Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

• @blueboy21 Haklısın, sadece genel kota olayı canımı sıkıyor, muhtemelen her şey yolunda giderse mayısta mail gelecek ve temmuzda mulakat alacağız, ama o güne genel kota biterse üzülürüm.

• @Ben-Batur akıllarına bir ara geliriz heralde 🤗
    O zaman 3 kez gidip gelmeli olacak gibi duruyor bunlar AIS kullanmıyor mu?

• @TuttoSPORT 3 kez gitmeli bi durum yok, 2 defa gitmeli işte 1-Sağlık 2-Mülakat. AIS sistemi yok konsolosluktan teslim alınıyor direkt

• @Ben-Batur 2.gidişte kaç gün kaldınız toplam o durum sizin için ekstra uzayan bir durum muydu rutin mi?
    Benim durum farklı biraz iş durumundan dolayı Pasaport verme süresi de uzarsa 3 olur

• @TuttoSPORT, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Ben-Batur 2.gidişte kaç gün kaldınız toplam o durum sizin için ekstra uzayan bir durum muydu rutin mi?
    Benim durum farklı biraz iş durumundan dolayı Pasaport verme süresi de uzarsa 3 olur

ikinci gidişte 15-16 gün kaldık ama hem 1 gün erken gittik hem de dönüşte uçak yoktu onu bekledik vs. Zaten vizeyi ve pasaportları en erken 1 haftada verirler diye bekliyorduk ama 12. gün alabildik

Pasaportları beklerken TR'ye dönüp tekrar gitmeyi planlıyorsanız yedek pasaport çıkartın erkenden 🙂

• @Ben-Batur 10 yıllık çıkardım zaten yeni👍
    Çok teşekkürler cevaplar için. Umarım bizde geç olsun ama güç olmasın alırız inşallah ordan

• Tablo yine bozulmis. EXCEL kullanmayi bilmeyenler tablo ile oynamasin lutfen. Bircok kisinin vize istegini 1 e cevirmis 1 kisi.

• ⭐⭐

@atilla-04

Kabul ediyor mu diye sormanızı anlayamadım. Bu iletide sizin sorunuza cevap var zaten:

@vixo

Dr Nicolson dan aldığım mailde 2 adet klinik önerildi, birisi yukarıda belirttiğim gibi Virtus Medical diğeri ise; https://gleneagles.hk/facilities-services/covid-19-vaccination

Dilerseniz kendiniz araştırarak farklı bir klinik bulabilirsiniz demişler mailde.

• @atilla-04, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@vixo peki burda ki covid aşısını nicolsan kabul ediyor değilmi

Dr Nicolson kliniği JN.1 aşısını kabul ettiklerini söyledi. Ayrıca aşıyı muayeneden önce olma zorunluluğu yokmuş fakat sağlık raporunun tamamlanması için mülakat tarihinden en az 5 iş günü önce aşıyı olmanız (ve muhtemelen evrakları teslim etmeniz) gerekiyor diyerek maile dönüş yaptılar.

• Merhaba herkese, benim mülakatta para gösterimi ile ilgili bir sorum mevcut. Ben şu an da remote olarak çalışıyorum ve muhtemelen ilk gidişimize kadar iş bulamazsam, çalıştığım şirkette devam edeceğim bir süre. Mülakat sırasında gelir göstermek için şu an çalıştığım yerden maaş bordrosü almam mantıklı olur mu sizce? Bir artı sağlar mı yani gelirimin olacak olması?

• ⭐⭐

@busedmrcgl Geçmiş tecrübelere baktığımızda nakit para, ev tapusu, araç ruhsatı gibi varlıklar beyan edildiğini görüyoruz...Bordrodan ziyade maaşın yattığı hesapta yeterli para görmek isteyebilirler....
    Mülakat yaklaşmış belli ki imzaya yansıtsak mı, ne dersiniz...
    Sürecinizde başarılar...

• ⭐⭐

@busedmrcgl, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhaba herkese, benim mülakatta para gösterimi ile ilgili bir sorum mevcut. Ben şu an da remote olarak çalışıyorum ve muhtemelen ilk gidişimize kadar iş bulamazsam, çalıştığım şirkette devam edeceğim bir süre. Mülakat sırasında gelir göstermek için şu an çalıştığım yerden maaş bordrosü almam mantıklı olur mu sizce? Bir artı sağlar mı yani gelirimin olacak olması?

Mülakatta şu anki işinizle ilgili bordro göstermenizin bir anlamı yok. Konsolosluk sizden göç ettiğinizde iş bulana kadar ilk aylarınızda gerekli olacak olan birikiminizi görmek ister. Bu nedenle banka hesap dökümü götürmeniz gerekecek.

Ayrıca imzanıza mülakat yeri ve tarihini eklemeniz rica olunur.

• Birikimi göstereceğim ama ekstra her ay aslında çalıştığım için hesabıma para akışı olmaya devam edeceğine dair bir şeyin gösterilmesi artı olur mu diye merak ettim çünkü Amerika'dan iş bulsak sözleşme göstermenin olumlu etkileyeceğini okumuştum forumda. Amerika'da da kendi işime devam edip gelir sağlayabileceğimin göstergesi de bir artı sağlar mı onu merak ettim aslında.

İmzama taşıdım güncel durumu hatırlatmanız için teşekkürler, unutmuşum 🙂

• ⭐⭐

Birikimi göstereceğim ama ekstra her ay aslında çalıştığım için hesabıma para akışı olmaya devam edeceğine dair bir şeyin gösterilmesi artı olur mu diye merak ettim çünkü Amerika'dan iş bulsak sözleşme göstermenin olumlu etkileyeceğini okumuştum forumda. Amerika'da da kendi işime devam edip gelir sağlayabileceğimin göstergesi de bir artı sağlar mı onu merak ettim aslında.

İmzama taşıdım güncel durumu hatırlatmanız için teşekkürler, unutmuşum 🙂

Amerika'daki firma ile bir sözleşmeniz varsa, yanınızda destekleyici belge olarak götürebilirsiniz tabi.

• @Serapp yok hayır. Şöyle ben şu anda Türkiye'de remote olarak çalışıyorum, ve yurtdışında ikamet ederek buradaki firmaya çalışma hakkım mevcut. Bu sebeple aslında Amerika'da iş bulana kadar işime devam etme planım var. Düzenli bir gelir kaynağım olmaya devam edeceği için mülakatta şu an ki işime ait sözleşme vs. göstermemin faydası olur mu? Net açıklayabildim mi?

• Merhaba Ankara için hiç mülakat deneyimi paylaşma yok yüksek numara olanlar için skıntılı ve mülakat şansı zor deniliyor ama diğer düşük numaralar içinde burda hiç bilgi paylaşımı yok bizde Hong Kong taşıma kararı verdik burda paylaşılan birkaç arkadaşın yurtdışı mülakat deneyimi hariç çok yardımlaşma ve bilgi paylaşımı yok

• ⭐⭐

@Serapp yok hayır. Şöyle ben şu anda Türkiye'de remote olarak çalışıyorum, ve yurtdışında ikamet ederek buradaki firmaya çalışma hakkım mevcut. Bu sebeple aslında Amerika'da iş bulana kadar işime devam etme planım var. Düzenli bir gelir kaynağım olmaya devam edeceği için mülakatta şu an ki işime ait sözleşme vs. göstermemin faydası olur mu? Net açıklayabildim mi?

İlk mesajınızdan beri sizi anlıyorum ama şöyle bir şey var. Konsolosluk sizin ABD'de çalışmanızı ister. Buradaki işinizde iş bulana kadar uzaktan çalışmaya devam ederek maddi gelir sağlayacağınızı hiç söylemeyin bile.
    Bankada yeterli miktar varsa zaten bunları düşünmenize gerek yok. Yeterli para yoksa da etraftan bulup buluşturun, hesaba yatırın, döküm alıp iade edin.

• @Serapp tamam çok teşekkür ederim, ben anlatamadım sandım da 🙂 Yarardan çok zarar olur o zaman 😃

• @blueboy21 baştaki o cümlenize o kadar katılıyorum ki. Sadece bu dv sürecinde değil hayatın her anında, döneminde o söz geçerli. 🫡

• ⭐⭐

Sevgili talihliler,

Mülakat sonrasında deneyimlerinizi ayrıntılı bir şekilde şu başlıkta paylaşmanız, sizden sonra sürece dahil olacaklar için çok faydalı olacaktır:
    👉 DV2025 Mülakat Deneyimleri https://yesilkartforum.com/forum/topic/7231/dv2025-mülakat-deneyimleri?page=1

ABD’ye gitmeden önce ve gittikten sonra yapılması gerekenlerle ilgili bilgi almak için bu başlığı mutlaka inceleyin:
    👉 ABD'ye Gitmeden Önce ve Gittikten Sonra Yapılacaklar https://yesilkartforum.com/forum/topic/329/abd-ye-gitmeden-önce-ve-gittikten-sonra-yapılacaklar

Ayrıca, ilk girişinizi yaptıktan sonra deneyimlerinizi şu başlıkta paylaşmanız da büyük katkı sağlayacaktır:
    👉 Göçmen Vize ile ABD’ye İlk Giriş https://yesilkartforum.com/forum/topic/183/göçmen-vize-ile-abd-ye-ilk-giriş?_=1732614197257

Sevgiler 🌸🗽

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

151

50.1k
Users

4.7k
Topics

471.8k

| | | |