Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

• @gngnrnzn Merhaba denildiği gibi ivedi şekilde Anderson ve Nicolson ile iletişime geçin (sabah 4-6 arasında daha hızlı dönüş alabilirsiniz). Yine sağlık kuruluşlarının sitelerinden de covid randevunuzu almaya çalışın (Sağlık randevusundan önce veya sonra çok önemli değil aşı olup kartı teslim etmeye sonradan da gidebilirsiniz). Bu iki konudan sonra hemen otel ve uçak bakmaya başlayın randevunuza çok vakit yok kuvvletle muhtemel 12-17 mart aralığında uçakta olucaksınız.

• Merhabalar aklıma takılan bir konu ve 2 de sorum var.

1 - DS-260'ı doldururken daha önce amerikan vizesinden ret aldınız mı ve sebebi sizce nedir sorusu vardı. Ben 2023 de J1 (WAT) vize mülakatında ret almıştım sebep olarak da aslında profilimin iyi olduğunu ama mülakatımı yapan kişinin muhtemelen üniversitede son sınıf olduğum ve o an da 23 yaşında olduğum için vizenin bana uygun olmadığını düşündüğünü düşünüyorum gibi bir şey yazmıştım. Vize mülakatımda bu soru sorulur ve açıklama yapmam istenirse ne demeliyim aynı şekilde mi cevap vereyim yoksa farklı bir şekilde mi ve bu mülakatım için bir sorun yaratır mı?

2 - Hong Kong varlık göstermemize bakmıyor ama nolur nolmaz gösterip belgesini alacağım bu noktada vadesiz hesaptaki tl'nin dolar karşılığının belgesini veren bir banka var mıdır yoksa vadesiz dolar hesabı açıp tl yi dolara çevirmemiz zorunlumu acaba, tecrübe edenler cevaplayabilir mi?

3 - Sağlık muayenesinde ve vize mülakatında bir adres belirticez yaşamayı düşündüğümüz yer. Bunu belirtsekte green kartın teslim edileceği adresi amerikaya ilk girişte havalimanında değiştiribiliyor muyuz?

• Merhaba arkadaşlar,

09 Nisan'da Bükreş’te gerçekleşecek mülakatımız için konsolosluk bizimle iletişime geçti. İlk olarak doğum belgesi, pasaport kopyaları ve diplomaların taranmış hallerini iletmemizi istediler. Doğum belgesi olarak Formül A gönderdim ve aşağıdaki yanıtı aldım:

"Our office received your scanned documents. Please be advised that you must bring to the interview your birth and marriage certificates issued by the Turkish authorities and not the extract of the documents. Please be reminded that all documents that are not in English (or Romanian) must be accompanied by English translations."

Daha önce Marius’un da Bükreş Amerikan Konsolosluğu'nda Formül A ile ilgili zor ikna ettiğini okumuştum. Formül A dışında doğum belgesi olarak kabul edilen başka bir belge sunan var mi?

• @finn_

1. Sorun yaratmaz, her vize başvurusu kendi içinde değerlendirilir. Muhtemelen sadece "daha önce başvurup red yedin mi" diye sorarlar, neden red yediğini sormazlar, ama sorarlarsa da resmiyetteki red sebebini (214b vs.) söyleyebilirsiniz.
    2. Enpara TL'nin dolar karşılığını veriyor (varlık dökümü istiyorum demelisiniz). Bugün HK'de yaklaşık 15-20 kişi girdik hiçbirimizin banka dökümü istenmedi. Hiç banka dökümü almadan gelen arkadaş da vardı. Siz yine de alabilirseniz alın.
    3. Konsoloslukta da değiştirebilirsiniz. Ben bugünkü görüşmemde Green Card'ımın ve SSN'imin postalanacağı adresi güncellemek istediğimi söyledim. Hatta önce o sordu güncellemek istiyor musun diye, ben de evet dedim.

• @ugurbocegi

2 - Nolur ne olmaz alabiliyorken almak istiyorum garanti olsun 🙂

3 - Sorun şu vizeyi alırsam 2 3 ay sonra ilk girişimi yapıcam ve şuan vereceğim adresler göstermelik adres olucak. Vizeyi alıp geldikten sonra araştırmamı yapıp ilk giriş yerimi belirlicem o yüzden havalimanında tekrardan değiştirebiliyor muyum diye sordum?

Teşekkür ederim yanıtlar için.

• ⭐⭐⭐

@finn_

3-Konsoloslukta mulakatiniz oncesi evrak teslim esnasinda, mulakat esnasinda, ABD'ye ilk giris esnasinda CBP memuruna yapacaginiz beyan ile veya ABD'ye ilk girisi yaptiktan sonra USCIS hesabinizda yapacaginiz degisiklik ile 4 farkli asamada adres degisikligi yapabilirsiniz. Birden fazla degisiklik yapmak kendi alacaginiz risk olacaktir, sistemleri cok zorlamamak lazim.

• @ATS16 Teşekkürler o zaman mülakat esnasında bir adres değişikliği yapmayıp DS-260 daki beyanı korumak. Mülakat sonrasında ilk giriş öncesinde kesin kararlaştırıp CBP memuruna beyanda yada USCIS tek bir defaya mahsus adres değişikliği yapmam en mantıklısı.

• ⭐⭐⭐

@finn_ en mantıklısı şimdiden güvendiğiniz ve kararını sonradan degistirmeyecek bir arkadas bulmak, onun adresini mülakat öncesi evrak teslim esnasında beyan ederek SSN ve permanent resident kartın o adrese sağ salim ulaşmasını dilemek.

Adresi mesela Washington DC vermiş olsanız bile ilk girişinizi ülkenin bir diğer ucu olan Hawaii Honolulu Daniel K. Inouye uluslararası havalimanından dahi yapabilirsiniz, arkadaşınız gelen kartları siz ABD’nin neresinde olursa olsun posta veya kargo ile size gönderir. Son karar sizin….

• @saulgoodman istanbul üniversitesi lojistik yönetimi 3.sınıf öğrencisiyim. amerikada okuduğum bölümle ilgili bir iş yapmak öncelikli hedefim.

• arkadaşlar amerikaya giriş yapmadan önce ödenmesi gereken bu UCSIS FEE ücreti güncel olarak ne kadar bilginiz var mı

• @finn_ Teşekkür ederim, sizlere de başarılar dilerim.

• @gucarslan Merhaba, bilgilendirme için teşekkür ederim. Süreci imzama taşıdım. Ve DV2025 excel tablosunda da bilgilerim mevcut.

• @ATS16 Merhaba, bilgilendirme için teşekkür ederim. Gerekli değişiklikleri yaptım ve tabloda da bilgilerim mevcuttur. Teşekkürler.

• Benim bu cevaptan anladığım herhangi bir barkodlu belge şeklinde değil de ıslak imzalı belge istiyorlar.

Normalde doğum belgeleri ıslak imzalı şekilde nüfus müdürlüklerinden alınabiliyordu.

@aegedik, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhaba arkadaşlar,

09 Nisan'da Bükreş’te gerçekleşecek mülakatımız için konsolosluk bizimle iletişime geçti. İlk olarak doğum belgesi, pasaport kopyaları ve diplomaların taranmış hallerini iletmemizi istediler. Doğum belgesi olarak Formül A gönderdim ve aşağıdaki yanıtı aldım:

"Our office received your scanned documents. Please be advised that you must bring to the interview your birth and marriage certificates issued by the Turkish authorities and not the extract of the documents. Please be reminded that all documents that are not in English (or Romanian) must be accompanied by English translations."

Daha önce Marius’un da Bükreş Amerikan Konsolosluğu'nda Formül A ile ilgili zor ikna ettiğini okumuştum. Formül A dışında doğum belgesi olarak kabul edilen başka bir belge sunan var mi?

• ⭐⭐⭐

• @ATS16 çok teşekkür ederim tavsiyenize uyacağım.

• ⭐⭐

@halildnrts34, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@saulgoodman istanbul üniversitesi lojistik yönetimi 3.sınıf öğrencisiyim. amerikada okuduğum bölümle ilgili bir iş yapmak öncelikli hedefim.

Amerika'da kazandığınız haklarınızı korumayı ihmal etmeden okulunuzu bitirmenizi tavsiye ederim.

• ⭐⭐⭐⭐

@beste-imamoglu maili silmis olmanizin bir onemi yok sonucta sizin beyaniniza bakacaklar, mail elinizde olsa bile sonucta size bu bilgiyi veren yetkili bir amerikan makami degil sadece bir danisman. Onun icin maili bulamadiginiza kafayi takmayin, size sorulmadigi surece durumdan bahsetmenizide onermem

• Merhabalar herkese, benim numaram 24bin tahmini hangi ay current olur. Birde current olan numaraları nereden takip edebilirim. Dosya taşımak için geç mi kaldım. Şimdiden çok teşekkür ederim.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@oktay156 okunaklı olduktan sonra pastel boyayla bile yazabilirsiniz.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

39

55.1k
Users

4.8k
Topics

483.7k

| | | |