Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

• @gucarslan teşekkür ederim.

• @yasincl baktım ona da ama ayarlayamadım malesef

• @10urdmn evet denedim 3ünü de ama net bir dönüş alamadım dolayıyla da hala ayarlayamadım ne yazık ki

• @sedaa marinaya wp üzerinden ulaşmayı deneyin döneceklerdir. Eğer günler doluysa şunu teklif edebilirsiniz onlara:
    Covid19 paketinde 6 adet mevcutmuş, eğer yanınıza, aynı güne 2,3 kişi daha bulabilirseniz size gün açacaklardır. Covid randevusu ayarlayamayanlar bunu görüp bir araya gelirseniz halledersiniz bence. (ara sıra virtusun sitesi düzelmiş mi ve marinada gün açılmış mı diye de kontrol etmeniz faydanızadır)

• @10urdmn Bizde aşı için randevu alamadık 24 ünde aşı olmamız lazım 2 kişiyiz arkadaşlar bu tarihe 4 kişi bulursak gidip şansımızı deneyebiliriz.

• @brccc evet toplu şekilde marinaya veya virtusa ulaşın bence

• @zeynepk3535 sağlık randevusundan hemen sonra gitmemenizi tavsiye ederim önceki yıllarda olduğu gibi rapor da sıkıntı olunca geri çağrılabilrsiniz röntgen tekrar çekimi gibi vs tekrardan apar topar gitmek zorunda kalabilirsiniz daha sonraki süreçte biletleri iyi ayarlamakta fayda var hava koşullarından dolayı konsolosluklar kapalı olabiliyor pasaportu teslim alımı gecikebiliyor

• @halildnrts34 diplomanizin aslını yeminli tercümana çeviri yaptırıp noter onayı ve apostil yaptırmanız gerekiyor
    Apostil için yetkili noter onayı isteniyor bilginiz olsun her noterin yetkisi olmayabiliyor
    Ya da diplomanizda soğuk damga varsa ve diplomanizdaki imza sahibi apostil yetkisi varsa kaymakamlık o şekilde de apostil yapıyor
    Ben çeviri yaptırıp noter onayı ardından apostil yaptırdım

• @onurakbas lise mezuniyet belgesini zaten e-devletten barkodlu olarak çıkardım, yine de ingilizceye tercüme ettirip apostilletmek mi gerekiyor?

• @Uzuzi diplomamın aslını bulamadığım için mezun olduğum liseden gidip ingilizce transkript aldım, daha sonra okul müdürü imzaladı ve mühür vurdu ama yeterli olur mu pek emin olamadım açıkçası.

• @Uzuzi Benim diplomam Rusça. Rus konsolosluğundan aldığım adli sicil kaydının ve diplomanın sadece yeminli tercümesini Viyana’ya gönderip yeterli midir diye sorduğumda bugün evet cevabını verdiler.

• @halildnrts34 belgeleri Viyana’ya mail olarak atıp yeterli olup olmadığını öğrenebilirsiniz. Ben öyle yaptım

• @halildnrts34 e devletten mezun belgesi de alırsanız daha iyi olur sanırım
    Ayrıca Viyana ya bir mail atıp sorabilirsiniz de durumunuzu çok yardımcı oluyorlar , yeterli olup olmayacağını öğrenmiş olursunuz

• @ogo doğrudur zaten apistilli olsun gibi birşey belirtmemisler sadece İngilizce tercüme olsun denmiş evrak listesinde
    Bizim amacimiz Amerika da diploma istendiği ya da lazım olduğu bir durumda hazır çeviri yapilmisken hepsini yaptıralım elimizde hazır bulunsun şeklinde idi sonuçta her yerde geçerli sayılabilmesi için apostil gerekiyor
    O yüzden konsolosluğu da o şekilde hazırladık

• @halildnrts34 Gelen mailde ilgili kısmı bu iletiye ekliyorum:

Please bring a printout of your eDevlet documents with the barcode to the interview. No translation is required for the eDevlet documents.

The eDevlet document should consist of your date of birth, marital status, high school and university graduation (if available). This applies to all applicants.

Barkodlu çıktı aldıysanız çeviriye gerek yok diyor. Direk edevlet olarak yazmışlar, sistemimize hakimler anlaşılan. Ben mail içeriği neyse ona göre hazırlandım, sorunsuz atlatırız hep birlikte inşallah.

• @onurakbas

Lise diplomaniz DV uygunlugunuz icin baktiklari bir doküman oldugu icin orjinalini yaniniza alın ve ingilizceye çevirin konsoloslugun onceki yillar talep ettigi uygulamalara göre de apostil yaptirin. Riske atmaya gerek yok diye düşünüyorum.

• Merhaba, yoklama kaçağı olmak Green card almaya engel mi? Askerlik durum belgesi çıkmıyor ya o yüzden.

• Merhabalar, ben dosyamı ankaradan hong konga aldırmak için açtırdım, ancak lokasyon kısmını review kısmından editleyemiyorum, yani pasif görülüyor yardımcı olursanız sevinirim.

• Merhaba,
    Ankara'da ceviri yaptıran var mı? Tercüme bürosu önerisinde bulunabilir misiniz? Bir de ne kadar tutuyor tercüme+noter+apostil? Ben aşağıdaki belgelerden sadece lise diplomaları ve askerlik durum belgesini tercüme+noter+apostil yaptırsam olur diye düşünüyorum. Diğerleri çok dilli belgeler zaten. Ancak Formül A (Apostil yaptırdım kaymakamlıkta) Muscat tarafından anlaşılır mı emin olamadım.

Doğum Belgesi (Formül A) (Çok Dilli)
    Adli Sicil Kaydı (eDevlet'den ingilizce)
    Lise Diploması - > Çeviri
    Aile Cüzdanı (Çok Dilli)
    Eş için; +Askerlik durum belgesi - > Çeviri

Bir de Lisans, Yüksek Lisans diplomalarını istiyorlar mı? İngilizce/Türkçe diplomalar. Aslı gibidir damgalı fotokopilerini almıştım üniversiteden. Apostil gerekir mi?

• Tekrar merhabalar herkes iyidir umarım. Sıram 16binlerde, viyana için 7Şubat-7 Mart arasında 10 gün kalabileceğim Multi giriş shengen vizesi aldım. Fakat mülakatı bu tarihlere uymayacak şekilde verirlerse nasıl bir yol izlemeliyim? Benzer bir durum yaşayan var mı?

İkinci olarak da banka hesabımızda 500bin kadar para bulundurmamız öneriliyor, bu çok mümkün değil gibi benim için. Nasıl bir yol izleyebilirim bunun yerine? Üzerime kayıtlı tapu vs. yok. Ailemin üzerine kayıtlı olan tapuları vs mi göstermeliyim?

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

80

51.2k
Users

4.8k
Topics

475.6k

| | | |