
    Numaranız current olmadan önce KCC ile taşıma yapabilirsiniz. Bu şekilde taşıma yapmak sonrasında taşımaktan daha kolay oluyor.

• @EzgiLera buna cevap verildi

• ⭐⭐⭐

@yck06, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Cansu-mer Kimse size doğru yol bu diyemez zaten. Herkes bir umut mülakat almak için farklı farklı yollar deniyor. Mali yıl başladığı zaman ekim ayında, dosya taşıma talebinizi konsolosluklardan yapabilirsiniz. Şu anda böyle bir talebiniz varsa KCC ile iletişime geçeceksiniz. Her iki koşulda da dosya taşıma işleminin garantisi yok.

Yanlış anlaşılma olmasın, düzelteyim:

Numaranız current olana kadar herhangi bir zamanda (Ekim öncesi sonrası, yıl başı öncesi sonra fark etmez), KCC ile dosya taşıma yapabilirsiniz.

Numaranız current olduktan sonra Konsolosluklar aracılığıyla taşıma yapabilirsiniz.

@Cansu-mer

• ⭐⭐⭐

@10urdmn, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Vildan-0 yanıtınız için teşekkür ederim. Ancak bıraktığınız linkte kaçak durumuna düşersem yurtdışına çıkamayacağım söyleniyor. Ben 01.08.25den sonra kaçak duruma düşeceğim. Mülakatım bu tarihten sonraya denk gelirse benim green card hakkım yanmış olacak. Çünkü vizeden onay alsam bile askere gideceğim için yurtdışına çıkarmayacaklar diye düşünüyorum. Bu durumda benim tecili ertelemem gerekiyor galiba. Yüksek lisans mı yapıyım? Veya başka nedenle mi ertelerim bilmiyorum sizce ne yapabilirim?

@ugursway çok güzel açıklamış.

Ben sizin yerinizde olsam yüksek lisans yapardım. Hem buraya gelmeden kendinize biraz daha yatırım yapmış olursunuz hem de tecil ettirip uğraşmazsınız tekrar.

• ⭐⭐⭐

@Vildan-0, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@ugursway selamlar doğru söylüyorsunuz, güncellendi o.

Yine de şöyle düşünüyorum: Herkes sürecinde özgür ancak 2024 talihlilerinin süreci bitmeye doğru 2025 talihlileri iletişime geçerse KCC ile belki 24'lerin mülakat almak için şansı artar. Sürekli bir iletişim olunca belki diğerlerinin şansını azaltabilir diye düşünüyorum. Sizlerin de düşüncelerini merak ediyorum konuyla ilgili.

100bin+ kişinin yeni kazandığı ve hali hazırda 100bin+ kişinin süreçte olduğu şu dönemde, belki günde onbinlerce mail alan KCC’ye, 3-5 kişi mail atmadı diye Ankara’nın performansı yükseleceğini düşünmek mantıklı bir varsayım değil maalesef.
    (KCC’ye her gün binlerce mail atması için bot yazan Rusların olduğunu duymuştuk biz 2021’de)

Ayrıca KCC hala mail atanlara birkaç saat içerisinde cevap veriyor. Yani kapasiteleri fazlasıyla herkes için yeterli. Gel gelelim KCC 2024 için dosya taşıma yapmıyor bülten 30k olduğu için. O yüzden DV25’lerin kendi süreçleri için ivedilikle adım atması gerekiyor.

Daha önce de söylemiştim, bu süreç bireysel bir süreç. Herkes önce kendi sürecini düşünmeli.

• ⭐⭐⭐

@Vildan-0, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@EzgiLera buna cevap verildi

Maalesef o cevap artık geçerli değil.

Çünkü oturum/vatandaşlık olmaksızın KCC aracılığı ile taşıma yapılabiliyor artık.

• Referenced by  EzgiLera EzgiLera 

• @EzgiLera yanlışı linklemişim, doğrusu şurada

Benzer Başlıklar

• 153
  • 2655
  • 77
  • 57
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

111

55.1k
Users

4.8k
Topics

483.6k

| | | |