@AE123 yaga katilan UV isik altinda parlayan bazi maddeler var onu yaga katarak kacagin nerde oldugunu gozle bulabilirsin, UV light yardimi ile tabiki.
tavsiye edilen en kalin yagi kullanmak kacagi bi nebze onler. misal ben 15/40 kullanirim, onerilen 5/30, Araba eski her yerinden kacak var
-
Herkese merhaba,maalesef üzücü bir durum yaşadım,pensilvanyada okul otobüsünü geçtiğim için ceza aldım.Bu ülkede çok beğendiğim bu yasayı kendim çiğnediğim için de çok üzgünüm,sanırım çok dalgındım ve okul otobüsünü geçtiğimi bile farketmedim,normal hızda ilerliyordum ve biraz ilerde kırmızı ışıkta durdum,kendi kendime ''ben az önce okul otobüsünü mü geçtim ,neden ilerlemiyor bu'' diye sordum.Eve ceza makbuzu geldi.300 dolar bir ceza bedeli var.30 gün içinde cezayı ödemem ya da bir mahkeme tarihi alma talebinde bulunmam gerektiği yazılı.açıkçası buraya yeni geldim,avukat tutacak bir gelirim yok,green card sahibiyim ve daha önce hiç mahkemeye çıkmadım.8 aydır USA eliyetim var sadece 1 defa park cezası ve bir de EZPASS cezası ödedim.ne yapmamı tavsiye edersiniz,ehiyete puan olarak işlenir mi bu ceza,gerçekten çok üzgünüm
-
@omrshn Polis raporu yoksa, kamera goruntuleri de yoksa, birsey ispat edemezler. Karsi tarafin sozune karsilik sizin sozunuz.
-
@AE123 yaga katilan UV isik altinda parlayan bazi maddeler var onu yaga katarak kacagin nerde oldugunu gozle bulabilirsin, UV light yardimi ile tabiki.
tavsiye edilen en kalin yagi kullanmak kacagi bi nebze onler. misal ben 15/40 kullanirim, onerilen 5/30, Araba eski her yerinden kacak var -
-
Turo ile araç kiralayan var mı? Turist vizesi olanlar araç kiralayinca vergiden muaf oluyor mu?
-
Ben daha once Progressive'den sigortaya 2 arac icin aylik $370 oduyordum. Temmuz'da GEICO'dan online teklif aldim ve GEICO'ya gectim. Ayni kosullarda ve full coverage olarak gectim.
New York State, 2 arac, 2 surucu icin 6 aylik 1335 dolar oduyoruz. 6 taksit, ayligi $222. Arac basi 111 dolara geliyor. -
Merhaba road teste girmeden alabildiniz mi?
-
Hocam merhaba,
bende araştırdım sizin gibi fakat o zaman çalıştığımız floridadaki taşıma firması 1 yılın kısa bir süre olduğunu ve gümrükte problem yaşayabileceğimizi söyledi ve hatta istanbul gümrükten de bu konuyu teyit etmişlerdi. -
-
@MySea benim camlar da kolla aciliyor 🙂 motor icin chip var ama ECU da
-
-
Harika olmuş bu plaka 🫶
Peki plakalarda renklendirme nasıl oluyor? Mesela bunun arka fontu kırmızı, yazı beyaz. Tam tersi ya da farklı renk mümkün mü? Yoksa bu renkler standart mı, hiç bilmediğimden soruyorum 🙂
-
@Yamtar @Yamtar Merhaba tekrar; ayni seyden bahsediyoruz Misdemeanor ve Felony ABCD kodlari zaten yine benim bahsettigim diger detaylarida iceriyor yani eger A -B ise kesin hapse girebilirsin 'sadece hiz speed degil bu konuyla ilgili yaptigim diger iki yorumda da belirttigim gibi' + aracta ayni zamanda uyusturucu vb. bulundurmak. Felony ise yine ciddi suclari iceriyor aracta ruhsatsiz silah vb. bulundurmak ve dahasi..( Misdemeanor ve Felony A-B Avukatsiz olmuyor,derhal ozel bir avukat tut kendine)
Buna bagli olarak diger yorumlarimda da belirttigim gibi siradan bir hiz speed bileti aldiginda evet polis gelmezse mahkemeye ceza almiyorsun hic birsey de odemiyorsun.. Ve yine belirttigim gibi avukata ihtiyacin yok (Misdemeanor ve Felony C-D Avukatsiz oluyor,avukat tutmak zorunda degilsin)
Not: Ayrica avukat hem senin hemde sana cezayi veren polis icin zaten mahkemede her zaman oluyor,sen eger istersen ozel baska bir avukat tutabilirsin.. -
@Umut-Şele, içinde söyledi: Amerika'da Car Shipping
@EzgiLera PA -> IA icin bakiyorum. Bir kac firma ile gorustum fakat yorumlarina baktiktan sonra acikcasi supheye dustum. Isim dolayisiyla kendim surmeye vakit bulamayacagim icin de ellerine dustum gibi bir durum oldu aslinda.
Forumda tırcı arkadaşlar vardı. Belki onlar yardım ederler firma seçmenize.
İşiniz ne bilmiyorum ama 1 gece otelde konaklayarak 1 hafta sonunda alınacak bir mesafe gibi duruyor. Şahsen ben uzun yolda araba kullanmayı seviyorum ve arabanız da donanımlıysa biraz -adaptive cruise control gibi- çok yorucu olmaz muhtemelen.
-
@aysthehk başlık bulamazsın çünkü bizim hukuk büromuz var sağolsunlar kendilerine çok teşekkür ediyoruz @Claudia-J-Muslu bizlere inanılmaz bir şekilde yardımcı oluyor. Onun sayfasına bu yazıyı taşırsanız kendileri müsait bir zamanda sizlere yardımcı olacaktır.
https://yesilkartforum.com/forum/category/120/muslu-hukuk-bürosu-sorularınızı-cevaplıyor
-
-
@serel rica ederim ne demek 👍🏼
-
-
@ayvalik10 abi çok teşekkürler...
Amerika'da Ehliyet Almak
-
Texas'ta ehliyet yazılı ve direksiyon sınavları için yakın tarihli randevu almak biraz güç. Gençler mutlaka bir çözüm bulmuştur deyip araştırınca aşağıdaki linki buldum, 3 günde yazılı ve direksiyon sınavlarını hallettim. Bilginize..
-
Amerika da ehliyet almak!buraya gelmek için yaptığınız tüm o evrak savaşlarından sonraki en kolay iş..Zaten önceden geldiğiniz yerden de ehliyetiniz varsa hiç bir kursa yada eğitime vb. gitmiyorsunuz..TC de ehliyet almak 1000 kat daha zor..Burada youtube 'dan bile tüm sorulara ve cevaplara ingilizceniz en berbat seviyede olsa bile çalışarak DMW nin ofisindeki bilgisayarlardan küçük bir sınava girerek ve sadece direksiyon sınavını (Direksiyon sınavında parallel park'ı en iyi şekilde yaptıysanız,test sırasında vb.trafik kurallarına uyduysanız bu arada iki elde direksiyonda duracak yol boyunca ) başardığınızda alıyorsunuz ehliyeti..Endişelenecek hiçbir durum yok asla bunun için kendinizi korkutmayın..
-
Arkadaşlar merhaba benim ab ehliyetim var polonyadan aldım bunun ekstra bi faydası olur mu yoksa türk ehliyeti ile aynı mı bütün prosedürleri falan
-
@ahmeterol1912 eyaletin polonyayla anlasmasi varsa yarar.
-
@charon, içinde söyledi: Amerika'da Ehliyet Almak
@ahmeterol1912 eyaletin polonyayla anlasmasi varsa yarar.
nerden bakabilirim anlaşması varmı yokmu diye
-
@ahmeterol1912 eyaletin dmv'sinde yazar.
-
Merhaba
Kanada da G1 G2 ve G full ehliyetlerim var. DV-2025 greencard talihlisiyim. Vizem onaylanır ve ABD ye gelirsem Kanada ehliyetimi ABD de herhangi bir sınav, ders vs gibi prosedürlere takılmadan değiştirebiliyor muyum? Eyalet Michigan olacak.Teşekkürler
-
@dkerim genelde kanada ehliyetleri sikintisiz cevriliyor lakin eyalet ozelinde bakmaniz gerek
-
Merhaba Illinois eyaleti özelinde deneyimimi paylaşmak istiyorum. İlk olarak yazılı sınava girmek gerekiyor. Yazılı sınav 35 sorudan oluşuyor. %80 başarı oranı aranıyor. Yani 28 doğruya ulaştığınızda sistem sınavı otomatik olarak bitiriyor ve diğer soruları çözmenize gerek kalmıyor. Ardından "road test" sınavına yani sürüş sınavına giriyorsunuz. Sınava arabayı kendiniz götürmeniz gerekiyor. Sizin üzerinize olmak zorunda değil, ben arkadaşımın arabası ile girdim sınava. Ancak arabanın geçerli sigortasının olması gerekmekte, ibraz etmeniz istenecek.
Bu sınavlar için DMV'den online olarak randevu almanız gerekiyor. Randevular önceden alınabildiği gibi eğer boşluk yoksa aynı günün sabahında da saat 07:00'de extra randevular açılıyor. Ben yazılı sınavdan hemen sonraki gün direksiyon sınavına girdim. Yani aynı güne iki randevu alsanız ikisini de aynı gün bitirebilirsiniz belki de. 2 günde ehliyet almış oldum. Totalde 20 dolar ödeme yaptım. Bazı kişilerden 30 dolar ödeme aldılar, sebebini bilmiyorum.
Yazılı sınav oldukça kolay. İngilizce biliyorsanız internetteki ücretsiz testlerden birkaç tane çözüp yanlışlarınıza baksanız hazır olursunuz. İngilizce bilmiyorsanız yanınızda çeviri yapabilecek biriyle gidebilirsiniz.
Sürüş sınavında ise sola dönüş , sağa dönüşte farklı kurallar var, onları öğrenip dikkatli kullanmanız gerekiyor. Ayrıca Stop işaretlerinde tamamen durmaya dikkat etmek gerekiyor.Giderken gerekli belgeler olarak ve diğer detaylar için aşağıda resmi linki bırakıyorum:
https://www.ilsos.gov/publications/pdf_publications/dsd_ds9.pdf
Bu linkte ihtiyacınız olan tüm detaylar var.
-
@cansss Merhabalar faydali bir gonderi olmus tesekkurler oncelikle, bahsettiginiz uyguluma New York DMV permit test diye bi uygulama mi acaba , ben oyle bir sey indirdim de telefona
-
Merhaba,
South Carolina'da Türkçe olarak ehliyet sınavına girebiliyorsunuz. Bilgilerinize. -
@Erhan-2 North Caroline peki?
-
@utkuuck merhaba teşekkür ederim ️ evet bu pcden de girebilirsiniz aynı sayfaya web de var .
-
@NewyorkNewyork benim tr ehliyetim var. araç da kullanıyordum. burada ama gecemedim bir turlu mutlaka kalmam icin bi sebebi buluyorlar sonuçta gördüğüm nedenlerdeki hatalar da sınav esnasında yapmadıklarım üstelik
-
@Movistar74 Nort Carolina'yı bilmiyorum. SCDMV'den aldığım cevap maili aşağıda. Bilginize
-
@cansss Merhaba' kac defa denedin bilmiyorum eger cok fazlaysa 'yerinde olsam gittigim kursu degistirirdim. Malaesef bazen sinirlari zorlayabiliyorlar ama eninde sonunda verecekler emin ol bu nedenle sakin pes etme..Basarilar diliyorum..
-
@Erhan-2 nasıl bir mail atmıştınız örneği varmı? Teşekkür ederim
-
Merhaba, Orlando'da SSN olmadan turist vizesi ile son donemde ehliyet alan oldu mu? Tesekkurler.
-
@Movistar74 DMV'nin iletişim sayfasından mesaj yazdım. Anadilimin Türkçe olduğunu, anadilim ile ehliyet sınavına girebilirmiyim veya bunun bir yolu varmıdır diye sordum.
-
Arkadaşlar selamlar. Bugün DMV de ehliyet ve ıd kart için randevum vardı. Gittiğimde vizemin tarihi bittiği için işlem yapamadığını Green Cardımı istedi. Green Card henüz elime ulaşmadı daha önce böyle bir problem yaşayan oldu mu acaba. Ne yapabilirim. Şuan tamamen elin kolum bağlandı. Beklemekte insanı sıkıyor.
Benzer Başlıklar
85
47.0k
Users
4.7k
Topics
459.6k