Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

• @cttl Muscat ı 2 Ocak datalarında şeffaf olarak göreceğiz. Umut bağlanmamasını öneriyorum.

• @minnesota çok çok teşekkür ederim umarım sorunsuzca hep beraber vizelerimizi alırız. Geçen yıl bizim numaralarimiz ocak ayında mülakat almis bizde aylardır bu tarihi bekledik. Sürekli forum ve Excel listesinde takipteyim haber alır almaz mutlaka haberdar edeceğim. Size ve ailenize bol şans hepimiz hayallerimize kavusalim .

• @Gs1905 Hong Kong ta konsolosluğa bağlı Aslı Hanım tercüman eğer sorun olucaksa ve içiniz rahat edecekse kendisi irtibata geçersiniz tercüme ediyor diye biliyorum daha önce bilgisini paylaştım ulaşamazsanız kendisine irtibata gireririm
    ikinci plan olarak yakın zamanda sizden sonra gelecek varsa rica edin o arkadaş tercümeleri getirebilir
    Belgeleri apositil yada noter onayı yaptırmadık 2023 2024 ve bu seneki arkadaşlar sadece tercümanın kaşesi vardı

• @SEYMENOGLU benimde aynı diploma aslı yok lisemden karekodlu belgeyi tercüme ettirdim noter yada apasitil yaptırmadım üniversite diplomasınıda İngilizce Türkçe olduğundan direk o şekilde ibraz ettim tabi içiniz rahat olsun isterseniz tercüme ettirebilirsiniz
    Genel bilgilendirme : 2023 ve 2024 Hong Kong mülakatlarında ne noter nede apositil yaptırılmadı bu senede aynı devam ediyor diye okudum genelde sağlam olsun diye düşünen arkadaşlar olabilir ve masrafa girebilir gerek yok kendisine ve sonradan mülakata girecek arkadaşlara kötü sonuçlara sebeb olabilir evrak karmaşası oluşur konsolosluk çalışanları her ülkenin evrakını bilmez her sene ilk mülakata giren beyan edene göre baz alıyor diye düşünüyorum önceki senelerde olduğu gibi 2023 de ilk mülakata giren ve tecrübe eden arkadaşlar sayesiyle hem masrafsız hemde stressiz hallettik Hong Kong apositil ve notersiz devam ediyor.

• Mülakat tarihinin değiştiği mail yolu ile iletildi fakat ESC sayfasında güncelleme yapılmadı. Bu normal bir süreç midir ?

• @cttl, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Muscat tam bir kumar… Aslında @Ben-Batur ‘u bile zorlamışlardı, nerdeyse kabul etmeyeceklerdi. Ve o gün ayıkmış bile olabilirler FAM mevzusuna.
    Ben olsam tek kurşunumu Muscat’ta harcamazdım.

@aress, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Muscat'a sorduğum sorunun cevabı gelmiş. Dosya taşımayı kabul etmediklerini söylediler. Mailde şu şekilde:

Thank you for your email.
    Unfortunately, the U.S. Embassy in Oman is unable to accept DV transfers beyond those already scheduled at post.
    Please note, selection to participate in the Diversity Visa program is not a guarantee of a visa or an interview, and each program year ends with some selectees receiving neither.
    Regards,
    Muscat IV (FA)

Sanırım sadece kcc ile transfer edenleri kabul ediyor.

Daha taşımayacağım. Zaten 5 kişi var önümde. Bir sonraki dağıtımda umarım mülakat planlanır.

• Muscattan hala haber gelmedi. Bende HK ya taşıyım diyorum ama şöyle bir durum var. Ciğerimde zatürre yüzünden leke var. Ankara'da balgam testine kalanlar 8 haftadan önce sonuçları alamamışlar. Bu süreç HK,BK veya yurtdışında da aynı mı yoksa ülkeden ülkeye değişen bir şey mi? Eğer 8 haftaysa Hk taşımam mantıklı değil bilgisi olan yardım edebilir mi?

• Herkese merhaba,
    12 Şubat'ta mülakat tarihi aldım. Ds-260 formunu doldururken eşimin isim-soyisim kısmını ters doldurmuşum. Sıkıntı çıkarır mı?

• Muscatı beklemeli mi yoksa direk hong konga geçmeli mi? KCC ile dosyamı taşımıştım 2 dağıtımdır mülakat gelmiyor üzücü

• @mehmetserdarnar
    Selamlar, bu surec minumun 7-8 haftadan baslamaktadir. Butun konsoloslurda durum bu sekildedir. Bunun sebebi ise balgam testinizden en erken sonuclarin bu tarihlerde elde edilmesidir. Siz mulakatiniz planlanma durumuna gore alabilceginiz en erken tarihe saglik muayne tarihi alabilirsiniz. Cn numaraniz ilgili konloslusluklara gore dusuk, bu yuzden endiselemeyiniz, sureciniz zaman engeline takilmayacaktir.
    Alternatif olarak, surecinizi hizlandirma ihtimaline karsi su sekilde yol izleyebilirsiniz, ise yaracagi kesin degil ama bir ihtimal olarak, TR’de bulunan bir saglik kurulusundan balgam testi yaptirip, sonuclarinizi, mulakata gireceginiz ulkenin saglik kurulusuna ibraz edebilirsiniz. Bol sanslar.

• @ugursway testi buradan almayı sordum ama ilgili ülkenin konsolosluğunun anlaşmalı olduğu kurumlardan alabilirsiniz dediler kabul etmediler. hk bana mailiyetli gelir bu durumda (uçak bileti). Ocakta BKya mail atacaz en kötü ihtimalle

• Merhaba hong konga dosyamı taşımak istiyorum. Hatta mail bile attım ama benden bir adres istediler hong kongta kalacağım bir adres. Fakat daha hiçbir yer ayarlamadım ki mülakat tarihi belli olmadan nasıl ayarlayayım. Random bir airbnb adresi versem sorun çıkar mı acaba?

Gelen mailde şu şekilde:

Thank you for your inquiry.

Once the DS-260 for the Principal Applicant has been submitted, the interview location can only be updated by the Kentucky Consular Center (KCC). Please send your request to [email protected] with the physical address which you will be present at during the time of your interview. Unless the applicants are in the U.S. and adjusting status, all applicants on the case will be scheduled for interview with the Principal Applicant. You should contact the U.S. Embassy or Consulate directly to arrange separate interviews, if needed.

If your interview has already been scheduled, you must contact the U.S. embassy or consulate to request a transfer of your case. The U.S. embassy or consulate will determine if it accepts your case for transfer.

• @mehmetserdarnar
    Kime nasil sordunuz bilmiyorum. TR’den aldiginiz test sonucunu ya da saglik raporunu baska ulkenin konsolosluguna direk sunmaktan bahsediyorsaniz kabul olmayacaktir elbet. Benim soyledigim durum bu degil. Siz tuberkuloz suphesi nedeniyle balgam testi istenebilecegini soyluyorsunuz, ben de size bu testi onceden TR’de ozel bir klinikte yaptirip, mulakata hangi ulkede girecekseniz o ulkenin saglik kurulusuna sunarak, kabul edilme ihtimalini degerlendirmeniz ve bu sekilde vize basim sureciniz icin zaman kazanabilirsiniz diyorum. Eger muayenenizi yapacak doktor, sundugunuz sonuclari yeterli bulursa tekrardan balgan testi istemeyebilir, ama yine de bunun zayif bir ihtimal oldugunu unutmayiniz.

• @yck06 götürebilirsiniz bizden önceki arkadaşlar yemek konusunda uyardılar bizde konserve götürdük barbunya pilaki sarma balık konservesi helva götürdük tost ekmeği ekmek özelikle çok pahalı bir arkadaşımızın çocuğuna götürdük aileli çocuklu arkadaşlar çocuklarına göre hareket etmeli havalimanında sorun çıkmadı hong kongta yiyeceklere alışmak zor
    Otel de kalacaksanız yumurta haşlama makinesi uzun kalacaksanız xioamiden airfryer ordan alabilirsiniz Airnb tutacaksanız evde mutfak malzemesi olur

• merhabalar mülakat mailimizi aldık. ds260 formumu bekar yollamıştım evlendikten sonra eşimi de add application olarak ekledik. şimdi de dosyamı açtırmam gerekiyor. Forumda okuduğum bilgilere göre [email protected] adresine "case numara unlocking ds-260" başlıklı maile
    isim soyisim
    case no
    ay/gün/yıl doğum tarihi
    Dear Sir/Madam
    Please unlock my DS260 form as I would like to make some revisions.
    Thank you.
    ve dosya olarak da evlilik cüzdanımızın fotoğrafını koymam gerekiyor sanırım.
    Ekstra bir şey yapılması gerekiyor mu veya yanlış bir şey var mı? Yardımcı olursanız çok sevinirim.

• @ilkenil ve ds260 formumu açtırmam gerektiği için sağlık randevusunu düzenledikten sonra mı almam gerekiyor? yoksa şimdi alsam da sıkıntı olmaz mı?

• @ilkenil mülakatınız hayırlı olsun. Bildiğim kadarıyla dosyanız aktif olduğu için KCC den değil, mülakat aldığınız konsolosluk ile iletişime geçerek formları açtırıyorsunuz.
    Ben Viyana ile aşağıda ki örnek maili atarak iletişime geçtim ve o şekilde çözdüm.

Dear Sir/Madam

I hope all is well. I am writing to request an update to my DS-260 form. Below are the required details;

Case Number:
    Principal Applicant Name:
    Preference Category: DV DIVERSITY
    Date of Birth:

Case Number:
    Applicant Name:
    Beneficiaries:
    Date of Birth:

Reason for update; xxxxxxxxxx…

Thank you for your assistance.
    Kind regards

• @ilkenil
    Selamlar, dosyaniza mulakat planlandigi icin KCC ile artik bir isiniz kalmadi. Ankara Buyukelciligine, evlilik cuzdaninizla beraber e-mail atarak dosyanizda duzenleme yapmak istediginizi belirtebilirsiniz. Tebrikler, bol sanslar.

• @Feyzanur-Kayadibi merhaba hayırlı olsun. imzanızı guncellermisiniz. Excel tablosunda isminizi göremedim rica etsem tabloya forum isminizle bilgilerinizi girermisiniz.

• @Feyzanur-Kayadibi Merhaba birşey sormak istiyorum mülakat mailini ne zaman aldınız acaba numaranız 2XXX lerde benim numaramsa daha düşük o yüzden soruyorum

Benzer Başlıklar

• 153
  • 316
  • 791
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

67

55.9k
Users

4.8k
Topics

484.7k

| | | |