Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

• ⭐⭐

@Mehmet-Fatih-Aslan, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhabalar herkese, benim numaram 24bin tahmini hangi ay current olur. Birde current olan numaraları nereden takip edebilirim. Dosya taşımak için geç mi kaldım. Şimdiden çok teşekkür ederim.

Selamlar....

• Sizin numara ne zaman current olur net birşey söyleyemeyiz ancak "Sayılarla DV2025" başlığı altında analizler ve yorumlar paylaşılıyor, göz atın derim..
    • Current olan numaraları her ay yayınlanan vize bülteninden takip ediyoruz..İşte link
    • Dosya taşımak için geç kalmadınız, doğru başlık altındasınız, tüm bilgiler bu başlık altında en ince ayrıntısına kadar paylaşıldı...
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

• @Emre-Kurtulmuş Tabi zaten sormazlarsa asla bahsetmem ama sorarlarsa ne diyecegimi bilmiyorum su an. oldugu sekilde mi anlatmalıyım?

• Bunu sormayacaklar çünkü yaptığınız yasal, endişelenmeyin ve sakın böyle bir konu açmayın..

Önemli olan DS2019 formunuzun geçerliliği. WAT ile gidenlerde genelde j1 bitişi + 30gün oluyor bu formun süresi.
    Yani green card mülakatında böyle bir şey karşınıza çıkmayacak.

@beste-imamoglu, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhaba. Mulakat deneyimlerinde okudum, daha once Amerika'ya gidenlere vize surelerini asip asmadiklarini soruyorlarmış. Ben 7 yil once Work and Travel yapmaya gitmistim ve danismanim sorun olmadigini söylediği icin 6 gun gec donmustum. Maalesef bunu soyledigi maili silmisim. Sizce 6 gun gec donmek bir problem yaratir mi? Bu durumu bu sekilde aciklarsam ne kadar inandirici olur bilmiyorum cunku.

• Merhaba arkadaşlar,

2010-2012 yılları arasında Rusya'da çalıştım. O dönemde çalışma vizem vardı, ancak oturum iznim yoktu. Zaten Türkiye’deki tarihçeli ikametgah kaydımda da Rusya ile ilgili bir kayıt bulunmuyor.

Buna rağmen, DS-260 formunu doldururken her şeyi doğru beyan etmek adına Rusya'da çalıştığımı belirttim. Şimdi bu dönem için police clearance (sabıka kaydı) almak istiyorum, ancak Ankara’daki Rusya Konsolosluğu'ndan randevu alamıyorum.

Bu durumda, mülakat sırasında "O dönemde çalışma vizem vardı, sürekli gidip geliyordum" gibi bir açıklama yapmam konsolosluk görevlisini ikna eder mi sizce?

Diğer bir seçenek olarak DS-260 formunu değiştirmeyi düşündüm, ancak bunun süreci daha karmaşık hale getirebileceğinden endişeliyim.

Görüş ve deneyimlerinizi paylaşırsanız çok memnun olurum. Teşekkürler!

• Slm arkadaşlar Antikor testini eğitim araştırma hastanesinde yaptırdım sonuçları aile hekimi kaşe imza yaptı. Hastanede mühür onay bölümünde de mühür yapıldı. İl ilçe sağlık müdürlüğünede imza attırmak gerekiyormu acaba Hongkong için.????

• @Mehmet-ynd enabızdan ingilizce bir şekilde qr lı üretileni götürmeniz yeterli bu deneyimi okuyabilirsiniz. https://yesilkartforum.com/forum/topic/7231/dv2025-mülakat-deneyimleri/948?_=1741027060041

(Artı olarak ben de hastaneden alınanı sadece aile hekiminde kaşe imza attırdım ve tercüme ettirdim yapmışken yanıma alıcam onuda)

• Herkese Merhaba

An itibariyle 22 Marttan geçerli 45 günlük schengen vizemizi aldık . CN 4xxx başlarında risk almak istemediğim için dosyamı viyanaya taşımak istiyorum. Ankaraya güvenmeyeye devam mı fikir verirseniz sevinirim.

• @Ysfuncu evraklarınız hazırsa kaçırmayın fırsatınız varken. Derim...

• Herkese merhaba,

DV2025 talihlisiyiz, numaramız EU26xxxlerde. Forumu bulabildiğimiz her fırsatta eşimle birlikte detaylıca taramaya devam ediyoruz. Forumda inanılmaz faydalı bilgiler var yıllar içinde paylaşan emeği olan herkese sonsuz teşekkürler. Çok fazla bilgi olduğu için gözümüzden kaçan kısımlar, henüz okuyamamış olduğumuz kısımlar muhakkak vardır eğer tekrara düştüğümüz bir yer varsa gözümüzden kaçtıysa lütfen kusura bakmayın. Bizim CN ile dosya taşımayla ilgili olarak nasıl bir yol izlememiz gerektiği konusunda okuduklarımız sonrasında kafamız biraz karışık durumda, o yüzden sizlere danışmak istedik.

Opsiyon 1:
    Benim de eşimin de B1/B2 vizeleri var hali hazırda, o yüzden AOS’yi bir opsiyon olarak değerlendiriyoruz. Fakat AOS süreci bizim gibi 26k sıra numarası olan kişiler açısından riskli olur mu? Forumda AOS deneyip bir türlü mülakat tarihi gelmeyip en sonunda mülakatı eylüle kalan ve hakkı yanan kişileri okuduk. Önceki yıllara göre düşünürsek temmuz-ağustos gibi current olabiliriz diye düşünüyoruz. AOS biraz da maliyet açısından gözümüzü korkutuyor malum önceden giriş yapıp 1-3 ay arası bir bekleme süresi oluyor.

Opsiyon 2:
    İngiltere turist vizemiz var eylüle kadar geçerli fakat oturum ya da çalışma iznimiz yok. Daha önce forumda yazılanlara göre ingiltere konsolosluğuna tasıma yaparsak mülakat icin oturum belgesi istiyorlar diye biliyoruz ve bu yolla greencard alan çok kişi göremedik. Bu opsiyonu geçersiz gibi mi düşünmeliyiz?

Opsiyon 3:
    Bir çok kişinin yaptığı gibi Viyana Hong Kong ya da Bangkoktan birine dosyamızı taşımak en mantıklı seçenek midir bizim açımızdan? Schengen vizemiz yok. Schengen icin bulabildiğimiz en erken randevu tarihi Haziran sonu olduğu icin her halükarda bir vize randevusu oluşturmaya calışıyoruz.

Henüz KCC’ye mail atmadık, her halükarda numaramız cut-off olmadan bir konsoloslukta karar kılıp KKC’ye mail göndermeyi düşünüyoruz, AOS süreci nasılsa dosyamızın bulunduğu konsolosluğa bakmadığı için. Vakit ayırıp bu konuda fikirlerinizi belirtebilirseniz çok memnun oluruz.

• @aegedik merhaba vukuatlı nüfus kayıt örneğinin çeviri yapılmış halini beyan ettiğimizde sorun olmadı.

• @Ysfuncu Viyana' ya dosyayı şimdi taşısanız size en erken mayıs ayına mulakat verebilecek dıye biliyorum vize süreniz buna yetecek mi ?

• @Ysfuncu
    Kesinlikle emin olmamakla birlikte kritik bir hata yaparsınız diye düşünüyorum.

Nedenine gelirsek Viyana bu cut off’u temizleyemedi yani cut off olmasına rağmen mülakat vermedikleri var ( Forumdan iki kişi ).

Bu da size en erken nisanda değil de mayısta mülakat vermeleri anlamına geliyor.

Vizeniz mayısı da kapsasaydı kesinlikle taşıyın derdim ancak mayısın ilk haftası vizeniz bitiyor. Sonra ya tekrar vize alacaksınız ya da ankara geri kabul eder mi sizi bilemedim.
    Çok ortada bir durum. İyi araştırmanızı öneririm. Farklı fikirleri olan arkadaşlar da olacaktır.

• Viyana konsolosluğu daha önce okuduğumuz deneyimlere göre yardımsever yaklaşım içinde oldu bende talebimi iletirken bu durumuda göz önünde bulundurmalarını isteyeceğim bakalım sonuç ne olacak.

• @Ysfuncu
    Olabilir hocam, rica ederseniz mart sonuna doğru bile verebilirler. Çünkü geçen cut off’un tamamını temizlemişlerdi, muhtemelen mart ayında boşlukları vardır..
    En doğru kararı siz verirsiniz tabiki, şimdiden başarılar.

• ⭐⭐⭐

@aegedik

Yanlış beyanlar veya ifadeler kullanmak sürecinizin olumsuz bitmesine sebep olacaktır, aşağıdaki deneyimleri okumanızı ve ilgili belgeyi temin etmenizi tavsiye ederim.

https://yesilkartforum.com/forum/post/361001

https://yesilkartforum.com/forum/post/224635

Anahtar kelimeler: Russian Federation, Police Certificates, Prison Records, СПРАВКА (Police Clearance)

• Merhabalar, Mülakat yerim viyanada ve en az 2-3 ay sonra olacağını düşünüyorum ancak erasmus dolayısıyla şimdiden avrupaya giriş yapmak zorundayım. Anlayan arkadaşların yardımcı olması çok iyi olur. Aşağıya 2 hafta önce yaptırdığım antikor testimi bırakıyorum bu antikor testi eksik midir? antikor testi sonuçlarına göre olmam gereken aşılar hangileridir ve bu antikor testi sonucundan çıkmayan olmam gereken aşılar hangileridir.
    Aile hekimim bunların bulunmadığını söyledi.

Antikor test sonucuma göre:
    Anti HBs - Pozitif(63.85)
    Anti HIV - Negatif(0.27)
    HBsAg - Negatif(0.20)
    Anti HCV - Negatif(0.12)
    VDRL-RPR - Negatif(0.11)
    Varicella zoster virus(VZV) Ig G - Pozitif (16.72)
    Varicella zoster virus(VZV) Ig M - Ara Değer(10.49)
    Kızamık Ig M - Ara Değer(10.64)
    Kızamık Ig G - Negatif(7.48)

Bu soruyu sormamın sebebi birkaç gün sonra uçak biletimin bulunması elimden geldiğince hızlı şekilde bulabildiğim aşıları olmak istiyorum. Yardımcı olan arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim.

• @cttl asla acmam zaten bu konuyu sormadiklari surece. cok rahatlattiniz. bilgi icin tesekkur ederim.

• ⭐⭐

@Emirhan-Baydur Selamlar yaşınızdan bağımsız sonuçları değerlendirdiğimde olmanız gereken tek açı MMR (Türkiye'de KKK)..Hepatit B ve su çiçeği için antikorunuz var... Muhtemelen bir de TdaP+Polio kombinasyonunu olmanız gerekecektir. Dr. Molnar kabul ettiği için söylüyorum bu aşının kabul gören hali Tetraxim adıyla aile hekimliklerinde bulunur...İkna edebilirseniz yaptırabilirsiniz..

• @Iricss selam, akşam üzeri 5 ya da 6’dan sonra telefona cevap veriyorlardı, sitelerinde yazıyor iletişim ile alakalı kısımda orayı arayarak sorunuzu tekrar sorabilirsiniz

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

115

55.1k
Users

4.8k
Topics

483.6k

| | | |