Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

• 12 yaşındaki oğlumuzun bu sene okul dönemi bitmeden yani Haziran ayı öncesinde başka ülkeden mülakata girip oradan Amerika'ya geçme imkanımız uygun olur mu? Yani bu senenin karnesini Türkiye'den almadan 2.dönemin bir kısmını tamamlayamadan ülkeden ayrılırsak süreçte ne oluyor? Arada 1 ay okula gidememe durumu olacak gibi. Deneyimi veya bilgisi olan arkadaşlardan destek rica ediyorum. Teşekkürler.

• @Zeynep-Soyupak hanım Amerika'da tanıdıklarımızdan aldığımız bilgiler, okula dönem başında Amerika'da başlaması daha iyi dediler. Uyum sınıfına yeni gelen ögrenciler alındıgından dönem başı gitmesi daha iyi olur dediler. Bizimde bir üniv birde lise çagında iki çocuğumuz var. Okul puanlarına ve bölgeye bakmak lazım bence.

• @atibaba uzuldum durumunuza,ancak 19 k larda olmaniz suan paniklemeden tekrarmi randevu alsaniz diye dusundurdu beni.muhtemelen bu ay current olmazsiniz zaten 17k olur muhtemelen 1-2 ayin var.viyanadanmi sansini denesen vize icin

• @Zeynep-Soyupak, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Ben-Batur Merhaba Ankara 6binin sonlarına mülakat vermez mi diye öngörüyorsunuz? Kanada vizemiz var dosyayı oraya mı taşısak diye düşünüyorum ama Kanada'da tecrübeler nasıl bilemiyorum. 2 çocuklu 4 kişilik bir aileyiz. Vizesiz bir yer de tercih etmemiz gerekbilir bu durumda. Tavsiyeleriniz olursa mutaka bilmek isterim. Çok teşekkürler.

Zeynep hanım merhaba, biliyorum çoğu arkadaş (haklı olarak) sizin kararınıza kalacak bir durumu etkilemek istemediğinden dolayı ''6 bin'e sıra gelir gelmez diyemem'' şeklinde cevap veriyor ama ben günahkar olayım ve ortada olan durumu söyleyeyim size. 6 Bin'e sıra gelmez, Ankarayı beklemeyin, forumdan araştırıp dışarıdan dosya kabul eden bir yere dosyanızı taşımaya hemen çalışın. Kanadada mülakata giren 1 kişi oldu forumda ismini hatırlamıyorum ama mülakat öncesi trafik kazası geçirmişlerdi o yüzden bilgi alabilir misiniz vs emin değilim. Hong Kong, Bangkok gibi yerleri de araştırın bi yandan.

Ankarayı bekledikçe hem üzerinizdeki psikolojik stres artacak hem de Ankara olmayacak dua konumunda şu anda. Kim ne derse desin hemen dosyanızı taşıyacak bir yer bulun lütfen, maddi olarak bir sürü arkadaş gittiği yerlerin maliyetini paylaştı, sonuçta hayatınızın kalanını şekillendireceğiniz bir süreçtesiniz, pişman olmamak için elinizden geleni yapın. Yardımcı olabileceğim bir şey olursa her zaman yazabilirsiniz, iyi şanslar şimdiden 🙂

• @Cansu-mer ne olur ne olmaz diye kcc’ye mail atarak hong-kong’a aldım dosyayı, randevu bakmaya devam ediyorum bu sefer şansımı fransadan değil başka ülkelerden deneyeceğim, hayırlısı bakalım.

• Arkadaşlar selamlar herkese.

Benim sıram 5700lerde. Dosyamı tasimadim çünkü danışmanlar "sayınız küçük, taşımanıza gerek yok" demişlerdi. Şu an 2200lerde Ankara randevuları Şubat ayı için. Sizce randevu alamama gibi bir durum olabilir mi? Çünkü artık taşıyamıyorum diye biliyorum. Fikir verebilirseniz çok sevinirim. Saygılar

• @Ferhatyılmaz Bir mucize olmazsa Ankara'dan ümidinizi kesin. Ayrıca, dosyanızı konsolosluklar üzerinden taşıyabilirsiniz. Bu nedenle, öncelikle bu başlığı geriye doğru okuyarak veya arama butonunu kullanarak, current olduktan sonra taşınan dosyaları bulup bir fikir edinebilirsiniz. Ayrıca, danışmanlara da dış kapıyı gösterin lütfen.

• Herkese iyi akşamlar. Mülakat deneyimlerini okuyunca, evrak tesliminde anne kızlık soyadını yazmamızı istediklerini gördüm. Benim annem ve babam akraba evliliği yaptığı için aynı soyadını taşıyorlar. Mülakat sırasında aynı soyadını yazmak oradaki çalışanlar için bir kafa karışıklığı yaratır mı? Kafa karışıklığını önlemek için devlet kurumlarından alabileceğim bir belge var mı?

• Öncelikle merhabalar aklıma bir şey takıldı da onu sormak için yazıyorum. Ben DS-260 formunu doldururken DS-1810 formu da çıktı karşıma o zaman anlamadım doldurmadım, benim mülakatım da yaklaştı da şuan onu çıkarıp götürmem yeterli olur mu acaba ya da gerekiyor mu? DS-1810 formunun çıktısını götürürken arka sayfaya türkçesini yazdırmam da gerekiyor mu acaba öyle birşey okudum da anlamadım tam onu sormak istemiştim. Birde https://yesilkartforum.com/forum/topic/157/amerika-da-askerlik-kaydi-selective-service-system?page=1 burada okuduğum kadarıyla girince SSS'ene de kayıt olmam gerekiyor herhalde.

• Herkese merhaba, dosya numaram çok yüksek olduğu için dosyamı taşımak istiyorum. Schengen vizem yok ve forumda okuduğum kadarıyla diğerlerine göre olasılığın biraz daha yüksek olduğu yer Hong Kong. Dosya numaram aktif olmadığı için Hong Kong ile iletişime geçmeden direkt olarak sadece KCC'ye mail atarak dosyamı taşıyabilir miyim? Sizce yaz ayları veya eylül gibi mülakat gelme şansı var mı?

• ⭐⭐⭐

@Zeynep-Soyupak

Güncel deneyimimizi sizinle paylaşayım. 10 yaşında, 3.sinifa giden oğlumuzla Türkiye’de ilk yarı yılın bitmesine 1 ay kala göç ettik (15.12.24 tarihinde). Chicago’da bulunduğumuz bölgede 20.12-06.01 arası winter break idi, 07.01.25 itibariyle okula başladı.

Eğer ki public school’a gitmesini planliyorsaniz, seçeneğiniz ev adresine göre adrese dayalı kayıt sistemi doğrultusunda gideceği okul belli oluyor, evin bulunduğu school district ile irtibata geçerek online olarak gelmeden kayıt işlemlerini yaptırabiliyorsunuz. Herhangi bir karneye gerek yok, beyanınız doğrultusunda Türkiye’de devam etmesi gereken sınıfa göre burada kaydını tamamlayabiliyorsunuz. Ev ve okul seçiminde https://www.niche.com sitesinden yararlanmak en büyük nimet. Bol şans

• Vize basıldıktan sonra ideal giriş süresi nedir sizce?
    Pasaportu aldıktan sonra 2 ay içerisinde giriş yapmayı düşünüyorum.

• @emirhankd imkanınız var ise hemen girin, bir günde yatıp kalkıp Meksika körfezinin adını değiştiriyorum, Panama bize ait, kanada eyaletimiz olsun diyen bir başkan göçmenlik ile ilgili herşeyi diyebilir. Bu kadar ugraşıp hakkı alın kesin taşınmayı planlayarak gidin derim. Şahsen biz öyle plan yaptık bakalım.

• @akara Biz de ocak sonu gitmeyi düşünüyoruz ama yeni başkan göreve gelir gelmez bir şey yapar mı korkutmuyor değil, bu konu hakkında forumdakiler ne düşünüyor, özellikle vizesi elinde olan ve giriş yapmayanlar ne zaman giriş yapacaklar?

• ⭐⭐

@akara hiçbirşey olmaz.
    panama, grönland muhabbeti tamamen gündemi değiştirmek amacıyla yapılıyor. (buradaki ifade forum yönetimi tarafından kaldırıldı)
    goebbels taktiklerini 2025te insanlar hala yiyor ben ona şaşırıyorum.

• @charon iyi siz yemezsiniz. Peki böyle bir risk varken ben erken gidince kaybım ne olacak hiç garantilemiş olacagım, ama sizin gibi yemeyenlerin lafına uyanlar gitmedi ve 2021 yılındakine benzer bir durum yaptı garanti veriyormusunuz olmaz diye.

• @ATS16 hocam merhabalar. Bizimde size yakın bir durumumuz var. Ama kalifornia düşünüyorum. Şuan Türkiye'de 4. Sınıf ve 10. Sınıfa giden çocuklarım var. Tahminimce bir aksilik olmazsa Mart başı temelli geçeriz ABD ye. Okulları burda kapanmasına 3 ay kadar bir süre kalıyor. Oraya gelişte çocuklar 4. Ve 10. Sınıftan mı devam ediyor yoksa başka türlü mü oluyor

• Merhaba, şu anki ilerleme hızına göre büyük ihtimalle ankara’da sıra gelmeyecek size, gelirse de ağustos eylül gibi ucu ucuna gelebilir, ancak 2024’teki gibi konsolosluklar mülakat vermeyi durdurabilirler, yani durum çok sıkıntılı bir hal alabilir beklerseniz.
    Maddi durumunuz elveriyorsa, şu an dosyanızı viyana veya hong kong’a taşıyabilirsiniz. Mülakatınızı bir ihtimal şubat ayı içine bile alabilirsiniz.

@Ferhatyılmaz, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Arkadaşlar selamlar herkese.

Benim sıram 5700lerde. Dosyamı tasimadim çünkü danışmanlar "sayınız küçük, taşımanıza gerek yok" demişlerdi. Şu an 2200lerde Ankara randevuları Şubat ayı için. Sizce randevu alamama gibi bir durum olabilir mi? Çünkü artık taşıyamıyorum diye biliyorum. Fikir verebilirseniz çok sevinirim. Saygılar

• ⭐⭐

@akara yahu kendisi başa gelmeden girin, kartınızı alın çok dert ediyorsanız.
    greencardlıları bloklayamaz, yetkisi yok. Kongrenin onayı lazım. Onu geçtim, türkiyeyi zaten bloklamaz. Daha önce banladığı ülkeleri tekrar banlayacak.

Bu adam medyayi süper manipüle eder, herşeye inanmayın.

• @Ferhatyılmaz biz 4000 lerde olan sıralamamız için riske atmak istemeyip viyana ya taşıdık bu kararımız için de çok memnunuz

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

75

55.9k
Users

4.8k
Topics

484.7k

| | | |