Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

• @Serapp AP sürecindeyken kota dolarsa apye kalan kişi yinede vizesini alırmı? Yoksa o da kota dışımı kalır acaba?

• @lilaver, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Arkadaşlar selamlar herkese. Aşılarım için bugün antikor testi verdim. Doktor TDAP+IPV için bu aşı için zaten antikor bakamıyoruz bunu olman gerekiyor ve çocukluğunda zaten bu aşıyı yaptırdığın için tek doz yaptırılır dedi. Bu konuda detaylı bilgiye hangi başlıktan ulaşabilirim? Tek doz olsa dahi buradan alacağım aşı kartı Bangkok’ta kabul edilir mi?

Doktorunuz doğru söylemiş,tdap+ipv aşısının bağlı olduğu antikorlara bakılmıyor yani difteri,tetanoz,boğmaca ve çocuk felci.Bu durumda ya bu aşıyı olacaksınız ya da çocukluğunzda olduysanız kanıtını yani aşı kartınızı göstereceksiniz.eğer kanıtınız yoksa 3 seçeneğiniz var :
    1.tdap aşısı bulmak ve olmak,olduğunuzu gösterir bir belgeyi bangkok da doktora göstermek.bu durumda bangkok'da size polio aşısı yaparlar
    2.tdap+ipv aşısı bulmak ve olmak,olduğunuzu gösterir belgeyi bangkok da doktora göstermek.bu durumda polio yapmazlar.
    3.hiç enerji harcamayıp bu aşıyı bangkok'da olmak,tabiki daha masraflı şekilde.

Yukarda yazdığım gibi
    Eğer ipv içeriği olmayan (örneğin :adacel)bir tdap aşısı olursanız polio aşısı bangkok'a kalır.
    Eğer ipv içerikli bir aşı bulursanız (örneğin:tetraxim)bangkok'da polio olmazsınız.

• Merhaba,
    Öncelikle herkese yardımları için teşekkür ederim. Hong kong'dan randevu aldım. Sağlık muayenesi için cevap bekliyorum. 21 Nisan ve 1 Mayıs'ın tatil olması sağlık muayene süreceni uzatacak gibi.
    Daha önce Honk Kong'da mülakata girenlere dönüş uçak biletini girişte kontrol edip etmediklerini sorabilir miyim? Dönüş tarihi net olmadığı için bileti yakmamak adına orada son dakika almayı tavsiye eder misiniz?

• @minnesota Benim durumumda aynı. Aslında üniversite mezunu olup bunun barkodlu belgesini alanlar, lise diploması ve çevirisini verip kabul ettirmişler. Ama barkodlu belge istedikleri anda hazırlıksız kalmak da istemiyorum.

• @fatmakoc Hong Kong girişte herhangi bir soru sorulmadı fakat Sabiha Gökçen Havalimanında dönüş bileti kontrol edildi. Nedenini bilmiyorum. Eğer Qatar Airways den almayı düşünürseniz bileti iptal etmek yerine Voucher code alabiliyorsunuz bu da herhangi bir ücret kaybını önlüyor;

Qatar Airways’ bilet iptali yerine voucher kodu (seyahat kuponu), biletinizi iptal ettiğinizde doğrudan para iadesi almak yerine, ödemenizi gelecekte kullanabileceğiniz bir kupon olarak almanızı sağlayan bir seçenektir.

Qatar Airways Voucher Kodu Hakkında Bilmeniz Gerekenler
    Esneklik: Gelecekte Qatar Airways ile yapacağınız bir uçuşta kullanabilirsiniz.
    Geçerlilik Süresi: Genellikle belirli bir süre içinde kullanılmalıdır (örneğin, 1-2 yıl).
    Değer: Bazen ödediğiniz tutardan daha fazla değer sunabilirler (örneğin, %10 ek kredi ekleyebilirler).
    İade Şartları: Kullanım koşulları ve iadeye çevrilebilir olup olmadığı bilet sınıfına ve hava yolu politikalarına bağlıdır.
    Eğer biletinizi iptal etmek istiyorsanız, para iadesi yerine voucher almanın avantajlarını değerlendirebilirsiniz. Qatar Airways’in güncel politikalarını görmek için web sitesini ziyaret etmenizde fayda var.

Eğer Nicolson ile iletişime geçtiyseniz sağlık muayenesi için onlar size sonucun yetişeceği güne tarih verecektir diye düşünüyorum. Yine de aklınızda yukarıda belirttiğim seçenek bulunsun, ihtiyacınız olabilir. Bizim durumumuzda sağlık raporu yetişti fakat konsolosluk mülakatı ertelemişti mesela 🙂

• Merhabalar herkese az önce Hong Kong' a dosya taşıma maili attım tahmini ne kadar sürede geri dönüş olur acaba?

• ⭐⭐⭐

@Mehmet-ynd, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Serapp AP sürecindeyken kota dolarsa apye kalan kişi yinede vizesini alırmı? Yoksa o da kota dışımı kalır acaba?

Kota dolmuşsa, AP sürecindeki kişiye vize verilemiyor maalesef. Bu, özellikle mali yılın sonlarına doğru karşılaşılabilecek bir durum.

• @lesnarhomie 😁 bugün son olarak yeniden liseye gidip yeniden QR kodlu belge ile lise transkripti alıp birbirine zımbalayarak ilçe milli eğitim müdürüne ardından da kamakam a çıkıp durumu anlattıp imzasını ve mührünü istiycem 😋 inşallah becerebilirim. 😁😁 Aslında eşim çok güzel bir çözüm buldu; mülakata okul müdürünü götürelim daha gerçekçi olur diyor 😄.

• Arkadaşlar Hongkong için soruyorum; Dönüş bileti almak zorunda mıyız? Başka bir ülkeye bilet alsak olurmu?

• @gouryella teşekkürler evet bu mailde de açıkça bir şekilde “Askeri hizmet vermemiş olması durumunda Askeri kayıt sağlanması gerekmez” diyerek belirtmişler.

• Referenced by  Flight101 Flight101 

• @Mehmet-ynd Hong Kong tayim şuan. hiç birşey sormadılar. Dönüş biletide almamıştım. En fazla sorarlarsa orada alırım diye düşünmüştüm. Şansınızı deneyin derim

• ⭐⭐⭐

@Mehmet-ynd

https://yesilkartforum.com/forum/post/482811

Hong Kong’ta vizeniz basildiktan sonra direkt Los Angelas’a uçabilirsiniz isterseniz permanent resident kartlarınızın basım süreci ve SSN kartlarınizin adresinize gönderiminin başlaması için. Mayıs ayı boyunca Eva Air’in 3.700 - 4.000 HKD bilet ücreti kişi başı Taipei aktarmalı tek yön iki parça 23 kg valiz dahil biletleri mevcut.

• @Mehmet-ynd Liseye gittiğinizde QR kodlu belge verebiliyorlar mı yani e-devlete lise diplomasını kayıt ettirebiliyor musunuz? 2008 öncesi mezunsanız?

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@H-TAS merhaba.
    peki ilk başvuruda bu çocukları belirtmiş miydiniz?
    ayrıca bu çocuklar vize alacaklar mı?

detaylar için benimle özelden iletişime geçin lütfen.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@gze öncelikle lütfen sürecinizi imzanıza taşıyın.
    aksi halde sorularınıza cevap alamazsınız.

• @TuttoSPORT molnarin istediği aşıları tamamladık ama 2. Ya da 3.doz gerekenleri takip etmedik açıkçası

• @blueboy21 mezun oldugunuz okul meb-ebys sistemıne mudurun e-ımzasıyla mezun bilgilerinizi giriyor, daha sonra e-devlette Elektronik Belge Yönetim Sisteminden QR kodlu mezun belgesıni alabılıyorsunuz. Lise transkript maalesef olmuyor muhur ve ıslak ımzalı alabildik.

• @didemkrbck Çok güzel bir bilgi paylaştınız, teşekkür ederim. Her lise kesin yapabiliyorsa harika! Teşekkürler.

• This post is deleted!

• @blueboy21
    @Mehmet-ynd bey bu konuda bana çok yardımcı oldu sağolsun, lise veya okulun bağlı bulunduğu ilçe milli eğitim müdürlüğüne başvurun yapıyorlar

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

130

55.1k
Users

4.8k
Topics

483.6k

| | | |