Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

• @rasitcenngiz Hayır, zaten kendileri istemedikleri belgeyi sizde fazladan var diye kabul etmiyorlar. Mesleğimi sordular, söyledim çalıştınız mı mezun olduktan sonra dedi. Evet ama buraya gelmeden önce ayrıldığımı söyledim. Bununla ilgili bir belgen var mı dedi ben de sgk dökümümü verdim. Uygun olduğunu söyledi ve belgeyi aldı.
    Ama daha önce de belirttiğim gibi benden başka kimseden bu belgenin istendiğini görmedim. Mülakat sırasında bazılarından lise transkripti istenirken bazılarından üniversite transkripti istendi. Herkesin mülakatı farklı geçiyor. Benim tavsiyem istenme olasılığı olan belgeleri yanınızda bulundurmanız çok fazla belge yok zaten.

• @ugurbocegi Serap Hanım çok haklı bu noktada. Gerekli belgeleri görürün tabii ki yanınızda bulunsun ama mülakat sırasında olur da belgelerden birisi istenirse bu şekilde bir açıklamaya girmeniz gereksiz yere durumu karıştırabilir. Herkes bu sebeple sizin için endişe duyuyor.

• Hong Kong'a girerken Amerikan büyükelçiliğinde görüşmem var demem doğru olur mu yoksa turistik bir gezi mi demeliyim? Vize istemiyorlar biliyorum ama girerken sıkıntı yaşamamak için temkinli davranıyorum. Daha önce Amerikan büyükelçiliğine görüşme için geldim diyen oldu mu ki? @Serapp Hanım yine sizin değerli bilgilerinize ihtiyacım var.

• @Burak3445 Girişte bize bir şey sormadılar, dönüş biletlerimize bakmak istemediler (siz yine de bulundurun ne olur ne olmaz) sadece pasaport kontrolü yaptılar ve ülkeye girdiğimize dair küçük bir kağıt verdiler. Eğer nedeni sorulursa mülakat randevunuzu gösteren esc sayfasını gösterebilirsiniz ama gerçekten bu noktada endişelenecek bir durum yok.

• DS-260 formumu gürcüstana taşımak için gürcistan konsolosluğuna 1 ay önce istedikleri belgeleri gönderdim. İşlemleri başlattıklarını söylediler ve bana böyle bir mesaj gönderdiler 9df23dfe-bebd-49cb-9556-f6845ede9689-image.png
    Linke tıklayıp case numarami yazdığımda At NVC yazıyor ve yazılarında belirtilmişler zaten. Sormak istediğim şey artık sadece beklemem mi gerekiyor kcc tarafindan bir mail almak için yoksa onlara herhangi bir şey yazmam gerekiyor mu ? Bu konularda bilgisiz olduğundan ve 1 aydır At NVC yazdığından dolayı bunu sormak istemiştim

• ''Is your spouse immigrating to the U.S. at a later date to join you?'' seçeneğine evet dedim eşiminde benimle mülakata gelmesine gerek var mıdır ? çünkü sonra bana katılacak dedim

• ⭐⭐⭐

@alparslan34 eşinizin sonra size nasıl katılmasını planlıyorsunuz?

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Iricss case numaranız cutoff içinde olduğu için bu işlemi konsolosluk ile yapmalısınız.
    kcc dosyanız için bir işlem yapamaz.

bu arada, neden dosyanızı oraya taşıyorsunuz?
    ankara için fena bir case değil, bir kaç aya mülakat alırsınız bu case ile.

• Arkadaslar Merhabalar herkese, Suudi arabistan veya Bahreynde mulakat deneyimleri uzerine aradigimda cok kisitli bilgiye ulasabildim. Bu ulkelerde vize basvurusu yapmak mantikli mi, normalde ben Bukres Konsolosluguna dosya tasima talebinde bulunmustum ancak Nisan ya da Mayis ayinda (cut off'un Nisan yad Mayisda gelecegini ongorerek) benim oturumum ile ilgili skinti cikabilir, dolayisiyla yeni isyeri olan Arabistani dusunmeye basladim. Ya da oturum ile ilgili sikinti cikar ise Amerikan konsoloslugu icin Schengen Vize pesinde kosmaya ihtiyacim olacak. Asil talihli olan esimin Schengen vizesi Temmuz ayina kadar mevcut. Bu durum icin gorus ve onerilerinize acigim.

• @gizemctr teşekkür ederim değerli bilgileriniz için

• Merhaba, benim dosyam ilk başta Riyad’daydı. İkame’niz varsa problem olmayacaktır, kabul edilir. Ancak muscat ve abu dhabi’nin geçen sene yaptıklarından dolayı arap coğrafyasına güvenemeyeceğimi hissedip dosyamı avrupaya taşıdım. Arabistanda çalışıyorsanız bilirsiniz, 10 milyon arap varsa, 20 milyon paki-thai vs var. Yani yoğun bir konsolosluk. Sorunsuz güvenebilirsiniz diyemiyorum. Ve tatili, bayramı, ramazanı, kurbanı bol bir konsolosluk.

Bahreyn dosya kabul etmiyor, sadece ülkede ikameli olanlara mülakat veriyor, hatta vermiyor bile olabilir şu sıralar. Bahreyni tavsiye etmem.

Arabistanla ilgili mülakat deneyimi yok. Geçen sene 1 kişi girmiş forumdan. Ulaşmaya çalıştım ancak forumdan ulaşamadım. Sonra isim soyisim kombinasyonları ile linkedin instagram falan zorla ulaştım. Şu an baya görüşüyoruz kendisiyle dosyam arabistanda olmasa da.
    Eğer illa arabistanda kalacağım derseniz iletişime geçiririm sizi.

Bükreş konusunda ise, aslında çok doğru bir tercih olabilir. Kcc le taşırsanız oturum istemiyor. Forumdan vize alan bir kişi var ve deneyimini paylaştı.

Ayrıca bükreşin şöyle bir avantajı olduğunu düşünüyorum, bükreş henüz şengene tam dahil olmadı. Yani şengen alamasanız da romanya vizesi alabilirsiniz ve (belki) şengene göre çok daha kolay olabilir. Bu bence iyi bir avantaj bükreş için.

@aegedik, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Arkadaslar Merhabalar herkese, Suudi arabistan veya Bahreynde mulakat deneyimleri uzerine aradigimda cok kisitli bilgiye ulasabildim. Bu ulkelerde vize basvurusu yapmak mantikli mi, normalde ben Bukres Konsolosluguna dosya tasima talebinde bulunmustum ancak Nisan ya da Mayis ayinda (cut off'un Nisan yad Mayisda gelecegini ongorerek) benim oturumum ile ilgili skinti cikabilir, dolayisiyla yeni isyeri olan Arabistani dusunmeye basladim. Ya da oturum ile ilgili sikinti cikar ise Amerikan konsoloslugu icin Schengen Vize pesinde kosmaya ihtiyacim olacak. Asil talihli olan esimin Schengen vizesi Temmuz ayina kadar mevcut. Bu durum icin gorus ve onerilerinize acigim.

• ⭐⭐⭐

@Burak3445, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Hong Kong'a girerken Amerikan büyükelçiliğinde görüşmem var demem doğru olur mu yoksa turistik bir gezi mi demeliyim? Vize istemiyorlar biliyorum ama girerken sıkıntı yaşamamak için temkinli davranıyorum. Daha önce Amerikan büyükelçiliğine görüşme için geldim diyen oldu mu ki? @Serapp Hanım yine sizin değerli bilgilerinize ihtiyacım var.

Genelde sormuyorlar ama sınır polisleri neden geldiniz diye sorarsa, turistik gezi demek en doğru ve risksiz yanıt olur gibi geliyor bana. Dönüş bileti ve konaklama belgesi yanınızda olsun.

Konsolosluk görüşmesini belirtmek fazladan sorulara ve açıklamalar yapmanıza neden olabilir diye düşünüyorum.

• Merhaba,

Belki gözden kaçırmış olabilirim diye sormak istedim. Hong için bizden istenilen belgeler arasında, İngilizce çeviriler için mutlaka yeminli tercüman onayı ya da apostil yaptırmamız şart mı? Açıkçası şunu merak ediyorum: İngiliz Dili mezunuyum ve çevirilerimi kendim yapsam, sadece resmi olmadığı gerekçesiyle kabul edilmemesi gibi bir durum yaşar mıyım?

Şimdiden teşekkür ederim.

• @gizemctr Lise veya üniversite transkripti nadiren istendi diye biliyorum. Lise diploması ve üniversite diploması götürmek yeterli diye düşünüyorum, yanılıyor muyum?

• Referenced by  gucarslan gucarslan 

• @Selin-2 belki kendiniz çevirip daha sonra bir yeminli tercümandan review etmesini ve kaşelemesini isteyebilirsiniz. Hata yoksa kendisi çevirmiş gibi kaşeler, sonuçta yine onun onayından geçmiş olur. Kendisi de çeviri yapma+belge hazırlama zahmetinden kurtulmuş olur, daha ucuza gelir diye düşünüyorum. Yine de siz birkaç farklı yeminli tercümanı arayıp sorun. (Birkaç sayfa öncesinde ben de sormuştum, HK özelinde noter onayı ve apostil yaptırmanıza gerek yok, ben yalnızca lise diplomam için noter onaylı yeminli tercüme yaptıracağım, diğer belgelerim normal yeminli tercüme olacak.)

• Ben de bir soru sorayım, küçük bir ilde yaşadığım için buradaki tercümanlara pek güvenmiyorum (zaten 2 tane bulabildim), il dışında bir yeminli tercümandan çevirileri yapıp bana dosyayı taratıp göndermesini istesem olur mu? Üzerindeki kaşenin ıslak imza gibi orijinal haliyle mi olması lazım yoksa konsolosluk çevrilmiş belgenin yazıcı çıktısını almamı da kabul eder mi acaba?

• @ugurbocegi sizin yerinizde ben olsam, yani pek emin olmamakla birlikte işimi şansa bırakmazdım diye düşünüyorum.

• Herkese merhaba Tiran kohsolosluğu ile olan konuşmamı paylaşmak istiyorum biraz kafam karıştı:
    Dear Consular Officer,
    I hope you are well. My question is about DV Visa Interview.
    I am a DV2025 (EU) selected from Turkey and I have moved my file to
    your consulate with KCC.
    I want to continue my case at your consulate, What are the requirements?

Tiran: Greetings,
    We are processing limited immigrant visas and diversity visas currently, however, we are not able to accept transfer cases from outside our consular district.
    We believe it is unlikely we will be a position to accept transfer cases in the near future. We regret that we are unable to give a more favorable reply.
    Regards,

Consular Officer,

I transferred my file from Ankara/Turkey consulate to Tirana/Albanian
    consulate through KCC.
    But in the e-mail you sent me, you stated that you cannot accept transfer cases.
    Can you clarify this issue? KCC has already transferred my file to
    your consulate.

Tiran:Please wait to here from KCC.
    Sincerely,

Yani numaram aktif olana ve KCC den mülakat maili alana kadar beklemem mi gerekiyor ? yardımcı olursanız sevinirim vakit ayırdığınız için teşekkürler.

• @Yusuf-Uzak KCC ile işi halletmek daha doğru görünüyor. Tiran topu taca atmış. Siz zaten KCC ile taşıdınız. Hiç suyu bulandırmamak lazım.

• @cttl merhaba,
    Maalesef Romanya 31 Mart 2024 tarihinde tam olarak Schengen'e dahil oldu.

Ancak konsolosluk ve işlemler anlamında oldukça rahat ve diğer Avrupa ülkelerine göre maliyet olarak daha ucuz olduğunu söyleyebilirim.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

80

51.2k
Users

4.8k
Topics

475.6k

| | | |