Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

• ⭐⭐⭐

@Kenshin-himura bu konu başlığında bu sorunuzun cevabı, nasıl taşınacağı, DV2025 sürecinde hali hazırda taşıyanların deneyimleri mevcut. Arama butonunu kullanarak veya ilk sayfadan başşlayarak okursanız sürecinize katkısı olacaktır.

Dosya taşıma için Ekim bültenini beklemeniz gerekmiyor ama taşımanız gereken kriterleri de bu başlıkta bulabilirsiniz. Bol şans

• This post is deleted!
  • Banned

herkese merhaba, benim mailimde sıkıntı varmış. kcc'den gelen mailler kurumun karantinasına takılıyrmuş bilgi işlem farketti.. mailimi değiştircem.. bunun için mevcut ds2260'da yazdıgım mailden mi kccye mail atmalıyım? yoksa yeni mail adresimden artık bu mailimi kullanıcam eski mail adresimi bu mailimle güncelleyin mi demeliyim?

• Ds-260 formunu doldurduğumuzda bir pasaportumuz vardı. Şimdi ikinci pasaportu alacağız bu durum mülakatta sorun yaratır mı? Mülakat tarihi açıklandıktan sonra ds-260 formunu açtırıp güncellemeli miyiz?

• @Aylin-Artu Teşekkürler Aylin hanım. Ben dosya taşıma yaptım. Ocaktan önce zaten numaram aktif olmaz. Gerekirse gider bir şekilde oturum alırım. Ankara ya bel bağlanmaktan iyidir. 🙏

• Merhaba, numaram gereği dosya taşıma yapacağım. Yeni yönetmelikle birlikte bu sürecin çok daha kolay olacağını düşünüyorum. Yani umarım. Aklımdaki soru ise şu, yurtdışında mülakata girdiğimizde pasaportumuzu orada bırakıyoruz. Peki pasaportumuza basılı vize TRde verdiğimiz adrese mi geliyor? İkinci olarak da pasaport yurtdışındaki konsoloslukta kaldığı için o ülkeden nasıl çıkabiliyoruz? İkinci pasaport mu çıkartmak gerekiyor? Cevabınız için teşekkürler şimdiden

• @mrt01, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Ds-260 formunu doldurduğumuzda bir pasaportumuz vardı. Şimdi ikinci pasaportu alacağız bu durum mülakatta sorun yaratır mı? Mülakat tarihi açıklandıktan sonra ds-260 formunu açtırıp güncellemeli miyiz?

Herhangibir problem olmaz. Mulakat aldiginizda yeni pasaportunuzu sisteme girebilirsiniz fakat eskisini kaybetmeyin, onuda mulakatta goturun.

• @rnc eski pasaportumda Amerikan B1/B2 vizesi var mecbur onuda götürüceğiz. Yenisinide sisteme işleriz artık. Teşekkürler

• @mrt01, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@rnc eski pasaportumda Amerikan B1/B2 vizesi var mecbur onuda götürüceğiz. Yenisinide sisteme işleriz artık. Teşekkürler

Zaten turist vizesini iptal ediyorlar. DV vizesi basiliyor. Bol sanslar 🙂

• @Revolter teşekkürler düzelttim!

• ⭐⭐⭐

@mrt01 sürecinizi imzanızda günceller misiniz lütfen, nasıl yapılacağı hususunda yönergeyi buradan görebilirsiniz.

• Merhabalar,

Nişalım ve ben 3 yıldır birlikteyiz. Bana Green Card çıktıktan sonra ayrı kalmamak için hemen nikah kıydık. Bu süreçte sanırsam mülakat tarihi açıklandıktan sonra ds260 formunu açtırıp eşim içinde form dolduracağız. Bu süreçte ne gibi zorluklarla karşılarız ve ya eşime vize çıkmama durumu nedir ? (3 yıl birlikte olduğumuz kanıtlayabilecek aynı adrese ait faturalar, fotoğraflar gibi dökümanlarımız var.). Bu sürece nasıl hazırlanmalıyız ? Değerli görüşlerini paylaşabilirseniz çok sevinirim.

• Merhabalar benim dosya taşıma ile ilgili bir sorum olacak.
    Diyelim dosyamızı başka bir konsolosluğa taşıdık hangi dilde mülakatımız gerçekleşecek. Hangi konsolosluk olursa olsun Türkçe mülakata girebilir miyiz. Çünkü kendimi Türkçe dışında başka bir dilde iyi ifade edemiyeceğimi düşünüyorum.

• ⭐⭐⭐

@mr-engineer-0, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

herkese merhaba, benim mailimde sıkıntı varmış. kcc'den gelen mailler kurumun karantinasına takılıyrmuş bilgi işlem farketti.. mailimi değiştircem.. bunun için mevcut ds2260'da yazdıgım mailden mi kccye mail atmalıyım? yoksa yeni mail adresimden artık bu mailimi kullanıcam eski mail adresimi bu mailimle güncelleyin mi demeliyim?

Size birkaç gün önce cevap verdiğimi hatırlıyorum. Tekrar edeyim son kez:

Böyle bir bilgilendirmeye gerek yok. Siz, KCC ile mailleşebileceğiniz herhangi bir mail adresinden (daha da açıklayayım: yeni açtığınız bir mail adresi, eşinize ait bir mail adresi, arkadaşınıza ait bir mail adresi, ebeveynlerinize ait bir mail adresi olabilir. Herhangi bir mail adresi. Tek özelliği KCC’ye mail göndereceğiniz, KCC’den mail alabileceğiniz bir mail adresi. Hani eşinizden daha önce yaptığınız deneme gibi) mail atarak, mail içeriğine kendi bilgilerinizi eklediğinizde, sorunsuz olarak mail gönderip alabilirsiniz. Direkt soracağınızı sorun, cevabınızı alın. Çok basit.

• ⭐⭐⭐

@akinoo0 Bu tip cevaplar icin lutfen deneyim basliklarini okumaktan ve forumda arama yapmaktan cekinmeyin. Tabii ki de mulakata girdiginiz ulkedeki bir adresten, konsolsolugun anlasmali oldugu araci kurye sistemlerine bagli, teslim aliniyor. Uzarsa ikinci pasaport alabilirsiniz, konuyla ilgili onceki mesajlarimiza bakiniz lutfen.

• ⭐⭐⭐

@siraç, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhabalar benim dosya taşıma ile ilgili bir sorum olacak.
    Diyelim dosyamızı başka bir konsolosluğa taşıdık hangi dilde mülakatımız gerçekleşecek. Hangi konsolosluk olursa olsun Türkçe mülakata girebilir miyiz. Çünkü kendimi Türkçe dışında başka bir dilde iyi ifade edemiyeceğimi düşünüyorum.

Konsolosluğun bulunduğu ülkenin dilinde veya İngilizce olarak mülakata girebilirsiniz.

• ⭐⭐⭐

@Burakhan-Bircan, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhabalar,

Nişalım ve ben 3 yıldır birlikteyiz. Bana Green Card çıktıktan sonra ayrı kalmamak için hemen nikah kıydık. Bu süreçte sanırsam mülakat tarihi açıklandıktan sonra ds260 formunu açtırıp eşim içinde form dolduracağız. Bu süreçte ne gibi zorluklarla karşılarız ve ya eşime vize çıkmama durumu nedir ? (3 yıl birlikte olduğumuz kanıtlayabilecek aynı adrese ait faturalar, fotoğraflar gibi dökümanlarımız var.). Bu sürece nasıl hazırlanmalıyız ? Değerli görüşlerini paylaşabilirseniz çok sevinirim.

Doğru ilerliyorsunuz. Eşiniz için olan formu şu an add applicant yaparak ekleyebilirsiniz. Kendi formunuzu mülakatınız belli olduktan sonra güncelleyebilirsiniz.

Mülakata giderken ilişki kanıtlarınızı, tam olarak bahsettiğiniz şeyleri, ortak çıkılan tatillerin rezervasyon bilgilerini, beraber gidilen konser biletlerini vb ilişki kanıtlarınızı götürebilirsiniz. Bunları sormama ihtimalleri de vat ama siz sorma ihtimallerine karşı yanınızda bulundurun. İlişkiniz gerçek bir ilişki olduğu sürece endişeleneceğiniz bir şey olmasın.

İlişkiniz gerçek değilse, bu sebepten reddedilecekseniz sadece eşiniz değil, siz de reddedilirsiniz zaten. Ama dediğim gibi, ilişkiniz gerçekse sorun olmaz, merak etmeyin.

• ⭐⭐⭐

@Burakhan-Bircan Tebrikler ve mutluluklar. Cekilis ciktiktan sonra evlilik sureci ile ilgili baslik icin burayi tiklayiniz, daha detayli olarak deneyimleri okuyabilir eski mesajlarimiza bakip benzer sureclerden basil gectiyimizi okuyabilirsiniz. Yine sorulariniz olursa ilgili basliktan daha detayli yardimci olabiliriz.

• Ben ds260formunda askerlik durum sorusunu Orduda maaş alarak askerlik yapmak gibi anladığım için yapmadım seçeneğini işaretledim fakat kısa dönem 5 ay askerlik yaptım. Bunun için dosya açtırmak istemiyorum ama ileride daha büyük bir sorun olarak karşıma çıkar mı ? yoksa mülakata giderken terhis belgemi ingilizce çevirisini götürüp orada durumu açıklamasam mı ? @gucarslan

• This post is deleted!

Benzer Başlıklar

• 153
  • 11427
  • 2655
  • 642
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

113

55.1k
Users

4.8k
Topics

483.6k

| | | |