Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

• ⭐⭐⭐

@minnesota

Bazı deneyimlerde mülakata katılan asıl talihlilerin eşler için de lise diploması ile ilgili hazırlıklı gittiklerini şimdi okudum mülakat deneyimlerinden @cptmuzaffer’in deneyimi haricinde, erişebiliyorsanız ilgili evraklara beneficiary kişi için de HKN’a hazırlıklı gitmeniz olası bir aksiliğin önüne geçecektir. Diversity Visa mülakatlarında çekilişin aranilan esas kriterleri asil talihli için öncelikle aranmaktadır. Bol şans

• @Evren53 bu sahte diploma konusu enteresan. Liseyi bitirme konusunda sorunları olupta, diplomaların sahtelerini üretme ve bu cesaretle mülakatlara gitme konusunda uzman olmaları da çok enteresan. TR den olmadıklarını düşünmek istiyorum. Zira okulda sadece zaman doldurana bile diploma verecek bir eğitim sistemine sahibiz.

• Merhabalar arkadaşlar. Şu anda Türkiye'deyim. Bildiğiniz gibi apye kalmıştım diploma krizinden dolayı. Türkiye'ye dönmeden önce Hong Kong'daki Türk konsolosluğunda diplomamı onaylatıp, aslı gibidir belgesi alıp onu da taratıp göndermiştim abd konsolosluğuna. Dün Hong Kong abd konsolosluğundan bir mail aldım. Mailde Türk konsolosluğundan alınan belge ve pasaportumu sf express aracılığıyla kendilerine göndermelerimi istediler. Daha sonra Türkiye'de sf express'in hizmet vermediğini söyleyip müşteri hizmetleriyle yaptığım konuşmanın ekran görüntüsünü de kendilerine yolladım ve sorun olmaması halinde farklı bir posta şirketiyle gerekli belgeleri yollayabileceğimi yazdım. Ardından vize birimine durumun iletildiğini yazdılar. Bugün ise şöyle bir mail aldım;

''Please send required documents and passport thru registered mail or courier service to the address below ''

Immigrant Visa Unit
    (E1/E2 Visa Application)
    U.S. Consulate General
    26 Garden Road
    Central
    Hong Kong

'' And please advise how you would like to get back your passport and documents from the Consulate. (i.e. prepaid courier service, come and pick up at the Consulate in person or arrange representative pick up in consulate)''

Açıkçası bu mailde farklı şirketleri kabul edip etmeyeceklerini pek anlayamadım. Siz ne düşünüyorsunuz?

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Evren53 başkalarının süreçleri ile alakalı soruları siz neden soruyorsunuz tam olarak onu anlamadım?
    kendileri süreçleri ile alakalı foruma soru sorabilir, gerekli desteği alabilirler.
    ayrıca, forumda cevapları defalarca verilmiş ceac statüleri ile alakalı sorular için forumun arama özelliğini kullanın.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@lesnarhomie neyle gönderdiğinizin bir önemi yok, DHL / UPS / Fedex herhangi bir servis ile gönderin.

And please advise how you would like to get back your passport and documents from the Consulate. (i.e. prepaid courier service, come and pick up at the Consulate in person or arrange representative pick up in consulate

buradaki konuya da cevap vermelisiniz ayrıca.
    nasıl teslim alacaksınız pasaportunuzu?

• @lesnarhomie Bu arada ''Yes, you can send with any post company other than S.F express.'' şeklinde bir cevap aldım. Sizce hangi şirketle göndermeliyim? Ptt sanırım en ucuz olanı. Ayrıca belgeleri geri teslim alma şeklini ön ödemeli kurye hizmeti olarak mı seçmeliyim yoksa temsilcinin almasını mı seçmeliyim? Pasaportum onlarda olacağı için tekrar Hong Kong'a gidip bizzat teslim alamayacağım.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Ecehzr tamam, yeterli zaten.

• Ben size Türkiye manzarası aktarayım. Bizde Asıl talihli de lise diploma aslı fiziken var. Mezuniyet 2008 öncesi. E-devletten herhangi bir data çıkmıyor. Sadece Üniversite mezuniyetleri, transkriptleri vs çıkıyor. Liseden mezun olunan okul yıllar önce yıkılmış. Yerine yenisinide yapmamışlar. Okulun adresini 2 kez taşımışlar. İlçe milli eğitim bile okulun yerini söyleyemedi. 5 ayrı adrese giderek bulduk. Transkript ve mezuniyet belgesi hazırlamaları için dilekçe verdik. Görevli belgeleri bulabileceğimi sanmıyorum vs diyor. Enteresan ülkeyiz.

• @gucarslan arkadaş foruma hakim biri değil. Hem ona yardımcı olmak hem de güncel durumun buradaki arkadaşların faydasına da olacağını düşünerek yazdım

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@lesnarhomie PTT ile 48 günde gider.
    DHL / UPS / Fedex herhangi biri ile yollayın.

Pasaportum onlarda olacağı için tekrar Hong Kong'a gidip bizzat teslim alamayacağım.

demişsiniz. o zaman nasıl döndünüz HK'den?

• @Doğan-İnce Siz de @Mehmet-ynd gibi mezuniyetinizi kanıtlayıcı alabildiğiniz bütün belgeleri alıp gidin. Buna rağmen yine de apye bırakabilirler lise diplomasını o kadar önemsiyorlar. Ama yapabileceğiniz her şeyi yapmış olursunuz.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Evren53 durumu bildirmenizde sorun yok, bu konu elbette faydalı.

ancak başkalarının yerine onların sorularının cevapları için forum size destek olamaz.
    talihlilerin süreçlerini kendileri foruma üye olup o şekilde cevap almalılar ki zaten bu başlıkta ve bu başlıkta cevaplanmış sorular.

• @gucarslan Ben döndükten sonra bu belgeleri ve pasaportumu göndermemi istediler ve şimdi Türkiye'den postalayacağım bunları hocam. Dolayısıyla pasaportum onlarda olacak.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@lesnarhomie neden dönüyorsunuz ki o zaman, ailenizden birisi size yollasın.
    siz de oradayken konsolosluğa verin ve vizeniz basılınca alıp dönün.

• ⭐⭐⭐

@gucarslan bende Sn. @lesnarhomie’ye kendisinin maddi manevi yaşadığı zorluklar konusunda fikir sahibi olmamakla birlikte aynı telkinde bulunmuştum 🤷♂

https://yesilkartforum.com/forum/post/481542

• @gucarslan Ne kadar daha kalmam gerektiğini bilmiyordum, konsoloslukla iletişim yavaş ve belirsiz sürüyordu. Bunları yapmam durumunda bile kabul edip etmeyeceklerini bilmediğim için ve o anın stresiyle böyle bir karar verdim.

• @ATS16 Evet böyle bir telkinde bulunmuştunuz. Haklı da sayılabilirdi fakat doğru karar verdiğimi düşünüyorum. Dönüp kendimi biraz toparlamam gerekiyordu, yoksa aklımdan bazı saçma ve radikal kararlar bile geçiyordu o sırada 🙂

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@lesnarhomie karar elbette sizin ancak; üzerinde göçmen vize basılı pasaportu herhangi bir servisle HK'den almanızı tavsiye etmem.
    TR'ye dönünce 1 yıllık bir pass çıkartın ve onunla gidin, zaten vize yok HK'ye alıp dönersiniz.
    eğer bu şekilde yaparsanız konsolosluğa şahsen alacağınızı bildirin ki haberleri olsun.

• kare kodlu belge alındıgında doğrulama yapmak için e -devlete yonlendırıyor. Memur bunun doğrulugu için bizim e devletimize mi girecek telefondan onay vermemız lazım ve bızım telefonları içeri almıyolar nasıl oluyor bu iş ? Ya da onlarıın ayrı ozel bır sıstemı mı var acaba

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@didemkrbck sizin e-devletinize girmeyecekler elbette, doğrulama işlemi öyle olmuyor.
    karakod varsa gerisini düşünmeyin, onların süreci.

Benzer Başlıklar

• 11427
  • 153
  • 57
  • 7344
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

93

55.1k
Users

4.8k
Topics

483.6k

| | | |