Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

• Banned

@T-C-Kubilay-Dikici
    çok güzel bir tespit teşekkür ederim

• @Falcon-1 merhabalar biz 2024 talihlisiydik. Eşime çıkmıştı. Mulakatımız esnasında eşimin asıl diplomasını (3 senelik meslek lisesi mezunu oldugu ıcın) kabul etmedi. Aldığınız derslerın transkriptini mutlaka e devletten alıp postalayın dıyerek uzerıne basa basa soyledı ve bızi gonderdı. Tabı o an yaşanan heyecan ve şokla biz adama anlatmaya calıstık eskıden liseler 3 seneydı vs dıye ama dınlemedı. Sonrasında e devletten o kadar geçmişr ait kayıt alınamadıgı gercegı ıle yuzlestık. Başka çaremız olmadıgından eşimin mezun oldugu liseye ulaştık. Alınan derslerın trankriptini kendılerı ellerıyle hazırladı. Bu arada noterdekı tercuman ılk getırdıgımız transkrıptı begenmedı. Cunku eskiden lısenın adı meslek lısesı ıken başka bır ısım almıs anadolu meslek lısesıne donmus, belkı sorun olabılır dıyerek okul mudurunden yenıden asagıya bır not eklemesını, okulun adının onceden.... İken su tarıhten ıtıbaren.... Olarak degıstıgını belirtmesını yıne aynı sekılde farklı bır maddede lıselerın (su an tarıhı hatırlayamadım) x tarıhıne kadar 3 yıllık egıtım verdıgını xx tarıhınden ıtıbaren 4 yıllık egıtım surecıne gectıgını ve eşimin gereklı sureyı tamamlayıp mezun olduğunu ekledı maddeler halınde. Bunu noterden onaylattırıp cevırttırıp apostil yaptırdık. Gonderdık. 3 gun sonra onaylandı. (Ayrıca eşim universitrde de 1 sene kadar okumus ama sonrasında bırakmıs. Bız heyecanla onları da mulakat esnasında hıc soyleyemedık. Unıden de aldıgı derslerın transkrıptını yıne o donem e devlet kaydı olmadıgından aynj sekıl aldık . Not: mulakata Ankara'da gırdık). Sıze sürecinizde ıyı sanslar dılıyoruz.

• @mimimi33 teşekkürler, bu yaziniz diger kişiler için de yardımcı olabilir. Ben 2000 öncesi üniversite mezunuyum, diplomam Türkçe ve karekod vs yok, ayrıca e-devlet te de yöksis kaydı olmadığından hiçbir veri yok. Ben diplomamı çeviri yaptırıp noter tasdiki ve sonrasında da apostil yaptırıp hazırladım, ayrıca mezun olduğum zaman okulun verdiği Türkçe-Ingilizce transkriptim de var, onu da yanimda goturecegim bir şey sorarsa diye. Viyana da gelen mail de şöyle bir yazi var. ‘’ The eDevlet document should consist of your date of birth, marital status, high school and university graduation (if available). This applies to all applicants.’’ Bu yazıdan biraz şüphelenmiştim ama if available dediği için hazirladiklarimin yeterli olacağını düşündüm. Ayrıca lise diploması da istiyor musunuz diye sormuştum, gelene cevabı da ekliyorum asagiya. ‘’ You only need to bring the diploma of your highest degree, therefore we don't require the high school diploma.’’ Diger bazi konsolosluklar lise diplomasını da isteyebiliyor.

• Biraz önce dr nicolson dan mail geldi 17 aralıkta randuvunuz planlanmıştır diye fakat mail de başka birinin ismi yazılmıştı. Kopyala yapıştır yaptılar sanırım. Aslında bize mi randevu vermek istediler anlamadım.

• @Falcon-1 o zaman sunu da ekleyeyım şimdi aklıma geldi. E devletteki o sayfa var ya 2008 oncesı kayıt bulunmamaktadır yazan, noter bıze o sayfanın da goruntusunu alıp onaylamıstı. Yanınızda bulundurmak ıstersenız aklınızda bulunsun. Isteyınce o goruntuyu alabılıyorlar ve altına da not dusuyor ayrıca 2008 oncesı kayıtlar e devlette bulunmamaktadır dıye.

• @Gs1905 yazılan ad neydi peki ben 1 haftadır mesaj atıyorum cevap alamıyorum

• @atilla-04 Yazılan isim sizin isminiz değil siz hangi adrese mail attınız acaba ?

• @Gs1905, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Biraz önce dr nicolson dan mail geldi 17 aralıkta randuvunuz planlanmıştır diye fakat mail de başka birinin ismi yazılmıştı. Kopyala yapıştır yaptılar sanırım. Aslında bize mi randevu vermek istediler anlamadım.

Size kaç günde dönüş yaptılar?

• @mehmetgreen Mehmet bey 10 ocakta bizde oradayız inşallah

• @Gs1905 ismi baş ve son harfi açık diğerlerini yıldızlı halde paylaşırmısınız?

• @RuhunGemisi aynı durumda olan başka arkadaşlar varsa (Viyana için söylüyorum) istemiyor bunu
    Benim eşimin doğum ülkesi Almanya ve çok küçükken Türkiye ye gelmiş orayla hiçbir bağı olmamış ondan sonra
    Bunu aynen bu şekilde açıklayan bir mail attım Viyana ya ve Almanya için polis kaydi almamız gerekmediğini sadece Türkiye den adlı sicil kaydı istediklerini belirten şekilde cevap verdiler

• @Talha-Cadırcı o gün orada hazır bulunacağınizi yani mülakata katilacaginizi belirten bir mail atacaksiniz o kadar

• ⭐⭐⭐

@Uzuzi, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@RuhunGemisi aynı durumda olan başka arkadaşlar varsa (Viyana için söylüyorum) istemiyor bunu
    Benim eşimin doğum ülkesi Almanya ve çok küçükken Türkiye ye gelmiş orayla hiçbir bağı olmamış ondan sonra
    Bunu aynen bu şekilde açıklayan bir mail attım Viyana ya ve Almanya için polis kaydi almamız gerekmediğini sadece Türkiye den adlı sicil kaydı istediklerini belirten şekilde cevap verdiler

Konsolosluğa sormanız iyi olmuş, bu durum size özel bir durum olabilir. Almanya’dan ayrıldığınız yaş itibarıyla bu farklılık ortaya çıkmış olabilir.

Ancak Viyana için bu durumu genelleştiremeyiz; herkesin durumu farklılık gösterebilir.

Diğer benzer durumda olanlar için söylüyorum; tedbirli olmak adına, polis kaydı belgesini almak, eğer belgeyi almak zorsa, mülakat tarihi alındıktan sonra konsolosluğa danışmak en doğru yol olacaktır.

• @Serapp tabiki eşim 4 yasindaymis 16 yaştan küçük olduğu için istemediler muhtemelen,16 yaş ve üzeri için gerekli diye biliyorum ancak dediğiniz gibi herkesin kendi durumuna göre konsoloslukla iletişim kurması daha iyi olur

• @Uzuzi banka dökümünü mülakattan kaç gün önce almayı düşünüyorsunuz?

• @ogo bir hafta öncesinde alırız diye düşünüyoruz

• Merhaba arkadaşlar, 2 sorum olacaktı ki aslında ikisi de birbiri ile bağlantılı. 30 Ocak Viyana mülakatım var ve Viyana'dan gelen maili incelediğimde dikkatimi çeken kısımlar;

The police certificate for Turkey, less than 24 months old and police certificates from any other country of residence for more than 12 months

Please bring a printout of your eDevlet documents with the barcode to the interview. No translation is required for the eDevlet documents.

Ben geçen ay evrak hazırlığına başladığımdan geçen ay edevletten arşivli ve qr kodlu sicil kaydımı aldım ve apostil de yaptırdım her ihtimale karşın ama birşeyi kaçırmışım, belgeyi Türkçe olarak çıkardım. Üstte alıntıladığım 2.madde de diyor ki; edevlet dökümanlarında tercümeye ihtiyaç yoktur. Bu durumda hazır zaten apostilli belge ama Türkçe ve qr kodlu, sorun olmaz diye anlıyorum ?

Diğer sorum da benzer, mülakat 30 Ocak'ta ama ben belgeyi Ekim ayında alarak apostil yaptırdım, alıntıladığım 2.madde de polis kaydı 24 aydan eski olmamalıdır diyor. 3 aylık olması sorun olmayacak anladım.

Aslında sorduklarımın yanıtı alıntıların içerisinde de olsa sıfır hata ile hareket etmek adına soruyorum. Teşekkürler herkese.

• @Gs1905 ben [email protected] bu adrese üçgündür mail atıyorum cevap yok

• @Flight101, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Katzfiell_ @leylaa hanıma katılıyorum..Derdimiz ücreti değil bir günde çoklu aşı uygulamasına maruz kalmamak..Daha önce büyük devlet hastaleri veya eğitim araştırma hastanelerine başvurulması gerektiğini söylemiştim...İmkan varsa oralara ulaşmaya çalışmalısınız.
    Bir küçük hatırlatma imzanıza mülakat yeri satırı ekleyiniz, mesaj içeriğinizde Viyana yazmamış olsaydınız türlü türlü cevaplar alabilirsiniz...😉

Karma aşı yapıyormuşlar Viyana'da, dediğim gibi masraflar kafa kafaya çıkacağı için biz Viyana'da aşı olacağız büyük ihtimal.

• antikor testi.jpg
    sağlık ocağı aşı kaydo.jpg

arkadaşlara selam, sağlık muayenesi için aile hekiminden aşı kayıtlarını ve devlet hastanesinden antikor testi sonucunu istedim. bana verilen evraklar bunlar. doktora herhangi bir imza ya da kaşe vurmayacak mısınız diye sorduğum zaman 'zaten laboratuvar onaylı gerek yok' dedi ama içim rahat etmediği için emin olmak adına foruma sormak istedim. evraklar sizce bu şekilde yeterli mi yoksa bi imza veya kaşe gerekiyor mu? ayrıca belgelerin ingilizce olması gerekiyor bildiğim kadarıyla, belgeleri ingilizce formata nasıl çevirebilirim? bilenler yardımcı olursa sevinirim, herkese iyi günler.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

74

51.2k
Users

4.8k
Topics

475.6k

| | | |