Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

• @Serapp hanım dün ben ve bir aile mülakata girdik. Benden lise transkripini sordu diğer aileye de üniversite transkripini sordu. Bana askerlikte ne görev yaptın diye ısrarla sordu diğer aileye askerliğini yaptın mı diye sordu geçti. Yani tedbirli davranmakta fayda var. Herkesten farklı bir şey isteyebiliyorlar.

• Uscis'e giriyorum. Ssn'i ödemek için sayfada hata (ilk girişte daha hata veriyor) alıyorum. Bunun başka bir yolu var mı?

• @Serapp bende lıse mezunuyum ve dıplomam kayıp elımde sadece fotokopisi var mezun oldugum lıseden mühürlü ve müdür ımzalı mezun olduguma daır evrak aldım kare kodu yok. Bu belge yetersız kalacak dıye endışelıyım açıkcası 2008 oncesı oldugu için e devlette de yok maalesef

• @Serapp hanım bu arada tercüman Aslı Hanım ile konuştuk ve çok mühim bir evrak eksik olmadığı sürece AP ye bırakmıyorlar, burada genelde AP ye kalanlar hep isimden oluyor dedi. İsim benzerliği olan arkadaşların isim taraması daha uzun sürüyormuş. Hatta hala 3 aydır bekleyen varmış isimden dolayı.

• @gucarslan bey uscis'e giremiyorum servis dışı diyor. Amerikaya girmeden bunu ödemenin başka yolu var mı?

• ⭐⭐⭐

@Burak3445, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Serapp hanım dün ben ve bir aile mülakata girdik. Benden lise transkripini sordu diğer aileye de üniversite transkripini sordu. Bana askerlikte ne görev yaptın diye ısrarla sordu diğer aileye askerliğini yaptın mı diye sordu geçti. Yani tedbirli davranmakta fayda var. Herkesten farklı bir şey isteyebiliyorlar.

Hong Kong Konsolosluğu, lisans mezunlarından lise transkripti istemiyor ancak lise mezunlarından talep edebilir. Siz eğer lise mezunu iseniz bu nedenle istenmiş olabilir.

Lise mezunu olanların transkriptlerini yanlarında bulundurması faydalı olacaktır. Herkesten istenip istenmediği kesin değil, ancak ihtiyaç duyulursa hazır olması iyi olur.

• @finn_ benden de bu görselde bahsedilen lise mezuniyet belgesini 3 Mart mülakat günümde elden istediler. Diğer birkaç arkadaşımdan istememişler, ama sanırım lise diplomasına ek olarak e-Devlet'ten sorgulanabilir bir belge daha görmek istiyorlar. Yanınızda mutlaka çevirisiyle birlikte bulundurun.

• ⭐⭐⭐

@didemkrbck, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Serapp bende lıse mezunuyum ve dıplomam kayıp elımde sadece fotokopisi var mezun oldugum lıseden mühürlü ve müdür ımzalı mezun olduguma daır evrak aldım kare kodu yok. Bu belge yetersız kalacak dıye endışelıyım açıkcası 2008 oncesı oldugu için e devlette de yok maalesef

Okuldan, Milli Eğitimden alabildiğiniz tüm belgeleri almaya çalışın.

Mülakat aldıysanız imzanızı güncellemeniz çok iyi olur. Kolay gelsin.

• @Mehmet-ynd lise transkriptinin QR kodlusu yok diye biliyorum, ben de İl Milli Eğitim Müdürlüğünden imzalı kaşeli aldım. Mülakatta istemediler.

• @Serapp evet alayım hatta apostil yaptırayım dıyorum inansınlar dıye artık aklıma gelen herseyı yapmaya calısıyorum, henuz mulakat alamadım Ankara sagolsun süründürüyor 🙂

• @ugurbocegi sizin lise diplomanızın orijinali vardı değil mi ? Benım sıkıntım lıse dıplomam kayıp üniversiteyıde tamamlayamadan kaydım sılındı e-devlette unv transkript çıkıyor ama mezun olmadıgım için geçerli sayarlar mı bılmıyorum

• ⭐⭐⭐

@didemkrbck, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@ugurbocegi sizin lise diplomanızın orijinali vardı değil mi ? Benım sıkıntım lıse dıplomam kayıp üniversiteyıde tamamlayamadan kaydım sılındı e-devlette unv transkript çıkıyor ama mezun olmadıgım için geçerli sayarlar mı bılmıyorum

Ankara'yı bekliyorsanız apostile gerek yok.
    Diplomanız üniversitede kalmıştır mutlaka.

• @didemkrbck evet lise diplomamın orijinalini almıştım. Lisenizden veya İl Milli Eğitim Müdürlüğünden sanırım "aslı gibidir" diye bir diploma örneği alınıyor, geçmiş deneyimleri mutlaka bir okuyun. Ona da noter onayı + apostil yaptırırsınız. Ben lise diplomama noter onayı yaptırmıştım, apostil yaptırmak da sanırım ücretsizmiş onu bilmiyordum.

• @Serapp hayır açıköğretım unv oldugu için lıse dıplomasının noter suretını almışlardı aöf burasonada gıttım sadece diploma fotokopisi ve unv kaydımın sılındıgıne daır e ımzalı belge verdıler amacım lıse mezunu oldugumu ıspatlamaya calısmak

• Uscis de genel bir sorun var sanırım vpn (usa) ile girdim yine açmıyor

• @didemkrbck bu konuda daha önce yapılabilecek yolu yazmıştım. Şöyle: mezun olduğunuz okula gidip karekodlu mezun belgesi istediğinizi belirtin. Dilekçe isteyeceklerdir. Almışken 2 nüsha alın mümkünse
    renkli çıktı. Ben öyle yaptım. Aldıktan sonra ilçe milli eğitimi müdürlüğüne gidin müdürlükten 2 sinede mühür imza isteyin. Sonra 1 tanesini çeviri + apostil yaptırın. Diğerinede sadece apostil yaptırırsanız. Artık mezun belgesi bence yeterince resmiyet kazanmış olur 😊 bu arada gitmişken daha önce almış olduğunuz lise diploması sureti nide ilçe milli eğitim müdüründen mühür imza olursa iyi olur. Benim yaptıklarım bunlar yanlış bişey varsa benide uyarırsanız sevinirim.

• Uscis düzeldi sanırım sonunda ödemeyi yapabildim

• @Serapp evet lise mezunuyum dediğiniz gibi belki ondan istemiştir. Dediğiniz gibi tedbirli olmakta fayda var. Fazla evrak olsun aman eksik olmasın herkes arzuladığı ikinci hayatına başlayabilsin 🙏🙏

Ve tekrardan her konuda hiç yorulmadan usanmadan bıkmadan herkese elinizden geldiğince yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ederim her şey gönlünüzce olsun 🙏🙏

• @didemkrbck Benim de orijinal lise diplomam yok, bulamadım hiçbir şekilde maalesef. E devletten lise mezuniyet belgesi alıp çeviri yaptırıp, üniversite diplomamla birlikte getirdim fakat bugün Ap'ye bıraktılar, bilginiz olsun. Orijinal lise diplomasının olmaması çok büyük sıkıntı. Şu an çözmeye çalışıyorum, hem lisemle hem üniversitemle iletişime geçtim konsolosluğa kanıtlayıcı belgeler yollamaları için. Haftasonuna denk gelmesi de çok kötü oldu şu an bekliyorum elim kolum bağlı.

• @Mehmet-ynd evet sabah yazdıgınız yazıyı gordum hatta notlarıma kaydettım çok tesekkurler, haftaya gıdıp bu işlemleri yaptıracagım ınsallah, çunku dosya tasırsam yurtdısında daha sıkıntı olur dıye alabıldıgım yapabıldıgm herseyı temın etmeye calısacagım gerısı kısmet artık

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

120

55.1k
Users

4.8k
Topics

483.6k

| | | |