Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @Erdem-Yıldız ama vize kotası 4 aylık sürece yetecek mi sizce ??

• Burası kalabalıklamış sanki 😀😀😀 her cumartesi gelip 3/5 kişi ceacın verilerini konuşuyorduk şimdi ise son current rakamından sonra bakıyorum herkes diken üstünde hissediyor 😬 umarım bu sancılı süreç güzel sonla biter

• @didemkrbck yeter eylüle kadar devam ediyor mülakatlar

• Insanlar ciddi paniklemis ya. Arkadaslar, bakin asiri muhafazakar bir bakis acisiyla soyluyorum: Eger case numaraniz 20K'nin altindaysa bu basliga girmeye tenezzul bile etmenize gerek yok. Gidin, dosya tasima, mulakata hazirlanma ve ABD'de ev kiralama planlari yapin. Vaktinizi burda yaptigimiz matematiksel debelenmelere harcamayin. En gec Agustos ayinda current olacaksiniz.

20-24K arasi olanlar. Siz de guncel olacaksiniz. Olagan disi bir durum olmadigi surece olacaksiniz. Rahat olun.

Dosya numarasi 24K - 28K olanlar, siz de bilin ki 1 Ocak'ta numaraniz ne kadar riskliydiyse hala o kadar riskli. Risk henuz artmis degil. Nasil ki Nisan'da 3 bin artis hosunuza gittiyse, Mayis'ta da 0 artis can sikacak. Olacak bunlar. Numaranizin riskli olmasi iste kendini boyle gosteriyor. Isiniz muhtemelen Eylul'e kaldi. Sakin olun, bulteninin 25K barajini Agustos'ta gecmesi icin dua edin.

28K ustu olanlar. Tum belgelerinizi eksiksiz hazirlayin ve rafa kaldirin. Sureci unutun. Bir mucize olur da Eylul'de guncel olursa numaraniz, o zaman aksiyon alirsiniz.

• @Stoic-Turk tabi bu yaptığınız hesapta inşallah basılacak vize kalır. Numarası aktif olup bekleyen her bir kişi, numarası aktif olacak kişilere umut bence.

• @akara Eylul ayi gelmeden vizelerin tukenmesi pek olasi degil. Bu da demektir ki 24K ve alti olan arkadaslar bosuna telas yapiyor.

• @Stoic-Turk, içinde söyledi: Sayılarla DV2025

Insanlar ciddi paniklemis ya. Arkadaslar, bakin asiri muhafazakar bir bakis acisiyla soyluyorum: Eger case numaraniz 20K'nin altindaysa bu basliga girmeye tenezzul bile etmenize gerek yok. Gidin, dosya tasima, mulakata hazirlanma ve ABD'de ev kiralama planlari yapin. Vaktinizi burda yaptigimiz matematiksel debelenmelere harcamayin. En gec Agustos ayinda current olacaksiniz.

20-24K arasi olanlar. Siz de guncel olacaksiniz. Olagan disi bir durum olmadigi surece olacaksiniz. Rahat olun.

Dosya numarasi 24K - 28K olanlar, siz de bilin ki 1 Ocak'ta numaraniz ne kadar riskliydiyse hala o kadar riskli. Risk henuz artmis degil. Nasil ki Nisan'da 3 bin artis hosunuza gittiyse, Mayis'ta da 0 artis can sikacak. Olacak bunlar. Numaranizin riskli olmasi iste kendini boyle gosteriyor. Isiniz muhtemelen Eylul'e kaldi. Sakin olun, bulteninin 25K barajini Agustos'ta gecmesi icin dua edin.

28K ustu olanlar. Tum belgelerinizi eksiksiz hazirlayin ve rafa kaldirin. Sureci unutun. Bir mucize olur da Eylul'de guncel olursa numaraniz, o zaman aksiyon alirsiniz.

Durumu çok güzel özetlemişsiniz. Zaten süreç üzerinde yapılabilecek tek şey panik olmadan hazır olup beklemek. Eğer travel ban olayı İranlıları etkiler, DV yasağı da gelirse oradan bizim gibi yüksek no’lu kişilere ekmek çıkabilir belki.

Beni burada geren tek konu Eylül’de ciddi bir aday havuzuyla birlikte zamanla yarışmak zira bu ciddi bir sinir sistemi gerektirecek.

• @Stoic-Turk süreç eğer biraz ilerlerseydi bence kota sorunu olacaktı ama aynı veya biraz az açıp ilerleme de kota sorunu olmayacak mesela 55 bin vize verilen 2023 dv lottery sürecinde yüksek sayılar martta açılınca 7 eylülde kota doldu ama 2024 yılında az az veya aynı açılınca kota sorunu olmadı ve 53 bin vize basıldı bu senede böyle olacak gibi görünüyor benim numaramda temmuz ağustos gibi mülakata gider diye düşünüyorum sizin fikirleriniz nedir önemli olan bence hızlı bir elçilikte beklemek ankaranın dışında durmak 🙂

• Merhabalar, merak ettiğim bir konu var. Yüksek case numarası olan bizler, sayımız current oldu ve velev ki mülakat maili aldık. O ülkeye gittiğimizde ve tam orada o yıl için verilecek vize sayısına ulaşılırsa bize mülakat iptal maili gibi bir şey mi geliyor. Turistik gezi yapıp dönme ihtimalimiz de var galiba. CN yüksek olduğu için çok bel bağlamadım zaten ama içten içe de bir merak beklenti var. Umarım herkesin gönlüne göre olur tüm süreçler.

• @mbaris79 Acikcasi, Iran'a ban gelmesi DV yasagiyla sonuclanirsa Ankara'da daha fazla EU kapasitesi olusabilir. Bu durum bizim gibi yuksek numaralarin dezavantajina. Ankara'nin kotu performansi bizim isimize geliyor; cunku 1000 case numberlik araliklarda daha az EU vizesi basiliyor bu da bultende case numberlarin daha fazla ilerletilmesi demek.

Ideali birkac EU ulkesin ban gelmesi. En iyisi Rusya'ya Ukrayna'ya ban gelmesi aslinda; ama bu jeopolitik ortamda gelecegini hic sanmiyorum. Gelse gelse Kirgizistan'a gelebilir.

• @Stoic-Turk Teori de Ankara'nın yavaş gitmesi yüksek numaraların avantajına. Ankara şu günlerde ayda 2 gün mülakat vererek EU kotası dolduramaz. 52000 lik kotayı tek başına etkileyecek bir ülke değiliz. Bize gelene kadar çokça fazla etmen var. Zaten 6000-7000 üstü kim varsa çoktan Ankara ı terk etti. Amerika diye yanıp tutuşanlar zaten çoktan yolunu çizgi. Çoğu vizesini aldı. Numarası 10.000 falan olup Ankara'yı bekleyenin zaten Greencard sürecini takip ettiğini sanmıyorum. Ortadoğu fazla romantizm kaldırmaz. Realite Ankara güvenilmez bir durumda.

• Ankara, Türklere az DV vermek için ekstra çabalıyor gibi ve bunu da IR case’lerindeki yoğunluğuna bağlıyordur. O yüzden hiçbir koşulda performanslarının artacağını düşünmüyorum.

• @mbaris79 ankara-1.png
    ankara-2.png
    Bu ekran görüntüleri azimle dosyasını takip eden forumdaşlarımızın başarısıdır. Eğer Ankara'yı bekleselerdi vize alabileceklerini düşünmüyorum. Ayrıca realite Ankara'nın EU nun 2 katı kadar AS dosyasına mülakat vermesinin eseridir.

• @mbaris79 vize-basimi.png Ocak datalarına göre Türkler olarak birçok yerden vizeleri alıyoruz zaten. İlk 10 dayız.

• @minnesota, içinde söyledi: Sayılarla DV2025

@mbaris79 ankara-1.png
    ankara-2.png
    Bu ekran görüntüleri azimle dosyasını takip eden forumdaşlarımızın başarısıdır. Eğer Ankara'yı bekleselerdi vize alabileceklerini düşünmüyorum. Ayrıca realite Ankara'nın EU nun 2 katı kadar AS dosyasına mülakat vermesinin eseridir.

Doğrudur elbette 5000 üstü olup Ankara’da bekleyenler süreci takip etmeyenlerdir yoksa mülakat almalarına hiç imkan yok. Ama bence Ankara Türk IR case’lerine ağırlık veriyor muhtemelen orada bir sıkışma var ve Türk DV caselerine düşük kota veriyorlar politika olarak bunu belirlermişler. İranlılar olmasa bile 3-5 randevu fazla verirler yine o istenen veya beklenen performans kısa vadede gelmez.

• @mbaris79 bende aynısını düşünüyorum. Yani Ankara nın mülakat verip vermemesi şu zamanda yüksek numaralıları pek etkilemiyor. Zaten biz Türkler çözümü başka ülkelerde arayarak Ankara yı evimiz olarak bile göremiyoruz. Ortadoğu nun yokuşlu yolları diyebiliriz.

• @minnesota Bence bu dusuncenizde gozardi ettiginiz bir durum var. Forumdaki excel tablosuna bakarsak Turkiye'deki talihlilerin 30%'unun tabloda oldugunu goruyoruz. Yani tablo Turkiye'deki talihlileri temsil edebilecek seviyede bir orneklem. Buraya kadar sorun yok.

Ancak, dosyasini tasiyan insanlar ayni zamanda sureci yakindan takip eden insanlar. Dolayisiyla excel tablosuna bilgi girisi yapma ihtimali cok daha yuksek insanlar. Yani tum talihlilerin 30%'u gercekten buyuk bir orneklem olsa da orneklemde dosyasini tasimis insanlar tum Turkiye talihlileri arasinda dosyasini tasimis insanlarin zaten muhtemelen neredeyse tamami. Yani excel tablosu dosyasini tasiyanlar acisindan bir "orneklem yanliligi" tasiyor,

Diger bir degisle Excel tablosunda dosyasini tasimis insanlarin orani yaklasik 50%. Tum Turk talihlilerin sayisi duz hesap 4000; ama orneklemden yola cikarak 2000 Turk talihlinin dosya tasidigi cikarimini yapamayiz.

Bu da bizi su sonuca ulastiriyor: Eger Ankara EU dosyalarina bakmak icin elinde birdenbire bir kapasite bulursa, DS-260'yi tamamlamis fakat dosya tasima imkani olmayan, tasimak istemeyen, veya sureci cok yakin takip etmeyip yine de gocme niyetinde olan insanlara 2NL gidecek. Bu da daha falza EU caseinin vize almasi demek. Dolayisiyla yuksek numaralar riske girer,

ANK'nin ozellikle Turklere mulakat vermemsini dusunmek icin de ortada bir sebep yok. Siyasi bir sebepse, kanitlayamiyoruz. Bunlar spekulasyondan oteye gidemiyor. Argumanlar Turklerin DV vize sayisini kontrol etmek uzerineyse, sistemin boyle bir statu limitine sahip olmadigini hatirlatmak isterim. 52 binlik bir DV kotasi ve yaklasik 17800'luk bir EU kotasi var. Bu 17800 vize verilirken hangi ulkenin kac vize aldigi DOS'in umrunda degil (genel Green Card dagitimlarinda 7%'lik limite takilmadigi surece).

• @Stoic-Turk Sizin de gozden kacirdiginiz bir nokta var. Ankara mulakat verdigi kisiye gelip gelmeyecegini soruyor artik telefonda. Yani gelmeyecek kisi mulakat ini bir nevi kaybediyor.

• Haziran yada temmuz bulteninde mucizevi sekilde 26-27-28 ustune atamaz mi acaba…

• @mymuyi Şahsi fikrim haziranda atmaz ama temmuz içim yorum yapmak güç

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

117

55.1k
Users

4.8k
Topics

483.6k

| | | |