Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

• This post is deleted!

• @istalin zamanla sonuçları görecegiz. Umarim Turk vatandaslari maksimum sayida vize alabilirler. GENEL KOTA KONUSUNDA HAKLI OLABILIRSIN. ULKE Kota meselesi ISE %7. Bir ulkeden %7 den fazla vize alinamiyor. 52.000 vize de %7 ise 3500 civari yapar. Zaten Turk sayisida 4158 sanirim. Kazananlarin bir kismi DS260 doldurmuyor. Turkler icin kota sorunu yok.

• This post is deleted!

• Yeşil ve gri pasaport kullanımları ile ilgili iddialara dair açıklama
    Bazı basın yayın organlarında yer alan “Yeşil ve gri pasaport sahipleri Avrupa seyahatlerinde 7 Euro ödeme yapacak, red alanlar AB’ye giremeyecek” iddiası doğru değildir.

Avrupa Birliğinin resmî web sitesinde yapılan açıklamada, 30 Avrupa ülkesinin vizeden muaf ülkelerin vatandaşlarına seyahatlerde, "ETIAS seyahat yetkisine sahip olma zorunluluğu" getirdiği belirtilmiştir.

ETİAS seyahat yetkisi aranacak ülkelerin yer aldığı listede, Türkiye bulunmamaktadır.

Türk hizmet (gri renk) ve hususi (yeşil renk) pasaportlarının, Schengen alanına girmeden önce, Avrupa Seyahat Bilgi ve Yetkilendirme Sistemi-ETIAS çerçevesinde elektronik olarak ön onay almaları gerekeceği iddiası asılsızdır.

ETIAS sistemi, Schengen bölgesine vizesiz girme hakkına sahip olan hizmet ve hususi pasaport sahibi Türk vatandaşlarına uygulanmayacaktır.

Kamuoyunu manipüle etmeye yönelik asılsız iddialara itibar etmeyiniz.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi

ilgili link https://www.iletisim.gov.tr/turkce/haberler/detay/yesil-ve-gri-pasaport-kullanimlari-ile-ilgili-iddialara-dair-aciklama

• This post is deleted!

• Merhabalar, yaklaşık 2 ay önce (Ekim'in sonlarında) bir devlet hastanesinde antikor testi yaptırmıştım. Antikor testinde yalnızca şu 6 tanesine bakılabileceği söylendi:

• Anti HBs = NEGATİF (0.05 farkla)
    • Kabakulak IgG (ELISA) = POZİTİF
    • Kızamık IgG = NEGATİF
    • Varicella zoster virus (VZV) Ig G = POZİTİF
    • Anti Rubella IgG = POZİTİF (82 çıkmış bende, 10 üstü pozitif diyor)
    • Anti HAV Total = NEGATİF

BİR DE BUNLARA EK OLARAK, 6 DOZ "TD ADULT (ERİŞKİN TİP TETANOZ DİFTERİ AŞISI)" vurulmuştum, antikor testinde bu yok ama e-Nabız'da görülüyor.

Öncelikle ilk sorum şu: Gerçekten yalnızca bu 6 tanesine mi bakılıyor? Bunun dışında ekstra baktırmam gereken bir antikor var mıydı?

İkinci sorum: Hong Kong'da mülakata gireceğim, antikor testime göre hangi aşıları yaptırmam gerekir? Bir de yaptırmam gereken aşıların hangilerini sağlık ocağında yaptırıp hangilerini eczaneden almam gerekir acaba?

Üçüncü sorum: Anti Rubella değerim çok yüksek görünüyor, 10 üstü pozitif (antikorlu) sayılırken benim değerim 82 çıkmış, bu normal mi yoksa Hong Kong'a gitmeden kontrol ettirmem gereken bir şey var mı?

Dördüncü sorum: Hong Kong'un sitesindeki aşılar listesini açarak birkaç farklı eczaneye bu aşılardan hangilerini bulabileceklerini sordum.

1. Eczane: Rotarix, Hepatit B H-vac, PCV-PSV Pnömani
    2. Eczane: Hepatit-A (Havrix), Hepatit-B (Engerix-B), Grip/Influenza (Vaxigrip veya Influvac), Menenjit (Nimenrix/Menactra/Menveo), Pnömokok/Zatürre (pneumovax), Zona aşısı (Rekombinant Zoster)
    3. Eczane: Hepatit-B aşısı (Gardasil), Menenjit yani Meningokok aşısı (Bexsero), Rotavirus aşısı (Rotarix), Tetanoz aşısı (Tetavax), Pnömoni aşısı (Pneumovax)

temin edebileceklerini söylediler. Bunların hangilerini eczaneden almalıyım, hangilerini sağlık ocağında vurdurmalıyım, açıkçası çok kafam karıştı. @Flight101 hocam özellikle sizlerin de yorumunu çok merak ediyorum.

Beşinci sorum: Aşılamalarımı ne zaman yaptırmalıyım? Tahminimce bu ocak ayında current olurum, mart ayının başı gibi de sağlık randevum verilir. Şimdiden gidip aşılarımı olayım mı, yoksa muayeneye daha yakın bir tarihte mi olayım?

Yardımcı olursanız çok sevinirim, teşekkürler şimdiden.

• This post is deleted!
  • ⭐⭐

@ugurbocegi, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhabalar, yaklaşık 2 ay önce (Ekim'in sonlarında) bir devlet hastanesinde antikor testi yaptırmıştım. Antikor testinde yalnızca şu 6 tanesine bakılabileceği söylendi:

• Anti HBs = NEGATİF (0.05 farkla)
    • Kabakulak IgG (ELISA) = POZİTİF
    • Kızamık IgG = NEGATİF
    • Varicella zoster virus (VZV) Ig G = POZİTİF
    • Anti Rubella IgG = POZİTİF (82 çıkmış bende, 10 üstü pozitif diyor)
    • Anti HAV Total = NEGATİF

BİR DE BUNLARA EK OLARAK, 6 DOZ "TD ADULT (ERİŞKİN TİP TETANOZ DİFTERİ AŞISI)" vurulmuştum, antikor testinde bu yok ama e-Nabız'da görülüyor.

Öncelikle ilk sorum şu: Gerçekten yalnızca bu 6 tanesine mi bakılıyor? Bunun dışında ekstra baktırmam gereken bir antikor var mıydı?

İkinci sorum: Hong Kong'da mülakata gireceğim, antikor testime göre hangi aşıları yaptırmam gerekir? Bir de yaptırmam gereken aşıların hangilerini sağlık ocağında yaptırıp hangilerini eczaneden almam gerekir acaba?

Üçüncü sorum: Anti Rubella değerim çok yüksek görünüyor, 10 üstü pozitif (antikorlu) sayılırken benim değerim 82 çıkmış, bu normal mi yoksa Hong Kong'a gitmeden kontrol ettirmem gereken bir şey var mı?

Dördüncü sorum: Hong Kong'un sitesindeki aşılar listesini açarak birkaç farklı eczaneye bu aşılardan hangilerini bulabileceklerini sordum.

1. Eczane: Rotarix, Hepatit B H-vac, PCV-PSV Pnömani
    2. Eczane: Hepatit-A (Havrix), Hepatit-B (Engerix-B), Grip/Influenza (Vaxigrip veya Influvac), Menenjit (Nimenrix/Menactra/Menveo), Pnömokok/Zatürre (pneumovax), Zona aşısı (Rekombinant Zoster)
    3. Eczane: Hepatit-B aşısı (Gardasil), Menenjit yani Meningokok aşısı (Bexsero), Rotavirus aşısı (Rotarix), Tetanoz aşısı (Tetavax), Pnömoni aşısı (Pneumovax)

temin edebileceklerini söylediler. Bunların hangilerini eczaneden almalıyım, hangilerini sağlık ocağında vurdurmalıyım, açıkçası çok kafam karıştı. @Flight101 hocam özellikle sizlerin de yorumunu çok merak ediyorum.

Beşinci sorum: Aşılamalarımı ne zaman yaptırmalıyım? Tahminimce bu ocak ayında current olurum, mart ayının başı gibi de sağlık randevum verilir. Şimdiden gidip aşılarımı olayım mı, yoksa muayeneye daha yakın bir tarihte mi olayım?

Yardımcı olursanız çok sevinirim, teşekkürler şimdiden.

Selamlar...
    Maddeler halinde yazayım sonrasında toparlama yaparız...
    1.Polio baktırmamışsınız.
    2. MMR ve Varicella aşılarını olmanıza gerek yok..Hepatit B aşısı olunmalı..
    3.TD Adult e-nabızda varsa sorun yok zaten antikor testinde tetanozun referans değeri yoktur..
    4. Yaşa gör CDC istediği aşılar bu linkte mevcut, buradan kontrol ediniz.

Sonuç verilere göre polio ve Hep B olmanız gerekiyor....Sağlık muayenesinden önce polio aşısını Tetraxim olarak aile hekimliğinde yaptırabilirsiniz..Aile hekiminiz yapmam derse Hong Kong a kalsın...
    Yine sağlık muayenesine gitmeden önce Hep B yaptırınız..Hepatit B için Engerix yetişkin formunu bulduğunuz eczaneden hemen alın yada ayırtın depolarda yok görünüyor...Bu iki arasına 3-5 gün boşluk koymanız yeterli..

• @Flight101 çok çok teşekkür ederim. Yani doğru mu anlıyorum:

• Yalnızca Polio antikoruna baktırmamışım, diğer testler tam? Peki Polio için de antikora baktırmak için yeni bir test olayım mı, farklı bir hastanede? (Veya Polio'ya zaten bağışıklığım varsa ikinci kez vurunmam sıkıntı yaratır mı?)
    • Türkiye'de yalnızca "Polio" ve "Hepatit-B" aşısı olmamı tavsiye ediyorsunuz, doğru mu? Diğerlerini (infuenza,menenjit,pnömökök,rotavirus, HAV vs.) hiç almayacağım bile?
    • Bir de aşıları ne zaman yaptırmalıyım? Mülakat tarihine yakın (şubatın ortalarında) mı yoksa hemen şimdi mi yaptırmalıyım sizce?
  • ⭐⭐

@ugurbocegi, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Flight101 çok çok teşekkür ederim. Yani doğru mu anlıyorum:

• Yalnızca Polio antikoruna baktırmamışım, diğer testler tam? Peki Polio için de antikora baktırmak için yeni bir test olayım mı, farklı bir hastanede? (Veya Polio'ya zaten bağışıklığım varsa ikinci kez vurunmam sıkıntı yaratır mı?)
    • Türkiye'de yalnızca "Polio" ve "Hepatit-B" aşısı olmamı tavsiye ediyorsunuz, doğru mu? Diğerlerini (infuenza,menenjit,pnömökök,rotavirus, HAV vs.) hiç almayacağım bile?
    • Bir de aşıları ne zaman yaptırmalıyım? Mülakat tarihine yakın (şubatın ortalarında) mı yoksa hemen şimdi mi yaptırmalıyım sizce?
    1. Zor olmayacaksa polio baktırabilirsiniz... Pozitif çıkarsa o zaman sadece Hep B yaptırmanız gerekecektir..
    2. Diğerleri dediğiniz menenjit, pnömökök ve rotavirus bebeklik aşılarıdır..Bunlar için yaşınız büyüktür diye düşünüyorum..😉 infuenza mevsimsel aşıdır sanırım grip dönemi şubat sonunda bitiyor, bu durumda mart mülakatları için gerekli olmayacaktır..
    3. Aşılar için zamanları söyledim. Biraz daha net ifade edeyim, Polio ve Hep B 3er dozluk takvimli aşısı olduğundan sağlık muayenesi öncesinde aralaında 3-5 gün boşluk bırakarak olabilirsiniz

• Greencard icin AIS form isteniyor fakat mulakat Viyana'da olacak yine de AIS kaydina ihtiyacimiz var mi

• ⭐⭐⭐

@ugurbocegi Merhaba

Benim oğlumun da rubella değeri yüksek çıkmıştı, sorun yok.
    Ayrıca örnek olması açısından oğlumun aşı görsellerini gönderiyorum. Çocukluktan beri olduğu aşıları özel doktorumuzdan İngilizce olarak istemiştik, bir de yaptırdığımız antikor testleri var, onları da e-nabızdan İngilizce çıkartmıştık.
    Bunları gösterince hepsi kabul gördü ve Hong Kong'ta hiç aşı olmadı, muayene için sadece 1600 HKD ödemiştik.
    Umarım fayda sağlar, kolay gelsin.

Ekran Resmi 2025-01-05 21.27.40.png

Ekran Resmi 2025-01-05 21.27.51.png

Ekran Resmi 2025-01-05 21.38.35.png

Ekran Resmi 2025-01-05 21.40.05.png

• İyi akşamlar arkadaşlar Çarşamba günü bende antikor testlerini yaptıracağım ama kafam çok karıştı bu aşılardan dolayı yardımcı olursanız sevinirim. 6 asi diyorsunuz ama elçilik resmi sayfasındaki liste farklı istenilen aşılar ;
    Hepatit A
    Hepatit B
    Kızamık
    Menenjit
    Kabakulak
    Pnömokok
    Boğmaca
    Çocuk Felci
    Kızamıkçık
    Tetanos ve difteri toksoidleri
    Su çiçeği
    Bunların içinden hangi 6 tanesine baktirmam lazım yaşım 39 hepsine baktirsak olmaz mı ?

• ⭐⭐

@Koray85 Selamlar üstteki iletimde de bu linki paylaşmıştım..Yaşınıza göre olması gereken aşılar sayfanın altındaki tablolarda mevcuttur..

• @Koray85 Merhaba, hastaneden hastaneye bakabilecekleri antikor testleri değişiyor, büyük bir hastane hepsini birden bakabilecek potansiyele sahipken, küçük bir ilçede hiçbirine bakılamayabilir.
    Öncelikle siz yaşınıza göre hangi aşılara ihtiyaç duyduğunuzun listesini çıkartın. Sonra onlara antikor testi isteyin, ulaşabileceğiniz en donanımlı hastaneden. Böylelikle hangi aşıları olmanız gerektiği ortaya çıkmış olacaktır. Çalışılamayan ve antikorda çıkmayan aşılar içinde ben (Viyana özelinde) ulaşabildiğim aşıları yaptırdım, kendim bir ingilizce exel hazırladım ve aile hekimine kaşe imza yaptırdım, kabul ettiler. Kalan eksikleri de Viyanada tamamladım. Kolaylıklar diliyorum.

• This post is deleted!

• This post is deleted!

• @Flight101 bir sorum daha var, MMR olmanıza gerek yok demişsiniz, ancak bende Kabakulak (Mumps) ve Kızamıkçık (Rubella) pozitif çıkmış, Kızamık (Measles) negatif gösteriyor. MMR olmamam gerektiğine emin misiniz?

• This post is deleted!
  • ⭐⭐

@ugurbocegi MMR (Türkçesi KKK) içeriğindeki min bir hastalıktan antikor varsa olunmasına gerek yok diye biliyorum..Yarın hekim arkadaşlardan netleştireyim, sizi bilgilendireyim..

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

90

55.9k
Users

4.8k
Topics

484.7k

| | | |