Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

• herkese merhaba,
    Dosyamı Viyana'ya taşımak üzere KCC'ye attığım maile cevap olarak kalacağım adresi belirtmem gerektiği bildirildi.
    Cevap olarak sizce aşağıdaki mail uygun mudur?
    Destekleriniz için şimdiden teşekkür ediyorum.

Konu Başlığı:
    Transfer DV2025 Case To VIENNA CONSULATE / OKTAY, YUCEL / CN: 2025EU27XXX

Mail İçeriği:
    Dear Officer,

I hope this email finds you well. I am writing to kindly request the transfer of my Diversity Visa case to the U.S. Embassy/Consulate in Vienna, Austria. Please find my case details below:

Case Number: 2025EU27XXX

Preference Category: DV Diversity

Principal Applicant Name: OKTAY, YUCEL

Date of Birth: XX/XX/XXXX

Physical Address for Interview Period: [Otel Adı ve Adresini Buraya Yaz]

I will be staying at the above address during my visa interview process.

I would appreciate your assistance with this matter. Please let me know if you require any additional information.

Thank you for your time and support.

Best regards,
    OKTAY, YUCEL

• ⭐⭐⭐

@lesnarhomie Evrakları ve pasaportu gönderdikten sonra bir de geri dönüş süreci var, bu oldukça riskli. Bence en ucuz hava yolu ile Hong Kong’a gidip evrakları elden teslim etmeniz ve vize basılı pasaportunuzla dönüş yapmanız en güvenli yol olacaktır.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@kinghaze35 bu süre ankara için yeterli.. abd'de daha ucuza çıkartırsınız, burada eşek yükü kadar para ödemeyin.

• ⭐⭐⭐

@yücel-Oktay Otelin adını değil sadece adresini bildirin.

Bu mesajımı okursanız faydalı olabilir:

https://yesilkartforum.com/forum/post/478479

• @Serapp Fakat evrakların kargoyla gönderilmesini talep ediyorlar. Ben Hong Kong'dayken bahsedilen evrakları bizzat götürüp teslim etmek istediğimi söylemiştim onlara o şekilde kabul etmediler. Ayrıca bu süreci neden riskli bulduğunuzdan bahsedebilir misiniz? Pasaport kaybolabilir vs sebebiyle mi?

• @minnesota umarım her şey yolunda gider

• ⭐⭐⭐

@lesnarhomie, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Serapp Fakat evrakların kargoyla gönderilmesini talep ediyorlar. Ben Hong Kong'dayken bahsedilen evrakları bizzat götürüp teslim etmek istediğimi söylemiştim onlara o şekilde kabul etmediler. Ayrıca bu süreci neden riskli bulduğunuzdan bahsedebilir misiniz? Pasaport kaybolabilir vs sebebiyle mi?

Evet, en büyük risk pasaport ve evrakların kargo sürecinde kaybolma ihtimali (gidişte veya dönüşte). Konsolosluk pasaportunuzu aldıktan sonra size geri gönderecektir, ancak bunun sorunsuz olacağının garantisi yok.

Gitmek aklınıza yatıyorsa elden teslim konusunu tekrar sorabilirsiniz.

Biz olasılık dahilinde her şeyi söylüyoruz, karar size ait.

• Herkese merhaba, AİS kaydı oluşturmak için forumdaki rehbere baktım, eşim ve çocuğumun bilgilerini girerken onların ayrıca DS-260 form numarasını istiyor. DS-260 formunu oluştururken pdf almamıştım. Bunu nereden öğrenebilirim? Formların pdf ini almak istesem nasıl bir yol izlemem gerek?

• Zaten benim istediğim de bizzat gidip elden vermek olur. Pekala, tekrardan soracağım bu durumu. Teşekkürler yanıtınız için.

• @Doğan-İnce şöyle sizin dosyanız EU bölgesinde olduğu için mülakata nerede gireceğinizden bağımsız cutoff açıklandığında EU rakamlarına bakmanız gerekiyor yani mülakata hong kong'ta gireceksiniz diye o bölgenin cutoff rakamlarına bakmanıza gerek yok. hepimiz EU'yu takip ediyoruz kısaca

• @gucarslan teşekkürler hocam. Bazı kaynaklarda Amerika’ya giriş tarihinden itibaren en az 6 ay geçerli bir pasaport talebinden dolayı hong kong konsolosluğunda problem yaşar mıyız endişesi vardı içimizde. Haziran da girmeyi planlıyoruz 12. Aya denk geliyor öyle olursa yine sorun yok gibi görünüyor aslında.

• @minnesota Bizdede benzer bi durum vardı okulun adı değişip , başka yere taşımışlar. Okula ulaşıp , durumu bildiren dilekçe yazarak E-devlette mezuniyetimi gösterebilecek bir yazı yada mezuniyet belgesi talep ettim. Diplomanın üzerindeki bilgileride kullanarak üzerinde hem doğrulama kodu hem QR kod olan bir mezuniyet belgesi hazırladılar. E-devlette ''Elektronik Belge Yönetim Sistemi Evrak Doğrulama'' yazıp gerekli bilgileri girince sistem üzerindende artık mezuniyet belgesine sahip olduk.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@kinghaze35 bu kadar ince hesap yapmaktansa, bir pasaport mu çıkarsanız acaba 🙂

• @gucarslan halihazirda Hong Kong ta olduğumuz için hocam biraz zorlanabiliriz o yüzden bir çıkar yol arıyorum 😕 o da acabalara sürüklüyor sürekli. Bir an önce koşturalım pasaport için biz

• @lesnarhomie tamamdır o halde hazırladığım belgeler harici e devletten de mezuniyet belgemi alıp çevirttireyim teşekkür ederim bilgilendirmeniz adına çok yararlı oldu bide ap ile uğraşmayalım size de mülakatınızda bol şans diliyorum umarım hemen alırsınız vizenizi

• @ahmetgul2536 işlemi gerçekleştiren hekim ya da uygulama yapılan hastaneden yeniden bir epikriz raporu talep edebilirsiniz. 10 yıl geçtiği için rapor ellerinde olmasa da genel operasyon bilgilerini içeren bir durum raporu oluşturulabilir. Size örnek göndereceğim.

• @gucarslan Hong Kong e-devlet çıktısı istiyor diyorlar sürekli ondan sordum diploma aslı olsada

• @atibaba çok teşekkür ederim valla cansın umarım her şey istediğin gibi olur

• ⭐⭐⭐

@Ecehzr, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@gucarslan Hong Kong e-devlet çıktısı istiyor diyorlar sürekli ondan sordum diploma aslı olsada

Hong Kong Konsolosluğu'nda mülakata girecekler için gerekli belgeleri bu mesajımda okuyabilirsiniz:

https://yesilkartforum.com/forum/post/467884

• @Serapp hayır, bendem hem diplomamın orijinali hem lise mezun belgem istendi, transkript istenmedi. Hatta o gün benimle mülakata giren diğer Türklerden de (en azından bir kısmından) lise mezun belgesi istendiğini biliyorum. Denk geldiğiniz memura bağlı biraz.

Üniversite durumunu bilmiyorum ama lise mezuniyeti özelinde dört seçenek var:

• Henüz TR'deyseniz e-Devlet'ten hızlıca lise mezun belgenizi alın, çevirtin.
    • Yıldan dolayı e-Devlet'te bu belgeniz görünmüyorsa okulunuzdan EBYS'ye yükleyecekleri şekilde talep edip çevirtebilirsiniz (@Ysfuncu 'nun yaptığı gibi), bu sayede konsolosluk yine barkodlu olarak belgeyi doğrulayabilecektir.
    • HK'deyseniz ve dosyanızı çevirtme şansınız yoksa, son çare e-Devlet'ten ilgili belgeyi indirip çevrimiçi çeviri hizmeti sağlayan birilerine çevirtebilirsiniz, çevirinin orijinalini değil fotokopisini sunmuş olacaksınız bu durumda ama başka çare kalmıyor. Çevirinizi yaptıracağınız yerin American Translators Associations üyesi olması güven verebilir. (HK'deki TR konsolosluğuna da sorabilirsiniz çeviri için.)
    • Hem e-Devlet'te belgeniz görünmüyor hem de HK'de olduğunuz için uğraşamayacak durumdaysanız o halde mecbur sadece lise diplomanızı götüreceksiniz. e-Devlet'te ilgili sayfaya girip sistemin verdiği hatanın (2008'den önceki kayıtlar görüntülenememektedir vb.) ekran görüntüsünün çıktısını alıp götürebilir ve ilgili belgeyi isterlerse mülakat esnasında açıklayabilirsiniz.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

56

55.9k
Users

4.8k
Topics

484.7k

| | | |