Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

• Iyi günler ben yapanci olarak turkiye yaşiyorum 2019 dan beri yeşilkart kazandin ds 260 doldurdum benim sorum bu mulakatim Ankara , numaram çok yuksek mulakatim bullabilicene imkan nasil tavsiye verebilirsiniz teşekuller!

• This post is deleted!

• @EzgiLera current olmadan nasıl dosya taşıyabiliyoruz anlamadım. Kimisi current olmadan hiç bir şey yapamazsın diyor sizde bunu söylemişsiniz iyice kafam karıştı benim sıram 279xx yeşil pasaportum var. Dosya taşımak için gelecek yıl bu zamanlar current olursa diye umut edip bekliyorum. Aydınlatır mısınız?

• @VIRTUE İsterseniz dosyayı şimdi bile taşırsınız . bunu için KCC ye mail atıp geçerli bir sebep sunarak şu an Ankara olan görüşme yerinizi değiştirebilirsiniz. current olduktan sonra KCC ile değil hangi elçiliği istiyorsanız onların sizi kabul edip dosyanızı taşımalarını rica ediyorsunuz.

• ⭐⭐⭐

@VIRTUE, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@EzgiLera current olmadan nasıl dosya taşıyabiliyoruz anlamadım. Kimisi current olmadan hiç bir şey yapamazsın diyor sizde bunu söylemişsiniz iyice kafam karıştı benim sıram 279xx yeşil pasaportum var. Dosya taşımak için gelecek yıl bu zamanlar current olursa diye umut edip bekliyorum. Aydınlatır mısınız?

Dosyanızı istediğiniz zaman, sürecin başında ya da sonunda taşıtabilirsiniz.

Eğer current olmadıysanız dosyanızı KCC aracılığı ile taşıtmanız gerekiyor. Şu anki yönetmelik değişikliğinden sonra özellikle, onlarla taşıtmak oldukça kolay görünüyor.

Current olduysanız konsolosluk aracılığıyla taşıtmanız lazım. Konsolosluk cevap verir/vermez, kabul eder/etmez. Onların paşa gönlü bilir.

Ama dosyanız hangi konsoloslukta olursa olsun current olmadan önce mülakat alamazsınız. Siz sanırım bu durumla karıştırdınız. Ve tabi ki en önemlisi, süreç ve vizeler bitmeden önce vizenizi almış olmanız gerekiyor.

• @EzgiLera Teşekkür ederim. Şöyle anladım 1 ekim itibariyle dosya taşıma isteğinde bulunabilirim ve herhangi bir şehir konsolosluğu kabul ederse sadece eu bölgesinde dosya numaramın current olmasını bekleyeceğim doğru mudur?

• @VIRTUE
    Selamlar, anlamamanızın sebebi bu başlıkta yazılan deneyimleri okumamış olmanız. Dosya transferi için DV24 özelinde geçerli olan bazı kriterler DV25 için geçerli değiller.
    1 ekimi beklemeden dosyasını KCC aracılığıyla taşıyan birçok kişi mevcut. Kafa karışıklığınızı gidermek için bu başlığın ilk üç iletisini detaylıca okuyup ardından DV25 için dosyasını taşıyan kişilerin paylaşmış oldukları gönderileri okumalısınız. Bol şanslar.

• ⭐⭐⭐

@EzgiLera Teşekkür ederim. Şöyle anladım 1 ekim itibariyle dosya taşıma isteğinde bulunabilirim ve herhangi bir şehir konsolosluğu kabul ederse sadece eu bölgesinde dosya numaramın current olmasını bekleyeceğim doğru mudur?

Hayır, yanlış anlamışsınız. Ben 1 Ekim demedim. Tüm sayfaları değil de son birkaç sayfayı bile okumuş olsanız görürsünüz zaten, şimdiden dosyasını taşıyan kişiler var.

En önemli kuralı yazmayı unutmuşum. Forumu okuyun, sürecinizi takipte kalın. Sizden önceki kişilerin deneyimlerini okuyun ve sizden sonrakilere de faydası olması için deneyimlerinizi, sürecinizi paylaşın.

• @ugursway teşekkür ederim 14 saat çalışıyorum. Mümkün olduğunca takip etmeye çalışıyorum. Telegram gruplarıda olunca gözden kaçanlar oluyor.

• ⭐⭐⭐

@ugursway teşekkür ederim 14 saat çalışıyorum. Mümkün olduğunca takip etmeye çalışıyorum. Telegram gruplarıda olunca gözden kaçanlar oluyor.

Foruma ait bir telegram grubu yok. Sizin kafa karışıklığınızın sebebi belli oldu 🙂

• @EzgiLera 🤭 sanırım.

• Merhabalar herkese, Global forumlarda gezinirken dosyamın taşındığı Johannesburg Konsolosluğu hakkında bilgi arıyordum. Dikkatimi çeken nokta, diploma konusuyla ilgili birçok ileti olmasıydı. Anladığım kadarıyla, Afrika'da bulunan ülkelerin zorunlu eğitim seviyeleri ABD'nin istediği düzeyde değil. Bu nedenle belgeler konsoloslukta takılabiliyor. Forumumuzda baktığımda, Afrika'da sahte evrak olaylarının da sıkça yaşandığını ve bu yüzden vize ret durumlarının olabileceğini öğrendim. Benim aklıma takılan, her şey yolunda gidip zamanı geldiğinde mülakata girebilirsem, sırf orada mülakata girdim diye diplomam konusunda sıkıntı yaşama ihtimalim olur mu? Teşekkürler,

• ⭐⭐⭐

@rasitcenngiz Merhaba, ever bazi ulkelerde hem egitim akredite olmuyor (3 yil lise ve yetersiz kredi gibi) hem de dilandiricilik oluyor. Eger lise ustu diplomalariniz carsa onlari da mutlaka goturun. Belgelerinizde sorun olmadigi surece en fazla teyit icin biraz sure isterler ama sorun olmayacaktir, tabii mezuniyetiniz Afrika ulkelerinden degilse.

• @lumos Öncelikle teşekkür ederim. Türkiye'de lise eğitimimi tamamladım ve lise diplomamı aldım. Lise sonrası bir eğitim kurumundan diplomam bulunmamaktadır.

• ⭐⭐⭐

@rasitcenngiz Bol sanslar dilerim.

• @lumos Tekrardan rahatsız ediyorum, şu an iletinizi tekrar okuyunca "yetersiz kredi" dediğiniz yere takıldım. Şu konuda, eğitimini aldığım lise sağlık lisesi ve malum, 10. sınıf sonrası matematik, fizik, kimya, biyoloji gibi dersler olmuyor. Bu derslerin 10. sınıfta bitmesi "yetersiz kredi" kavramı içine girmez, değil mi?

• @VIRTUE

Merhaba, sizi anlayabiliyorum hocam, ben de çok yoğun çalışmak durumundayım bu sıralar, günde 16 saatlere çıkıyor bazen..

Bir tablo hazırlamaya çalıştım umarım faydalı olur.

bağlantı metni

• Merhabalar aranıza yeni katıldım DV-2025 talihlisiyim şuan da üniversite okumaktayım ve 1 ay sonra mezun oluyorum. Ds-260 formunu doldururken daha mezun olamadığım için üniversiteyi ekleyememiştim mezuniyetten sonra tekrar düzenleyebilir miyim ? Herhangi bi sıkıntı oluşturur mu ?

• ⭐⭐⭐

@rasitcenngiz Turkiye'deki diplomamalarda bu sorun yok, tum liseler minimum genel zorunlu egitim kriterini sagliyor.

• @lumos teşekkür ederim, iyi akşamlar.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

46

55.1k
Users

4.8k
Topics

483.7k

| | | |