Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Degerli Yesilkart Forum Ailesi, bu konuda size pasaport, vize veya diger resmi belgeler icin gerekli fotograflarinizi nasil ucuza elde edebileceginizi anlatacagim. Ben bu yontemi uzun bir suredir kullaniyorum, Turkiye'de veya ABD'de yasamasi farketmeden herkese de bu yontemi tavsiye ederim 🙂

    Bu metodla ABD'de $14.99 olan bir pasaport fotografinin maliyetini $0.06'a dusurebilirsiniz. Ozetle;

    1. once fotograf cekecegiz,
    2. sonra bu fotografi https://www.idphoto4you.com/ sitesinde editleyecegiz
    3. sonrasinda fotograf baskisi yapan bir dukkandan ciktisini alacagiz.

    Fotograf cekimi
    Ilk isimiz guncel halimizi yansitan bir fotograf cekmek olmali. Bu fotografi istenilen standartlarda evde cekebilmek icin su forum video'muzun ilk 17 dakikasini izleyebilirsiniz:

    Yuzumuzde veya arka ekranda golge olmayan ve begendigimiz bir fotograf cektikten sonra bu fotografi bilgisayara aktarip diger asamaya gecebiliriz.

    Fotografin duzenlenmesi
    Bilgisayara aktardigimiz fotografi https://www.idphoto4you.com/ sitesinde duzenleyecegiz. Bu sitenin kullanimi yine yukaridaki video'nun 17. dakikasindan sonra anlatiliyor. Bu video'yu izleyerek fotografi pasaport veya vizeye (ya da amaciniza) uygun hale getirebilirsiniz.

    Turkiye pasaportlari icin biyometrik olculerde fotograflar gerektiginden, ulke olarak "Turkey"i secmelisiniz. Bu ayar, fotograflarin 5 cm x 6 cm boyutlarinda duzenlenmesini saglayacak.

    ABD icin gerekli olan pasaport veya vize fotograflari icin ulkeyi "United States" olarak secmelisiniz. Bu ayar, fotograflarin 51 mm x 51 mm yani 2 inc x 2 inc boyutlarinda duzenlenmesini saglayacak.

    "Print Size" ayarini da standart baski boyutu olan 10x15 cm yani (4x6 inc) olarak ayarlayabilirsiniz. Eger 4'ten fazla fotografa ihtiyaciniz varsa bu ayari 13x18 cm olarak da secebilirsiniz veya 10x15 cm'lik sablonu birden fazla kez bastirabilirsiniz. Genelde en ucuz baski boyutu 10x15 cm (4x6 inc) oluyor. Duzenlediginiz fotograf asagida gorebileceginiz gibi sectiginiz baski boyutuna gore bicimlendirilecek ve siz de bu sablonu bilgisayara indireceksiniz. Eger 10x15 cm boyutlarini sectiyseniz, yukaridaki video'nun 21:15 saniyesinde fotografinizin nasil goruleceginizi gorebilirsiniz.
    alt metni

    Fotografin basimi
    Eger ABD'deyseniz, ABD'nin dort bir tarafinda bulunan CVS, Walgreens gibi eczanelerden veya Walmart, Target gibi alisveris merkezlerinden (genelde bu gibi yerlerde fotograf ve baski bolumleri oluyor) bu fotografinizi bastirabilirsiniz. Bu fotografi kullanmak istediginiz dukkanin internet sitesine online olarak yukleyeceksiniz ve size soyledigi saatte gidip alacaksiniz. Bunun disinda cevrenizde Office Depot, Fedex, UPS gibi dukkanlar varsa, oralarin da fotograf baskisi yapip yapmadigini kontrol edebilirsiniz.

    Eger Turkiye'deyseniz bu yolu kullanarak kirtasiyeler, baski dukkanlari, fotografcilar veya cevrenizde fotograf baskisi yapabileceginiz herhangi bir dukkana bu fotografi internet(email), flash drive, CD veya baska herhangi bir yontem ile iletip, fotografinizi bastirabilirsiniz.

    Ben yakinimdaki bir Walgreens eczanesini kullandim, onu ayrintili olarak asagida anlatiyorum, az cok nasil yapilacagi hakkinda bilgi vermis olur. Siz de cevrenizde fotograf baskisi yapan herhangi bir yerde baski yaptirabilirsiniz. Burada onemli olan fotografinizi "pasaport fotografi" olarak degil, normal fotograf olarak "glossy paper"a bastirmaniz. Pasaport fotograflari da ayni sekilde 'glossy paper'lara basiliyor fakat isminde "pasaport" gectigi icin bir anda fiyat tek bir fotograf icin $14.99'a cikiyor. Yani, tamamen ayni fotografi hem daha ucuza hem de daha cok kopya seklinde almis oluyorsunuz.

    Burada verebilecegim diger bir tavsiye, fotografin rengini normalden biraz daha acmaniz olur, yani sitede "brigthness" ayari yaparken normalden biraz daha acabilirsiniz. Cunku baski yapinca renkler 'glossy paper' uzerinde bir ton koyu cikiyor, eger hangisinin en iyi gorunecegine emin degilseniz birden fazla kopya hazirlayip hepsinin ciktisini alabilirsiniz. Elinizdeki en iyi fotografi kullanirsiniz, yine bir pasaport fotografindan daha ucuza gelmis olacak.

    ***=Walgreens sitesinin kullanimi***

    İçeriği Göster

    keywords: pasaport fotoğrafı vize fotoğraflarını ucuza almanın yolu yolları

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Ayrica ekleme yapayim... ben Turkiye'deyken evinde fotograf baski makinesi olan bir arkadasimdan yardim aliyordum ciktilari almak icin. Gecen yil forumdan bir arkadas bu yolla cikti almak istedigi icin gittigi fotografcilardan "ben bunun ciktisini ucuza veremem, eger verirsem nerden para kazanacam" tarzinda cevaplar almis ve sonunda pes etmis idi.

    Dolayisiyla Turkiye'de bunu dukkanlardan almak yerine (eger cok iyi tanidiginiz biri yoksa), online fotograf baski sitelerini deneyebilirsiniz. Bunu yapan arkadaslar da bu basliga deneyimlerini aktarabilirler...


  • Gecen costco da cektirmek istedik, hangi ulke dediler, Turkiye nin listelerinde olmadigini ogrendik. Sizce pasaport icin abd nin 2*2 is gorur mu konsoloslukta?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @mutlu, içinde söyledi: Pasaport ve vize fotograflarini ucuza almanin yolu

    Gecen costco da cektirmek istedik, hangi ulke dediler, Turkiye nin listelerinde olmadigini ogrendik. Sizce pasaport icin abd nin 2*2 is gorur mu konsoloslukta?

    Maalesef iki fotograf birbirinden cok farkli.

    Genis acidan cekilmis fotografi elektronik olarak alip kendiniz yukaridaki video'nun son kismini inceleyerek Turkiye pasaport sartlarina uygun hale getirebilirsiniz. Ve sonra yukarida belirtilen yontemi kullanarak ciktisini, pharmacy'lerden alabilirsiniz...


  • @crazycells peki Türkiye pasaportu için Amerika da nereden biyometrik 5 x 6 cm olacak şekilde alabiliriz ? Bir kaç yere baktım ama bu ölçüleri göremedim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Rookie, içinde söyledi: Pasaport ve vize fotograflarini ucuza almanin yolu

    @crazycells peki Türkiye pasaportu için Amerika da nereden biyometrik 5 x 6 cm olacak şekilde alabiliriz ? Bir kaç yere baktım ama bu ölçüleri göremedim.

    Sayin @Rookie , iletinizi dogru basliga tasidim...

    Ilk iletiyi inceleyin, tek yapmaniz gereken cektirdiginiz fotoyu https://www.idphoto4you.com/ 'a aktarmak ve ulke secimini "Turkey" olarak guncellemek. Zaten islem sonunda size 4 x 6 inch standart baskida cikartabileceginiz 4 tane 5 x 6 cm fotograf verecek. Sonra indirdiginiz bu dosyayi en yakin Walgreens veya CVS'ten "Glossy" kagit uzerine bastiracaksiniz...

    Screen Shot 2021-10-20 at 4.47.15 PM.png

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   crazycells crazycells 

  • @crazycells bu entryi gorunce Turkiye'deyken yaptigimi anlatayim, ihtiyaci olan arkadaslar faydalanir. Yine https://www.idphoto4you.com/ yada herhangi bir appden(ben passport-photo.online kullanmistim, ucret iade garantili ve review ediyorlar fotografi. Uygun degilse neden uygun olmadigini soyluyorlar, tekrar cekip sisteme yukleyebiliyorsunuz olana kadar ) telefondaki fotoyu yukluyorsunuz ve size cikti alabileceginiz formatta mail olarak atiyorlar. Sonra media marktan(her subesinde cikti makinasi yok sanirim) 2.5 liraya(fiyat artmis olabilir) ciktisini alip siz kesiyorsunuz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @kingofpetroleum sorulariniz icin bu basligi inceleyebilirsiniz.


  • Cok tesekkur ederim


  • @crazycells cok tesekkurler gercekten, pasaport fotografi isini bu sekilde hallettik ve Miami Konsoloslugu'na basvurumu yaptim, kabul edildi. Eksik olmayin, sayenizde rahatlikla cozebildim bu isi, selamlar.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

85
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum