Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Hilal-Polat bu başlıkta bahsettiğiniz işlemi yapan yüzlerce arkadaşımın tecrübeleri gösteriyor ki, çok geç kaldınız.
    avrupa'daki çoğu konsolosluk için bu şansınız kullanabilirsiniz.
    excel listesindeki talihlilerin dosyasını taşıdığı konsoloslukları inceleyip fikir edinebilrisiniz.
    numaranızın current olmasına gerek yok, hatta olmadan taşımanız daha mantıklı.

• @gucarslan teşekkür ederim geri dönüşünüz için biz aslında AOS düşünüyorduk ancak yolunda gitmeyen bazı durumlardan ötürü dosya taşıma seçeneğini gündemimize aldık. Hayırlısı olsun ne diyelim

• @gucarslan peki bilgilerinize dayanarak bir sorum daha olacak current olmadan KCC ye mi mail atmam gerekir yoksa direkt ilgili konsolosluklara mi?

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Hilal-Polat forumu okumanız gerekiyor hilal hanım, lütfen bu başlığı dikkatlice okuyun.

• Merhaba, Viyana’ya gitmeme çok az bir zaman kaldı. Forumdaki yorumları detaylıca inceledim, ancak her konsoloslukta prosedürlerin farklılık gösterdiğini (örneğin Hong Kong ve Viyana için ayrı uygulamalar olduğunu) gördüm. Bu nedenle, emin olmak adına size danışmak isterim 🙂

Lise diplomam sadece Türkçe, ancak üniversite diplomam çift dilli (İngilizce-Türkçe) ve soğuk damgalı. Bu durumda yalnızca üniversite diplomamı noter onayı olmadan doğrudan kaymakamlığa götürüp apostil yaptırmam yeterli olur mu? Yoksa lise diplomamı da yeminli tercümana çevirttirip noterden onay aldıktan sonra apostil yaptırmam gerekiyor mu? Yardımcı olursanız çok sevinirim. Teşekkür ederim

• ⭐⭐

@bahar_aydin Selamlar... Viyana lise diplomasına ihtiyaç duymuyor... Üniversite diplomanız çift dilli ve soğuk damgalı ise çeviriye, apostile gerek yok diye biliyorum....

• @bahar_aydin Belgelerle ilgili emin olmak isterseniz taratılmış hallerini Viyana’ya mail yoluyla gönderip sorabilirsiniz. Ben sorduğumda hemen cevap verdiler

• ⭐⭐

@ogo Selamlar... Elinizde Viyana özelinde uygun belge listesi varsa paylaşır mısınız? Güncel belge uygunluk durumunu kontrol etmek için büyük fayda sağlayacaktır...

• @bahar_aydin bilgi uninin diploma aslı herhangi apostil ya da çeviriye gerek kalmadan kabul görüyor test edildi ve onaylandı içiniz rahat olsun 😃 bu arada lise diplomasını bana sormadılar bile ancak diploma aslının fotokopisini de bulundurun yanınızda

• @rezanclz ayy mükemmel oldu cook tesekkur ederim verdiginiz degerli bilgiler icin 🧚🏼 🙏🏻

• @Flight101 ben mailde gelen bütün belgelerin uygunluğunu sormadım maalesef ama kabul edecekleri belgeleri paylaşayım. Ben bu belgelerin tercümelerini ve orijinallerini taratıp mail atmıştım.
    1- Diplomam (lisans-yüksek lisans tek belge) Rusya’dan aldığım için notersiz/apostilsiz tercümesini kabul edeceklerini söylediler.
    2- Ankara Rus konsolosluğundan aldığım sabıka kaydını notersiz/apostilsiz kabul edileceği söylendi.
    3- Eşimin (yabancı uyruklu) doğum belgesi notersiz tercümesi yeterli dediler.
    4- Lise diplomasını sorduğumda en son aldığınız diploma yeterli dediler (ama ben orijinal ve fotokopisini alacağım yanımda).

• @Hilal-Polat current olmadan KCCye atacaksınız eğer current olduysa ozaman konsolosluklara atmanız gerekiyor. kesinlikle current olmadan KCCye atın. current olduktan sonra konsoloslukların dönüş yapmadığı tecrübeler okudum çok. sıkıntı yaşamayın sonradan. bizimde 23000lerde ve KCC üstünden taşıdık dosyamızı

• Merhaba, ben de Viyana’da görüşmeye gireceğim. ABD’den yüksek lisans diplomam var yine de Türkiye’deki üniversite diplomamın İngilizcesine ihtiyaç var mı yoksa e-devletten alacağımız barkodlu mezuniyet belgesi yeterli olur mu?

• Herkese merhaba
    Benim bir sorum olacak. Case numaram yakında aktif olacak inşallah. DS260 ta benimle beraber vize alacak kişilere eşim ve çocuklarımı hali ile yazdım. velayetini mahkeme kararı ile aldığım 18 yaşından küçük başka çocuk(lar) için numaram current olduktan sonra formu konsolosluk aracılığı ile açtırıp bu çocukları eklete biliyor muyum? ve greencard vizelerini aldırabiliyor muyum? Yani böyle bir durumda prosedür nasıl oluyor? yada formu açtırmadan direkt konsolosluk ta mülakat esnasında bu işlem yapılabiliyormu?

• @cemciftcioglu bizde eşim tarafından green talihlilerindeniz benim size sorum olacak bizim 900.000 tl civarında 2024 aracımız var son taksiti şubatda bitiyor sıra numaramız 15000 lerde olduğu için mülakat almamız epey bi zaman alacak mülakata kadar borcumuz bitiyor biz arabanın ruhsatını ve değer belgesiyle mülakata girersek sıkıntı olurmu herşey belli olmadan arabayı satmayı düşünmüyoruz ilginiz için şimdiden teşekkürler

• @Serhan-Karpuz, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Mertype, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhabalar

Bugün çeviri ve evrak işlemlerimi tamamladım. 17 Aralık tarihinde İstanbul'a 19 Aralık tarihinde ise Hong Kong'a gideceğim. Buradaki arkadaşlara faydası olması adına hazırladığım evrakların görüntüsünü iletmek isterim. (Sol taraf benim sağ taraf eşim için oluşturduğum evrakları içeriyor)

image.png

Şuan eksik kalan tek kısım adres benim için. Amerikada yaşayan ve evlilik yoluyla greencard sürecinde olan bir tanıdığım var. O kişinin adresini alabilirim fakat onun sürecini etkileyip etkilemeyeceğiyle alakalı ufakta olsa bir soru işaretim var. Vereceğimiz adres sadece bir posta adresi niteliği mi taşıyor? Adresi verirken verdiğimiz isim, soyisim, telefon bilgileri bizim mi olmalı yoksa adres sahibi kişinin mi olmalı ?

Bu konularda net bilgi sahibi olan arkadaşlar beni aydınlatırsa çok sevinirim.

Hocam merhaba, tercüme işini siz kendiniz çevirerek mi yapıyorsunuz nasıl oluyor o kısım?

Merhabalar,

Evrakların çeviri işlemi için yeminli bir tercümandan hizmet aldım. Yaşadığınız bölgedeki hizmet veren firmalardan teklif alabilirsiniz.

• Bugün 15:00'da Dr. Nicolson'da sağlık randevum vardı. Sizinle daha önce paylaştığım belgelerden şunları aldılar;

-Pasaport fotokopisi (Arkasında kişisel bilgiler ve adresler yer alıyor)
    -Fotoğraflar
    -Antikor testleri
    -Aşı belgeleri
    -Covid-19 çıktıları
    -Orjinal pasaportlar (Eşimin ilk antikor testlerinde kızlık soyadı yazıyordu. Eski pasaportuda istediler, bilginiz olsun)

Bunların haricinde küçükken geçirdiğim bronşit vb. hastalık sebebiyle ciğerimde ufak lekeler vardı. Bununla alakalı (ARB ve PPD) test sonuçlarımı getirip sundum. Bu testleri neden yaptırdığımı sordular. O an biraz panik olsamda durumu anlattım. Küçüklükte olan hastalığın raporunu sordular fakat bebeklikte olduğundan evrağımın olmadığını belirttim. Tamam dediler.

Sonrasında diğer arkadaşlardan okuduğumuz süreçlerin benzeri şekilde ilerledi. Rutin kontroller, x-ray ve muayene. Sanırım ciğer filmiyle alakalı bir sorun olsa bu aşamada tükürük testi istiyorlar. Bu durumun hangi aşamada gerçekleştiğini bilen varsa paylaşırsa sevinirim.

Bu arada Türkiyede olduğumuz aşılar ve getirdiğimiz antikor testleri kabul gördü. Sadece Polio aşısının 2. dozunu 30 Aralıkta gel vuralım dediler 🙂 Ondan kaçamadık. Şimdilik toplam 8000 HKD ödedik.

Tüm deneyimi Mülakat deneyimleri başlığında anlatacağım şimdilik ufak bir update olsun.

• Yetişin dostlar sanırım bir yanlışlık yaptım 😞 Ais kaydımı kontrol ettiğimde yalnızca asıl talihli olan kendi adımı görüyorum.. Eşimi eklememişim, yani aslında ben kayıt yaparken onu da eklemeye çalıştığımı hatırlıyorum (yapamamıştım bir hata vermişti ve yanlış değerlendirdim bu durumu yalnızca ben olmalıyım diye...) nasıl böyle bir şey yaptım bilmiyorum çok da detaylı bir şekilde yapmıştım(yapamamışım). Şimdi tekrar kontrol edeyim dedim ve ışık yandı 😞 eşimi de eklemek istediğimde ''Bu seyahat grubunun zamanı belirlenmiş bir randevusu mevcut. Bu randevuya yeni başvuru sahipleri eklenemez. Eğer "Devam et" üzerine tıklarsanız, sistem tüm yeni başvuru sahiplerini ayrı bir seyahat grubunda oluşturacak.

Eğer bir randevu zamanı aldıktan sonra gruba üyeler eklemek veya üyelerde değişiklik yapmak isterseniz, grup randevunuzu iptal etmeniz, gruba üye eklemeniz veya üyelerde değişiklik yapmanız, ardından grup randevusu için tekrar zaman almanız gerekir.

Takvim uygunluğuna bağlı olarak, ilk başta zamanı belirlenen tarih ve saati tekrar seçebileceğinize dair garanti verilemeyeceğine lütfen dikkat edin.'' bu şekilde uyarı çıkıyor ve rand tarihimizin ertelenmesinden iptal olmasından vs korkuyorum ne yapmalıyım? Daha önceki yazılanlara baktım ama benimki gibi bir durum göremedim henüz farklı sorunlar gördüm. Eşim adına ayrı bir kayıt yapsam olur mu acaba?

• @Mertype bol şanslar
    iki kişi 8 bin mi?
    Foto ölçüleri 1×1.5 inç.miydi sağlık için

• @TuttoSPORT

Teşekkürler, evet iki kişi için 8000 HKD. Buna 2 kişilik polio eklenecek. 160 HKDx2

Fotoğraf ölçüleri 1x1.5 inçti. Sorun yaşanmadı.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

39

51.4k
Users

4.8k
Topics

476.2k

| | | |