Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

• Herkese merhaba, öncelikle sürecin herkes için en sorunsuz ve heyrına olacak şekilde tamamlanmasını diliyorum. Foruma biraz geç giriş yaptığım için birikmiş tüm yazılanları okumak oldukça zaman aldı, ancak yazma aşamasına geçebildim. Herkes gibi bizde eşim ve 15 aylık oğlum için dosyayı taşımamız gerektiğine iknayız ancak biraz bekleyip konsoloslukların performansını görmeyi beklemiştik. Bugünkü seçimler sonrası her an herşeyin değişebileceği düşüncesiyle taşımayı hemen yapmaya karar verdik. Bu yıl iki kez gerçekten çok sebepsiz yere schengen reddi yediğimiz için Viyana'yı biraz riskli bulduğumdan; aynı zamanda Honghong'daki süreçlerin biraz uzun sürmesi ve işlerimizi 1 ay süreyle bırakmamız zor olacağından Bangkong için karar kıldım ancak excel'den gördüğüm kadarıyla taşınan dosya sayısı çok az ve henüz hiç mülakat deneyimi yok.
    Buraya taşıyanların özel bir bilgisi ya da öncesinden aldıkları bir referans var mı, ya da taşımayanlar içinde neden değerlendirmediğini paylaşacak birileri var mıdır?

Bilgisi olanlar paylaşabilirse çok sevinirim.Teşekkürler.

• Arkadaşlar selamlar, Muscattan bugün Approved lafını duyduk nihayet 🙂 Biraz maceralı geçti, biraz toparlanıp mülakat deneyimleri başlığına ayrıntılı olarak yazacağım. Telefondan foruma bağlanınca sürekli hata alıyorum o yüzden hızlı dönemeyebilirim. Soran, merak eden, tebrik eden herkese teşekkürler 🙂

• This post is deleted!

• Merhaba Ankara 6000 de kaldı diyor herkes ocak ayı itibari ile daha sonra devam etmiyormu diğer aylar da Eylül ayına kadar mülakat veriliyor diye yazıyor

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@sedat9095 sorularınıza cevap alabilmek için öncelikle lütfen sürecinizi imzanıza taşıyın.

• @gucarslan gir çık yapılsa, GC ve SSN buraya posta ile yollansa arkadaş tarafından sonrasında problem olur mu sizce?

• @Falcon-1
    Bu denli değerli evrakların uluslararası kargoya verilmesini ben çok riskli görüyorum, başkası o riski alırsa bilemem.

• Madem Trump konusu açıldı, @gucarslan adminimiz zaten gerekli açıklamaları ve değerli görüşlerini yazmış, bende naçizane birkaç gözlemimi aktararak çok uzatmadan, katkıda bulunmak isterim.
    Aos süresince Amerika’da kaldığımda şunu gözlemledim. Gerek yerel halkın gözünde, gerekse siyasilerin, veya devlet otoritelerinin, memurların gözünde, şayet göçmen iseniz hangi statüde gelmiş olursanız olun, çok bir farkınız yok. İster kaçak girin, ister lotodan green card alın (bir Amerikalı’ya DV lottery kazandım dediğimde, aa tebrikler kaç milyon dolar kazandın demişti), oranın vatandaşı asli bir unsur değilseniz her zaman onların gözünde immigrantsiniz. Bizimkilerin yanlış algıladığı bir nokta var, biz Türkler biraz statüye vs önem verdiğimiz için green cardlı olunca sanki biz yasalız vs farklı bir muamele yapılacakmış gibi düşünüyoruz, aslında pek öyle değil. İş başvurularında olsun, orada hayatın her alanında, çalışma iznin var mı, sponsorluk ihtiyacın var mı değil mi, ehliyetin var mı vs vs , bunlar soruluyor, ve bunları nasıl yolla aldın elde ettiğinle ilgili, arka planında kimse ilgilenmiyor. Green cardınız olması size 5 sene sonra vatandaşlık kapısı açacak, ancak onda bile (Amerika’daki herhangi bir questionnaire’de görürsünüz) normal citizen mısın naturalized citizen (sonradan vatandaş) bile soruluyor. Daha çok konu konuşulur ancak, özetle vizelerini alanların çok beklemeden ülkeye girişlerini yapmalarını tavsiye ediyorum. Siyasi konjonktür riski alınacak bir durumda değiliz.

• @gucarslan Merhaba nasıl anlamadım

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@sedat9095 gayet net anlattım diye düşünüyorum.

• @sedat9095 Evet eylüle kadar. Bülten her ay açıklanır şu an 6bin de ama.
    *''DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları'' konuyu ve dv24,23 gibi geçmişteki süreçleri okumanız sizin yararınıza olacaktır. Sürecinizde bol şanslar.

• This post is deleted!

• @10urdmn Teşekkür ederim Biraz umutsuzluk oldu no yüksek olduğu için,hepsini inceledim.

• @10urdmn Teşekkür ederim

• ⭐⭐

@Flight101, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@sedat9095
    Bucketlist..

1. Vize sürecinin imzaya taşınması...İşte link https://yesilkartforum.com/forum/topic/2184/vize-surecinizi-imzaniza-tasiyin
    2. DV2025 excel tablosuna bilgilerin girilmesi...İşte tablo https://bit.ly/4b6swID
    3. DV2025 Aşamaları başlığının ilk iletisinden itibaren okunması...İşte link https://yesilkartforum.com/forum/topic/7230/dv2025-2025-green-card-lotosu-aşamaları?page=1
    4. Süreç ile ilgili soruların DV2025 Aşamaları başlığı altında sorulması
    5. DV2024 ve DV2025 Mülakat Deneyimleri başlıklarının takip edilmesi

Sürecinizi daha iyi yönetmeniz, sorularınıza daha hızlı ve net cevaplar almanız açısından önemlidir.
    Sürecinizde başarılar...

@sedat9095 Size daha önce bu mesajı atmıştım gözünüzden kaçmış sanırım..Neyi nasıl yapacağınızı aktarmıştım...

• Referenced by  Flight101 Flight101 

• @sedat9095 sedat bey öncelikle bu sıra numarasında ankarayı beklemeyi düşünmüyorsunuzdur umarım

Süreci vakıf olmanız için şu kadar bilgi vereyim geçen senenin excell tablosuna bakarsanız tabloya ulaşma için buraya tıklayınız. Ankara da sıranın gelmesini beklemek temmuzda urfaya kar yağmasını beklemekle aynı bu yüzden biran önce dosya taşımaya bakınız

Dosya taşıma konusunda bilgiye ulaşmak içinde doğru konu ve yerdesiniz burada bilgiler derya deniz aklınıza takılan her bilgi var ve doğru bir araştırma ile tüm süreci tek başınıza yönetebilirsiniz danışman tutmak isterseniz de bir kaç deneyimde gördüm danışmalara para kaptırdık dediler süreçlerini forumdaki bilgilerle yönetenler daha verimli ve sağlam ilerliyor biran önce dosya taşımaya başlayın

• merhabalar herkese, biz de dosyamızı dün itibarıyla Muscat'a taşımış bulunuyoruz. @Ben-Batur bey'in mülakat deneyimlerini dört gözle bekliyoruz hayırlısı olsun, şimdiye kadar tüm bilgisini paylaşanlara ve yol gösterenlere sevgiler.

• @T-C-Kubilay-Dikici Merhaba dosya taşıma işe ilgili bir kaç seçenek gördüm bilgileri inceledim fakat hangi ülkede daha kolay vize süreçleri İngilizce ve evrak muayene vs için çok bilgi karmaşası var

• @T-C-Kubilay-Dikici Kubilay beye kesinlikle katılıyorum. 6000 ler için bile Ankara’ya beklemek fazla polyanacılık olacaktır. @gucarslan ’da dediği gibi Ankara’ya güvenmeyin. Naçizane tavsiyem bütün hataları deneyimleme çabası içerisinde olmayın ve dosya taşıma süreçlerini araştırmaya başlamanız en doğrusu olacaktır diye düşünüyorum.

• This post is deleted!

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

120

52.6k
Users

4.8k
Topics

479.7k

| | | |