Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

• @minnesota biliyorum evet de yani onay maili gibi bişey bu şekilde mülakata katılabilirsiniz diye en azından mail gelsin KCC çok alıştırdı bize buna 😅

• Forumu ve geçmiş yıl deneyim ve excel tablolarını biraz incelerseniz neden böyle yazıldığını görebilirsiniz. Kimse ''umut tacirliği'' yapıp size sıra gelecek demiyor, belirli sayının üzerindekilerin Ankara'dan mülakat almasının zor olduğunu söylüyor. Tavsiyeleri dinleyip dinlememek size kalmış. İnsanlar (özelliklede 3-4 K üzeri CN si olanlar) deneyimler ve bu söylemler ile dosyalarını taşıyıp vizesini ALIYOR. Beklemek ve taşımamak sizin kararınız ancak bu söylemler 2025 DV süreci bitene kadar burada söylenmeye, yazılmaya devam edecek. Forumun amacı bu! Kayıp Bilici yada Elçilik Çalışanı değiliz. Gereksiz ithamlara gerek yok. Biraz okuma ve bilgi ile söylenen ve yaşanan deneyimler aktarılıyor burada

• ⭐⭐⭐

@Beyza-0

Gönlünüzden geçtiği gibi olsun, kişinin özelindeki durumuna istinaden başka konsolosluğa taşıyıp taşımama kendi takdiri. Sizin CN numaranıza yakın DV2024 talihlileri 2024 yılının Eylül ayında mülakatlarına girebildi. DV2025 bundan kötü olmazsa belki Eylül ayında gelebilir mülakatınız ama bu sabah @gucarslan'ın konu başlığına yazdığı bilgilendirme/uyarıyı çok çok dikkate almanızı tavsiye ederim daha sonra tüh dememek için, vizenize ulaşmak istiyorsanız. Vizenizi elde edebileceğiniz süreciniz 30.09 mesai saati bitimi ile sonlanacak, hakkınız yanacak ve herhangi bir hak iddia edemeyeceksiniz. Bol şans

• @TuttoSPORT Sakin olmaniz sizin faydanizadir. Siteye 1-2 ay önce üye oldunuz. Fırtına gibi esiyorsunuz masallah. Ankara dan Tiran a, oradan Hong Kong a oradan da Muscat a tasidiniz. Çok hizli karar verip sonrasinda her asamasinda, sitede yaniti bulunan sorulari bolca sormaktasiniz. Biraz daha sakin olup forumda her sorunuza yanit bulabilirsiniz.

• Referenced by  ATS16 ATS16 
  • ⭐⭐

@Beyza-0 merhabalar, aslinda bu ithamlariniz en guzel ornegi benim. Benim numaram sizden dusuk olmasina ragmen dosyami farkli bir ulkeye tasidim ve vizemi belkide dunyada ilk alanlardan birisiyim. Peki Ankarada bu sirada ne yapti. Elimizde olan excel dosyasina bakarsaniz, henuz 600lara bile gelememis. Kasim ayi icin henuz mulakat dagitmamis. Peki Ankara bu sekilde beklerken sizce diger konsolosluklar yerinde duruyormudur? Bence kocaman bir hayir. Sonucta elimizde kisitli bir vize sayisi ve bu sene daha da azaldi. Normal sartlarda 55k vize olmasi gerekirken bu sene 52k'a dustu. Ekonomik durumunuzu bilmemekle beraber, cok dusuk bir ihtimali olan birseyin cikmis olmasi buyuk bir sans iken, bu sansi degerlendirmek sadece sizin elinizde. Burada bulunan kisilerin inanin sizin iyiliginiz icin bu sekilde yazmaktadir. Bence bu sansinizi kaybetmemek adina elinizden geleni yapmanizi tavsiye ederim. Ilerleyen senelerde keske dememek icin. Hersey gonlunuzce olsun. Surecinizde bol sanslar.

• @Beyza-0 hanım buradaki insanlar size yardımcı olmaya çalışıyorlar lütfen yanlış anlamayın söylenilenler yılların birikimi ve geçmiş yılların verileri kimse ahkam kesmek yada bilmişlik yapmıyor herşey sizin vizenizi rahatlıkla alabilmeniz için yardımcı olmaya çalışıyor yaparsınız yapmazsınız sizin bileceğiniz iş tabiki ama forumu iyice okuyun geçmiş yılların verilerini okuyun veya en önemlisi mülakat deneyimlerini okuyun sizi sağlıklı karar vermeye yönlendirecektir farklı duygu ve durumlara girip inatlaşmayın bu şansı kaçırmanızı emin olun buradaki kimse istemez
    Kolaylıkla vizenizi almanız dileğiyle

• This post is deleted!
  • Banned

@onuru, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Beyza-0 merhabalar, aslinda bu ithamlariniz en guzel ornegi benim. Benim numaram sizden dusuk olmasina ragmen dosyami farkli bir ulkeye tasidim ve vizemi belkide dunyada ilk alanlardan birisiyim. Peki Ankarada bu sirada ne yapti. Elimizde olan excel dosyasina bakarsaniz, henuz 600lara bile gelememis. Kasim ayi icin henuz mulakat dagitmamis. Peki Ankara bu sekilde beklerken sizce diger konsolosluklar yerinde duruyormudur? Bence kocaman bir hayir. Sonucta elimizde kisitli bir vize sayisi ve bu sene daha da azaldi. Normal sartlarda 55k vize olmasi gerekirken bu sene 52k'a dustu. Ekonomik durumunuzu bilmemekle beraber, cok dusuk bir ihtimali olan birseyin cikmis olmasi buyuk bir sans iken, bu sansi degerlendirmek sadece sizin elinizde. Burada bulunan kisilerin inanin sizin iyiliginiz icin bu sekilde yazmaktadir. Bence bu sansinizi kaybetmemek adina elinizden geleni yapmanizi tavsiye ederim. Ilerleyen senelerde keske dememek icin. Hersey gonlunuzce olsun. Surecinizde bol sanslar.

Bu şansı bende değerlendirmek isterim ama yapacak olduğum bir şey yok dosya taşıma şansım da yok sıra gelir veya gelmez benim için her şey Ankaraya bağlı

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@yasavul

Aralığa kadar cutoff 6000 değil mi,

değil.

• arkadaşlar okudum bütün hepsini fakat inanmak istemediğim için de olabilir anlayamadığım bir şey var. Aralık için de ankara mülakat tarihi vermeyecek mi??

• @Beyza-0 merhaba sürecinizde başarılar diliyorum. Gerçekten Amerika ya gitmek istiyorsanız değerli forum yöneticilerinin, forumdaşların söylediklerini dikkate alın. Ankara sizin cn' nize randevu vermez.

• Banned

@cemal1153, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Beyza-0 merhaba sürecinizde başarılar diliyorum. Gerçekten Amerika ya gitmek istiyorsanız değerli forum yöneticilerinin, forumdaşların söylediklerini dikkate alın. Ankara sizin cn' nize randevu vermez.

Tamam Cemal seni dinlicem

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Beyza-0, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Niye burada sürekli umut tacirliği yapılıyor yok şu numaradan üstü kesin gidemez vs hayırdır konsoloslukta çalışıp mailleri siz mi atıyorsunuz gideriz veya gidemeyiz nasip kısmet ama belki mail gelecek insanın kaç ay öncesinden hevesini kırmak ne kadar doğru sizler kayıp bilicisi misiz de bizim haberimiz yok anlamadım!

sanırım beni etiketlemeyi unutmusunuz beyza hanım 🙂

"umut taciri" dediğiniz kimse, olmayan bir şeyi oldurmuş gibi gösterip umut satana denir benim bildiğim.
    halbu ki ben, umduğunuz hayale ulaşmanız için size yol gösteriyorum.
    kalkıp, "bu cn ile kesin gidersiniz, evi arabayı satın faize koyun hatta macar salamına yatırın" dersem o zaman umut taciri olurum.

buraya geilp, umut depolamak istiyorsanız onu bulamazsınız baştan söyleyeyim.
    gerçekleri duymak istemiyorsanız forumu okumak zorunda değilsiniz, kimseyi mecbur bırakmıyoruz.
    ama insanlar gerçeklerden bahsederken çıkıp "umut tacirliği" yapıyorsunuz derseniz o zaman konuyu başka türlü değerlendirmemiz lazım.

kayıp bilicisi misiz de bizim haberimiz yok anlamadım!

evet sizin haberiniz yok.
    bu konuda dünyadaki en donanımlı yerden bilgi almaya gelmiş durumdasınız ve insanlara bu şekilde ithamlarda bulunmanızı hoş karşılamamızı beklemeyin.
    size hayal satacak, satarken de binlerce dolar paranızı alacak tonla danışman var. onlarla görüşüp gönül ferahlığı elde edebilirsiniz.
    bu sayede daha mutlu, huzurlu ve umutlu olarak devam edebilirsiniz hayatınıza.

vizenizi alıp alamayacağınızı kimse bilemez elbette.
    mülakat almış olmanız da vize alacağınız anlamına gelmez malum, bu işin ap'si var bir de.
    iş o haddeye gelince dönüp dolaşıp yine bu platformdan destek almak isteseniz, işte o zaman umut tacirliği için zamanımız olup olmadına bakarız.

sürecinizde bol şans diliyorum, yolunuz açık olsun.

• Banned

@gucarslan, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Beyza-0, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Niye burada sürekli umut tacirliği yapılıyor yok şu numaradan üstü kesin gidemez vs hayırdır konsoloslukta çalışıp mailleri siz mi atıyorsunuz gideriz veya gidemeyiz nasip kısmet ama belki mail gelecek insanın kaç ay öncesinden hevesini kırmak ne kadar doğru sizler kayıp bilicisi misiz de bizim haberimiz yok anlamadım!

sanırım beni etiketlemeyi unutmusunuz beyza hanım 🙂

"umut taciri" dediğiniz kimse, olmayan bir şeyi oldurmuş gibi gösterip umut satana denir benim bildiğim.
    halbu ki ben, umduğunuz hayale ulaşmanız için size yol gösteriyorum.
    kalkıp, "bu cn ile kesin gidersiniz, evi arabayı satın faize koyun hatta macar salamına yatırın" dersem o zaman umut taciri olurum.

buraya geilp, umut depolamak istiyorsanız onu bulamazsınız baştan söyleyeyim.
    gerçekleri duymak istemiyorsanız forumu okumak zorunda değilsiniz, kimseyi mecbur bırakmıyoruz.
    ama insanlar gerçeklerden bahsederken çıkıp "umut tacirliği" yapıyorsunuz derseniz o zaman konuyu başka türlü değerlendirmemiz lazım.

kayıp bilicisi misiz de bizim haberimiz yok anlamadım!

evet sizin haberiniz yok.
    bu konuda dünyadaki en donanımlı yerden bilgi almaya gelmiş durumdasınız ve insanlara bu şekilde ithamlarda bulunmanızı hoş karşılamamızı beklemeyin.
    size hayal satacak, satarken de binlerce dolar paranızı alacak tonla danışman var. onlarla görüşüp gönül ferahlığı elde edebilirsiniz.
    bu sayede daha mutlu, huzurlu ve umutlu olarak devam edebilirsiniz hayatınıza.

vizenizi alıp alamayacağınızı kimse bilemez elbette.
    mülakat almış olmanız da vize alacağınız anlamına gelmez malum, bu işin ap'si var bir de.
    iş o haddeye gelince dönüp dolaşıp yine bu platformdan destek almak isteseniz, işte o zaman umut tacirliği için zamanımız olup olmadına bakarız.

sürecinizde bol şans diliyorum, yolunuz açık olsun.

Hahahahah tamam

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Beyza-0 alaycı tavırlarınızı kaleme almanız için forumu değil, günlüğünüzü kullanmanız amacıyla sizi forumdan süresiz olarak uzaklatırıyorum.

• @Beyza-0
    Her yil bitmek bilmeyen “siz hayirdir ya” perileri gelmis, adina siirler, sarkilar yazdigimiz bolum sonu canavarindan bihaber.

• @Beyza-0

Beyza hanım sizi gayet iyi anlıyorum umudunuz var umudunuzu kaybetmek istemiyorsunuz süreci geriye dönük araştırırsanız burada yazan herkes sizin umudunuzu kırmak için değil tam tersine süreci yıllardır takip ettikleri için fırsatı kaçırmamanız için size tavsiyede bulunuyorlar.

DV24: İlk başvurduğumda kazanınca gc alınıyor sanıyordum sonra bu forumda gördüm sıra numarası çok önemli olduğunu gördüm süreç bitmeye yakın sıra numarası kadar ankaranın performansının önemini gördüm bir çok kişinin dosyasını başka ülkelere taşıdıklarına şahit oldum sebebi ankara 12ile 13k kadar mülakat verdiğini görünce hemen dv25 için adım atmalıyım dedim
    DV25: Sürecine hazırlık için kazanır sıra numaram 10k altında olursa ankarayı beklerim 10k üstünde dosya taşırım diyordum bu yüzden hemen schengen vizesine başvurdum daha sonuçlar açıklanmadı ama hazırlığım olması adına gc kazanrsam dosya taşırım kazanamazsam ise tatile giderim dedim sonuç kazanamadım eşimle temmuzda italya fransa ispanya yaptık süreci yine çok takip ettim dv24 nazaran ankara daha kötüleşti ankara 7k anca sıra vermişti geçsen sene göre yüzde 50 performansı düşüktü forumda ne yapabilirim derken dv26 kazanırsam 4k altında olursam ankarayı beklerim 4k üstünde olursam dosya taşırım demeye başladım dv26 hazılık sürecine geçtim
    DV26: Avrupa vizesi yanına olurda konsolosluklar onay vermezse dosya taşımaya hazırlığım olması adına B1B2 vizesine başvurdum AOS yapmak için daha vizemi almadım aralıkta vize görüşmem var vizemi alırsam dv26 hazırlığımı yapmış oldum kazanırsam AOS yaparım kazanamazsam eşimle amerikaya tatile gideriz dedim inanın ankara 5bini görürse çok iyi derim bu sene için

• Cutoff olan arkadaşlara bol şans dosya numarama baktığımda ve forumdan edindiğim bilgilere göre dosya taşıdığım taktirde de işim zor bu nedenle sadece mülakat veren bir konsolosluk dışında hızlı ilerleyen bir konsolosluğu seçmeliyim. Deneyimlerinizi sabırsızlıkla bekliyorum 🙏🏻

• Ankara maalesef öyle bir durumda ki, ben bile endişelenmeye başladım.🙂

• @gucarslan Hocam ve herkese merhabalar,

Aralık Ocak bülteninin de yayınlanması ile birlikte bir şey sormak istiyorum. Mülakat tarihi ile ilgili planlamayı KCC mi yapıp büyükelçiliğe bilgi veriyor, yoksa büyükelçilik kendisi mi yapıyor?

Büyükelçiliğe mülakat tarihi planlaması ile ilgili mail attım, KCC yapıyor diye bilgi verdiler. Sorumu doğru anladılar mı bilemediğimden teyit için size sormak istedim. Gelen cevap:

"KCC is responsible for interview scheduling. Once your case is current, KCC will contact you with the interview date.
    Once your case has been transferred to our office, we will contact you as well. This will be approximately 3-4 weeks before the interview date."

Eğer bilgi doğru ise, KCC Ocakta current olacak dosyaların scheduling ini ne zaman yapıp bize bilgi verir acaba tahmini? Mesela Kasım ayı içerisinde onlardan bir cevap almam mümkün müdür?

Bir de eğer sorulursa dosyanı niye taşıdın diye, ne tür bir cevap vermemiz uygun olur?

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

77

51.2k
Users

4.8k
Topics

475.5k

| | | |