Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

• Merhabalar, DS260 formumu sonunda açtırdım. Daha öncesinde DS260 formunu doldururken amerikada bir adres belirtmemiştim. Şu an formu güncellerken adres belirtmesem yine sorun olur mu ? Eğer belirtmem gerekiyorsa da amerikada 2 aylık airbnb kiralayıp oranın adresini vermeyi düşünüyorum. Sizce doğru bir hamle olur mu ?

• Herkese merhaba, önümüzdeki ay evlilik yapacağız, eşimin resmi olarak çift soyad (hem kendi kızlık soyadı, hem benim) kullanmasında süreçleri etkileyebilecek bir durum söz konusu olur mu? Arama yaptığımda anlamlı bir sonuç bulamadım, şimdiden yanıtınız için teşekkürler.

• @atibaba, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Herkese merhaba, önümüzdeki ay evlilik yapacağız, eşimin resmi olarak çift soyad (hem kendi kızlık soyadı, hem benim) kullanmasında süreçleri etkileyebilecek bir durum söz konusu olur mu? Arama yaptığımda anlamlı bir sonuç bulamadım, şimdiden yanıtınız için teşekkürler.

arkadaşımın sorusuna ek olarak ben de bu ay içerisinde bir evlilik yapacağım ve eşimin bilgilerini ds - 260 a doldurmam gerekecek fakat forumn bir kaç yerinde formu açmayın diye bir kaç detay gördüm bu konuda tecrübe paylaşacak destek olavak birileri olabilir ise çok sevinirim desteğiiz için teşekkürler,

• ⭐⭐⭐

@yck06 Sanırım onlara diplomanızın elinizde olmadığını belirttiniz ve e-Devletten aldığınız barkodlu belgenin kabul edilip edilmeyeceğini sordunuz. Bu durumda, belgeyi önce e-posta ile kendilerine göndermenizi ve mülakata giderken yanınızda bulundurmanızı istemişler. Belgeyi konsolosluğa göndermeyi unutmayın. Kolaylıklar dilerim.

• @Flight101 Bu çok iyi oldu hocam. Aynen! 🙂 Suriye konusunda çekiniyordum. 17 sene de olsa o da savaş bitti. Artık çok takılmazlar diye düşünüyorum 🙂

• Arkadaşlar selamlar ben yaklaşık 2-3 senedir üniversiteden pasif öğrenciyim işim nedeniyle yurt dışına çıktım. Ds-260 formunda bitirmiş olarak sadece lise olduğu için sadece liseyi gösterdim diplomanın aslını mı götürmem gerekiyor yoksa e devletten aldığım diploma öğrenci belgesi yeterli olur mu ? Ekstra olarak lise diplomamın aslı üniversitede onu almam için kayıt silmem gerekiyormuş nasıl bir yol izleyebilirim ?

• @merlin sanırım benim de böyle bir problemim var

• @Serapp Ben öyle bir soru sormadım belki başka biri sordu onun yerine bana göndermiş olabilirler. Ben yinede gönderdim. Çok teşekkür ettiklerini ve gönderdiğim kopyaları dv dosyama koyduklarını söylediler. Güzel dilekleriniz için teşekkür ederim.

• @yusaomers, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Arkadaşlar selamlar, Ben 5 şubatta mülakata gideceğim çok önemli bir sorum var. Birincisi diploma aslı mı gerekiyor çünkü üniversitede pasif öğrenciyim işimden dolayı dondurmak zorunda kaldım diplomayı lise olarak gösterdim Asıl diplomayı almam için kaydı iptal etmem gerekiyormuş galiba nasıl yapabilirim yada e devletten alınan lise öğrenci belgesi yeterli olur mu ? 2. en Ama En önemli konu işim gereği ben Yurt dışında çalıştım 2 sene Dominik cunhuriyetinde. ds260 formunu gönderdikten sonra toplam 8 aydır yurt dışındayım dominikte. Yani komple yeni dönüş yaptım en son girişim 6 ay önce. Benim buradan belge almam gerekiyor mu sicil belgesi nasıl alabilirim ? Mülakat yerim ankarada

Üniversiteden durumunuzla ilgili alacağınız belge ve transkriptinizi yanınıza alıp, e-devlet çıktısı ile mülakata katılabilirsiniz. Diğer sorunuzun cevabı ise, şu an yaşadığınız ülkede 6 ay ve daha fazla yaşadıysanız, geçmişte yaşadığınız ülkede ise kesintisiz 1 yıldan fazla yaşadıysanız polis belgesi almalısınız. Detaylar için bu başlığı inceleyebilirsiniz; https://yesilkartforum.com/forum/topic/150/türkiye-dışındaki-ülkelerden-adli-sicil-kaydı-almak?page=1

• @ZÜLAL siz current olduğunuz için davanızı ilk önce viyana konsolosluğu kabul etmesi gerekiyor. Bunun içln viyana ile iletişime geçin. Kabul ettikleri taktirde onlar dosyanızı KCC'den isteyecekler sizin kabul aldıktan sonra herhangi bir işlem yapmanıza gerek yok.

• @10urdmn güzel haberlerini bekliyoruz... Kardeşim

• @deebee, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@yusaomers, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Arkadaşlar selamlar, Ben 5 şubatta mülakata gideceğim çok önemli bir sorum var. Birincisi diploma aslı mı gerekiyor çünkü üniversitede pasif öğrenciyim işimden dolayı dondurmak zorunda kaldım diplomayı lise olarak gösterdim Asıl diplomayı almam için kaydı iptal etmem gerekiyormuş galiba nasıl yapabilirim yada e devletten alınan lise öğrenci belgesi yeterli olur mu ? 2. en Ama En önemli konu işim gereği ben Yurt dışında çalıştım 2 sene Dominik cunhuriyetinde. ds260 formunu gönderdikten sonra toplam 8 aydır yurt dışındayım dominikte. Yani komple yeni dönüş yaptım en son girişim 6 ay önce. Benim buradan belge almam gerekiyor mu sicil belgesi nasıl alabilirim ? Mülakat yerim ankarada

Üniversiteden durumunuzla ilgili alacağınız belge ve transkriptinizi yanınıza alıp, e-devlet çıktısı ile mülakata katılabilirsiniz. Diğer sorunuzun cevabı ise, şu an yaşadığınız ülkede 6 ay ve daha fazla yaşadıysanız, geçmişte yaşadığınız ülkede ise kesintisiz 1 yıldan fazla yaşadıysanız polis belgesi almalısınız. Detaylar için bu başlığı inceleyebilirsiniz; https://yesilkartforum.com/forum/topic/150/türkiye-dışındaki-ülkelerden-adli-sicil-kaydı-almak?page=1

Hocam selamlar şöyle bir durum var ben hiç kesintisiz 1 yıl kalmadım yani atıyorum 11 ay dominikteydim 1 ay tr de izin yapıp tekrar dominiğe döndüm. Yani bi fiil tam 1 sene kalmadım sürekli olarak gir çık yaptım. Kendi ülkemden alacağım o zaman galiba. Ama mesela dominikte 9 ayım falan var - 10 ay var yani bunlar için almam gerekmiyor sanırım çünkü hiç çıkış yapmadan 1 sene kalmadım hiç.

• Kalacağınız adresi ekleyip tekrar gönderin maili. Adres istiyorlar kısacası.
    Bütçenize uygun bir otel adresi verirseniz, mülakat süresince orda kalarak yanlış beyanda da bulunmamış olursunuz.

@Tevfik-Karademir, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@cttl hocam cok teşekkür ederim alakanız için. 2. defa mail attım şimdi şöyle bir mail geldi .

"Thank you for your inquiry.

Once the DS-260 for the Principal Applicant has been submitted, the interview location can only be updated by the Kentucky Consular Center (KCC). Please send your request to [email protected] with the physical address which you will be present at during the time of your interview. Unless the applicants are in the U.S. and adjusting status, all applicants on the case will be scheduled for interview with the Principal Applicant. You should contact the U.S. Embassy or Consulate directly to arrange separate interviews, if needed.

If your interview has already been scheduled, you must contact the U.S. embassy or consulate to request a transfer of your case. The U.S. embassy or consulate will determine if it accepts your case for transfer."

• Herkese merhaba,

17 yaşında aldığım bir pasaportum var eski tip. 1 ay yurt dışına çıkmak için almıştım öylece duruyor tarihi, geçerliliği falan kalmadı. Mülakata götürmem gerekir mi onu da?

• Herkese merhaba. Dün gerçekleştirdiğim Dr. Nicolson deneyimi mi sizlere aktarmak istyorum.

Saat 9:30 da olan sağlık randevumuza eşimle beraber yarım saat önce geldik. Burda bizim gibi greencard için gelen bir çift ile daha tanıştık. Onların randevusu bizden önceydi. 1 saate yakın bekleme süresinin ardından çok tatlı bir çalışan bizi de çağırdı. Oldukça sıcak karşılandık. Bizden öncelikle pasaportlarımızı istedi bir kaç işlem yaptı sonrasında bize ad, soy ad, Tr adresi, abd de ki adres ve posta kodu bilgilerini isteyen bir kağıt uzattı önce bunları doldurduk. Ardından bir tarafı türkçe diğer tarafı ingilizce olan sorular uzattı ve kendimize uygun olanı işaretlememizi istedi. Bu sorular genel olarak sigara alkol kullanımı daha önce geçirilen hastalıklar yaşanan psikolojik durumlar vb ile ilgiliydi. Daha sonrasında yapılacak işlemlerden kısaca bahsetti. Tüberküloz testi olacağımızı, akciğer filmi çekileceği ve gerekli aşıların vurulacağı hakkında bilgi verdi ve bizden imza istedi. Covid 19 aşımızı ne zaman ve hangi hastanede olacağımızı sordu ve aşıyı yaptırdıktan sonra kendilerine belgeyi getirmemiz gerektini söyledi. Evrak teslim işlemleri yaklaşık 45 dakika sürdü. Sonrasında ilk olarak boy kilo ve vücut kitle endeksi ölçüldü. Tansiyon kontrolleri yapıldı kan alındı ve göz muayenesi yapıldı. Daha sonrasında size mavi önlük ve bornoz giyip beklemeniz gerektiğini söylüyorlar. Akciğer grafisi çekildikten sonra biz bu şekilde yarım saate yakın doktorun çağırmasını bekledik. Doktorun odasına girdikten sonra önce nefes ve refleks testi yapıyor ardından üzerinizde ameliyat izi var mı diye bakıyor. Bu işlemler çok uzun sürmüyor. Hızlı bir şekilde no scar no scar deyip geçiyor. Bu işlemlerden sonra doktorla işiniz bitiyor ve eksik aşılarınızı olup sağlık randevusunun sonuna geliyorsunuz. Sağlık sonuçlarının 7-10 gün içerisinde çıkacağını belirtip whatsapp kare kodunu uzatıyor ve ekleştikten sonra bize whatsapp üzerinden ulaşacaklarını belirtiyor.
    Süreç beklemelerle beraber tam 3 saat sürdü. Verdiğimiz aşı kartları kabul edildi. Olduğumuz aşıları e devletten aşılarım kısmından çıkarıp chat gpt ile ingilizce tablo haline getirip hem türkçesini hem ingilizcesini aile hekimene imzalatıp götürmüştük ve burdaki doktor bu şekilde yaptığımız için teşekkür etti desem yeridir. Bu şekilde götürünce kabul ediyorlar bilginize. Eşim hiç aşı olmadı ben 2 aşı oldum. Toplam 8950 hkd ödedik. Ödemeyi kredi kartından çekince 1.000 tl ye yakın komisyon kesmiş nakit götürmenizi öneririm.

Verdiğimiz evraklar şu şekilde;
    . Pasaport asılları ve fotokopisi ( arkasına ad soy ad, e posta, telefon tr adresi ve abd adresi yazılacak)
    . Greencard mülakat sayfası
    . Sağlık muayenesi için çekilmiş fotoğraf
    . Covid 19 aşı kartı
    . Bademcik ameliyatı olduğum için epikriz belgesi
    . Aşı kayıtları
    . Antikor testi sonuçları
    Yanımızda götürdüğümüz fakat istenmeyen belgeler;
    . Nüfus fotokopileri
    . Ds 260 onay sayfaları
    . Dr. Nicolson dan gelen randevu maili çıktısı
    . Gözlük reçetesi
    . Eski pasaport fotokopileri
    . Biz gitmeden tüberküloz testi olmuştuk bunun sonucunu verdik istemediler tekrar yapacaklarını ilettiler.
    .Geçmiş akciğer filmleri ve sonuçları (özel durumlarınız varsa götürmenizde fayda var)

Sağlık deneyimimiz bu kadar. Tüm süreci yaşadıkça paylaşmayı tercih ediyorum çünkü mülakat tarihleri birbirine yakın olduğu için benden 1 gün sonra buraya gelecek olan arkadaşım benimle aynı bilgiye sahip olsun. Yine süreç ilerledikçe tecrübelerimizi paylaşarız. Umarım sağlık sonuçları tertemiz gelir ve olumlu bir mülakat deneyiminide buraya yazarız.

• ⭐⭐⭐

@yusaomers hangi ülkede 1 yildan fazla yasadiniz veya su an hangi ülkedesiniz 6 aydan fazla suredir yasıyorsunuz?

• 2025 greencard talihlileri excel tablosunda M sütununda ve 3. satırda yer alan formul hatalı, düzeltilebilir mi yönetici tarafından..

• @memetozkan eğer daha önce amerika vizesi almadıysanız, eski pasaportunuzu yanınızda götürmenize gerek yok diye biliyorum

• ⭐⭐

@Flight101, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@rezanclz
    Dosya taşıma şekli ikiye ayrılıyor..

1. Current olmadan önce KCC ile iletişime geçerek (FAM Yönetmeliği)
    2. Current olunduktan sonra taşımak istenilen konsolosluk ile iletişime geçerek
      (Rica-Minnet Yöntemi)

@ZÜLAL Aylar önce iki başlık şeklinde özetlenmiş..

• @atibaba merhabalar 5 ekim 2024 tarihinde evlenmiş biri olarak bir kaç tecrübemi paylaşmak isterim. Önemli olan asıl talihlinin bilgileri oldu her zaman (talihli benim) eşimin DS 260 formunu açtıramadık bile o nedenle 2. kişinin bilgilerini girerken daha dikkatli olmakta fayda var. Gelelim 2 soy adı mevzusuna bu biraz zorlayıcı olabilir. Hem yazmak hem telaffuz etmek konusunda benim evlenmeden önceki soyadım uzun ve yurtdışında telaffuz edilmesi zordu bu nedenle kullanmayı tercih etmedim. Hepsinin dışında DS 260 formuyla ve soyadıyla ilgili bazı sıkıntılar yaşadım. Profilimden bakarak yaşanan sıkıntıları görebilirsiniz. Şimdilik problem yok gözüküyor. Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Benzer Başlıklar

• 880
  • 73
  • 2655
  • 7344
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

74

51.2k
Users

4.8k
Topics

475.6k

| | | |