Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

• @blueboy21 benim de konu ile alakalı çok tecrübem yok fakat konsolosluk bazında değişiyor deneyimlerde gördüğüm kadarı ile HK bu konuda lise diplomasını görmek isteyen konsolosluklardan biri, diğer konsolosluklardan bazıları sahip olunan en üst düzey diplomayı görmeyi yeterli bulabiliyor

• @emirhankd hıong Kong özeline söylüyorum lise diploması şart ama üniversite isterlersede sunacağın bir belge olsun mezun belgesi
    ( e-devletten çıkarabildiğin barkodlu ) gibi açıklama yaparsın görevliye

• @brucewayne hafta içi halk eğitim merkezi yada ilçe milli eğitim müdürlüğünü arayıp danışırsanız diploma kayıp belgesi ile bir nüsha daha bastırabiliyorsunuz diye biliyorum ama yine de teyit etmek lazım, diplomayı tekrar basmıyorlar ama mezun belgesi şeklinde bir belge veriyorlar diye duymuştum

• Arkadaşlar Bir sorum olacak. Lise diplaması konusuluyor diye bı diplamayi kontrol edeyim dedim, bugüne kadar hiç dikkat etmemiştim. Yada önemsemedim. Doğum yerim İstanbul ama diplamamda memleketim olan Ardahan yazıyor sıkıntı yaşar mıyım?

• @Serapp asıl talihli nin lise diploması var ama yararlanıcınım sadece e devletten alabileceği diploma var sıkıntı olur mu ?

• @Gs1905 bu durumun sorun oluşturup oluşturmadığını bilen yetkili biri yok mu ?

• hali hazırda abd vizesi olan cn si yüksek biri için aos mu mantıklı yoksa hızlı ilerleyen bir konsoloslukta mı süreci ilerletmek mi mantıklı

• @gucarslan bey merhaba Asil talihli olan eşimin yararlanıcılar kısmında şu anda görünmüyorum, ancak "Add Applicant" kısmında "completed" olarak bulunuyorum. Bu durumda, şu anda bendeHong Kong'da sağlık randevusu alabilir miyim, yoksa eşim dosyayı açıp kendi DS-260 formuna beni ekledikten sonra mı randevu alabilirim?

• @yck06 Ben de dosyamı taşıdım. Dosyamın taşındığına dair gelen cevap metninde "The new interview location will not appear on your DS-260, but will be used by KCC for scheduling purposes." ibaresi vardı. Anladığım kadarıyla dosya taşınmış oluyor fakat sorgulamalarımızda mülakat alana kadar sorgulamada bir değişiklik görünmüyor. Sürecinizde iyi şanslar dilerim.

• @brucewayne Üniversiteler istenirse mezuniyetten sonra lise diplomasını arşivden çıkarıp geri veriyorlar. Zamanınız ve ulaşım sıkıntınız olmayacaksa deneyin derim. Sürecinizde iyi şanslar dilerim.

• @brucewayne Benzer durumu yaşadım. Lisans ve yurtdışı master olmasına rağmen lise diploması özellikle isteniyordu. İnterview den sonra lisans ve master diplomamı geri verirken, lise ile ilgili belgeyi kendilerinde tuttular. Okuduğunuz lise hala mevcutsa o liseden alabiliyorsunuz. ben öyle yapmıştım. Eğer lise artık mevcut değilse ya da statüsü veya ismi vs değişmiş ise ilçe mill eğitimden bir belge düzenletip onun noter onaylı çevirisini sunabilirsiniz. Bununla birlikte lisans ve master diplomalarınızı da sunmanız ya da yanınızda bulundurmanız iyi olur. Anladığım kadarıyla lise diploması ABD ye girişte verilecek olan sarı dosyaya ekleniyor ve dosyanızda tutuluyor. O nedenle önemli.

• ⭐⭐

Viyana'dan 2nl maillerini alan tüm talihli dostlarımın heyecanlarını paylaşıyor ve Excel dosyamızda bilgi güncelemeye davet ediyorum..
    Sevgiler...👋

• @sezen siz yine de götürmeye çalışın.

• @Gs1905 asıl talihli haricinde beneficiary aile üyelerinden eğitim durumlarını kanıtlamaları beklenmiyor, asıl talihlinin en az lise mezunu olması yeterli. Bu çeşitlilik kurasının ana ve öncelikli şartlarından birisi bu zaten defalarca da yazıldığı üzere

• @istalin bende yapalı 2 ay oluyor. Antikor sonuçları belgesi üzerinde herhangi bir son tarih süresi görmedim. Ancak e-nabızdan alacağınız QR'lı sonuç belgesinin süresi olabilir. Siz işlemleri yapın, o belgeyi sonlara doğru çıkartırsınız.

• @Erdem-Yıldız bu soruya kesin bir dil ile cevap vermek vebale girmek olur ama işin mali & maddi boyutunu düşünecek olursak ve geçmiş deneyimler doğrultusunda CP (dosya taşıma) yapmak daha mantıklı gözüküyor şu tarih itibariyle. Her kazananın kendi özelinde düşünmesi ve değerlendirmesi gereken bir durum sorunuzun asıl cevabı

• Merhabalar, 2 Ocak 2025 Viyana mülakat tarihimiz geldi çok şükür.. Bekleyen tüm talihlilerin bu haberi almasını dilerim 🙏

• @Uzuzi Slm. 16 Ocak gunu Viyana icin mulakat maili aldim. Konsolosluk kac gun icinde gerekli evraklar icin mail atiyor? Ayrica CEAC sitesinde hala Turkiye gorunmesi normal mi?

• merhaba,
    2 sorum olacaktı.
    1/Green Card mülakatına girmeden önce hesabımızda bu yıl ne kadar para olmalı? Yeterli miktar yoksa mülakat tarihi belli olunca, para yaptırılması avantaja mı dezavantaja mı olur?
    2/Mülakatan önce evlenirsem, mülakata yeni pasaport yetişmezse sorun olur mu? Mülakata eski pasaportla girmem sorun olur mu?

• @gdv25 ceac sitesinde katildigimiz ülke Türkiye olduğu için normal Türkiye yazması
    Konsolosluk ne zaman mail atar bilemiyorum bende ama yarından itibaren kontrol etmek lazım mailleri

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

107

51.1k
Users

4.8k
Topics

474.9k

| | | |