Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

• Banned

@Emre-Kurtulmuş
    Vallahi bayağı garip olmuş sizinki ama işte bizde sağlam olsun istiyoruz her şeyimizi hazırlık yapmak istiyoruz bu gibi saçma sebeplerden eğlenmek istemiyoruz.
    Ayrıca bizim nakit paramız yok banka hesabından kaç ay öncesinde ne kadar miktarda bir göstermemiz gerektiğini biliyorum 20.000 30.000 $ arasında bir meblağ göstermem gerekiyor ama benim elimdeki para şu anda altın olarak duruyor altınları da bozdurup dolar yapmam lazım mı yoksa altınlarımı da bir şekilde gösterebilir miyim banka hesabına yatırırsam altını fiziksel olarak yatırdığımda da gösterebiliyor muyum ederini çünkü bankaya da yatırdığım zaman sonuçta bankada onu alış fiyatından alacak bilemiyorum ne yapabilirim bu konuda

• Banned

Merhabalar,
    Evraklarımızın arasında ilk altı ayımızı geçebilecek miktarda 20.000 30.000 $ civarında bir para göstermemiz gerektiğini biliyorum yalnız bu para bende şu anda altın olarak duruyor altınlarımı bozmadan bozmak istemiyorum altınlarımı gösterebilir miyim veya nasıl gösterebilirim mecburen dolar olarak hesapta mı göstermem lazım fiziksel bir parayı Gösterebiliyor muyuz bu konu hakkında deneyimi olan varsa yardımcı olabilir mi

• ⭐⭐⭐

@serserotek altınlarınızı bozdurmanıza ve başka bir menkule çevirmeye ihtiyacınız yok mülakatta ibraz etmek için. Altınlar sizin ise ve asıl talihli adına bir hesapta duruyorsa sorun olmayacaktır.

https://yesilkartforum.com/forum/post/449979

• Dosyamı taşımak için 6 defa mail yolladım her seferinde aynı cevabı yolluyorlar. Adresimi de yolluyorum ama anlam veremedim vizem, pasaportum vs eksiksiz. Gönderdikleri mail bu.
    Once the DS-260 for the Principal Applicant has been submitted, the interview location can only be updated by the Kentucky Consular Center (KCC). Please send your request to [email protected] with the physical address which you will be present at during the time of your interview. Unless the applicants are in the U.S. and adjusting status, all applicants on the case will be scheduled for interview with the Principal Applicant. You should contact the U.S. Embassy or Consulate directly to arrange separate interviews, if needed.

Ben bir de Avustralya’da evlendim. Add applicant yaptım. Kendi dosyama eklemedim açtırmamak için ama dosyamı taşırsam eşimde benimle birlikte otomatik olarak mı taşınır? Tabii taşıyabilirsem.

• ⭐⭐⭐

@serserotek şu anki güncel durumu bilmiyorum bankalardaki ama 2 sene öncesine kadar bankada altın olarak tutup bu miktarın dolar karşılığını gösterebiliyordunuz tahminimce hala aynıdır

• Banned

@ATS16
    Dolara her türlü ihtiyacım var ben bu altınların büyük bir kısmını burada mı bozdursam daha karlıyım yoksa Amerika’da mı bozdursam daha karlıyım çünkü duyumlarıma göre Amerika’da genelde 14 ayar altınlar falan oluyormuş sanırım oradan bozdurursan daha zararı olursun diyen birkaç kişi oldu burada bozdurursan daha iyi olur diyenler oldu yani bu konuda eşimle bir görüş ayrılığımız var o altınları Amerika’da Gerektiğinde bozdurma yanlısı bense şimdiden bütün hepsini dolara çevirip hesaba atma dan yanayım en doğru kararı vermek istiyoruz ama bir orta yol bulamadık

• @serserotek Ben bütün altınları bozdurup gelmiştim tr nin sallantılı ekonomisinde karlı ya da zararlı diye bir şey diyemem benim bozdurdugumda dolar 16tl di. yaklasık 18000 dolarlık altın bozdurmustum.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@gkhnvrlk1 hayır gerekmiyor.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@akara yatırımlarınızı, ilgili kurum yetkililerinin imza sirküleri şekilde beyan edebilecekseniz olur.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Batuhan-Aksoy-0 farklı bir mail adresinden yollayın.
    ayrıca asıl talihlinin dosyasının taşınması yeterlidir.

• Referenced by  Flight101 Flight101 
  • ⭐⭐⭐

@serserotek

Sürecinizi adım adım planlamanızı tavsiye ederim. Önceliğiniz mülakat tarihi almak ve mülakat için gerekli belgeleri hazırlamak olmalı.

Dosyanızı taşıdığınız konsolosluk hesap hareketlerinizde maddi birikiminizi sorgulayan bir konsolosluk ise, sizde altınlarınızı şimdiden bozdurmak istemiyorsanız, altınlarınızın asıl talihli adına resmi bir bankada açılmış bir altın hesabında olduğuna ve zamanı geldiğinde bankadan bahsi geçen altınların TL veya USD karşılık değerini gösteren bir evrak alıp alamayacağınızı kontrol etmeniz gerekiyor.

Vize süreciniz olumlu sonuçlanırsa, altınların USD’ye ne zaman dönüştürüleceğini o zaman karar verirsiniz. Benim görüşüm Türkiye’de iken USD’ye dönmeniz, TEB’de açacağınız hesaba transfer edip ABD’ye gittiğiniz zaman Bank of America’da açacağınız hesaba en az işlem ücreti ile transfer etmeniz olur.

Para transferi detaylarına ve dikkat edilmesi gereken hususlara ABD-Türkiye Arası Para Transferleri başlığından ulaşabilirsiniz. Bol şans

• @serserotek Ben sizin profilinize girip tüm yazışmalarınızı okumak zorunda değilim. Bilgi talebinde bulunuyorsunuz ama hangi konsolosluk için bilgi talep ettiğinizi imzanızda yazmıyorsunuz. Şuan siz bu forumda ne yazarsanız yazın insanlar ilk önce ''Sanırım Ankara'dan mülakat bekliyor'' diye düşünür.

• Banned

@cemciftcioglu
    Beyefendi sizin imzanız da acaba hangi konsolosluk olduğu yazıyor mu

• Banned

@cemciftcioglu
    Sorup öğrenmeye çalıştığım konu herhangi bir konsoloslukla ilgili olabilir zaten genelde istenen bir şey genel bir konu özel olarak istenen bir şey değil ve çok merak ettiyseniz dediğim gibi profilime girip yazışmalarımı okuyabilirsiniz öyle armut piş ağzına düş şeklinde bir yaklaşımla kimse bir yere varamaz aylardır bu forumda yazışmaları okuyan insanlar var biraz araştırma da yapmak gerekir yani

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@serserotek @cemciftcioglu dosyanızı taşıdığınız konsolosluğu lütfen imzanızda belirtin.

• @serserotek çünkü Ankara. Dediğim gibi taşıma yapıp yazmazsanız biz sizi Ankara'yı bekliyorsunuz olarak algılarız. Burada işinizi kolaylaştırmak için birbirimize yardım ediyoruz.

• Banned

This post is deleted!
  • Banned

@gucarslan Forum’da imza da konsolosluk belirtmek gibi bir kural yoktu ama mademki belirtmek gerekiyor herkes de buna uyuyorsa tabii ki gerekli düzenlemeyi yaptım

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@serserotek uzun zamandır var lütfen kontrol edin.

• Banned

This post is deleted!

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

83

51.2k
Users

4.8k
Topics

475.6k

| | | |