Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

• @basakkk merhaba, bildiğim kadarı ile pasaport bilgilerinin güncel olması gerekiyor, o sebeple mülakat aldıktan sonra konsolosluk aracılığı ile ds260 formunu açtırıp bilgilerinizi güncellemeniz gerekiyor, hazır açılmışken adres bilgisini de güncellersiniz. Sadece adres eksik olsa idi o bilgiyi ABD ye gidişte de güncelleyebiliyorsunuz. Forumda arama yi kullanarak birçok bilgiye ulaşabilirsiniz.

• Aynı durum bende de var ama ben de mülakat esnasında güncelleyebiliriz diye düşünüyordum, doğrusu nedir acaba?

• Merhabalar, birkaç sorum olacaktı. Eşimin pasaportu değişti ds260 formunda eski pasaportu kayıtlı şekilde duruyor. Forumda okurken yanımızda yeni pasaportla gitmemiz yetiyor şeklinde bilgi aldım fakat bu tüm konsolosluklar için geçerli mi? Ben Viyana’da mülakata gireceğim. Bir de Abd adresi de değişecek, sağlık randevumuzda bizden adres istenirken yeni adresi mi vermeliyiz, yoksa ds260 formunda belirttiğimiz adresi mi? Bilgisi olan ve daha önce bunu Viyana özelinde yaşayan birisi yardımcı olursa sevinirim

• Şu anda formül A belgesini almak için ilçe nüfus müdürlüğüne geldim e-Devletten aldığımız belgenin aynısını verdi anne kızlık soyadı yine yok sadece kaşe imza var şefe sordum sadece kadınlarda anne kızlık soyadı yazıyor dedi var mıdır aslı astari bu işin

• @Gs1905 vakit ayırıp yazdığınız için teşekkür ederiz. Başarılar diliyoruz.

• ⭐⭐

@yck06 Selamlar keşke sorsaydınız.
    , "e-devletten aldığım ile bu belge arasında anne soyadı bakımından niye fark oluyor?" bu bir tek bana mı garip geliyor...

• @cemal1153 Rica ederim fırsat buldukça ve süreci ilerlettikçe daha fazla yazarım.

• ⭐⭐

Selamlar...
    FAQs başında gelen "dosyamı açtırsam mı" sorusu için mülakat tarihi aldıktan sonra açtırıp istediğiniz, gerekli gördüğünüz, içinizi rahat ettirecek her türlü değişikliği yapabilirsiniz. İkinci olarak Amerika'daki adresinizi son olarak Amerika'ya giriş esnasında bile değiştirebilirsiniz...
    @basakkk @Dada7

• @ugursway Buna ben ekleme yapabilirim (denendi onaylandı) ; nüfus işlerini telefonla arayarak durumunuzun aciliyetinden bahsediyorsunuz. Onlarda sizin pasaportunuzu acil koduyla önceliklendiriyorlar. Ben ve bir kaç arkadaşım bu şekilde bir gün sonraya pasaportumuzu teslim almıştık.

• Arkadaşlar selamlar,

Bir süredir herhangi bir şey yazmıyordum ama takipteydim. Şimdi siz değerli dostlarıma şu sorum var;
    Malumunuz Erkek vatandaşlarımız sigortalı yada bağkur olarak çalışmadığını sürece GSS adı verilen bir borçla 25 yaşından sonra borçlandırılıyor. Durum şu ki Amerikaya gitmemiz durumunda bu borçlandırma devam edecek mi? Bunu durdurma gibi işlem yapan oldu mu?

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Physicus yeniden talepte bulunun.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Dada7 evet, bütün konsolosluklar için geçerli.
    sağlık muayenesinde de yeni adresi verin, güncel olan neyse onu.

• @evrentnrkl yurtdışında ikamet ettiğinize dair evrağı bir sonraki TR ziyaretinde yanınızda getirerek, SGK müdürlüğüne vereceğiniz dilekçe bu evrakı beyan ederek yurtdışında olduğunuz dönemde tarafınıza yansıtılan GSS borcunun kayıtlarınızdan silindiğine dair ben SGK’dan bilgi aldım

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@merlin sorun olmaz, rahat olun.
    evraklarınızı teslim ettiğiniz görevliye durumu anlatın, manuel olarak düzeltir ya da gerek olmadığını söyler.

• @Flight101 sordum hocam hiçbir fark yok dedi sadece ben kaşeli imzalı veriyorum geçerli olan bu dedi

• @ATS16 Harika çok teşekkür ederim.

• @gucarslan Teşekkürler

• Universite Diplomasi varsa, Lise mezuniyyet swertifikasi yine gerekiyor mu?

• @mnamiz Honkongsa Evet isteniyor

• Merhabalar, Medeni durum ve eşimin ds260 formunu doldurmak için Ankara konsolosluğunun sitesinde ds260 formumu açtırmak için mail göndermiştim.

"Dear Sir/Madam,

Please send us your spouse's passport copy and marriage certificate copy by replying this email."

Bu şekilde bir mail dönüşü oldu. Passport ve evlilik cüzdanının kopyalarını göndereceğim. Acaba süreç doğru işliyor emin olamadım. Yardımcı olabilir misiniz ?

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

96

51.0k
Users

4.8k
Topics

474.9k

| | | |