Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

• @10urdmn Bilgiler için Teşekkürler, benim cn yüksek 23 binlerde bu ay için bunları yapmak için erken mi ve yapsam bile ne kadar gecerlilik süresi var

• @brucewayne aynı soruyu daha önce bende sormuştum, lise diplomasının orjinalini bulamadım diye forumdaki arkadaşlar geçen sene kazananlarından @Hanhun arkadaşımızın deneyimini referans gösterdi, kendisi de diplomayı e-devlet çıktısı alarak sunmuş konsolosluğa, daha öncesinde bunu mail ile sormuş kabul edeceklerini belirtmişler. Eğer mülakatınız planlandıysa konsolosluk ile iletişime geçip durumu belirtirseniz nasıl bir yol izlemeniz gerektiği ile alakalı bilgilendirme yapacaklardır, bende aynı şekilde mülakat planlandıktan sonra durumu HK konsolosluğuna bildirerek ilerlemeyi düşünüyorum

• ⭐⭐⭐⭐

@Ugur-2 öğrenceğiniz cevabın atacağınız maille ne ilgisi olacaktı bilemiyorum ancak sorduğunuz soru biraz ucu açık halde. Konsolosluk sayıyı ve tarihleri belirtiyor kccye, kccde listeden dosyaları gönderiyor. Yani ikisinin ortak çalışması gibi düşünün bu konuyla alakalı konsolosluğa atacağınız nasıl bir mail bilmiyorum tabii

• @brucewayne lise diplomasını istiyorlar geçen sene ve bu senede aynı tercüman aslı hanım özelikle bunu söyledi dikkat etsinler diye ben mezun belgesi götürdüm tercüme yaptırdım okuldan alabilirsiniz kaşeli barkodlı çokça alın derim üniversitenin öğrenci işlerinden alabilirseniz mükemmel olur

• @gucarslan Pasaportlarımızı, evlilik cüzdanımızı ve Formül B'yi e-posta ekine ekleyerek M99 başlığıyla gönderdik. Ancak, navigatörün "mülakat tarihinizi de yazın" notunu e-postayı gönderdikten sonra fark ettim. Bu yüzden aynı e-postaya mülakat tarihimizi ekleyip ikinci defa gönderdim. Sizce ikinci kez e-posta göndermem bir sorun oluşturur mu? E-postam spam klasörüne düşer mi?

• Merhaba hong kong şu an en son hangi CN ye mülakat verdi acaba 10XXX lere geldi mi ? Mail atıp durumumuzu sormaya gerek varmıdır.

• Kredi kartı borcu, mülakatta engel mi acaba? Teşekkürler.

• @10urdmn transkrip istediğine emin miyiz, Hazırlamamız gereken evraklar listesinde özellikle belirtmişler mi?

• @yck06 ben 9 binlerin başındayım henüz bana da gelmedi, isterseniz mail atın mülakatınız planlandıysa size tarih verebilir, ben Ocak sonu daha müsait olabileceğim için mülakat tarihiyle yüzleşmemek adına mail göndermedim

• @Emre-Kurtulmuş, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Ugur-2 öğrenceğiniz cevabın atacağınız maille ne ilgisi olacaktı bilemiyorum ancak sorduğunuz soru biraz ucu açık halde. Konsolosluk sayıyı ve tarihleri belirtiyor kccye, kccde listeden dosyaları gönderiyor. Yani ikisinin ortak çalışması gibi düşünün bu konuyla alakalı konsolosluğa atacağınız nasıl bir mail bilmiyorum tabii

Şöyle ilgisi var benim açımdan. Tutto sport beyin cevabına istinaten (Mülakatı tarihini konsolosluk lar verir) csb konsolosluğuna mail atacaktım mülakat tarihim ile ilgli. Olduki konsolosluk dönüş yapmadı ve ya benim mailim bir şekilde ulaşmadı onlara veya çok geç dönüş yaptılar. Ben Csb konsolosluğun ilgisiz ve yanlış bir konsolosluk olduğunu düşünüp ( cbs konsolusluğy ile ilgili pek deneyim yok forumda) hemen başka konsoluslular ile viyana, HK, Umman, BK cuuremt olmuş 6XXX dosyamı taşıma işlemlerine girişecektim. Buda benim için tekrardan uğraşmak, stres, zaman ve para kaybına sebeb olacaktı. O nedenle forum üyelerinin birbirlerine emin oldukları konularda cevap vermeleri çok önemli diye düşünüyorum. Ayrıyeten cevabınız için teşekkürker

• @yasincl Lise diplomasını illaki istiyorlar kısmını anlamıyorum ya, sonuçta üniversite diploması varken bir aşağısındakini niye "illa" istesinler? Birileri bir şeyleri kendisinden istedi diye herkesten isteyecekmiş gibi mi algılıyor yoksa bunun gerçekten bir mantığı var mı bilmek isterim.

22 sene önce mezun olduğum okulun transkriptini nerden bulayım..

• @10urdmn Hayırlı olsun hocam bu arada aşılar ilgili bilgin için çok teşekkür ederim. Ben de Hong kong talihlisiyim taşıdıktan sonra Pnomokok ve Influenzayı halletmiştim hızlıca. Sanırım sadece Tdap olmam gerekiyor onu da hong kongta olacağım.
    Antikor testimde Mmr, hepatit b , varicella tamam gözüküyor.
    Aile doktoruma kaşe ve imza yaptırıp almıştım antikor testini.

Benim case number a göre tahmini şubat gibi gelecek mülakatım. Benzer tarihlerde denk gelen olursa iletişime geçebiliriz.

• @mehmetizmirli selam abi, Bende orjinal lise diploması var onu tercüme ettireceğim. Ünv diplomam okulda kaldı şehir dışında olduğu için işten dolayı gidemedim bu yüzden üni diploma ve transkripti e devletten alıp götürmeyi planlıyorum problem olur mu?

• @Gs1905, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@gucarslan Pasaportlarımızı, evlilik cüzdanımızı ve Formül B'yi e-posta ekine ekleyerek M99 başlığıyla gönderdik. Ancak, navigatörün "mülakat tarihinizi de yazın" notunu e-postayı gönderdikten sonra fark ettim. Bu yüzden aynı e-postaya mülakat tarihimizi ekleyip ikinci defa gönderdim. Sizce ikinci kez e-posta göndermem bir sorun oluşturur mu? E-postam spam klasörüne düşer mi?

Arkadaşımızın sorduğu sorunun üzerine müsade ederse bir soru ekleyip sorabilir miyim? @gucarslan Bey burda e- mail ile gönderilen pasaportun 5 ay süresinin kalmış olması sorun yaratır mı?

• @blueboy21 Tam olarak bilmemekle birlikte, bir fikir yürüterek Green Card “en az lise mezunu olmak” şartını taşıdığı için isteniliyor olabilir, ama transkrip belgesi 2008 den önce mezun olanlar için e-devletten alınamıyor hatta lise diplomaları bile işlenmediği için sistemde görüntülenemiyor, bu hizmet 2008 sonrası olduğundan bende temin edemiyorum ve işin kötü yanı okulun ismi de değişti, gidip transkrip istesem yeni okul ismi ile bir antetli kağıda basıp verecek daha çok kafa karıştırır, lise diplomasını temin etmek şart fakat hazırlanacak evraklar listesinde transkrip varsa yaşadığımız bu durumu anlatan bir mail ile konsolosluğa önceden bildirmek gerekir, gelen cevaba göre hareket edelim.

• @sezen Aynen. Bence sorun olmaz. Yani üniversiteyi belgeledikten sonra gidipte lise mezuniyetini sorgulamaları mantıken doğru değil. Bir ihtimal sahtekarlık şüphesiyle mi hareket ediyorlar diyeceğim ama emin değilim. Aklıma yatmıyor. Dünya eziyet bu belgeleri toparlamak. Hele ki yaşı biraz daha ileride olanlar için.

• ⭐⭐⭐

Sayın @sezen @blueboy21 @10urdmn
    Hong Kong mülakatı için asıl talihliden istenen belgeler:

• Pasaport aslı ve fotokopisi
    • TC Kimlik kartı aslı ve fotokopisi
    • 2 adet fotoğraf 5x5 cm
    • DV Randevu sayfası
    • DS-260 confirmation sayfası
    • E-devletten tam vukuatlı nüfus kayıt belgesi - U.S. Consulate General Hong Kong, Macau hitaben (tercümeli)
    • E-devletten doğum belgesi formül A (Tek sayfaya önlü arkalı) (çeviriye gerek yok zaten çok dilli).
    • E-devletten askerlik belgesi (tercümeli)
    • Lisans diploması + transkript (İngilizce değilse tercümeli)
    • Lise Diploması (tercümeli) (aşağıdaki 📌 notu okuyun)
    • Adli sicil kaydı - E-devletten İngilizce olarak çıkarılıyor (U.S. Consulate General Hong Kong, Macau) hitaben
    • Kapalı şekilde sağlık zarfı ve 330 dolar nakit.

Şu ana kadar istenmeyen ancak tedbiren yanınızda bulundurmanız iyi olacak belgeler:

• E-devletten SGK tescil ve hizmet dökümü (tercümeli)
    • Sosyal güvenlik kayıt belgesi sorgulama (tercümeli)
    • Banka hesap dökümü
    • CV

📌 Lisans mezunu olmayanların lise diploması aslı ile beraber e-devlet çıktısı ve transkriptlerini yanlarında bulundurması faydalı olabilir. İstenenler olmuş. Eğer talep edilirse sunabilirsiniz, ancak herkesten istenip istenmediği konusunda kesin bir kural olup olmadığını henüz bilmiyoruz.

• @sezen Kesinlikle 2008 öncesi liseyi bitirdim e-devletten alınamıyor ve diploma orjinali ise üniversitenin öğrenci arşivinde. Benim iki diplomam daha var lisans ve yüksek lisans bunlar işe yaramıyor mu şimdi ? lise mezun şartını karşılamak için 🙂

• @Serapp lise diploması üzerindeki diplomayı sunarsak ne olur ?

• Arkadaşlar merhaba, ben Hakan İzmir'den. Şu ana dek forumu hep izleyici ve bilgilerinden yararlanıcı konumda kaldım. Burada okuduğum bilgiler ışığında da dosyamı Viyana'ya taşımış idim, dosyamın akıbetini öğrenmek adına da dün KCC mail atım. Yarım saat önce bilgilerimin güncellendiği ve ESC sitesinden kontrol etmem gerektiği içerikli mail aldım. O heyecan ile hemen giriş yaparak kontrol ettim. 30 Ocak 2025'te Viyana'dayım. Hemen foruma üye olarak sizlerle paylaşmak istedim. Birkaç sorum olacak;

1- 1 ay önce İzmir şehir hastanesinde antikor testi yaptırdım ve sonuçlar çıktı. Bazıları referans aralığında iken, bazıları da referans aralık dışında. Hangisi aşılı olmuş oluyor ? 3 defa covid aşısı yaptırmıştım, ilki sinovac ve son 2 tanesi ise biontech son biontech Temmuz 2021. Türkiye'de aşı yokmuş bunu Viyana'da yaptıracağım sanıyorum ?

2- Viyana doktorun mail/wp biliyor musunuz ?

3- 2023 model aracım var, bunu vize onayı ardından satmak istiyorum ki değeri 70bin $ civarı, bunun dışında da borsada 250bin tl civarı yatırımım var. Bunları göstersem olur mu ? Yoksa illa 10-15bin $ mı göstermeliyim ?

4- DS260'da adres belirtmedim, startı CA'dan almak niyetindeyim ama atıyorum oraya adres olarak NY'da bulunan arkadaşımın adresini yazsam ama CA'dan giriş yapsam sorun olur mu ?

5- DS260'da bazı güncellemeler yapmam gerek, şu an bunun için Viyana'ya mail atabilir miyim ?

6- Son olarak AIS kaydı yaptırmalı mıyım ?

Teşekkürler herkese.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

51

55.9k
Users

4.8k
Topics

484.7k

| | | |