Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

• @Flight101 çok tesekkur ederim paylaşmış oldugunuz bilgiler için 🙏

• @ATS16 ilginiz için teşekkür ederim. Peki tecrübe ve bilgilerinize dayanarak bir konuda daha size danışmak istiyorum. Mülakatın olumlu sonuçlanması durumunda vize basılacak pasaportun mülakat tarihi itibariyle minimum 8 ay daha geçerli olması yeterli deniyor resmi sitede. Mevcutta elimizde olan ve başvuru esnasında da bilgilerini girmiş olduğum pasaportlar mülakat tarihi itibariyle 9.5 ay daha geçerli olacaklar. Sizce yeni pasaport yerine bununla devam etmek olumsuz bir durum yaratır mı? Bir yandan şu konuda da çekince duyuyorum çünkü. Hem AIS kaydı yaparken hem de Unganlardan randevu alırken aslında başvuruda kullanmadığım bir pasaportun numarasını girmek bir risk yaratır mı? Hassasiyetim bu yüzden malum süreç zorlu olunca.

• ⭐⭐

@veyso34 Dediğiniz Viyana için geçerli ancak Hong Kong için değil..Hatta üniversite mezunu olsanız dahi Hong Kong lise diplomanızı görmek istiyor...Her konsolosluğun işleyişi farklı, o yüzden herbir deneyimin paylaşılması ve okunması önemlidir...

• Herkese Merhaba,

Dosyasını Viyana'ya taşıyanlara bir sorum olucaktı. Şengen vizesi alırken dosya türünü Turistik olarak mı seçtiniz ?

• ⭐⭐

@alparslan34 Selamlar...Ben turistik seçiyorum, başvurunuz hangi ülkeye?

• @alparslan34 Eğer bir iş bağlantısı ile vize alamıyorsanız Turistik seçmek zorundasınız. İş vizesi için resmi bir davetiyeye ihtiyacınız olur, beyan edemezseniz vizeniz red edilir (hatta vize görüşmesinde dosyanız bile kabul edilmez bazı elçiliklerde).

• @cemciftcioglu Yani şengen vize türümü Turist olarak seçip yine Viyana'daki Amerika konsolosluğunda ki randevumu onlara belirtmem gerekiyor doğru mu anladım.

• @Flight101 Viyana benim de konuşmuştuk daha önce , yani seçmemiz gereken vize türü Turistikmiş

• ⭐⭐

Daha önce schengen aldınız mı? Almadıysanız ilk schengen için Avusturya iyi bir seçim değil, hatta Amerikan konsolosluğunda göçmen vize görüşmem var demek hiç iyi bir seçim değil...Şahsen ben bu yolu tercih etmem...En kolay Avrupa daki turistik bir ülkeden schengen bölgesine giriş yapmak sonrasında Viyana'ya ulaşmak diye düşünüyorum....Daha önce schengen vizelerimiz olmasına rağmen bu şekilde ilerleyeceğiz...

Edit: Avusturya, AB üyesi olan Bulgaristan ve Romanya'nın serbest dolaşımını veto ediyordu geçen hafta bu vetoyu kaldırdı...

• @Flight101 yanıt için teşekkürler ancak göçmen vize görüşmem var demem neden iyi değil? o kısmı anlamadım.

• ⭐⭐

@alparslan34 Konsolosluk "Bu kişi göçmenlik için görüşmeye geliyor belli ki gemileri yakmış, eğer Amerika veto ederse benim toprağımda kalır mı?" diye düşünebilir...

• @alparslan34 schengen için bunlarıda düşünün derim;

18 Eylül İtalya turistik başvuru
    15 Aralık olarak seyahat tarihi bildirmiştim
    12 aralıkta pasaportum geldi. Arada geçen süre konsoloslukta rehin kaldı pasaport.
    Son vizem 1 yıllık olmasına ragmen bu sefer 6 ay verdiler.
    geçen senelerde Max 3 günde konsolosluktan gelen pasaport

• Merhaba tekrardan Hong Kong ben ve esimin Ocak ilk haftasi Hong Kongta mulakat var, esimin eski esinden 2 cocugu var ve DV2025 bulteni sonuna kadar Agustos sonuna kadar Ankara da mulakat randevusuna katilma haklari var mi ? Biz oncesinden Hong Kong da mulakata katilacagiz, cocuklarin boyle bir hakki Ankara iyi ilerler mulakatlarda hizli olursa, cocuklar icin bu hakkimizi kullanabiliyormuyuz ? Biz oncesinde Amerika ya girebilirmiyiz ? Cocuklarim mulakatlari gelmeden.

• @TuttoSPORT zaten hongkong 12 bine kadar mülakat verdiği için bu bir şey ifade etmez

• Suanda kafamiz inanilmaz karisti, Hong Kong da mulakatimiz var.
    Talihli benim ve yeni evlendigim esimi DS260 formuna ekledim, iki cocugu var.Bende esimde, esimin cocuklarini DS260 formlarimiza cocuklari ekledik.
    Ayrica ADD APP kismindan cocuklari da DS260 formu acarak eklememiz gerekiyor muydu ?
    Mualakata katilacak veya katilmayacak olsalar bile ?

Bu sayfada cocuklarin isimlerinin gozukmesi gerekiyor mu ?
    020d494a-e918-41b1-b09e-8980106a8214-image.png

• @veyso34 Gerekli evrakları dikkatli incelerseniz "diploma aslı" talep ediliyor e-devletten alınan belge "mezun belgesi" diploma aslı değil. Yanlış hatırlamıyorsam dv2024 talihlisi biri ankarada e devletteki mezun belgesini sunduğu için sorun yaşamıştı.

• @rezanclz merhaba Ankara lise mezunu belgesini kabul ediyor dimi? Bilginiz var mı acaba ( apostil li noter onaylı) .

• Referenced by  Flight101 Flight101 

• @SEYMENOGLU
    Selamlar, evet ds-260 formunuzunda listeli bir sekilde var olmasi gerekiyordu, sizin sonradan eklemeniz demek ilk basvurunuzu yaparken cocuklarinizi basvuru formunuzda belirtmediginiz anlamina geliyor.
    Talihlinin cocuklari ya da bosanmis esten cocuklari, eger 21 yas altinda ve hali hazirda Amerikan vatandasi degilse bu listede isimlerinin yer almasi gerekiyor, bu bir cekilis kuralidir ve aksi halde diskalifiye olma sebebidir.

• @ugursway Cocuklar bizimle Amerika ya gelmeyecekse de bu summary information da gozukmeleri gerekiyor mu ? DS260 formlarimizda cocuklarin bilgileri yazdik ama ayri ayri onlara ds260 formu doldurmadik,pasaportlarini eski esten dolayi cikartamadimiz icin. biz Amerika ya gidip greencardlarimizi aldiktan sonra 21 yas alti cocuklari greencard basvurusu yapabilecegimizi dusunduk. ilerleyen aylarda sartlar degisecegi icin. yanlis bir yol mu izliyoruz ? cozemedik

• @Flight101, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Daha önce schengen aldınız mı? Almadıysanız ilk schengen için Avusturya iyi bir seçim değil, hatta Amerikan konsolosluğunda göçmen vize görüşmem var demek hiç iyi bir seçim değil...Şahsen ben bu yolu tercih etmem...En kolay Avrupa daki turistik bir ülkeden schengen bölgesine giriş yapmak sonrasında Viyana'ya ulaşmak diye düşünüyorum....Daha önce schengen vizelerimiz olmasına rağmen bu şekilde ilerleyeceğiz...

Edit: Avusturya, AB üyesi olan Bulgaristan ve Romanya'nın serbest dolaşımını veto ediyordu geçen hafta bu vetoyu kaldırdı...

Selamlar, Bulgaristan ve Romanya haricin de avrupa'da ki hangi ülkeden en kolay turistik vize alarak shenghen bölgesine giriş yapıp sonrasında Viyanaya ulaşabiliriz?

Benzer Başlıklar

• 316
  • 880
  • 642
  • 8486
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

83

51.2k
Users

4.8k
Topics

475.6k

| | | |