Merhaba, benim dosyam ilk başta Riyad’daydı. İkame’niz varsa problem olmayacaktır, kabul edilir. Ancak muscat ve abu dhabi’nin geçen sene yaptıklarından dolayı arap coğrafyasına güvenemeyeceğimi hissedip dosyamı avrupaya taşıdım. Arabistanda çalışıyorsanız bilirsiniz, 10 milyon arap varsa, 20 milyon paki-thai vs var. Yani yoğun bir konsolosluk. Sorunsuz güvenebilirsiniz diyemiyorum. Ve tatili, bayramı, ramazanı, kurbanı bol bir konsolosluk.
Bahreyn dosya kabul etmiyor, sadece ülkede ikameli olanlara mülakat veriyor, hatta vermiyor bile olabilir şu sıralar. Bahreyni tavsiye etmem.
Arabistanla ilgili mülakat deneyimi yok. Geçen sene 1 kişi girmiş forumdan. Ulaşmaya çalıştım ancak forumdan ulaşamadım. Sonra isim soyisim kombinasyonları ile linkedin instagram falan zorla ulaştım. Şu an baya görüşüyoruz kendisiyle dosyam arabistanda olmasa da.
Eğer illa arabistanda kalacağım derseniz iletişime geçiririm sizi.
Bükreş konusunda ise, aslında çok doğru bir tercih olabilir. Kcc le taşırsanız oturum istemiyor. Forumdan vize alan bir kişi var ve deneyimini paylaştı.
Ayrıca bükreşin şöyle bir avantajı olduğunu düşünüyorum, bükreş henüz şengene tam dahil olmadı. Yani şengen alamasanız da romanya vizesi alabilirsiniz ve (belki) şengene göre çok daha kolay olabilir. Bu bence iyi bir avantaj bükreş için.
@aegedik, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
Arkadaslar Merhabalar herkese, Suudi arabistan veya Bahreynde mulakat deneyimleri uzerine aradigimda cok kisitli bilgiye ulasabildim. Bu ulkelerde vize basvurusu yapmak mantikli mi, normalde ben Bukres Konsolosluguna dosya tasima talebinde bulunmustum ancak Nisan ya da Mayis ayinda (cut off'un Nisan yad Mayisda gelecegini ongorerek) benim oturumum ile ilgili skinti cikabilir, dolayisiyla yeni isyeri olan Arabistani dusunmeye basladim. Ya da oturum ile ilgili sikinti cikar ise Amerikan konsoloslugu icin Schengen Vize pesinde kosmaya ihtiyacim olacak. Asil talihli olan esimin Schengen vizesi Temmuz ayina kadar mevcut. Bu durum icin gorus ve onerilerinize acigim.