Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

• @Håkan-Yıldız, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhabalar forumda yeniyim, mülakat tarihleri ilgili pek fikrim yok açıkçası. Benim numarama Türkiye de sıra gelme ihtimali var mıdır. ? Ve gelirse de ne zaman gelir şimdiden teşekkür ederim .

Hoşgeldiniz,Ankara konsolosluğu burada meşhurdur kimse bu konsolosluğun sorumluluğunu alarak size sıra gelir diyerek vebal almak istemez ancak önceki yıllarda sizin numaralarınıza sıra geldi diye bir bilgi verebilir,bu her zaman bir risk çünkü her yıl farklı bir sürpriz olabiliyor.Forumu aktif takip ederek sıra şuan nerelerde öğrenebilirsiniz ve bir fikriniz oluşabilir.2025 excel'ini ve geçmiş iletileri inceleyerek şuan hangi numaralara kadar mülakat verilmiş öğrenebilirsiniz.

• @akara Merhaba, ben evraklarımı hazır ettim ancak diplomalarımızda ingilizcelerde yazdığı için çevirttirmedim. Acaba sizin sadece Türkçe mi yoksa her halükarda çeviri yaptırıyor muyuz? Teşekkürler.

• Merhaba benim case number 3014 ama bana mail gelmedi Ankara’dan bilgisi olan varmı 6 bine kadar mail gitmiş diye duydum lütfen bilginiz varsa cevap veriniz teşekkürler

• @onurakbas lise diplomalarımız Türkçe oldugundan mecburen çeviri yaptırıyoruz. Apostil olsun istedik Amerika'da lazım oldugunda bir daha uğraşmamak için apostil olması içinde mecburen noterde onay gerekiyor. Üniv diplomam ingilizce supplement oldugundan gerek kalmadı.

• @myof61 kcc mail atabilirsin mülakat tarihim belli mi diye

• ⭐⭐

@myof61 Selamlar
    Bucketlist..

1. Vize sürecinin imzaya taşınması ve imzada güncellemelerin yapılması..İşte link https://yesilkartforum.com/forum/topic/2184/vize-surecinizi-imzaniza-tasiyin
    2. DV2025 excel tablosuna bilgilerin girilmesi...İşte tablo https://bit.ly/4b6swID
    3. DV2025 Aşamaları başlığının ilk iletisinden itibaren okunması. Süreç ile ilgili soruların bu başlık altında sorulması...İşte link https://yesilkartforum.com/forum/topic/7230/dv2025-2025-green-card-lotosu-aşamaları
    4. DV2024 ve DV2025 Mülakat Deneyimleri başlıklarının takip edilmesi

Sürecinizi en iyi şekilde yönetebilmeniz, sorularınıza daha hızlı ve net cevaplar almanız açısından önemlidir.
    Sürecinizde başarılar...

• Referenced by  Flight101 Flight101 

• @akara Univ diplomanız ingilizce ise, Viyana özelinde Türkçe lise diplomanızı apostilletmeniz yeterli diye biliyorum. Daha bilgili arkadaşlar teyit ederse sevinirim. ABD de lazım olur diye yaptırıyorsanız o başka tabi.
    (not: e devlet ten varsa barkodlu lise mezun belgeniz de yanınızda olsun)

• @MehmetY daha önce bu konu ile ilgili Viyana’ya sorduğum soruyu paylaşmıştım. Viyana en son mezun olunan okulun diplomasını istiyor. Üniversite diploması varsa lise diplomasına gerek yok diye cevap gelmişti. Benim Lisans diplomam Türkçe olduğu için çeviri yaptırıp noter onayı ve apostil yaptırdım, liseyi götürmeyeceğim.(zaten e-devlet te de yok benim diplomalarım.)

• @Emre-Kurtulmuş, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Mustafa-Furkan-Şahan şu anda dikkat etmeniz gereken nokta sizin dosyanız neden AS bölgesinden seçilmiş halde. Başvuru sırasında doğum yerinizi türkiye dışında bir yer mi girdiğiniz ve o girdiğiniz ülkeyle bir bağınız var mı? Eğer yoksa yanlışlıkla türkiye yerine bir asya ülkesi girdiyseniz bu işlem size mülakatta sorun çıkarabilir bilginiz olsun

Selamlar ben Türk vatandaşıyım. Eşimin Fas ve Türkiye çifte vatandaşlığı var. Dv 2025 Green Card başvuru formunu doldurduğumda doğduğu ülke Fas olarak yazdım. Fakat çekilşe uygunluk ülkesi NO diyerek Türkiye seçtim ve EU bölgesinden eşim green card kazandı. Ankaranın çok ağır hareket etmesinden ötürü EU olan Dosyamızı KKC ile FAS a taşıdık ve mülakat maili bekliyoruz. Çekilişe uygunluk ülkesi EU bölgesinden kazanan olarak Fas da mülakat zamanı problem yaşarmıyız veya elenme riskimiz varmı?

• @deebee, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Mustafa-Furkan-Şahan, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhabalar. Hong kong’a mülakat taşıma maili attım. Mail sonucunda benim case numberımın eşleşmediğini ilettiler. Ben case numberımı 2025EU57XX olarak belirttim. Fakat 2025AS57XX imiş. Bundan dolayı 1-2 günüm boşa gitti. Siz daha dikkatli olun arkadaşlar.

Yazdığınız şeyi tam olarak anlayamadım, case no’nun eşleşmemesi gibi bir şey hata yapmadıysanız mümkün değil. Doğum yerinize göre case no’nuzun bölgesi otomatik atanır.

Seçildiğinizi öğrendiğiniz sayfada case no’nuz açıkca yazar ve ne yazıyorsa o’dur. Doğum yeriniz TÜRKİYE ise ve doğru seçim yaptıysanız case no’nuzun EU ile başlaması gerekir.

Yine kazandığınızı öğrendiğiniz sayfadan foreign state chargebilityde ne yazdığını kontrol edebilirsiniz.

Türkiye doğumluysanız ve başka ülke yazıyorsa bu seçim yaparken yanlışlık yaptığınızı gösterir ve çok yüksek ihtimalle mülakatta elenme sebebiniz olur.

Selamlar ben Türk vatandaşıyım. Eşimin Fas ve Türkiye çifte vatandaşlığı var. Dv 2025 Green Card başvuru formunu doldurduğumda doğduğu ülke Fas olarak yazdım. Fakat çekilşe uygunluk ülkesi NO diyerek Türkiye seçtim ve EU bölgesinden eşim green card kazandı. Ankaranın çok ağır hareket etmesinden ötürü EU olan Dosyamızı KKC ile FAS a taşıdık ve mülakat maili bekliyoruz. Çekilişe uygunluk ülkesi EU bölgesinden kazanan olarak Fas da mülakat zamanı problem yaşarmıyız veya elenme riskimiz varmı?

@gucarslan Uğur bey siz de bu konu hakkında görüşünüzü paylaşırsanız memnun olurum.

• Evlilik sonrasi esimi eklemek icin Hong Kong a email attim, https://ceac.state.gov/ceac/ adresinde DS260 formu summary information sayfasinda SPOUSE kisminda esimin kizlik soyadiyla isim acilmis.
    Daha once esini ekleyen kisilerde de durum boyle mi ?
    Bunu duzeltmeleri icin mail attim ancak boyle cevap verdiler.

Upon the receipt of your email below, the DS-260 of Mr. Sxxxxx, Nxxx has been re-opened for updating information. Please submit a updated DS260 before the interview.
    Please scan the DS260 for your spouse in PDF format and send to us by responding to this email. Upon receipt, we will sed you the appointment notification for you and your spouse for medical purpose.

Ayrica mulakat tarihi sayfasinda Beneficiaries:None olarak gozukmeye devam ediyor. Esini ekleyenlerde de durum boyle mi ?

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Ugur-2 merhaba,
    eşinizin doğum ülkesi fas olarak başvuru yaptıysanız nasıl EU bölgesinden seçilebilir ki? (uygunluk ülkesini Türkiye seçemezsiniz)
    doğum ülkesinin dışında (eğer çekilişe uygun değilse o ülke) farklı bir region seçemezsiniz.
    bu şekilde vize almanız mümkün değil.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@SEYMENOGLU siz onlara remsi evlilik kaydınızı gönderdiniz mi?

• @gucarslan FORMUL B esimin yeni pasaportu evlilik cuzdani ve summary information sayfasiyla olayi anlatan mail attim simdi.

• @onurakbas diplomanın aslında ingilizcesi de varsa (ünv ve üzeri diplomalarda var) o zaman gerek yok diye biliyorum, bizde lise diplomamızı, askerlik belgesi, bu zamana kadar olunmuş aşılar, antikor testi bir de vukuatlı nüfus kayıt çevirtilecek, başka bir eksik göremiyorum ben, bizim konsolosluk için durum bu HNK

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@SEYMENOGLU onlara baştan yeni soyadının bulunduğu resmi evlilik bilgilerini atmadıysanız eski bilgilerle açmaları normal.
    gelecek cevabı bekleyelim.

• @gucarslan Bastan attigim e mail de evlilik cuzdani, formul b ve esimin kizlik soyadiyla olan pasaportuydu, beklemedeyim.
    Tesekkurler cevaplariniz icin.

• @myof61, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhaba benim case number 3014 ama bana mail gelmedi Ankara’dan bilgisi olan varmı 6 bine kadar mail gitmiş diye duydum lütfen bilginiz varsa cevap veriniz teşekkürler

Böyle bir bilgiyi nerden edindiniz bilmiyorum ama her söylenilene inanmayın derim, sondan başlayarak bile okusanız karşınıza onlarca 3 -4 binlerde olup dosya taşıyan göreceksiniz, birinci sayfada bu yıla ait excel listesinin linki var bir incelemenizi forumda biraz sık vakit geçirmenizi tavsiye ederim.

• CAC2.jpg
    ahya.jpg

Evlendikten sonra ds 260 ı açtırıp isim soy isim pasaport değişikliği yaptık. Görsellerde iki ayrı konsolosluk işlemi gözüküyor. Benim hem kızlık soyadımla hem de evlendikten sonraki soy adımla DS260 formu gözüküyor. Arkadaşımızın sayfasında sadece kızlık soy adıyla asıl talihli ve eşi( pasaport değişikliği yapmışlar) gözüküyor. Bu durumda formlar birbirinden farklı yapılması gereken bir şey var mı? Konsolosluğa mail atmam gerekir mi?

• Altın bozdurup tl ile sanal dolar satın alsam banka üzerinde kabul edilebilir mi acaba

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

78

55.9k
Users

4.8k
Topics

484.7k

| | | |