Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

• Merhabalar biz de bugün Viyana'dan 2nl mailini aldık. Bekleyen herkesin de bir an önce maili alması dileğiyle 🙏

• @siraç navigatorde diversity visass other quastions şeklinde ilierleyenilirsiniz hocam

• @Uzuzi dediğinize baktım orasıda mail adresi verip posta yollamamızı istiyor. Yollim bakim ne olacak

• Dosya açtırıp kendimi eklemeden sağlık muayenesi günü alabilir miyim ? @gucarslan

• @siraç evet hocam haklısınız öyle yönlendirmiş bende baktım şimdi
    O şekilde cevap alırsınız en kısa sürede inşaallah kolay gelsin

• @Uzuzi hocam ben ordan ilerledim hong kong için fakat ilk attığım mail de mülakat tarihimi eklemeyi unutmusum hemen ardından 2. maili attım sorun olusur mu acaba ?

• @ATS16 Cevabınız için çok teşekkür ederim. Bu arada izninizle bir soru daha sormak istiyorum. DS-260 formumu sistemde 'add applicant' seçeneği ile eklemiştim, fakat gelen mülakat e-postasında 'beneficiary' kısmında adımın yazmadığını, 'none' olarak göründüğünü fark ettim. Asıl talihli eşim. Ancak sistemde complated olarak gözüküyorum. Ben şuan da sağlık randevusu alabilir miyim? Dün akşam dosya açtırma e-postamı göndermiştim. Yoksa eşimin dosyasını açıp beni eş olarak eklemesini mi beklemeliyim bende saülık muayenesi randevusu alabilmem için ? Biz süreç devam ederken evlenmiştik. Teşekkür ederim şimdiden cevabınız için.

• ⭐⭐⭐

@Gs1905

Sağlık muayenesini yapacak kurum ile yazılı görüşerek, durumu açıklayarak, ikiniz adına randevu almayı denemek ister misiniz HKN’den? Forumdaki tavsiyeleri değil, özel durumunuz ile ilgili resmî kurumlardan tavsiye almanız sürecinize katkı verecektir. Yaklaşık 6 saat sonra Hong Kong’da mesai başlıyor.

Sağlık kurumu randevu için kanıt isterse sizin beneficiary olduğunuza dair, konsolosluk dosyanızı açtıktan ve sonra sizi ekledikten sonra beneficiary olarak sizi eklediklerine dair onay emailini sağlık kurumu ile paylaşırsınız randevunuzu tamamlamak için.

• @Gs1905 ne gibi bir sorun olmasından korkuyorsunuz tam anlayamadım

• @Mehmet-ynd “sisteme geçirmiyorlar” demek istediniz sanırım. Yanımda telefonda birini aradı sordu telefondaki kişi tarif etti kendi sistemlerinde bir yere bilgileri giriş yaptılar işlediler, telefondaki kişi bana e-devlete işlenmesi 10 -15 günü bulur dedi, hemen hemen süre doldu ama hala görünmüyor sistemde 😣

• @rasitcenngiz bazıları ile sohbet içerisindeyiz evet bangkok 8100 nodan 9800 e kadar olan cnler mülakat aldı kimisi tarih girmemişler exele evet

• Merhabalar; 2 Ocak 2025 tarihinde Viyana'dan mülakat aldık. Pasaport atlas kaydı nedir? Nasıl yapılıyor? Bizim 2 sene önce pasaportumuzu yenilmiştik. Teşekkürler. Herkesin hakkında en güzeli olsun dileklerimle.

• Viyana en son 10binlere mülakat vermiş gözüküyor excelde. 12binlere kadar, kalan 5 kişiden de iyi haberler bekliyoruz…

Bu arada tüm 2024 VİYANA MÜLAKAT DENEYİMLERİ’ni okuyabilmeniz için tekrar paylaşayım;

https://yesilkartforum.com/forum/assets/uploads/files/1728637450480-dv2024-viyana-mülakat-deneyimleri.pdf

• Bir başka sorumda, mülakattan 2 hafta önce mülakata geleceğimizi teyit etmek için konsolosluğa mail atıp doğrulamamız gerekiyor diye bir duyum aldım. Böyle bir durum var mı Viyana için? Hangi mail adresine nasıl bir mail atmamız gerekiyor ? Teşekkürler

• Merhabalar,
    Benim bir sorum olacaktı size. Ben 15 yaşından önce başka bir ülkede 1 sene yaşadım fakat bunu DS260 formumda belirtmemiştim çünkü 15 yaşından sonra yapılan değişiklikleri soruyordu formda. 15 yaşımdan sonraki adresim hep aynı olduğundan adresim aynıdır şeklinde belirtmiştim.
    Mülakatıma Hong Kong’ta gireceğim. Acaba geçmişte o ülkede yaşadığıma dair bir sicil kaydı almam gerekir mi? Hong Kong konsolosluğu böyle bir şey talep edebilir mi?
    13-14 yaşlarındayken ailemin işi sebebiyle bulunduğum bir ülkeydi dolayısıyla hem 15 yaş altıydı hem de reşit değildim yani anne babaya bağlıydım o senelerde. Şuanda 31 yaşındayım yani üzerinden 16-17 sene geçmiş. Forumda birisinin tecrübesini okuduğumda UK’de 6 aydan fazla kalıp belgelemediği için AP’ye bırakılmış diye okudum. Bu durumda benim de bir belge sunmam gerekir mi? Gerekirse o belgeyi nereden alabilirim? İlgili ülkenin konsolosluğundan mı? Yoksa o senelerde reşit olmadığım için gerek yok mu sizce? Konuyla alakalı bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi? Çok teşekkürler şimdiden.

• Excel listesine göre 1134 kisilik bir dataya sahibiz. DV2025 kazanan Sayisi 4100 lerde. 3000 kisinin datasina sahip degiliz. TR den kazananlarin datasinin sadece 4 te 1 ini temsil eden bir liste bu. Planlarinizi bunu göz önünde bulundurarak yapiniz.

• ⭐⭐

@cttl, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Viyana en son 10binlere mülakat vermiş gözüküyor excelde. 12binlere kadar, kalan 5 kişiden de iyi haberler bekliyoruz…

Bu arada tüm 2024 VİYANA MÜLAKAT DENEYİMLERİ’ni okuyabilmeniz için tekrar paylaşayım;

https://yesilkartforum.com/forum/assets/uploads/files/1728637450480-dv2024-viyana-mülakat-deneyimleri.pdf

@Persink , @ogo , @orhanere ve @MehmetY Viyana 2nl leri yolladı sizde durumlar nedir?

• 2nl mailden sonra ne hazırlamak gerekiyor?

• mülakat alan herkesin gözü aydin olsun diyorum viyanacilar icin vermek istedigim birkac bilgi var.

bu videodan havalimanindan sehire nasil ulasacaginiza bakabilirsiniz tavsiyem videodaki 4.00 dakikadaki gibi metro ile gitmeniz ve haftalik bilet almaniz. ikinci olarak eSim almanizi siddetle öneririm hem fiyati öyle fazla degil hem de isinizi cok kolaylastirir google mapsi kullanarak nereye hangi toplu tasima ile gidebileceginizi, peronuna kadar bulabiliyorsunuz airalo‘dan almanizi tavsiye ederim fiyat bilgisi de su sekilde

image.png

daha ucuz alternatifler var, uygulamasini indirip bakabilirsiniz. ücüncüsü ingilizcesine pek güvenmeyenler icin olacak 🙂 mülakat esnasinda rutin sorulan sorulari asagida paylasiyorum bunlarin ingilizcesine calisirsaniz mülakatta biraz daha rahat davranabilirsiniz;

Burada verdiğiniz her bilginin doğru olduğuna yemin eder misiniz?
    Daha önce Amerika'ya gittiniz mi?
    Yurtdışında yaşadınız mı
    orada akrabanız var mı?
    Ne iş yapmayı düşünüyorsun?
    Nereye gideceksiniz?
    nerede yaşıyorsunuz
    Ne iş yapıyorsunuz?
    Kaç yıldır çalışıyorsunuz?
    Amerika’da nerede yaşayacaksınız?
    Okuduğunuz üniversite ve bölüm nedir?
    Bankada bir hesabınız var mı veya banka hesabınızdaki
    para size mi ait?
    Neden Amerika’da yaşamak istiyorsunuz?
    Amerika’da bir tanıdığınız var mı ve nerede yaşıyor?
    Daha önce hiç yurtdışında yaşadınız mı?
    -Tebrikler, vizenizi onaylıyorum
    şimdi senden yemin etmeni isteyeceğim, formda verdiğin ve burda
    söyleyeceğin bilgilerin doğru olduğuna yemin edebilir misin ?
    akrabanın yanına mı gideceksin ?
    Nerede yasamak istiyorsunuz
    neden orası
    Ne is yapacaksiniz?
    Amerika vizeniz var mı daha önce
    Yemin etmek için elinizi kaldırın. Nereye gideceksiniz?
    Orada bir tanıdığınız mı var?
    Orada ne iş yapacaksınız?
    Şu an ne iş yapıyorsun?
    Kaç yıldır?
    Amerikada nereye gidip ne iş yapmayı planlıyorsun?
    Amerikada nereye gitmek istiyorsunuz ?
    Üniversitede hangi bölümü okudunuz?
    Amerika’da Aileniz var mı?
    Bilgilerinizi doğruluğu hakkında yemin eder misiniz?
    Daha önce ABD’ye gittiniz mi?
    orada tanıdığın kimse var mı
    dosyanızı neden buraya taşıdınız
    başka ülkede 6 aydan fazla bulundunuz mu
    mezun olduğunuz bölüm kaç yıllık
    ne zaman mezun oldunuz okuldan
    ne zaman evlendiniz
    ülkeye ilk nezaman girdiniz

ancak eger mümkün ise tercüman tutmanizi tavsiye ediyorum. Saglik muayenesinde ve mülakatta vereceginiz yanlis cevap sizi sikintiya sokabilir eski deneyimlerde hemen hemen herkes türk birisi var tercümanlik yapiyor diyordu fakat benden önce mülakata girenler görmedigini soylemisti, ayni sekilde ben de görememistim. son olarak molnardan muayene randevusu almayi unutmayin [email protected] mail adresinden ulasip mülakat tarihinizi paylasirsaniz randevunuzu olusturuyorlar, ilk gittiginizde isleminizi yapan hemsireye mail trafiginizi gösteriyorsunuz. Herkese bol sans diliyorum 🙂

• @rezanclz Emeğine sağlık dostum. Teşekkür ederim.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

37

52.5k
Users

4.8k
Topics

479.4k

| | | |