Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

• @Burak3445
    Selamlar, nasil bir hata aliyorsunuz? Bir de SSN icin herhangi bir odeme yapmiyorsunuz, dogru bir islem yaptiginiza emin misiniz?

• @Burak3445 Vizeniz hayırlı olsun, daha önce forumda bir yerde vize alır almaz vize bilgilerinin USCIS'e yansımadığı, bu nedenle ücret ödenemediğine dair tecrübeler okuduğumu hatırlıyorum. Ancak şimdi forumun hangi kısmında olduğunu hatırlayamadım. Sizin sorununuz da aynı olabilir.

• ⭐⭐

@furqi Selamlar..Durumunuz nedir yetişti mi pasaport?

• @Mehmet-ynd
    Merhabalar, hangi meslek gruplarinin diploma yerine gecerli oldugu ile ilgili yonergeleri okudunuz mu? Lutfen bu linki inceleyiniz.

• @didemkrbck Evrakta sahtecilik çok fazla yapılıyor. Zaten sizin bakış açınız şu: Üniversiteye gitmek için lise diploması olması lazım. İnsanlar da bu düşünceye dayanarak sahtecilik yapıyor. Belki bizim ülkemizde bu durum çok yaygın değildir, ancak Afrika'da oldukça fazla görülüyor. ABD'ye ait kurumların bakış açısı ise tüm dünyaya aynı. Eğer orada sahtecilik yapılıyorsa, başka yerlerde de yapılabilir.

• @Burak3445 Bu isim konusu neden bu kadar önemli? Kullanılan adın çok yaygın olması mı, suçlularla benzerlik göstermesi mi, yoksa Orta Doğu’daki terörist gruplarında kullanılan isimlere benzemesi mi? Sonuçta ülkemizde isimlerin çoğu Arapça kökenli. Kendi ismim bile bir Afganistanlı komutanın adıyla aynı, gerçi o komutan ABD’nin dostuydu. Neyse, tam olarak neden isim üzerinde bu kadar duruyorlar?

• @Kerohe, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Herkese merhaba,

DV2025 talihlisiyiz, numaramız EU26xxxlerde. Forumu bulabildiğimiz her fırsatta eşimle birlikte detaylıca taramaya devam ediyoruz. Forumda inanılmaz faydalı bilgiler var yıllar içinde paylaşan emeği olan herkese sonsuz teşekkürler. Çok fazla bilgi olduğu için gözümüzden kaçan kısımlar, henüz okuyamamış olduğumuz kısımlar muhakkak vardır eğer tekrara düştüğümüz bir yer varsa gözümüzden kaçtıysa lütfen kusura bakmayın. Bizim CN ile dosya taşımayla ilgili olarak nasıl bir yol izlememiz gerektiği konusunda okuduklarımız sonrasında kafamız biraz karışık durumda, o yüzden sizlere danışmak istedik.

Opsiyon 1:
    Benim de eşimin de B1/B2 vizeleri var hali hazırda, o yüzden AOS’yi bir opsiyon olarak değerlendiriyoruz. Fakat AOS süreci bizim gibi 26k sıra numarası olan kişiler açısından riskli olur mu? Forumda AOS deneyip bir türlü mülakat tarihi gelmeyip en sonunda mülakatı eylüle kalan ve hakkı yanan kişileri okuduk. Önceki yıllara göre düşünürsek temmuz-ağustos gibi current olabiliriz diye düşünüyoruz. AOS biraz da maliyet açısından gözümüzü korkutuyor malum önceden giriş yapıp 1-3 ay arası bir bekleme süresi oluyor.

Opsiyon 2:
    İngiltere turist vizemiz var eylüle kadar geçerli fakat oturum ya da çalışma iznimiz yok. Daha önce forumda yazılanlara göre ingiltere konsolosluğuna tasıma yaparsak mülakat icin oturum belgesi istiyorlar diye biliyoruz ve bu yolla greencard alan çok kişi göremedik. Bu opsiyonu geçersiz gibi mi düşünmeliyiz?

Opsiyon 3:
    Bir çok kişinin yaptığı gibi Viyana Hong Kong ya da Bangkoktan birine dosyamızı taşımak en mantıklı seçenek midir bizim açımızdan? Schengen vizemiz yok. Schengen icin bulabildiğimiz en erken randevu tarihi Haziran sonu olduğu icin her halükarda bir vize randevusu oluşturmaya calışıyoruz.

Henüz KCC’ye mail atmadık, her halükarda numaramız cut-off olmadan bir konsoloslukta karar kılıp KKC’ye mail göndermeyi düşünüyoruz, AOS süreci nasılsa dosyamızın bulunduğu konsolosluğa bakmadığı için. Vakit ayırıp bu konuda fikirlerinizi belirtebilirseniz çok memnun oluruz.

Bu konu hakkında forumdaki tecrübeli kişilerden fikir alabilirsek çok seviniriz. Bizim ilk mesajımız olduğu için sanırım onaydan geçene kadar bir kaç sayfa öncede kalmış oldu yayınlandığında.

• ⭐⭐⭐

@rasitcenngiz

Terörist, kara para aklama veya interpol'de aranan bir isme benzer isim soyisminiz varsa, bu kişinin siz olup olmadığınız veya bu kişiyle bir ilişkinizin olup olmadığını anlamaya çalışırlar. İsim ve soyismin tüm kombinasyonları ile türkçe karakterlerin ingilizce karakter olarak tüm kombinasyonları ile aranır.

NNCP (National Name Check Program)

FBI Name Check

• ⭐⭐

@Kerohe Selamlar..

1. Opsiyon Riskli Maliyetli Negatif
    2. Opsiyon İngiltere Oturum yoksa mülakat vermiyor Negatif
    3. Opsiyon Bu senenin trend yolu Pozitif
      Büyük CN ler için dosya Ankara dışındaysa şansı vardır...Kısa cevaplar verdim geniş açıklamalar bu başlık altında...😉
  • ⭐⭐⭐

@Kerohe

Kişisel görüşüm sizin için en iyi seçenek 3.opsiyon, bahsettiğiniz ülkeler (Hong Kong, Bangkok) için rehber niteliğinde bir çok deneyim de mevcut size destek olabilecek ve mutlu sona ulaşan deneyim sayısına bakacak olursak.

Schengen vize müsaitliğini hangi ülke için kontrol ediyorsunuz bilmiyorum ancak Viyana mülakatı için illa ki Schengen vizeyi Avusturya’dan almak zorunda degilsiniz. Baska bir Schengen ülkesinden vize alarak, vize aldığınız ülkeden giriş yaparak ve daha sonra Schengen zone içerisinde seyahat ederek Viyana’ya geçebilirsiniz. Vizenizi aldıktan sonra @Ysfuncu’nun tecrübesindeki gibi VIE konsolosluk ile irtibata geçerek konsolosluktan anlayış bekleyebilirsiniz, riski size ait olmakla birlikte. Erken tarihe Schengen vize mülakatı bulma konusunda bir yazılım yazan arkadaşımız vardı forumda, bu mesajı görünce kendisi veya diğer kullanıcılar size bilgi verecektir. Sağlık kontrolü süreci, sağlık kontrolü ile vize mülakatı arasındaki uzun süre nedeniyle maliyetin yüksek olması, iş - aile gibi duzeniniz gibi manevi olarak da kendinizi değerlendirmeniz gerekiyor.

AOS ile ilgili olarak, CN’in büyük olması sürecinizi tehlikeye atabilecek bir husus, mali yılın 30.09.25 tarihinde bitecek olması nedeniyle, maliyeti daha yüksek, sabir eşiginizin de yüksek olması gerekiyor. Sürecinizi kendiniz de yürütebilirsiniz veya bu forumda kendisi hakkında deneyimler olan @Figen Hanim’dan da danışmanlık alabilirsiniz ama consular processing (dosya taşıma) fam kural değişikliği ile bu kadar kolay iken AOS’u tercih etmek ne kadar doğru tartışılir.

İngiltere ile ilgili olarak da consular processing ile ilgili denenmiş ve rustunu ispat etmiş konsolosluklar varken (Hong Kong, Bangkok, Viyana, Bükreş), Londra macerasına girmek sizin tercihiniz olur, hele ki konsolosluk yaklaşımı ve sağlık muayenesi ile ilgili bu kadar az deneyim varken.

Son karar siz ve eşinize ait, sürecinizde bol şans 🍀

• Merhaba
    DS-260 formunu doldurduktan sonra print comformatıonu tıklayacağıma yanlış tıkladım ve tekrar formu yazdırdım 🤦🏼♀️ Comformation sayfam yok. Tekrar çıktı alabiliyor muyum? Mülakata götürmemiz gerekiyormuş. Dönüşleriniz benim için çok önemli 🙏🏻

• ⭐⭐⭐

@Kerohe AOS ve Schengen risklerine gerek yok. CN büyük olduğu için bence HK veya BK tercih edin.
    Current olmadığınız için KCC'ye hemen bir mail atın, dosyanızı taşıyın ve arkanıza yaslanıp current olmayı bekleyin.
    KCC'ye mail örneği için bu mesajıma bakabilirsiniz.

• @rasitcenngiz hiç aklıma sahtecilik yapma fikri gelmediği için herkesi kendimiz gibi sanıyoruz düşüncesiyle öyle yazdım ama kim bilir dediğiniz gibi neler yapılıyor yaşın yanında kuru da yanıyor doğal olarak

• Bir arkadaşım ,DS-260 formunu doldurduktan sonra print comfirmation a tıklamak yerine yanlışlıkla formu yazdıra tıklamış. Ekran en başa atmış. comfirmation sayfasının çıktısını alamıyormuş. Tekrardan çıktı alabiliyormuyuz Mülakata götürmesi gerekiyor. Confirmation sayfasının çıktısını nasıl alabilir?

• @emirhankd https://ceac.state.gov/IV/Login.aspx üzerinden giriş yaptıktan sonra DS260 formunun "Completed" yazan kısma tıklayıp, üst bölümdeki "SIGN" linkine basarak çıktı alabileceği seçenekleri görüntüleyebilir.

• ⭐⭐⭐

@Aysenur01

YesilkartForum'da sorularınıza dogru yanitlar alabilmek için vize surecinizin detaylarini imzanizda belirtin lütfen. Imzanizi asagidaki adimlari takip ederek olusturabilirsiniz.

https://yesilkartforum.com/forum/topic/2184/vize-surecinizi-imzaniza-tasiyin?_=1623761125532

Sorunuza cevap verilmişti, aşağıdaki linkte yanıtı bulabilirsiniz.

https://yesilkartforum.com/forum/post/481234

• @ATS16 Teşekkür ederim 💙🙏🏻

• @Kerohe merhaba @ATS16 ’nın bahsetmiş olduğu schengen botu için size yardımcı olabilirim özelden konuşabiliriz.

• @lesnarhomie Gerçekten çok can sıkıcı bir drum. Ne zaman mezun olmuştunuz liseden? Ben 2003'te mezun oldum. Düşünüyorum nerden bulacağım, nasıl yapsam diye 😞

• @didemkrbck Benimde lise diplomam taşınırken kayboldu, il milli eğitim müdürlüğü aracılığıyla liseden diploma kayıp belgesi ve transkripti imzalı ve kaşeli olarak aldı, hong kong konsolosluğa da yolladım mailden, büyük ihtimal yarın mail gelir, sizi de bilgilendiririm.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

131

55.1k
Users

4.8k
Topics

483.6k

| | | |