DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

• @ugurbocegi merhaba, onemli bir konu degil, bunun icin formunuzu actirmaniza gerek yok. Ihtiyac olursa mulakat aninda aciklarsiniz.

• @deebee çok teşekkürler.

• ⭐⭐⭐

@cttl, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@fahriakc
    emin olamayız. kimse bir şey diyemez ve emin olamaz bu konuda.

olay şu, ankara şuan dv2024 için 5binlerde. yani seneye benim 19binlere sıra gelme ihtimali yok. hatta 10binlere bile ihtimal gözükmüyor.
    forumu geriye dönük okursanız, ankara'dan sıra geleceğine inanan insanlar şu an ortada kalmış durumda.

biz şimdiden aldırdık. olur da taşıdığımız yer kabul etmezse, buralardan başka yerlere taşıtırız, ankara'dan değil.
    taşıtınca kabul etmezlerse ortada kalmıyorsunuz yani.

ama kcc aracılığıyla değil de ilerleyen süreçte konsolosluk üzerinden taşıtmaya çalışırsanız, konsolosluklar işi bizzat yapan birimler oldukları için, gerek fazla iş yükü gerekse o üülkenin vatandaşlarına öncelik verdiklerinden, sizin dosyanızı çok zor kabul ediyorlar.

benim yaklaşık bir aylık forum serüvenimden öğrendiklerim bunlar. tecrübeli arkadaşlar yanlışım varsa düzeltirler.

Tabi oldu da bir mucize oldu ve Ankara süper çalışmaya başladı dersek dosyanızı Ankara’ya geri taşıtabilirsiniz.

• Herkese iyi akşamlar ds260 formu bekar doldurdum fakat bir erkek arkadaşım var ve onuda surece dahil etmek istiyorum. Şoyle ki siralamam yuksek oldugu icin evlilik biraz aceleye gelecek. Evlilik surecinin en dogru ne zaman yapmam gerekir ? Bultenleri mi beklemeliyim yoksa olduda dosyami tasidim ve mulakat tarihi aldim o sure zarfinda hemen evlenip evraklarimi mi yeniletmeliyim sureci yasayan arkadaslardan yorumlarini bekliyorim tesekkurler 💫

• ⭐⭐⭐

@Baran-Soylu, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@lumos
    Merhaba, imzamı oluşturdum. Yardım etme şansınız var mı ?

İmzanız eksik gibi geldi bana siz 8binlerde misiniz yoksa ilk 100de misiniz?

• @EzgiLera bu defa Ankara'nın bizi kabul etmesini beklememiz gerekmez mi? Yine yoğunluk olursa bu defa da belki Ankara taşımak istemeyecek 🙂

• @ALİ-GÖKTAŞ evlilik cüzdanınız isteniyor zaten, o yeterli olacaktır. Onu beyan edersiniz

• @MERVE-SARI eğer mülakata yakın olursa evliliğiniz, birlikteliginizi gösterebileceginiz söz, nişan vs fotoğraflarını beyan ederseniz. Şimdiden o fotoğraflardan edinebilirsiniz

• Arkadaşlar, dosya taşınmasını yaptıktan sonra vize alamamamız durumunda ne oluyor?

• annemin babamın doğum yeri nide sorun etmezler inşallah

• ⭐⭐⭐

@ugurbocegi, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@EzgiLera bu defa Ankara'nın bizi kabul etmesini beklememiz gerekmez mi? Yine yoğunluk olursa bu defa da belki Ankara taşımak istemeyecek 🙂

Ama vatandaşsınız. Ankara’da öncelikli oluyorsunuz bu sefer.

• @ALİ-GÖKTAŞ Merhabalar, bir önceki iletinize vermiş olduğum cevapta belirtmiştim lakin dikkatinizden kaçmış olabilir. Öncelikle lütfen Vize Surecinizi Imzaniza Tasiyin , paylaşmış olduğum bağlantı üzerinden nasıl yapıldığını öğrenebilirsiniz.

• @mkaradag Merhabalar, öncelikle lütfen Vize Surecinizi Imzaniza Tasiyin , paylaşmış olduğum bağlantı üzerinden nasıl yapıldığını öğrenebilirsiniz. Böylelikle süreciniz ile alakalı daha verimli cevaplar alabilirsiniz. Sonrasında DV2025 Excel 'e giriş yapıp bilgilerinizi ekleyebilirsiniz.

• 559fd623-091c-41af-93ca-0b6fcd2f360f-image.png

Arkadaşlar merhaba buradaki submitDate ne oluyor tam anlıyamadım ve mesela ready olanlara vize verilmiş mi oluyor Varşova en son hangi numaralara mülakat vermiş onlara bakıyorum da kaç kişiye onay kaç kişiye ret vermiş onlara nereden bakabilirim

• ⭐⭐⭐

@ahmeterol1912, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

559fd623-091c-41af-93ca-0b6fcd2f360f-image.png

Arkadaşlar merhaba buradaki submitDate ne oluyor tam anlıyamadım ve mesela ready olanlara vize verilmiş mi oluyor Varşova en son hangi numaralara mülakat vermiş onlara bakıyorum da kaç kişiye onay kaç kişiye ret vermiş onlara nereden bakabilirim

Başvuru yapılan tarih -yani dosyanın ilk oluştuğu tarih- olması lazım.

Ready mülakat almış oluyor evet.

Attığınız tabloda mülakat maili gelme tarihi ve mülakat tarihi yazıyor zaten. Tablonun devamında da sorduğunuz bilgiler vardır diye tahmin ediyorum?

• DV 2025 vize bültenleri için resmi sitedeki 2024 yılına mı bakacağım, yoksa 2025 yılını mı bekleyeceğim?

• Merhaba kolay gelsin herkese. Ben forum da arattım sorunumu ancak tam aynı sorunla karşılaşmadım, sadece benzer sorunlar var benim ki farklı bir sorun diye düşünüyorum. Benim sorunum şu: DS-260 formunda ''city of birth'' kısmının ilçe kısmına doğum ilçemi yazacağım yerde yaşadığım ilçeyi yazmışım. Bunu mülakat tarihim gelince düzelteceğim doğru mudur ? Ankara konsolosluğuna maili normal atmayıp sitesinde ki iletişim bölümden iletişimi gerçekleştireceğim galiba. Bunun için sayfanızda bir örnek var mıdır?

• Bir şekilde DV işine bulaşmış tüm kullanıcılara selamlar,

Bazı dönemlerde aralıklı olarak başvurduğum DV çekilişinin 2025 dönemi sonuçlarının açıklanması sonrasında diğer seferlerden farklı bir mesaj alarak çekilişi kazandığımı gördüm. Sonrasında ulaştığım bu forum sayesinde CN in ne demek olduğunu ve benim için DV sürecini olumlu sonlandırabilmenin olasılığının ne kadar düşük olacağının farkına vardım. Hele benim forum ile ilk naif etkileşimim olan bir mesaja değerli iki forum üyesinin yollamış olduğu acı/ekşi cevaplar benim için ilk işaret fişeği oldu.

4ff5cd0a-f6a8-41f7-90a3-ba2be39bf7ba-image.png
    Sonrasında forumu çok daha derinlemesine inceleyip önce KCC ile olmazsa takip eden süreçte direkt konsolosluklarla irtibata geçerek Ankara nın son çare olmasına karar verdim. Bu amaçla KCC için dosya taşıma talep mesajımı hazırladım ve hatta benim için ulaşması kolay ve performansının yüksek olduğu kanaatine vardığım yaklaşık 40 konsolosluk belirleyip listeledim. Üşenmedim vakti geldiğinde bu konsolosluklara yollayacağım dosya transferi talep emaillerini konsolosluk özelinde hazırladım. Son olarak karar vermem gereken şey; kırmızı kapağı kaldırıp altındaki düğmeye basarak tüm şarjörü boşaltmanın zamanlaması idi. Forumdaki tecrübelerden edindiğim izlenim: KCC den dosya taşıma talebinde bulunmak için en uygun zamanlama mali yıl başlangıcı (yani benim için Ekim 2024) ile current oluncaya kadar geçen zaman aralığı, Konsolosluklardan dosya taşıma talebinde bulunmak için en uygun zamanlamanın current olduktan sonrası olacağı şeklinde idi. Bu arada geçtiğimiz 10 senelik vize bültenlerini incelediğimde; EU bölgesi için benim CN numaramın en erken Mart ile en geç Ağustos ayları arasındaki 5 aylık büyük bir aralık içerisinde current olabileceğini gördüm. Benim yüksek CN durumum özelinde kötünün kötüsü olursa, yani current olma süreci gecikirse belki konsolosluklarla dosya taşıma talebinde bulunma yazışmalarımın bile yetişemeyebileceği acı sonucuna vardım.

Bu ruh hali ve “seninse döner gelir seni bulur, dönmezse zaten hiç senin olmamıştır” şiarıyla dün (03.06.2024) KCC den dosya transferi talebinde bulundum. Talebimde nokta atışı konsolosluk bilgisi verdim Viyana, Avusturya. Sebep nedir diye sormayın ben de bilmiyorum, sadece önceki mülakat deneyimlerinden okuduğum sıcak hissiyat… Belki Molnar ismi, belki konsoloslukta çalışan sıcak kanlı Türk kökenli hanımefendi, vs😊
    Ve aynı gün akşamında KCC den gelen cevap şu şekilde idi:

5b4eda01-cd89-4706-bc61-84f2b63b9cb1-image.png

Tabii şu klişeyi de belirtmeden geçersem olmaz; herkesin durumu kendine özeldir ve bende talep yazımda bu özel durumlarımdan çok kısaca bahsettim ki bu durumlar;

1. Geçmişte ABD de yaklaşık 9 sene yaşamış ve yüksek lisans doktora derecelerini ABD den almış bir öğretim üyesiyim.
    2. İki çocuğumun ikisi de ABD doğumlu ve çifte vatandaş.
    3. Aynı zamanda benim ve eşimin geçerli yeşil pasaport sahibi olduğumuzu ve özellikle Schengen bölgesi ülkelerine girişin nispeten kolay gerçekleştiğini de söyledim.
    4. Avusturya da oturumum olduğundan bahsetmedim sadece 2025 içerisinde ziyaret etmek istediğimi söyledim.
    5. Ek olarak benim ve eşimin pasaportlarımızın biyometrik sayfalarını, aynı zamanda çocuklarımın ABD pasaport ve doğum belgelerinin resimlerini emaile iliştirip yolladım.

Tecrübem, ABD yazılı kurallara göre işler ve kurallar kişisel durumların üzerindedir. Dolayısıyla yukarıda yazdıklarımın etkisi olduğundan şüpheliyim! Ama anlam veremediğim bir şekilde bir gelişme oldu. Umarım bu sene dosya transferi talebinde bulunanların cezalandırılacağı bir sene olmaz 😊

Şimdi ise tipik bir durumdan atipik bir duruma geçiş yaptım. Şu an herşeyin bitmediği hatta yeniden başladığını düşünmek istiyorum. Takip eden süreç sanırım: Acaba bu sene benim CN current olabilecek mi? Acaba Viyana dosyamı kabul edecek ve mülakat tarihi verecek mi? Mülakat esnasında Avusturya oturumum sorgulanacak mı? gibi soruların cevap bulacağı bir süreç olacak. Ama hiç değilse dağın tepesinde yanan bir ateş hüzmesini gördüm ve ona doğru ilerlemeye çalışacağım. Bu bağlamda önerileriniz olursa memnuniyetle kabul ederim.

Demem o ki, bu forum kullanıcılarının bilgilendirmelerinden oldukça faydalandım ve benim adıma gerçekleşen bu gelişmeyi kendime saklayıp sizleri haberdar etmezsem olmazdı. Farkındayım uzun bir yazı oldu ancak bu yazıyı okuyup da bir şekilde fayda gören birkaç forum kullanıcısı olursa sanırım ben de foruma olan vefa borcunun hiç değilse bir kısmını ödemiş/ödemeye çalışan mutlu ve huzurlu bir birey olarak hayatıma devam edebilirim. Emeği geçen/geçecek olan herkese saygı ve selamlarımla…

• @EzgiLera
    İlk 100 içerisindeyim.

• ⭐⭐

@10urdmn e-mail atmanıza gerek yok, bu tür ufak hataların yapılması form açtırarak müdahale edilmesi gereken bir husus değil. Mülakat tarihi alırsanız, mülakat öncesi konsoloslukta evrak teslim ederken düzeltilmesini talep edebilirsiniz. Bol şans

• Referenced by  ATS16 ATS16 

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

122

46.0k
Users

4.6k
Topics

454.1k

| | | |