Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

• @kinghaze35 Nicholson bana 2 gün sonra dönmüştü, Anderson üç beş saate dönmüştü. Maili yeni attıysanız hemen cevap alamamanız normal. Bir de doğru adrese yazdığınızdan emin olun.

Dr. Nicholson için doğru e mail adresi: [email protected]

Dr. Nicholson için toplanacak belgeler;

Ekran görüntüsü 2025-02-13 093525.png

• @gucarslan teşekkürler gucarslan bey. Ne olur ne olmaz dediğiniz gibi yazayım ben yinede 🙏

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Zeynep-Soyupak eğer yetişmezse her şekilde mülakata gidin ve sağlık raporunuz olmasa dahi mülakatınızı yapın.
    oradayken doktorun ofisine gidip sağlık muayenenizi olmaya çalışın.
    şu an için başka bir seçeneğiniz yok zaten.

• @lesnarhomie çok teşekkürler hocam. Minnettarım. Sabrın sonu selamettir demişler 🙂 Size de bol şans diliyorum. 🙂

• @Zeynep-Soyupak Mülakat tarihinizi bildirip randevu almak istediğinizi belirten bir mail attıktan sonra zaten onlar yetişecek ideal bir zamana randevu tarihi iletiyorlar size, onaylayalım mı bu tarihi diye soruyorlar. Onaylarsanız randevunuz oluşuyor. Yaklaşık 10-15 gün öncesine planlıyorlar. Zaten o sürede anca yetişir sağlık raporunuz. Covid aşısı için ben Virtus medical'den ücretini ödeyip randevumu aldım, bu bağlantıdan ulaşabilirsiniz bağlantı metni

• @lesnarhomie Hocam Merhaba, Virtus tan randevu almak için linke tıkladım ancak yalnızca 7.03.2025 i müsait gösteriyor. bir şeyi yanlış yapıyor olabilir miyiz? bir trick var ise paylaşabilir misiniz?

• @kinghaze35 Muhtemelen ilerleyen günlerde randevu için yeni günler açılacaktır. Şimdilik sadece 7 mart görünüyor. Başka kliniklerden de randevu bakın lütfen, marina medical'den randevu alan arkadaşlar da vardı. Sanırım oradan randevu almak için whatsapptan iletişime geçmeniz gerekiyor. Buyrun bağlantı metni

• @DenizMaths Bende birçok Hong Kong mülakat deneyimi okudum, doktor randevusu alırken kaç kişi için olduğunu ve isimlerini yazıyorlar, hatta yaşlarını da yazıyorlar.

• Herkese tekrar merhaba Trump açıklamalarından sonra covid aşısı zorunluluğu kalktı mı ya da kalkar mı bilgisi/öngörüsü olan var mı son durumda? Çünkü epey bir pahalı 17500 tl gibi bir paraya denk geliyor Hong kong için 😞 bu epey üzdü beni. Zaten ucuz olmasını beklemiyordum Hong Kong tercihinde bunları göze almıştım ama sürpriz oldu.

• @gucarslan Ekleme yapmak isterim ,HK ve BK daki Tercümanlardan Sağlık raporu olmayanların mülakata alınmayacağı ile ilgili bilgi verildi ama tekrar teyit etmek ve konsolosluğa sorularak ilerlenmesinde fayda var.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@fahriakc o halde ilgili sağlık kurumu mülakata gireceklere slot ayırmak zorunda kalacaktır.

• Herkese merhaba 3 nisanda hk'da mülakat için mailim geldi benim de. Sağlık muaynesi için [email protected]' a randevuma yakın müsait bir zamanda sağlık muaynesi için mail attım az önce.

Yaşım 25 aynı durumdaki arkadaşlar faydalanır.

Tdap/Td - Testi yok direkt aşı
    Polio
    Measles, Mumps, and Rubella ✅
    Hepatitis B ✅
    Varicella ✅
    Influenza
    COVID-19

İstenilenler bunlar aşı olarak işaretli olanların antikor testini verdim, gittiğim şehir hastanesinde diğerleri yokmuş onlar için başka bir hastaneye gideceğim.Sonra aşılar ve belge toplama HK'da Covid aşısı randevusu için için sağlık muaynesi tarihini almayı beklemelimiyim yoksa onun için de şimdiden mail atayım mı. Mülakatıma 50 gün var.

• @Flight101 bu aşıların hepsini molnarda olabiliyor muyuz?

• ⭐⭐⭐

DOSYA TRANSFERİ - DOSYA TAŞIMA
    (Current olmadan önce - Current olduktan sonra)

Current (aktif) olmadan önce transfer isteği nasıl olmalıdır:

E-posta adresi: [email protected]
    Konu satırı: 2025EUXXXXXX (dosya numaranız)
    Mail içeriği:

Dear Sir/Madam
    Case number:
    Last name:
    First name:
    Date of birth: ay/gün/yıl

Transfer isteği ile ilgili kısa bir açıklama…
    Kalınacak yerin adresi

Saygılarımla,
    Ad, soyad

Not: Dosyanızın transfer edilmesini talep ettiğinizi belirtin. Transfer etmek istediğiniz ülkede bulunacağınızı ve şu adreste kalacağınızı yazın (Adres, konsolosluğa yakın bir otel adresi olabilir; prosedür gereğidir, orada kalmak zorunda değilsiniz. Adresi yazarken otelin adını değil sadece adresini yazın).

📌 Dikkat edilmesi gerekenler:

• E-postanız kısa, net ve düzgün İngilizceyle yazılmalı.
    • Uzun cümlelerden kaçının.
    • Hazırladığınız metni bir çeviri aracında kontrol edin.

Not: KCC bazen alakasız veya yanlış yanıtlar verebilir. Doğru cevabı alana kadar tekrar e-posta göndermekten çekinmeyin.

Current (aktif) olduktan sonra transfer isteği nasıl olmalıdır:

Viyana
    Konu satırı: M77 - NON-RESIDENT TRANSFER - Ad soyad

Hong Kong
    Konu satırı: M77 - CASE NUMBER(örnek 2025EUXXXXXXX) - TRANSFER

Bangkok

Konu satırı: CASE NUMBER(örnek 2025EUXXXXXXX)

Mail içeriği :

Last name:

First name: 

Nationality:
    Case number:

Dear Sir/Madam
    Transfer isteği ile ilgili kısa bir açıklama…
    Kalınacak yerin adresi

Saygılarımla

Ad soyad

Not: Dosyanızın transfer edilmesini talep ettiğinizi belirtin. Detaya gerek yok. Transfer etmek istediğiniz ülkede bulunacağınızı ve şu adreste kalacağınızı yazın (Adres, konsolosluğa yakın bir otel adresi olabilir; prosedür gereğidir, orada kalmak zorunda değilsiniz. Adresi yazarken otelin adını değil sadece adresini yazın).

📌 Dikkat edilmesi gerekenler:

• E-postanız kısa, net ve düzgün İngilizceyle yazılmalı.
    • Uzun cümlelerden kaçının.
    • Hazırladığınız metni bir çeviri aracında kontrol edin.
  • ⭐⭐

Dosyasını Bangkok a taşımış olan talihli dostlar, excel de bir kişi mülakat tarihi girişi yapmış, gerekli kontrollerinizi yapıp tabloya işlemenizi önemle hatırlatmak isterim..
    Son bülten ile current olan iki yeni konsolosluk var, Üsküp ve Saraybosna...Bu konsolosluklarda mülakata girecek dostlarımız foruma bilgilendirme yaparak çok önemli katkılarda bulunabilirler...

• ⭐⭐

@burakediz Selamlar...Bu konuda "hepsini orada oldum" yazanı okumadım, ancak olunabiliyordur diye düşünüyorum... Kaldı ki test yaptırmadan gidilmesi ve hepsinin olunması sonucunda kabarık bir fatura ile karşılaşmanız olasılık dahilindedir...
    Bu başlık altında orada minimum ödeme ile aşı işinin çözümlerini bir çok forum üyesi ile anlattık...
    En az maliyetli yolu seçmeniz dileğiyle...🤝

• @Flight101 CEAC yi kontrol ettiğimde KCC gözüküyor hala arkadaş mail atarak bilgi almış olabilir belki.

• ⭐⭐⭐

@finn_
    Çok şanslısınız 🎉 Üç günde hayatınız değişti. Bu forumun kıymeti de işte burada; doğru zamanda doğru adımları atmanıza yardımcı oluyor.

10 Şubat’ta foruma ilk mesajınızı yazdınız.
    11 Şubat’ta dosya taşıma e-postanızı gönderdiniz ve aktif olmaya ramak kala dosyanız transfer edildi.
    12 Şubat’ta mülakat aldınız.
    Ve bugün, 13 Şubat’ta sağlık kurumu ile iletişime geçtiniz.
    Bu ne hız 😊 Maşallah diyeyim, şansınız bol, işleriniz hep rast gitsin 🍀

• @dogukan-altn sadece varsayim ,onceki yillara gore ve visa bulltin den tahmini assa yukari diye dusundum.net ve kesin degil tabiki:) ama sonlara kalkcagimiz kesin 😕 hayirlisiyla islerimizi halledelim

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

76

55.9k
Users

4.8k
Topics

484.7k

| | | |