Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

• ⭐⭐⭐

@ugurbocegi Lise mezunlarından transkript istenenler de olmuştu.. Mesajımı güncelledim. Teşekkürler.

• Herkese merhaba
    Greencard vlzem 11 Temmuz da sona eriyor.
    İlk girişimi 25 haziran gibi yapmayı düşünüyorum.

Sormak istediğim şu ilk girişteki kontrollerde eksik kalan aşıların dozlarını kontrol ediyorlar mı ? Pasaport ile dosya yeterli oluyor mu ?

• ⭐⭐⭐

@TuttoSPORT İlk giriş ile ilgili başlıkta arama yapabilirsiniz ama ben eksik aşıların kontrol edildiğini sanmıyorum.

https://yesilkartforum.com/forum/topic/183/göçmen-vize-ile-abd-ye-ilk-giriş?page=1

• @dogukan-altn alt metni

Buradan bakabilirsiniz.

• @Evren53 Benim diplomam kayıptı, ancak ben liseden ıslak imzalı mezuniyet belgesi ve e devletten mezuniyet belgesi çıkartırdım. Daha sonrasında mail yoluyla Hong Kong benden lise diploması ve e devlet cıktılı mezuniyet belgemi istedi, ben de bu belgeleri ingilizce tercümandan çevirterek yolladım. Cevap olarak ise bu mesaj geldi ''Thank you for your email.

The attached documentation from you was received and the staff of Immigrant Visa Unit will contact you again if further information is required for your visa application.''
    Herhangi bir sıkıntı yok, olsaydı zaten yazarlardı. Şahsım adına konusuyorum, sizlerin dava sürecini bilemem.

• @gucarslan Bey konuyu forumda taradım ancak cevap bulamadım. Eşimin görevinden dolayı vasisi olduğu 4 çocuk var. Bu çocuklar tam vukuatlı nufüs kayıt örneğinde görünüyor. Greencard vize sürecinde mülakatta bir sorun yaratır mı? Teşekkürler.

• @mustafa-samet-öztürk ds-260 formunda doğru yazmışsınız. Sonrasında da mail ile doğrulandığını teyit etmişsiniz. İsim hatasının düzeltildiği mail çıktısını yanınıza alın.

• @lesnarhomie
    Selamlar, sureciniz sizin aldiginiz kararlarlar ile sekillenir. Bu surecte biz sadece tecrubelerimizi aktarabiliriz. Size tavsiyem, en kisa zamanda bizzat HNK’ye tekrar gitmeniz, istedikleri belgelerinizi teslim edip, vizeniz basili pasaportunuzla beraber surecinizi bitirmeniz yonunde olur. TR’den herhangi bir kargo sirketi ile bu denli onemli evraklari gondererek risk alirsiniz, sureciniz epey uzayabilir. Ote yandan evraklarin gonderimini basariyla gerceklestirseniz de teslim alirken de cok zorlanacaksiniz. Ilgili kargo sirketi belgerinizi sizden baskasina teslim etmeyecegini dusunuyorum. Kolayliklar dilerim.

• @Serapp bazı arkadaşlar kontroller de dosyayı açarken doktorda kontrol edip sağlık sorunu olup olmadığına bakıp o şekilde girişi sağlıyorlar dediler ona istinaden sordum

• @Serapp cevabınız için teşekkürler Serap Hanım çok yardımcı oldunuz

• @Physicus banada aynı cevap geldi.

• @ugursway teşekkür ederim haklısınız. Bu arada ups dahil birkaç kargo şirketinin şubesine gidip görüştüm ve hepsi de pasaport ve bunun gibi bazı evrakların artık gönderiminin yasak olduğunu, gümrüğe takılıp geri döndüğünü, dolayısıyla gönderemeyeceğimi söylediler. Bunu da forumdaki arkadaşlara buradan bildireyim. Yakın zamanda böyle bir karar alınmış. Sizin de söylemiş olduğunuz gibi bizzat gidip teslim edeceğim. Bunun için konsolosluğa mail attım ve mümkün olup olmadığını sordum, dönüş bekliyorum. Umarım tekrar gidip gerekli belgeleri ve pasaportumu teslim ettiğimde vizem basılır çünkü maddi olarak gerçekten son kurşunumu sıkacağım. Benim bildiğim pasaport istendiği zaman vize basılıyor ama boşa gitme endişesini hâlâ yaşıyorum.

• @cemciftcioglu İlginçtir ki İtalya için randevu almaya çalışıyordum site çöktü fakat uykusuz geçen 1.5 günün ardından 18 nisana randevu alabildim. Umarım bülten erken açıklanır ve konaklama,uçak biletlerini tam tarihe ayarlayabilirim 🙂

• @Nalcabasmaz sadece beklemek stresli Batuhancım. Test sonucu temiz çıkacak ve vizelerimizle Amerika'da buluşacağız tekrar 🙏🍀

• @lesnarhomie
    Bizzat konsolosluk binasina gidip teslim etmeyi kasdediyorsaniz, eger uygun gorurseler izin verebilirler. Diger turlu konsoloslugun anlasmali oldugu kargo subesinden teslim edip, teslim alabilirsiniz. Pasaportunuzu teslim almaniz birkac gun belki de daha fazla surebilecegini goz onunde bulundurmaniz gerekiyor. Yani sira, Hong Kong’a tekrar giris yaparken sorulma ihtimaline karsi, TR’ye donus biletiniz icin munkunse ucretsiz bir rezarvasyon olusturmanizi tavsiye ederim. Internet uzerinden degilde ilgili havayolu sirketine telefonla arayip sorarsaniz yapabiliyorlar.

• @TuttoSPORT biz ilk girisimizi Ocak ayında yaptık aşı konusu bile geçmedi

• Merhabalar,
    numaram henüz aktif olmadı. kccye dosyamı viyanaya taşımak istedigime dair mail gonderdim. Kabul ettiklerini ancak ds260 sisteminde ankara görünmeye devam edeceğini ve kendilerinin randevu planlamasında viyana bilgisini kullanacaklarını belirten bir mail attılar. Böyle bir durumla karşılaşan oldu mu?

Çok teşekkürler

• ⭐⭐⭐

@Nalcabasmaz Bu süreci yaşayan çok kişi var. Mülakata katılacaksınız ve AP'ye kalacaksınız. 8 hafta bittiğinde test sonuçları olumlu çıkacak 🙏 ve sonrasında vizeniz basılacak.
    Moralinizi hiç bozmayın. Biraz gecikmeli olarak vizenize kavuşmanız dileğiyle🙏

• ⭐⭐⭐

@lesnarhomie

Çok kişiden yorum alıyor almanız, içinde bulunduğunuz psikolojik durum aklinizi karistiriyor olabilir. Son karar size ait olmakla beraber yapmanız gereken konsolosluk ile iletişime geçerek “all required documents and passport will be sent via S.F express in a soon time. I will be in Hong Kong physically and passport will be picked up by myself upon your pick up notice. I kindly ask you to re-confirm post address to not to have any conflict or delay” diyerek yazmanız, bütçe ve zamaniniza göre en uygun ilk bileti alarak seyahate çıkmaniz, sonradan tüh dememek için tüm evraklarınızi yanınızda bulundurmanız ve sabırla beklemeniz gerekiyor. Bol şans

• @Uzuzi teşekkürler cevap için peki diğer doz aşıları olmuşmuydunuz?

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

73

55.9k
Users

4.8k
Topics

484.7k

| | | |