Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili aşamalar için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel Green Card lotosu aşamaları başlığını kullanmalısınız.
-
@brkkrmz27 sakin olmanızı tavsiye ederim, aşağıdaki linkteki birinci post’u okuyabilirsiniz. Birkaç güne değişecektir durumunuz, sisteme ve konsolosa da biraz zaman verin guncellenmesi icin.
Mülakatınız sonrası CEAC statünüzü kontrol ederken "refused" ibaresi ile karşılaşırsanız telaş yapmayın, statünüz güncellenecektir.
bu bilgiler ışığında statünüz sistemde aşağıdaki sıralama ile görülecektir;
at NVC ➡ in Transit ➡ Ready ➡ Refused ➡ AP ➡ Issued
-
DV23 mülakat deneyimlerini okudunuz mu bilmiyorum bir çok kişi randevu almalarına rağmen konsolosluk sırandayken mali yıl dolmadan kota doldu dediler ve mülakatlarına giremediler dosya taşıyan herkes etkilendi basılan vize sayısı belliydi mülakata girecek kişi sayısı da belli buna rağmen hala mülakat tarihi verdiler çünkü kimsenin mülakatı aldı vize alma garantisi yok bu yüzden bence dosya numaraları aktif olacağını düşünüyorum son kişinin vizesi basılana kadar sürecin aynı şekilde ilerleyeceğini düşünüyorum mali yıl bitmeden tüm vizeler basılırsa randevu alanlara hatta konsolosluk önünde sıra bekleyenlere vizeler bitmiştir denilir
Bir arkadaşımız video paylaşmıştı izlemek isterseniz
-
Söze başlamadan önce süreçte bize yardımcı olan tüm bireylere çok büyük teşekkürlerimi iletmek istiyorum. Defalarca sorulan sorulara sıkılmadan, gücenmeden yanıt veren tüm dostlara teşekkürler...
12 Şubat 2025 günü saat 08.30 randevumuz için 08.00'de Çukurambardaki büyükelçilik binasındaydık. Kızılay'dan metro ile sogutozu durağında inip Çukurambar çıkışından çıkış yapıldığında kısa bir yürüme mesafesi ile büyükelçiliğe ulaşılıyor. Erken gelmeye gerçekten gerek yok. Bunu tüm arkadaşlar akıllarında tutsunlar.
Binaya girmeden önce kapsamlı bir güvenlik kontrolü yapılıyor. Sırt çantası, kol çantası, telefon, akıllı saat kabul edilmiyor. Üzerinizde olduğu takdirde içeri alınmıyorsunuz. Bu konuda tedarikli gitmekte fayda var.
İçeri girdikten sonra ana binaya giriş yapılıyor. Ana binada ilk başta kısa bir süre bekledikten sonra karşıda bulunan görevlilere yonlendiriliyorsunuz. DV talihlilerinden pasaportları isteniyor ve pasaporta etiket basıp iade ediliyor. Sonra adınızın okunmasını bekliyorsunuz. Görevli sizi ödeme yapılacak yere yönlendiriyor ve sıraya sokuyor. Ödeme kredi kartı ya da banka kartı ile kabul ediliyor. Ancak görevli talihlinin sahibi olmadığı kartlarda sorun olabildiginden bahsetti. Kart asil talihli olan benim değil eşimin adınaydı ancak bir sorun yaşamadık. Nakit şekilde de ödeme kabul ediliyor.
Ödeme sonrasında sıra numarası veriliyor ve evrakları teslim etmek için farklı bir tarafa yönlendirme yapılıyor. Sıra gelince asıl talihliden diploma, nüfus kayıt belgesi, askerlik belgesi, adli sicil kaydı, banka hareketleri gibi standart evraklar isteniyor. Bu noktada başıma gelen ufak bir hadiseyi de sizlerle paylaşmak isterim: ziraat bankası ya da ziraat katılım bankası ile çalışıyorsanız hesap hareketlerini istediğiniz zaman isminiz maskeli şekilde yazılıyor evraklara. Yani adınızın ve soyadınızın baş harfleri haricindeki diğer harfler yerine yıldız sembolü oluşuyor. Olası bir karışıklık ve vize reddinin önüne geçmek için hesap hareketlerini "maskesiz" olarak isteyiniz.
Evrakları verdikten sonra mülakat dili tercihimi sordu görevli. İngilizce bildiğimi ama Türkçe yapmak istediğimi söyledim. Tamam dendi. Evrakların teslimi sonunda mülakat için beklemeye başladım.
Mülakat yerine geçtikten 3-4 dakika sonra mülakat için çağırıldık. Eşim ve benim yemin etmemiz ve parmak izlerimizin alınması sonrasında İngilizce devam etmenin sorun olup olmayacağını iletti görevli. Ben de kendisine sorun olmadığını ilettim. Eşimden de onay alınca mülakata başladık.
Hiç yurt dışında yaşadınız mı? ABD'ye hiç gittiniz mi gibi klasik sorular soruldu. Gerekli cevapları verdik. Evrakları üstün körü inceledi. Hangi eyalete gitmeyi düşündüğümüzü sordu. New Jersey olarak cevapladım. Tanıdık vs. Olup olmadığını sordu. Bir kaç arkadaşım olduğunu ifade ettim. Ne iş yapacagimi sordu. Hizmet sektörü olarak belirttim. Ne tür bir iş diye sorunca Uber vb işleri düşündüğümu ilettim. Türkiye'de ne iş yaptığımızı sordu. Ben psikolog olduğumu, eşimin sosyal çalışmacı olduğunu beyan ettim. Görevli tebrik etti ve en geç iki hafta içinde pasaportları teslim alabileceğimizi belirtti.
Yaklaşık 3-4 dakika süren mülakat sonucunda vizemizi almaya hak kazandık. Tüm talihlilerin olumlu sonuçlar alması dileğiyle.
Eklemekte fayda var: Hesabımizda 26.500 dolar, 2 bin Euro ve 309 bin TL mevcuttu. Araç ruhsatlarimiz ile tarafımıza ait gayrimenkul tapusunu da beyan ettik. Araç ruhsatına pek bakan olmadı ama tapu fotokopisini aldılar.
-
-
-
-
@selens1907 evrak talebi süreci kaldırılalı 3 yıl oldu.
sadece mülakat maili beklemelisiniz. -
@gucarslan ANK nın 17000 lere randevu vermeyeceğini düşünerek sorun olacağını sanmıyorum. Viyanadan olmadı Hk ya başka bir yere deneriz randevu gelmezse
-
@deebee yani toplamda kaç kişi bize almış tr den
-
diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim.
dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi.x.com
x.com
x.com
bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler.
her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada.davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum.
inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor.sevgiyle kalın..
*iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
-
diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim.
dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi.x.com
x.com
x.com
bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler.
her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada.davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum.
inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor.sevgiyle kalın..
*iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
-
bir üstteki iletimde, temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim.
x.com
x.com
-
-
@MySea, içinde söyledi: Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
Trump'dan taze haberler var: ABD'de universiteden mezun olan yabancilara greencard verecegini acikladi 🙂
Kate Sullivan / Haz 21, 2024 / politicsTrump says he wants foreign nationals who graduate from US colleges to ‘automatically’ receive green cards | CNN Politics Trump says he wants foreign nationals who graduate from US colleges to ‘automatically’ receive green cards | CNN Politics
Former President Donald Trump proposed “automatically” giving green cards to foreign nationals who graduate from a US college – comments that break from his efforts to curb both legal and illegal immigration while in office and stand in stark contrast to his inflammatory anti-immigrant rhetoric on...
Seçim vaadi 🙂 Altını pek dolduracağını sanmıyorum. Öyle bir şey yapsa bile şartları zor olur. Sadece doktorasını almış kişiler, sadece şu şu meslekler, yılda sadece bilmem şu kadar kişi vb.
Ama muhtemelen bu da çekilişi kaldırma hamlelerinden biri olacak. Zaten yeterince eğitimli göçmen alıyoruz, neden çekilişle birilerini alalım diyecek…
Biden’ın seçim vaatleri arasında da çekilişle verilen greencard kotasını 80bine çıkartmak vardı. 3.5 yıl geçti koltuğa oturduğundan beri ama değişen bir şey göremiyorum greencard çekilişinde 🙂
-
-
@crazycells, içinde söyledi: DS-260 göçmenlik formu ve DV süreci danışmanlığı (Turquoise Horizon)
Degerli arkadaslar, Elif Hanim hala DS-260 formu danismanligina devam etmiyor, fakat ABD adresi konusunda destege bu yil devam edecekler, bilginize.
Ayrica "Turquoise Horizon" su an bir marka degisikligi surecinde ve bundan sonra yoluna "Bizimlē Global" olarak devam edecek.
Elif Hanim'a yeni iletisim adresi uzerinden ulasabilirsiniz: [email protected]
Bizimlé is under construction
Görüştün kendileriyle bir çok paketleri var ben sadece adres ve evrakların korunup bana kargolanması adına bir paketle anlaştım , süreci forumla paylaşmak isterim , katkılarınız için teşekkürler.
-
Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili aşamalar için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel Green Card lotosu aşamaları başlığını kullanmalısınız.
Ayrıca DV2020 ve DV2021 süreçleriyle ilgili devam eden mahkemelerle ilgili soru ve yorumlara şu başlıkta devam edebilirsiniz:
Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
-
-
-
Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili mülakat deneyimleri için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel mülakat deneyimleri başlığını kullanmalısınız.

DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
@Hilal-Polat bu başlıkta bahsettiğiniz işlemi yapan yüzlerce arkadaşımın tecrübeleri gösteriyor ki, çok geç kaldınız.
avrupa'daki çoğu konsolosluk için bu şansınız kullanabilirsiniz.
excel listesindeki talihlilerin dosyasını taşıdığı konsoloslukları inceleyip fikir edinebilrisiniz.
numaranızın current olmasına gerek yok, hatta olmadan taşımanız daha mantıklı. -
@gucarslan teşekkür ederim geri dönüşünüz için biz aslında AOS düşünüyorduk ancak yolunda gitmeyen bazı durumlardan ötürü dosya taşıma seçeneğini gündemimize aldık. Hayırlısı olsun ne diyelim
-
@gucarslan peki bilgilerinize dayanarak bir sorum daha olacak current olmadan KCC ye mi mail atmam gerekir yoksa direkt ilgili konsolosluklara mi?
-
@Hilal-Polat forumu okumanız gerekiyor hilal hanım, lütfen bu başlığı dikkatlice okuyun.
-
Merhaba, Viyana’ya gitmeme çok az bir zaman kaldı. Forumdaki yorumları detaylıca inceledim, ancak her konsoloslukta prosedürlerin farklılık gösterdiğini (örneğin Hong Kong ve Viyana için ayrı uygulamalar olduğunu) gördüm. Bu nedenle, emin olmak adına size danışmak isterim
Lise diplomam sadece Türkçe, ancak üniversite diplomam çift dilli (İngilizce-Türkçe) ve soğuk damgalı. Bu durumda yalnızca üniversite diplomamı noter onayı olmadan doğrudan kaymakamlığa götürüp apostil yaptırmam yeterli olur mu? Yoksa lise diplomamı da yeminli tercümana çevirttirip noterden onay aldıktan sonra apostil yaptırmam gerekiyor mu? Yardımcı olursanız çok sevinirim. Teşekkür ederim
-
@bahar_aydin Selamlar... Viyana lise diplomasına ihtiyaç duymuyor... Üniversite diplomanız çift dilli ve soğuk damgalı ise çeviriye, apostile gerek yok diye biliyorum....
-
@bahar_aydin Belgelerle ilgili emin olmak isterseniz taratılmış hallerini Viyana’ya mail yoluyla gönderip sorabilirsiniz. Ben sorduğumda hemen cevap verdiler
-
@ogo Selamlar... Elinizde Viyana özelinde uygun belge listesi varsa paylaşır mısınız? Güncel belge uygunluk durumunu kontrol etmek için büyük fayda sağlayacaktır...
-
@bahar_aydin bilgi uninin diploma aslı herhangi apostil ya da çeviriye gerek kalmadan kabul görüyor test edildi ve onaylandı içiniz rahat olsun
bu arada lise diplomasını bana sormadılar bile ancak diploma aslının fotokopisini de bulundurun yanınızda
-
@rezanclz ayy mükemmel oldu cook tesekkur ederim verdiginiz degerli bilgiler icin
-
@Flight101 ben mailde gelen bütün belgelerin uygunluğunu sormadım maalesef ama kabul edecekleri belgeleri paylaşayım. Ben bu belgelerin tercümelerini ve orijinallerini taratıp mail atmıştım.
1- Diplomam (lisans-yüksek lisans tek belge) Rusya’dan aldığım için notersiz/apostilsiz tercümesini kabul edeceklerini söylediler.
2- Ankara Rus konsolosluğundan aldığım sabıka kaydını notersiz/apostilsiz kabul edileceği söylendi.
3- Eşimin (yabancı uyruklu) doğum belgesi notersiz tercümesi yeterli dediler.
4- Lise diplomasını sorduğumda en son aldığınız diploma yeterli dediler (ama ben orijinal ve fotokopisini alacağım yanımda). -
@Hilal-Polat current olmadan KCCye atacaksınız eğer current olduysa ozaman konsolosluklara atmanız gerekiyor. kesinlikle current olmadan KCCye atın. current olduktan sonra konsoloslukların dönüş yapmadığı tecrübeler okudum çok. sıkıntı yaşamayın sonradan. bizimde 23000lerde ve KCC üstünden taşıdık dosyamızı
-
Merhaba, ben de Viyana’da görüşmeye gireceğim. ABD’den yüksek lisans diplomam var yine de Türkiye’deki üniversite diplomamın İngilizcesine ihtiyaç var mı yoksa e-devletten alacağımız barkodlu mezuniyet belgesi yeterli olur mu?
-
Herkese merhaba
Benim bir sorum olacak. Case numaram yakında aktif olacak inşallah. DS260 ta benimle beraber vize alacak kişilere eşim ve çocuklarımı hali ile yazdım. velayetini mahkeme kararı ile aldığım 18 yaşından küçük başka çocuk(lar) için numaram current olduktan sonra formu konsolosluk aracılığı ile açtırıp bu çocukları eklete biliyor muyum? ve greencard vizelerini aldırabiliyor muyum? Yani böyle bir durumda prosedür nasıl oluyor? yada formu açtırmadan direkt konsolosluk ta mülakat esnasında bu işlem yapılabiliyormu? -
@cemciftcioglu bizde eşim tarafından green talihlilerindeniz benim size sorum olacak bizim 900.000 tl civarında 2024 aracımız var son taksiti şubatda bitiyor sıra numaramız 15000 lerde olduğu için mülakat almamız epey bi zaman alacak mülakata kadar borcumuz bitiyor biz arabanın ruhsatını ve değer belgesiyle mülakata girersek sıkıntı olurmu herşey belli olmadan arabayı satmayı düşünmüyoruz ilginiz için şimdiden teşekkürler
-
@Serhan-Karpuz, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
@Mertype, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
Merhabalar
Bugün çeviri ve evrak işlemlerimi tamamladım. 17 Aralık tarihinde İstanbul'a 19 Aralık tarihinde ise Hong Kong'a gideceğim. Buradaki arkadaşlara faydası olması adına hazırladığım evrakların görüntüsünü iletmek isterim. (Sol taraf benim sağ taraf eşim için oluşturduğum evrakları içeriyor)
Şuan eksik kalan tek kısım adres benim için. Amerikada yaşayan ve evlilik yoluyla greencard sürecinde olan bir tanıdığım var. O kişinin adresini alabilirim fakat onun sürecini etkileyip etkilemeyeceğiyle alakalı ufakta olsa bir soru işaretim var. Vereceğimiz adres sadece bir posta adresi niteliği mi taşıyor? Adresi verirken verdiğimiz isim, soyisim, telefon bilgileri bizim mi olmalı yoksa adres sahibi kişinin mi olmalı ?
Bu konularda net bilgi sahibi olan arkadaşlar beni aydınlatırsa çok sevinirim.
Hocam merhaba, tercüme işini siz kendiniz çevirerek mi yapıyorsunuz nasıl oluyor o kısım?
Merhabalar,
Evrakların çeviri işlemi için yeminli bir tercümandan hizmet aldım. Yaşadığınız bölgedeki hizmet veren firmalardan teklif alabilirsiniz.
-
Bugün 15:00'da Dr. Nicolson'da sağlık randevum vardı. Sizinle daha önce paylaştığım belgelerden şunları aldılar;
-Pasaport fotokopisi (Arkasında kişisel bilgiler ve adresler yer alıyor)
-Fotoğraflar
-Antikor testleri
-Aşı belgeleri
-Covid-19 çıktıları
-Orjinal pasaportlar (Eşimin ilk antikor testlerinde kızlık soyadı yazıyordu. Eski pasaportuda istediler, bilginiz olsun)Bunların haricinde küçükken geçirdiğim bronşit vb. hastalık sebebiyle ciğerimde ufak lekeler vardı. Bununla alakalı (ARB ve PPD) test sonuçlarımı getirip sundum. Bu testleri neden yaptırdığımı sordular. O an biraz panik olsamda durumu anlattım. Küçüklükte olan hastalığın raporunu sordular fakat bebeklikte olduğundan evrağımın olmadığını belirttim. Tamam dediler.
Sonrasında diğer arkadaşlardan okuduğumuz süreçlerin benzeri şekilde ilerledi. Rutin kontroller, x-ray ve muayene. Sanırım ciğer filmiyle alakalı bir sorun olsa bu aşamada tükürük testi istiyorlar. Bu durumun hangi aşamada gerçekleştiğini bilen varsa paylaşırsa sevinirim.
Bu arada Türkiyede olduğumuz aşılar ve getirdiğimiz antikor testleri kabul gördü. Sadece Polio aşısının 2. dozunu 30 Aralıkta gel vuralım dediler
Ondan kaçamadık. Şimdilik toplam 8000 HKD ödedik.
Tüm deneyimi Mülakat deneyimleri başlığında anlatacağım şimdilik ufak bir update olsun.
-
Yetişin dostlar sanırım bir yanlışlık yaptım
Ais kaydımı kontrol ettiğimde yalnızca asıl talihli olan kendi adımı görüyorum.. Eşimi eklememişim, yani aslında ben kayıt yaparken onu da eklemeye çalıştığımı hatırlıyorum (yapamamıştım bir hata vermişti ve yanlış değerlendirdim bu durumu yalnızca ben olmalıyım diye...) nasıl böyle bir şey yaptım bilmiyorum çok da detaylı bir şekilde yapmıştım(yapamamışım). Şimdi tekrar kontrol edeyim dedim ve ışık yandı
eşimi de eklemek istediğimde ''Bu seyahat grubunun zamanı belirlenmiş bir randevusu mevcut. Bu randevuya yeni başvuru sahipleri eklenemez. Eğer "Devam et" üzerine tıklarsanız, sistem tüm yeni başvuru sahiplerini ayrı bir seyahat grubunda oluşturacak.
Eğer bir randevu zamanı aldıktan sonra gruba üyeler eklemek veya üyelerde değişiklik yapmak isterseniz, grup randevunuzu iptal etmeniz, gruba üye eklemeniz veya üyelerde değişiklik yapmanız, ardından grup randevusu için tekrar zaman almanız gerekir.
Takvim uygunluğuna bağlı olarak, ilk başta zamanı belirlenen tarih ve saati tekrar seçebileceğinize dair garanti verilemeyeceğine lütfen dikkat edin.'' bu şekilde uyarı çıkıyor ve rand tarihimizin ertelenmesinden iptal olmasından vs korkuyorum ne yapmalıyım? Daha önceki yazılanlara baktım ama benimki gibi bir durum göremedim henüz farklı sorunlar gördüm. Eşim adına ayrı bir kayıt yapsam olur mu acaba?
-
@Mertype bol şanslar
iki kişi 8 bin mi?
Foto ölçüleri 1×1.5 inç.miydi sağlık için -
Teşekkürler, evet iki kişi için 8000 HKD. Buna 2 kişilik polio eklenecek. 160 HKDx2
Fotoğraf ölçüleri 1x1.5 inçti. Sorun yaşanmadı.

Benzer Başlıklar
88
51.2k
Users
4.8k
Topics
475.6k