Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

• @ugurbocegi evet bizim bağlı bulunduğumuz aile hekimliğinde var ama çocuklar için olduğunu sayılı geldiğini yetişkinlere yapılamayacağını söylediler biraz diretmeme rağmen yapmadılar aşıyı malesef.

• @LUNAP Priorix marka KKK aşısını eczaneler rahatlıkla bulurlar birçok depoda mevcut.

• @gucarslan tskkrler,,

• ⭐⭐⭐

@Emirhan-Baydur Mülakat yeriniz Viyana sanırım. Bunu imzanıza eklemeniz gerekiyor. Kolay gelsin!

• Merhaba,
    Bangkok için 2NL maili alan var mı?

• Merhaba,

Bangkok Hong Konga göre yavaş ilerlemiyor. Ellerinde mülakat verecek dosya yoksa ne yapabilirler? Yapacakları hiç bir şey yok.

Verilere baktığınızda en son 12918’e mülakat verdiklerini görebilirsiniz.
    Yani bir önceki cut off’un sonuna kadar gitmişler. Tüm dosyaları temizlemişler.
    Yeni cut-off planlamasını da 1 haftaya yaparlar diye düşünüyorum.

Benim düşüncem Bangkok gayet iyi bir konsolosluk ve bütçe açısından Hong Konga nispeten kesinlikle tercih edilir.

Kararınız şimdiden hayırlı olsun.

@Cansu-mer, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Selamlar dostlar.
    Aylar once HK ya dosyami tasimistim.sizlerin fikirlerine acik oldugum bir durumu danisicam.
    Yavas ilerleyen bir bangkok konsoloslugu ve seri bir sekilde (nazar degmesin) ilerleyen bir hk konsoloslugu var.maddi anlamda bakarsak hk birazdaha pahali assa yukari iki kisi icin 150-180 bin₺ arasi birsey tutuyor konaklama yeme saglik gibi seyler .ama bangkok birazdaha uygun(mulakat tecrubelerinden bildigimiz kadar ) ,bunda hemfikiriz.
    maddi anlamda hk da zorlanmam ama bangkok olsada fena olmaz sonucta daha uygun hk nazarinda .acaba bangkok ami aldirsam dosyami .suana kadar bangkok 17 dosyaya bakmis HK ise 55/60 dosyaya bakmis (CEAC verileri) .hk ya devammi etsem bilemedim

• @gucarslan böyle bir durumda 30 gün geçerliliği olan evrakların hepsinin yeniden hazırlanması gerekiyor değil mi?

• Merhaba, Nisan ayında mülakatım var, fakat endişe duyduğum bir konu da var. İşverendim ve geçen temmuz ayında defterimi kapattım. Vergi borcum var ve bu borcun bir kısmı yapılandırmada, yapılandırılmamış kısmı ile ilgili de yapılandırma bekliyorum. Dolayısıyla vergi dairesi hesaplarıma anlık e haciz koyabiliyor. Aile Birikimimizi eşimin hesabında tutuyoruz. Birikimi benim hesabıma aktarmadan eşimin hesabında göstersek olur mu? Diğer arkadaşlara da faydalı olması açısından şöyle bir bilgi vermek isterim. Ocak 2025 te mülakata giren bir arkadaşla iletişime geçtim. Mülakat ile ilgili şöyle bir paylaşımda bulundu; Biz mülakat onayı aldık ama bizden önceki dört kişi hesaplarında yeterli para olmadığı için AP ye kaldılar ve kendilerinden sponsor istendi dedi. Üç kişilik bir aileyiz ve hesapta olması gereken para en az para 25.000$ diye biliyorum. Bu bakiyeyi hesaba koyabilirim fakat beni düşündüren kısmı yukarıda belirttiğim problem. Yardımcı olabilirseniz sevinirim. Teşekkürler.

• @ugurbocegi yarın iletişime geçeyim çok teşekkür ederim.

• @ygtoktem
    Selamlar, finansal kanitlariniz icin esinizin hesabini kullanabilirsiniz. Diger kisilerin dosyalarinin maddi kaynakli AP’ye kalmasi sizi endiselendirmesin, her dosya kendi icerisinde bulunan krtiterlere gore degerlendirilir. Ornegin, talihli kalabalik bir ailedir ve pahali bir eyaleti secmistir, konsolos bu miktari ilgili eyalete gore yeterli bulmayabilir. Yani sira Amerika’da tanidiklarinizin olmasi, is teklifiniz olmasi, ayaklari yere basan bir baslangic planinizin olmasi da gosterdiginiz miktarin onemini degistirebilen kriterlerdir. Gecmiste 3k dolar birikim gostererek, motosikletini sunarak vizelerini alan talihliler de oldugunu unutmamak gerekiyor. Son olarak, konosolosluklarin belirli bir dosya oranini idari isleme almasi gerekiyor, bu sebeple o gun icerisinde mulakata giren talihlilere maddi kaynak bahane edilmis olabilir. Endilesemeyin, siz gerken hazirliklarinizi yapiniz, bol sanslar.

• ⭐⭐⭐

Dosyasını Başka Ülkelere Taşıyanların Dikkatine

Viyana, Hong Kong ve Bangkok Konsoloslukları, Türk vatandaşlarına büyük bir iyilik yaparak dosya transferlerini kabul etmekte ve mülakat vermektedir.

Bu nedenle, çok önemli bir konu olmadıkça konsolosluklara gereksiz e-postalar göndermemek, onları meşgul edip yıldırmamak büyük önem taşımaktadır.

Önceki başvuru sahipleri bu konuda hassas davrandı ve süreç sorunsuz ilerledi. Sonraki başvuruların da kabul edilebilmesi ve sürecin herkes için sağlıklı şekilde devam edebilmesi adına, aynı özeni göstermenizi rica ederim.

• merhaba. soruma uygun başlığı bulamadığım için sorumu buraya yazmak durumunda kalıyorum. amerika'ya taşınıp 1 yıl sonrasında 2,5 yıl gibi bir süre Türkiye'de kalmak vatandaşlık süreci geldiğinde sürecimizi nasıl etkiler? 6 aydan fazla abd harici dışarıda bulunmayın gibi bir öneri hatırlıyorum ama emin değilim, bilgisi olan var mı?

• @Serapp ben de bunu düşünüyordum. Rahatsız edersek süreci olumsuz etkiler miyiz diye. Ancak Viyana’ya bir kez mail attım sağolsunlar onlar da çok ilgili davrandılar.

• ⭐⭐⭐⭐

@olafque forumda abd dışında kalış süresiyle alakalı başlıktan gerekli bilgilere ulaşabilirsiniz

• @ugursway Bilgilendirmeniz için çok teşekkürler.

• ⭐⭐⭐

• @emirhankd ben aldım. önce kendim mail attım mülakat tarihimi öğrenmek için bilgileri ilettiler 3-4 saat sonra da 2NL maili geldi

• @muratch 2NL Maili geldiğinden emin misin ? 2NL maili değildir o bence. Ben de öğrenmek için mail attım kccye sonra mülakat tarihi ile döndüler daha sonra da link attılar notification letter sayfası için.
    2NL Maili bangkok konsolosluğundan gelecek.

• @emirhankd 2NL Maili mülakat tarihinizin belirtildiği mail zaten. CEAC sayfasına girdiğinizde sayfa güncellenmişse mülakat yeriniz yazıyorsa 2nl maile ihtiyacınız yok örnek mail:

1701453924-Green-Card-Mulakat-Email-Ornegi.png

• Aaa tamamdır ozaman 2NL mailim gelmiş oldu benim de teşekkür ederim. PPeki Gss adres kaydını yaptın mı orada son sayfada hata alıyorum case number invalid yazıyor.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

86

55.9k
Users

4.8k
Topics

484.7k

| | | |