Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

• @10urdmn Onur kardeşim İnşallah senin ve tüm talihlilerin vizesi onaylanır. Yaşadığınız sevince ortak olmak en büyük isteğim.

• Öncelikle forum emektarlarına teşekkür etmek istiyorum incelediğim her başlık ayrı bir farkındalık katıyor. Ben DS260'ı doldurmadan önce forumda üye olmadığım için bir hata etmişim. Geçmişte kalınan adreslere Erasmus nedeniyle Macaristan'da bulunduğum kısmı eklememişim. 8 Ocak tarihinde mülakatım var, KCC'ye mail ilettiğimde konsolosluk ile irtibata geçmemi söylediler. Forumda DS260'ı açtırmakla alakalı farklı değerlendirmeler gördüğüm için fikirlerinizi almak isterim. Geçmiş adresler kısmını doldururken hata yaptığımı Erasmus adresimi bildirmek istediğimi belirtir bir e-posta iletmeli miyim sizce? DS260'ı açmalarını mı isteyeyim yoksa bir önceki pasaportum ve Macaristan oturum kartımla mülakat sırasında bilgileri eksik girdiğimi mi beyan etmeliyim? Yönlendirmeleriniz için şimdiden çok teşekkür ederim.

• Merhabalar formül a yi e devletten alamadığımız için nufüsa geldik ama buradanda eşimin formül a sı kızlık soyadı ile çıkıyor nufüsa kayıt belgesi olduğu için bu şekilde çıkması gerekiyor diyorlar ve belgeler barkodlu değil mühürlü. Bununla ilgili bilgisi olan var mı? Formül a yi evlendikten sonraki soyad ile alabiliyor muyuz?

• @mert06
    e-Devletten neden alamadınız görünmüyormu ?
    2814ef47-52a9-473a-9bdb-a5580e99b8e8-image.png

• @mert06 çerçeve içine aldım evlendikten sonraki soyadı yazıyor. Hatta bizimkisinde eşim kızlık soyadınıda kullanmak istediği için ikisi birlikte görünüyor.

e1b91d11-4bac-4b45-abb9-60c36c90722b-image.png

• @metinbeci, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@mert06
    e-Devletten neden alamadınız görünmüyormu ?
    2814ef47-52a9-473a-9bdb-a5580e99b8e8-image.png

Bu kısımda da alıyoruz ama kızlık soyadı ile çıkıyor

• @mert06 kimlik kartında evlendikten sonraki soyadı yazıyorsa nüfusta görünüyor olmalı. Yine sorunu çözecek olan ilçe nüfus müdürlüğü. nüfustaki memura attığım örnek görseli gösterin .

• @metinbeci bu belgede eşinizin anne babasının soyadı doğru mu?

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@alpacov ne kadar süreyle kaldınız macaristan'da?

• Viyana’dan gelen mailde e-devlet dokümanlarının tercümesine gerek yok diyordu, şimdi aklıma takıldı, kendimiz için formül-a alabiliyoruz e-devletten fakat çocuğumuz için mecburen nüfus müdürlüğünden almamız gerekecek, böyle olunca da barcode vs olmayacak. Çocuk için alınan formül-a nin da tercümesi ve noter onayı gerekecektir sanırım değil mi? Mülakat deneyimleri birkaç örnekten baktım ama orada sanki e-devletten alinmiş gibi yazilmis.

• @gucarslan abi Eramus programı dahilinde 5 ay kaldım. 2015 yılında.

• @gizemctr evet doğru, farklı mı olması gerektiğini düşündünüz acaba,annenınde soyadı babanın soyadı neyse o olmalı(eger bizim gibi anne kendı kızlık soyadınıda ekletmedıyse). @mert06 beyin konusu eşinin kızlık soyadının gözükmesiyle ilgili muhtemelen sistemsel olarak hata var. olabiliyor benimde askerlik belgemde doğum yerim yanlıs gosterıyordu edevlette. askerlik subesıne gıdıp 10 sanıyede duzelttıler sonra edevlette guncellendı hemen. Bu konununda buna benzer bir hata olabileceğini düşünüyorum.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@alpacov o halde police report almanıza gerek yok.
    mülakat sırasında sorarlarsa uzun süre kalmadığım için beyan etmemiştim dersiniz.
    onlar talep etmedikçe eski pasaport ve oturum kartınızı beyan etmeyin.
    mülakatınızda bol şans.

• @gucarslan Çok teşekkür ederim. Bu durumda Macaristan'da konaklama evraklarımı yanıma alacağım ancak sorulmadığı müddetçe beyan etmeyeceğim.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@alpacov doğrudur.
    endişe edecek bir durum yok. eğer police report alacak süre kadar kalmış olsaydınız mecburen belirtmeniz gerekirdi.
    ilgili bütün evraklarınız yanınızda olsun, sorulduğunda uzun süreli yerleşik kalış olmadığı için belirtmediğiniz bildirirsiniz.

• @metinbeci, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@mert06 çerçeve içine aldım evlendikten sonraki soyadı yazıyor. Hatta bizimkisinde eşim kızlık soyadınıda kullanmak istediği için ikisi birlikte görünüyor.

e1b91d11-4bac-4b45-abb9-60c36c90722b-image.png

Kime sorduysam ısrarla olması gerekenin bizimki gibi olduğunu formul a doğum belgesi olduğu için kızlık bilgileri ile olduğunu ve formül b nin evlendikten sonraki bilgilerle olması gerektiğini söylediler. Formül a için evlendikten sonraki soyadla veremeyeceklerini belirttiler ısrarla yine de başka bir nüfus müdürlüğüne daha gittik ve yine aynı cevapları aldık.

• @Ahmet-Sarıkurt ben bankaya sordum bu konuyu altın için bunu verebileceklerini söyledi. Ama hisse senedi gibi bankanın aracı oldugu yatırım şirketleri için banka böyle bir belge vereme dedi.

• @Falcon-1 çocuklar için formül a e devlet alabilrisin iz. Belge oluşturmadan önce kendi veya alt/üst soy diyor bunu seçip t.c. girince alırsınız.

• @akara teşekkür ederim, henüz o kısımlara geçmemiştim belgeleri 10 gün önceden toplayacağım için, öyle oluyorsa çok iyi.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

86

50.6k
Users

4.8k
Topics

473.6k

| | | |